Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

arkadaslar sosyal hizmetler il müdürlügne gidecez ön kabul alıcaz ya diploma resim rapor oraya mı götürecez ösym basvuru formunu doldurup cıktısını mı alıcaz sonra liselere gidip kayıtmı yapıcaz nasıl acık net sekilde baştan sona anlatan varmı acaba

Ömss kursları içinde halk eğitim merkezlerine başvuru yapmanız gerekiyor...

önce başvuru formuun doldurcaz sonra sosyal hizmetlere tüm belgelrle

okaneren;

Selam kardeşim, ben 120 yi kılavuz çıkmadan ÖSYM Başkanı nın yaptığı açıklamaya göre demiştim, adamın konuşmasından 120 anlaşılıyordu, neyse 60 mış, hayırlı uğurlu olsun ne diyelim. Pazartesi görüşürüz kardeş.

Selam Arkadaşlar,

Öncelikle bir kaç sorunuza yanıt vereyim.
ÖSYM nin açıklamış olduğum başvuru ücretini vermiş olduğu hesaba yatırıp, daha sonra bu dekontla birlikte verilen okullara gidip, yine ösym nin sitesinde başvuru örnek formu OKULDA doldurup, diplomanızın fotokopisi, raporunuzun aslı yada fotokopisi olabilir ama bu konuda ( emin değilim ),fotoğraf götürmenize gerek yok okulda çekinilmektedir. Orada kamera ile çekilecektir.

Aynı YGS başvurusu gibi yapacaksınız. Yalnız YGS için başvuru ücreti 35TL dir. bu sınav için 100 TL çok fazla 20.000 kişi X 100 TL sınav ücreti = 2.000.000 Milyon TL eder. Bu ücrete itiraz edilmesi gerekiyor.

100 tl değil yanlış bilgi 25 tl biz ödüyoruz kalan 75 i devlet ödüyo

ağır özürlüler yüzde 80, memur olabilcek mı kura ile gireceğim ben.
şuan için para falan bir başvuru yapmıyoruz demi ?

ağır özürlüler
yüzde 80, memur olabilcek mı kura ile gireceğim ben.<br>şuan için para falan bir başvuru yapmıyoruz demi ? 

tuncayyinci44900 kardeşim,

ÖSYM sitesinde açıklanan örnek başvuru formun fotokopisi okulda mevcut olacak, evet dediğin gibi kalemle doldurulacaksınız...

Başvuru formu için okula gitmenize gerek yok; ÖSYM nin sitesinde var zaten çıktısını alıp doldurabilirsiniz.

1- Başvuru formununun çıktısını alıp dolduracaksınız.
2- İl sosyal hizmetler müdürlüğü ne gidip, ön kabul taahhüt beyanını dolduracaksınız.
3- Bankaya sınav ücretini yatıracaksınız.
4- ÖSYM başvuru merkezlerine gidip, belgeleri ibraz ettikten sonra olay bitiyor.

NOT: Buralara giderken istenen belgeler kılavuzda yazıyor, tekrar yazarak kalabalık oluşturmak istemedim.

Şuan kadrolu hizmetli ya da memur olarak çalışanlar konusunda nedir durum ? Sınava girmelerinde bir sakınca var mı ? Kılavuza baktım,gayrınizami bir durum göremedim zira.

arkadaşlar tüm özür gurupları bu sınava girebiliyormu? özellikle ruhsal özürlüler ?

XXL;
Hayır sınava %40 raporu olan herkes girebiliyor .

seyhansonay;

Evet arkadaşım bütün özür grupları bu sınava girebilir, ruhsal özürlülerde girebilir.

ßirtan;
Teşekkürler.Peki Ünvan değişikliği olacak mı , yoksa sadece kurum değiştirmeye mi vesile bu ? Bir de nihai olunması halinde istifaya gerek var mı,geçiş direkt muvafakatla mı olacak ?

hayır başvuru merkezleri yazıyo oralara gitceksin yani liseler

ilköğretime başlama yaşıöncesi işitme özürü edinmiş olan adaylerın bu durumlarını sağlık raporu ile belgelendirmeleri gerekmektedir... diye yazılmış bu belge bende yok ne yapmam gerekiyor

orta 2 terkler kuraya katılabilecekmi lütfen bilgisi olanlardan haber bekliyorum

İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan adayların bu durumunu gösterir resmî belgelerı ben bunu anlamadım ya normal okulda okudum ben ve belgeyı nasıl ulaşcaz arkadaşlar bilgınız varsa

murtçu neden katılamayacaksın sen ilkokul mezunusun elbette katılabilirsin şüphen olmasın

öğretmen ataması olacak mı arkadaşlar bu sınavla acaba?

Üst Alt