Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

1) ÖMSS Aday Başvuru Formu
2) 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük
Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik
hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu belirtilen özürlü sağlık kurulu raporları 5
3) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu öğrenim
düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belge)
4) Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı,
pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
5) İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan adayların bu durumunu gösterir resmî
belge/belgeleri BENİM ANLADIĞIM ÖN TAHAHÜT FORMUNDA RAPOR TARİHİ ÖNEMLİ DEĞİL ÖMSS BAŞVURUSUNDA YENİ RAPOR İSTENCEK....bide 60 soru 60 dk soru başı 1 dakka düşünme süresi yok :D

ilköğretime başlama yaşıöncesi işitme özürü edinmiş olan adaylerın bu durumlarını sağlık raporu ile belgelendirmeleri gerekmektedir... diye yazılmış bu belge bende yok ne yapmam gerekiyor

Raporunuz yoksa İşitme Engelliler İlkogretim Okulundan mezun ısenız o okulun diploması ya da okuldan mezun olduğunuza dair belge yeterlidir.

Ankarada ikamet ediyorum başvuru tarihinde ankara dışında olacağım acaba benim yerime başkası kayıt yaptırabiliyor mu bilgisi olan ?

bende çok merak ettim nasıl bir belge diye..normal okulda okudum ve raporumda var bilgi için teşekkürler sessiz

rapor tarihi gerçekten sıkıntılı ve açık değil eski raporda geçerli olsa 14/01/2012 tarihli yönetmeliğine uygun rapor değilde tarih vermeden %40 üzeri raporu olduğunu belgeleyen girebilir denirdi....

serhat0691;
Başvurular Şahsen yapılacak diye bellirtilmiş kitapcıkta. Yani anlayacağınız sizin adınıza 2. kişi başvurunuzu yapamaz.

ÖMSS İşitme Özürlü Grubu?

Arkadaşlar İşitme özürlü grubu için şöyle bir ibare geçmekte:

- İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan adayların bu durumunu gösterir resmî
belge/belgeleri
(Sınava girecek ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan adayların bu durumlarını;
ilköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme özürlüler okulunda okuduklarını gösterir diploma veya ilköğretim
çağı öncesi işitme özürlü olduğunu gösterir özürlü sağlık kurulu raporu veya ilköğretim çağı öncesi
işitme özürlü olan işitme özürlülerden kaynaştırma okuluna gidenlerin işitme özürlü olarak okumuş
olduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi veya ilköğretim çağı öncesi işitme özürlü
olduğunu gösterir diğer vb. resmî belgeler ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki
adaylardan ilköğretim çağı öncesinde işitme özürlü olduğunu belgeleyemeyenler, ilköğretim çağı
öncesi işitme özürlü olmuş kabul edilmeyecektir.)

* Bu belge ne için gerekli olacak? Günlük ve yaygın olarak kullanılan cümlelerden oluşan ayrı bir sınava tabi olabilmemiz için mi gerekli bu belge? Eğer öyleyse;
Ben doğuştan işitme özürlü sayılırım ancak bahsettiğim ayrı bir sınava tabî olmak istemezsem normal sınava tabî olmak istersem bu belge gerekmeyecek değil mi? Ayrıca bu günlük ve yaygın olarak kullanılan cümlelerden oluşan sorular nasıl olur acaba? Eksiz kelimeler vs.'den mi oluşur?

E biz akondraplazi hastasıyız bizim raporumuz yok sayılıyor katılamayacakmıyız. Hayır katılamayacaksınız sizler sağlamsınız. Bir anda iyileştiniz sihirli değnek değdi size.

Raporumu 2009 aldım (ayakta durmayı gerektirmeyen islerde calısabılır(memur olabilir) we ozur durumu surekli deniliyo,benım rapor ömss sınavı ıcın gecerlimidir.?
Sınav basvurusu ıcın forumu netten doldurup cıktısını bız alıp mı osym'ye gıdıyoruz.?

peki müracatlar için bakanlığın il müdürlüğüne gitmemiz gerikiyor. bu durumda şehir merkezine çok uzakta olanlar acaba kendi ilçe merkezlerindede bu başvuruları yapabilecekler mi? çünkü kılavuzda ösym başvuru yeri olarak hemen hemen tüm liselerin adı geçmekte iken ön kabul ve taahhüt için il merkezlerine gitmemiz doğrumudur acabna? bilgisi olan arkadaşlardan cevaplar bekliyorum.

BALTAZAR_79;
hocam yanlıs bakmıssın toplamda 60 soru var 60 dakıka. 120 soru yok

besalti20;
formu netten al kalemle doldur il sosyal hizmetler müdürlüğüne verceksın.

hocam basvuru formunda mezun olunan olunacak lise ünversite hepsi doldurulacakmı yoksa lisans mezunuysam sadece üniversite bölümünü mü yazıcam acaba

ÖMSS’DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI
Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15
Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
Güncel Sosyoekonomik Konular 6

TOPLAM SORU ADETİ: 60'DIR.

arkadaşlar klavuz açıklandı ama rapor hakkında net bilgi yok benim durumumda olanlar sınav veya kuraya girbilecekmi nefrotik sendrom hastasıyım 2 yıllık yüzde 40 raporum var 2022 için aldım raporu bende girebilirmiyim kura çkilişine ilk okul menzunyum

sınava girebilirsin.yerleştirilirsen,2022 maaşın kesilir.

sınavlar test usulü,5 şıklı,yanlış doğruyu götürmüyor.en yüksek puan alandan itibaren yerleştirme yapılıyor.

20 yıl önce alınmış sürekli olan raporun fotokopisi dahi geçerli oluyor.

kura çekimi ile yerleştirilenler,hizmetli kadroları olur.

ÖMSS ve kuraya; 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında
Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu özürlü sağlık kurulu raporları ile
belirlenmiş olan adaylar başvurabileceklerdir. Özürlü sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az
özürlü olduğu belirtilen adaylar ÖMSS ve kuraya başvuramazlar.

sınav kılavuzunda,yerleştirme yapılacak kurumların listeleri ve ne ünvan ile yerleştirme yapılacağı yazar.ordan tercihi siz yapacaksınız.

mesela elazığ merkez nüfus müdürlüğü vhki kadrosu,bingöl solhan ilçesi MEB memur kadrosu,ardahan çıldır ilçesi tarım müdürlüğü hizmetli kadrosu gibi.

tercihler sınavdan sonra yapılır.

turkuaz06;
Arkadaşlar 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor

3.8 DEĞERLENDİRME
ÖMSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından
yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan
bulunacaktır

sadece 60 soru türkçe 15 matematik 15 Atatürk ilke ve inkılapları 10 temel yurttaşlık 6 Türk kültür ve medeniyetleri 3 coğrafya 5 genel ve güncel sosyoekonomik konular 6 dağılım böyle arkadaşlar.. şimdi benim bir sorum olcak ilçemde başvuru yapılan bir lise varsa illa oraya mı başvuru yapmalıyım yoksa merkezdeki ösym ye gidip başvurumu yapabilirmiyim. ilçemdeki okullar malesef yüksek ve rampasız ösym merkezi kampüste ve bana uygun :confused:

benim anlamadığım olay işitme engelli olayı..bende işitme engelliyim kulağım çok ağır duyuyor normal ilköretım ve normal düz liselerden mezun oldum.% 49 raporum var.2011 aralıkda aldım..şimdi bizim hangi özürlü grubunda sınava gireceğimiz belli değilmi??

intro23 Bende Normal okulda okudum sizin gibi Şimdi İlköğretimöncesi ve sonrasını ayırmışlar .. Öncesine gelirsek anlamada güçlük çekiyorlar konuşmada bile benim tahminim eğer iyi bir şekilde konuşuyor ve Cihaz kullanırken fazla güçlük çekmiyorsak İlkokul sonrası grubuna alabilirler Ve Sürekli ibaresi yer alan rapor belirlidir
İlköğretim öncesine sürekli rapor ile girebiliyor dedi 6 da aradım adam fazla bilgiye sahip değildi bunu p.tesi net birşekilde öğrenebilirz Çok net anlatılmamış İlkokulöncesi Bizim gibi çok insan var Çoğu kanıtlayamıyacak

benim rapor da sürekli size ilköğretim öncesi sayılacağını kim dedi cevapp

herkez kafasına göre yorum yapıyor yok 20 yıl önceki rapor geçerli yok 30 yıl önceki raporlar geçerli yazcağımı iyi okuyun ona göre karar verin başvuru klavuzun ilk maddesi
03/10/2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” uyarınca Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Merkezimiz tarafından 29 Nisan 2012 tarihinde 81 il merkezinde yapılacaktır. BU DURUMDA ALIM ŞARTI NEYDİ 16/12/2010 TARİHLİ RAPOR OLMASI GEREKLİYDİ AYIN 20SİNDE SÜPRİZ OLMAZSA GEÇERLİLİK BUDUR...

Mcaglar;

Arkadaşım ben yanlış bakmadım; önceki mesajlarıma bakarsan anlarsın, ben 120 yi, ÖSYM Başkanının açıklamasına bakarak demiştim ki, adamın açıklamasından 120 soru gelecek anlamı çıkıyordu ama kılavuz 1 saat sonra yayınlandı ve soruların 60 olduğu netlik kazandı, bunu da önceki mesajımda açıkladım zaten,birilerine bir şeyler yazarken forumu tamamen okuyup yazmanızı tavsiye ederim insanları tekrar tekrar açıklama yapmak zorunda bırakmayın kardeşim, bildiğimiz kadarıyla buradaki arkadaşlara yardım etmeye çalışıyoruz, lütfen biraz özen gösterin.

arkadaşlar sınav için ilk önce nerden başlayacağız.yani başvuru için.önce özürlü olduğumuzu belirten bir evrak almamız gerekiyormuş doğrumu...

arkadaşlar benim raporum % 40 ama 2002 de almıştı,şimdi bu oranı vermiyolar sınava girebilecekmiyim.

Üst Alt