Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

ben dııl ya bı tanıdık lıseye gıdıo fakat lıse bırde ortaokul mezunu olarak gırer mı

lise e gıden bır akrabam var o bu sınava ortaokul olarak basvuru yapabılır mı arakadaslar

arkadaşlar benim özürlü raporumda engel türü zihinsel ve altında ruhsal ve duygusalda işaretli ben hangi sınıflandırma gurubunda oluyorum

aslında açık en son yayınlanan yönetmeliğe göre alınmış rapordan bahsediliyor.

benim anladığım önce 14 01 2012 yayınlanan yeni rapor yönetmenliğnie göre rapor istenmesi :(

[FONT=TimesNewRoman]
ÖMSS ve kuraya; 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girenÖzürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları HakkındaYönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu özürlü sağlık kurulu raporları ilebelirlenmiş olan adaylar başvurabileceklerdir. Özürlü sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az​
özürlü olduğu belirtilen adaylar ÖMSS ve kuraya başvuramazlar.
[/FONT]

Yani 16/12/2010 den önce rapor alanlar tekrar rapor alacaksınız . İşte bu sıkıntı olacaktır.

Mevzuat :http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/01/20120114-10.htm

Evet arkadaşın dediği doğru eski raporlular sıkıntılı olmuş, net bir açıklama yapmamışlar, ama en son çıkan yönetmelikteki madde işleme konarsa baya bir sıkıntı olur, eski raporlu arkadaşlar için. Yönetmelikte:

"16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır."

diyor, bunu uygularlar mı, uygulamazlar mı göreceğiz, hayırlısı artık.

ozaman cogu insan yenilemeye calişcakta 10 gun yeterli olurmu ben 1 ayda zor almıstım

4 yanlış 1 doğruyu götürüyo hadi hayırlı olsun..:) ÖSYM öyle paranoya yapmışki sınava getirilmeyecek eşyaların içinde, bende paranoya hakkımı saklı tutuyorum..:) her adaya farklı cevap anahtarı :rolleyes: ilginç..:)

bence dogru uygulama yanlısın dogruyu goturmesı sonucta ıyı olanın hakedenın kazanacagı bır sınav olsun atıyımda tutsun olmasın

O zaman işler değişir. çoğu kişii tekrar rapor alacaksa , rapor için en az 1 ay içinde cevap alınır ve zaten başvuru haftaya başlıyor ve 10 gün sonra bitiyor. Trajikomik bir durum .

arkadaşlar,
T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ankarıyı aradım Ropru sürekli olan engelliler başvuru yaılabileceğini söylediler bilginize
0 (312) 229 55 11

haydaaa rapor tarihime bak 15/12/2010 bir gün önce almışımm ne yani sınava giremiyecekmiyiz ???:confused::confused:

arkadaşlar,
T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ankarıyı aradım Ropru sürekli olan engelliler başvuru yaılabileceğini söylediler bilginize
0 (312) 229 55 11

:) şimdide ben gıremıyom 2010 dan oncekı raporlardamı sureklı yazarsa gırcek benım 2011 tarıhlı 2 yıllık rapor

Sınavda adaylara özür gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun “genel yetenek” ve “genel kültür” alanında 60'lık testler uygulanacağını ve sürenin 60 dakika olacağını kaydetti" Bu deyime göre demek ki genel yetenek: 30, genel kültür ise 30 soru olacaktır ve 60 dakika süre verilecektir.

SINAV ÜCRETİ (ADAY) : 25,00 TL (SINAV ÜCRETİ SINAVA GİRECEK HER
BİR ADAY İÇİN 100,00 TL’DİR. 25,00 TL ADAY TARAFINDAN 20 ŞUBAT-2 MART 2012 TARİHLERİ
ARASINDA İLGİLİ BANKALARA YATIRILACAKTIR 75,00 TL İSE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR
BAKANLIĞI TARAFINDAN SINAVA GİRECEK HER BİR ADAY İÇİN ÖSYM HESABINA
YATIRILACAKTIR.)
SADECE KURAYA KATILACAK
ADAYLAR İÇİN BAŞVURU ÜCRETİ : 10,00 TL (BU ÜCRET ADAY TARAFINDAN
14-25 MAYIS 2012 TARİHLERİ ARASINDA İLGİLİ BANKALARA YATIRILACAKTIR.)

Şimdi 25 lira ilk etapta yatacak sonraki Aday ücreti nedir?
Benim raporum sürekli bakalım bende bir arayayım o numarayı

arkadaşlar yeni rapor alınma zorunluluğu oldugunu nerden çıkardınız ? 14 ocak 2012 de yayınlanan yönetmelik linki aşağıda sürekli raporlar için ben gerekli olmayacağını çıkardım kısmen okudugum yazıda kesin bir bilginiz varsa maddesini yazarmısınız.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Atıflar
MADDE 17 – (1) 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik, 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ile 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine yapılan atıflar bu Yönetmelik hükümlerine yapılmış sayılır.
Kazanılmış haklar
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

1.5 Bu sınavın sonuçları;
a) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun eki (I), (II), (III)
ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kurumlar ile döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve
kefalet sandıklarına,
b) İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara
bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara,
c) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden
diğer kamu kuruluşlarına
özürlü personel alımlarında kullanılacaktır. Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak özürlü öğretmen
alımlarına ilişkin yerleştirme işlemleri de, ÖMSS sonuçlarına göre ilgili Bakanlık tarafından
yapılacaktır.

Girilebilecek yerler tanımlanıyor.

kafam karman curman oldu :) hala 120 soru olcak diyenler var arkadaslar aciklamalari okuyun oyle yazın buraya okumadan herkez bırsey yazıyo 60 soru var 60 dk zaman var

Bu rehberlık arastırma merkezıne gıden engellı arkadasların zaten her yıl egıtım alamsı ıcın raporu yenılenmıyor mu pekı

Kura hakkında bilgi verelim
Kuraya ise ilköğretim/ilkokul/ortaokul girebilirler yazıyor kılavuzda
Yani eski adıyla ortaokul olan 6-7-8.sınıflardan mezunlar kurayla alınacak.
Ortaöğretim adıyla geçen Lisedir burda ikilemde kalmayınız.

Sevgiler.

Benim raporum 15 Aralık 2010. Bir gün için rapor almam mı gerekiyo yani? Hadi almasına alayım ama 10 gün içinde alabilecek miyim raporu? Nasıl iş yapıyorlar anlamıyorum yaa

hayırlı olsun herkrse şimdi toplam 60 soru mu sorulcak ??

valla arkadaslar ben şimdi aradim bana girebilirsin dediler 2011 de aldım temmuzda 2 yıllık raporu surelilerde girebiliyor

Arkadaşlar benim okuduğum genel yetenek sorusu türkçe:15 soru matematik 15 soru...genel kültür soruları inkılap tarihi:10 soru temel yurttaşlık sorusu:6 kültür ve medeniyet sorusu 3 cografya 5 güncel sorular 6 arkadaşlar bu klavuzdaki soru dagılımı ben yazmıyorum ordan yazıyorum soru sayısı nasıl 120 yapıyorsunuz anlamadım bu yazdıgım derslerin soru sayısının toplamı 60 yapıyor dimi..

3) Özürlü sağlık kurulu raporunun fotokopisi (Fotokopi ÖSYM Başvuru Merkezine teslim
edilecektir.)

Burda dediğine göre rapor fotokopisi yetiyormuş.

Üst Alt