Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15
Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
Güncel Sosyoekonomik Konular 6

Toplam 60 sorun yok..:)

ömssyi kazanmaa

şuan kamuda işçiyim inşallah memurlugu kaznıp oraya geçcem bu sınav kpss ayarında olacak kpssden 82aldım ben bundanda hemen hemen yüksek puan alırım allahın izni ilee haydi bismillah

bu sınav 2 ılda bir mi yapılacak? ben asmeliyat oldum durumum atalaklıktan hallice, ama 6 aya iyileşicem. şu an sınav için gerekli raporu almam ve sınava gitmem mümkün değil. elimde 2012 de çıkan yönetmeliğe göre rapor yok, önceki önetmeliğe göre rapor var.

ÖMSS’DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI
Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15
Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
Güncel Sosyoekonomik Konular 6

KILAVUZ böyle 60 soru

ben raporumu 2003 de aldım.yüzde 40 sürekli raporum var arkadaslar bir daha rapor almama gerek varmı bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Başvuru kılavuzunda http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59222/h/2012omsskilavuzyeni1722012.pdf

çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, elektronik büyüteç, kablosuz iletişim sağlayan
bluetooth vb. cihazlar ile kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para
gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihazla, çağrı cihazı, telsiz,
fotoğraf makinesi vb. araçlarla,

H
adi bir çok malzeme tamam da hadi saat de tamam belki ileri düzeyde bir saattir de kopya çekeriz :p de cüzdan ne alaka ya tamam belki cüzdanıma da kopya yerleştiririm kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer,
cetvel vb. araçlarla (Bu araç, gereç vb. eşyalarla sınava gelen adaylar sınav
binalarına kesinlikle alınmayacaklardır.) kalem niye getiremiyoruz şaka gibi :) bide kalem getirmezmişim ama onlar da vermezlermiş hahaha:) :rolleyes:

Cümleten geçmiş olsun arkadaşlar sonunda yayınlandı belirlendi hadi bakalım hayırlısı.. Herkese bol şanstan önce Acil şifalar dilerim sonrasında da herkese bol şans dilerim umarım herkes eksiksiz yerleşir.Sonuçta bir çok hastamız varsa bir çok da devlet daireleri var inşallah herkesin istediği olur..

bu sınav başvurusu heyet raporu almak gibi olmuş..neden bu işi daha basit yapmamışlar.ordan oraya koşturuyolar engelli kardeşlerimi.. önce aile sosyal hizmetler sonra okul ordan banka vs vs vs..cok uzatmıslar benim kendi fikrim.

Sınava girenlere bol şans. Ama şu ortaokul mezunları aydınlatilirsa iyi olcak !

arkadaşlar hayırlı olsun hepimize ama bu konu kafama takıldı 2. B A Ş V U R U
2.1. BAŞVURU KOŞULLARI
ÖMSS ve kuraya; 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında
Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu özürlü sağlık kurulu raporları ile
belirlenmiş olan adaylar başvurabileceklerdir. Özürlü sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az
özürlü olduğu belirtilen adaylar ÖMSS ve kuraya başvuramazlar. bu nasıl olacak benim raporum da 2011 9 ayda çıkarmıştım rapaoru kabul edilmeyecekmi şimdi

Arkdadaşlar bu eğitek değil yada üniversite kurumlarının yaptığı bir sınav değil. ÖSYM kurumu sınav yapacak. Sınav ücretli olması her özürlü birey için kötü olmuş bunun için mail atıp bir düzeltme yapılırmı bilmiyorum ama sanmam. Neyse başvuru için gerekli her koşulları yerine getirmeliyiz. Bunun için Boşuna nefes tüketmeyelim. herkese hayırlı olsun burada. Şansınız daim olsun.

intro23; katılıyorum

kpss ye girenler tekrar başvuracak mı yoksa internetten kayıt yapılır mı

Ayrıca İŞitme Engelliler doğuştan işitme engelli olduklarını da belgelemek zorundaymış. Dikkatimi en çok çeken burası. Demek ki doğuştan işitme engelli olanlara ayrı soru ve fazla süre verılecek. Güzel olmuş.

merhaba benim rapor tarihim 12.11.2010 ve sürekli tekrar rapor alacakmıyım?? en altta da çalıştırılamayacağı iş alanları :normal işitme ve konuşma gerektiren işler diyor raporum yüzde 59 almam gerekiyor mu yenisini?kafam karıştı?

> Genel Kültür 30, Genel Yetenek 30, toplam 60 soru olacak, sınav süresi 60 dakika (+bazı özür grupları için ek süre)

> Sınav ücreti 100 TL'dir. Bunun 25 TL'sini aday 75 TL'sini Bakanlık ödeyecek, yani bizim bankaya yatıracağımız ücret 25 TL'dir, ek olarak başvuru esnasında başvuru hizmeti ücreti 3 TL ve şifre edinme ücreti için 2 TL ödenecek yani cebimizden çıkacak toplam ücret 30 TL.

> Sınav sonuçları 2 hafta içinde açıklanacak, yerleştirme için başvurular 14-25 Mayıs arası.

gülay hanım sosyal hizm. il müd. aradım görüştüm. raporun sürekli ise sorun yok başvuru yapabilirsiniz. ben de aynı durumdaydım aradım bilgi aldım.

ben şuan önlisans 2. sınıf öğrenicisiyim bu dönem nasipse bitiyor ben ömms lise mezunu olarakmı katılacağım yardımcı olun:confused:

hvt yahu kardeşim aç kılavuzu bir oku!!!
hem sen italyadansın ne gerek var böyle şeylere:)
ÖMSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun
olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar
başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst
düzeyden ÖMSS’ye başvurmak zorundadır.

okaneren;

ohh içim rahatladı yaaa çok teşekkür ederim

dur ben bi adım daha öteye gideyim hem ihtiyacı olan hem hakkı olan kazansın!!!

izmir'de aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü

sınava ilkkez gireceğim ve önlisans mezunuyum..konuşmalardan anladığım kadarıyla sürekli rapora sahip olanların tekrar yeni rapor çıkartmalarına gerek kalmıycak sanırım..Çünkü benimde raporum 10.11.2010 tarihli.
sormak istediğim konu izmir'de ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi için nereye gitmemiz gerekmekte..bu kuruluşlara ulaşamadım ben,daha doğrusu bulamadım.

slm baltazar:)
kardeş sınavda 60 soru sorulacak 120 değil hatta hangi alanlardan sorulacağını da belirtmişler 15 türkçe 15 mate. 10 inkılap tari. vs.

alper kardeş sosyal hizmetler il müdürlüğüne gideceksin.

Bir soruda benden; diyelim ki girdik diyelim ki kazandık.. nerede ve nasıl çalıştırılıcağız..
ben omurilik felçlisiyim çalıştığım işimde maaşım az ama tesisisimizde 2 tane engelli tuvaleti, engelli park yerim girişte yardımsız çıkamasamda rampam var.. diyelim ben memur oldum.. atanabilecek miyim atanırsam nasılo bir iş nasıl bir yer?? endişeleniyor insan..

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum..Umarım burada iyi vakit geçiririm =).
Klavuzda hala konular açıklamamış. Daha sonra konular açıklanacak mı? :confused:

Kimse bu sorunun cvbı bilmiyor. :(

Üst Alt