Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

yaş sınırı yok yalnız 60 soruya 60 dakika çok az gibi geldi bana tabi bu benim kategori icin geçerli

T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
T. Vakıflar Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Bankaya para yatıramadım :)

Arkadaşlar boşuna bankalara gidip, vaktinizi harcamayın, adamların böyle bir sınavın olup, para yatırılacağından haberi bile yok:)

Tabi suç adamlarda değil ÖSYM' de her zamanki gibi, şaşırmadınız demi:)

Olay şöyle sabah sosyal hizmetlere gittim, 5 dk. da işim bitti, sıra para ytaırmaya geldi, 5 bankanın 5 inede tam 2 şer defa gittim ama yatıramadım, sağolsun ÖSYM hiç bir bankaya hesaplarını aktif ederek ÖMSS sınavı için bir işlem yapmamış, haliyle onlar da alamadı tabi.

Ösym yi aradım tel. çıkan bayan da bir garip, bankaların haberi yok diyorum nasıl olmaz diyor, ondan sonra gün içinde aktif olacaktır, ara ara gidin diyor:) Tabi benim hiç işim yok banka önü bekleyeceğim, ben siz nasıl iş yapıyorsunuz deyince de, aklı sıra azarlamaya çalıştı ama, garibim ağzının payını alınca sustu kaldı:)

Velhasılı kelam, parayı yatıramadım, bir TÜRKİYE ve ÖSYM klasiğini daha izlemiş olduk:)

Başka yerde parayı yatırabilen arkadaşlar olursa bilgilendirsin sevabına da, gidip biz de yatıralım.

özürlü memur sınavı işlem basamakları

Arkadaşlar herkes birşeyler söylüyo ama kimse işlem basamaklarını yazmıyo bülent bey özellikle bir şey söylemiyo sınava girerken girmeden önce yapmamız gereken şeyler nedir.

ben bankaya para yaztırcagım sonra ne yapacagım..

Eski Tarihli Raporlar Hakkında

Arkdaşlar bugün erzurum sosyal hizmetler ile görüştüm. 1997 tarihinden sonraki raporlar sürekli ve aslı gibidir kaşesi olmak kaydı ile geçerli imiş. Hayırlı olsun hepimize...

alt yaş sınırı kaç 18 ine girmek mi 18 den gün almakmı

hadi bakalım bugün başvurular başlıyor
. Az evvel sosyal hizmetlerden geldim.Basvurularin 22 Şubat'tan itibaren başlayacağını söylediler ve 22 Şubat'ta önce onay taahhüt belgesini vermeyeceklerini söylediler.Benimle birlikte birkaç arkadas daha vardı onlarda geri dönmek zorunda kaldılar.Gittigim yer Bahçelievler il sosyal hizmetler müdürlüğü..

hangi sosyal hizmetler gittiniz acaba?bahçelievlerdekinemi?

afedersiniz zaten yazmışsınız

Çok teşekkürler bilgiler için ama bir şey dağa sormak istiyorum ben ortaokulu bitirdim ve şuan açıktan liseyi okuyorum kuraya tabi oluyorum dimi ?

A-KILIC ; Rica Ederim... Lise Son Sınıf iseniz ve bu dönem mezun durumdaysanız ÖMSS'de Sınava, eğer öyle değilseniz KURA'ya tabisiniz...

ÖMSS'ye başvururken raporun fotokopisini götürsek kabul görür mü yoksa raporun aslı olması şart mı?

YiRiZMa ; Raporun ASLI, ya da Hastaneden yapılan ASLI GİBİDİR Kaşe ve İmzalı ya da Noter Onaylı Örneği yoksa malesef 2012 ÖMSS'ye Sadece Fotokopi ile başvuramazsiniz.. Yukarıdaki 15 Soru ve Cevabın için 12 No'lu soru sizin sorduğunuz sorudur, kopyalıyorum :

Soru: 12-) Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi’nin ÖMSS için Yaptığı açıklamada; “. Raporda mutlaka 'aslı gibidir' kaşesi bulunmalı. Buna çok dikkat edilmeli. “ Sözleriyle Özürlü Raporu Hususunda Ne Anlatmak İstemiştir ?

Cevap: Aylin Çiftçi'nin demek istediği şudur : Rapor Fotokopisi ile işlem yapılamaz, Raporun Aslı elinizde yoksa; Hastanden ASLI GİBİDİR Kaşeli bir nüshası olmali, oda yoksa Noterden Onaylı Bir Örneği olmalıdır.. Eğer Raporunuzun ASLI elinizdeyse , hic bir sorun yok, başvuruya gidebilirsiniz…

bilader parayı bankaya yatırdıktan sonraa ösym'deki herhangi bir okula gidip başvurunu tamamlayacaksın bunda anlamayacak ne var. kılavuz boş yere mi yayınlanıyor.

hocam benim 2010 tarihli %54 ağır özürlü sürekli raporum vardı ağır özürden dolayı problem çıkar diye bende yeniden başvurdum,rapor bugün elime geçeçek ağır özürlü almadım bu sefer ama site içinde RAPOR tarihi 14.1 .2012 den önce olması gerkiyor diye yorum okudum böyle bir olasılık varmı .Bilgilendirmeleriniz için teşekür ederim.

teşekkürler özkan bey, yalnızz bu rapora aslı gibidir kaşesi vururken herhangi bir zorluk çıkartırlar mı dersin hastaneden? yani hemen hallolur mu?

bu ön onay formu mudur ne nerden alacagız onu valiliktenmi ??

ben bankaya para yaztırcagım sonra ne yapacagım..

xcoll; Yukarıdaki 15 Soru ve Cevabı okursan o konuda daha da aydınlanmış olursun.. Önce Bankaya para yatırılmayacak.. Önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Bağlı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine gidilip," Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı doldurulacak " ... Oradan cıkınca, Ön Kabul ve Taahhüt işlemi sorunsuz gerçekleşmişse, Kılavuzda belirtilen bankalardan biri Sınav Ücreti 25 TL yatırılacak...Yukarıda Sorulardan 11. soru ve cevabı senin sorunu da içeriyor : Soru 11-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) ‘na Başvuru Adımları Nelerdir?

Cevap:a) Aday Başvuru Formunun Çıktısını http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59219...vuru-formu.pdf internet adresinden temin ederek, tükrnmez ya da dolmakalemle dolduracaksınız.

b) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Bağlı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine gidir, Ön Kabul ve Taahhüt Beyanını dolduracaksınız

c) Sınav Kılavuzunda yazan Bankalardan birine 25 TL Sınav Ücretini yatırıyorsunuz.

d) http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59220...merkezleri.pdf Bu adreste belirtilen ÖSYM Başvuru Merkezlerine giderek, gerekli belgeleri ibraz ettikten sonra başvurunuz tamamlanıyor…

Tesekur eddreım hocam cok guzel,sorusuz bilgilendirmissiniz.

besalti20 Rica Ederim ...

elline sağlık arkadaşım özkan

asi prens Rica Ederim ...

özkan bey son bir soru daha sınava katılacaklar ne kadar ücret yatırıyor bankaya. ben tam anlayamadım 25 tl diyorlar ama toplam 100 tl diye geçiyor anlamadım gitti ne kadar yatırmamız gerekiyor?

Özkan Hocam çok açıklayıcı bilgiler olmuş, emeğine sağlık. Beni bilirsin öbür siteden senin forum yöneticisi olduğun siteden:) Bilgiler güzel olmuş da, bu açıkladıklarınla ilgili tekrar tekrar soru alacağın kesin gibi :) Allah kolaylık versin.

YiRiZMa ; Raporun ASLI ( Orjinali ) elinde ise; hic birsey yapmadan direk başvurunu yapabilirsin... Eğer ASLI yoksa, daha önceden Noter Onaylı Çoğaltmadı isen ve hastanede ASLI GİBİDİR yaptırmadı isen, kısaca sadece fotokopi elindeyse; vakit kaybetmeden, fotokopi ile birlikte , Özürlü Raporunu aldığın hastanenin Sağlık Kurulu Sekreteryasına giderek, rica et ve Arşivden Raporun ASLINI cıkartmalarını sağla.. 4-5 Nüsha fotokopi cektirip, ASLI GİBİDİR ( Önlü - Arkalı ) yaptırıp almaya bak...

BALTAZAR_79 ; tabiki de seni taniyorum kardeş.. Ben yöneticisi olduğum sitede bu konuları paylaştım ve soruları cevapliyorum.. Yöneticisi olmadiğim sitede paylaşip, sorulara da elimden geldiğince cevap veriyorum.. Burada benim amacim bir fazla engelli kardesime faydam dokunsun.. Bunlari yaparken karşilik ya da menfaat beklemiyorum.. Zaten engelli kardeslerimin Hayır Duaları bana yetiyor...

kura ile sınaw için basvuru 14 mayıstamı baslıyorr arkadslarr ???

olurmu öyle ben biraz önce gidip aldım sosyal hizmetlerden 22 si filan değil bu gün başladı

emilyo ; her okunan yoruma inanma.. Rapor Tarihi konusunda herhangi bir sorun yok.. Yürürlükte olan yönetmelik hükümlerine uygun derken, aşırı derecede cok eski raporlar haric, sürekli ve süreli de olsa ( Süreli --> Sımav Tarihini Kapsaması yeterli ) ÖMSS - 2012 ye başvuru yapabilirsin.. EN son aldiğin Raporunu ibraz etmen daha sağlikli olur ...Saygılarımla ...

taxin01; Evet KURA için ÖMSS-2012 Başvuruları 14 Mayıs -25 Mayıs 2012 tarihleri arasındadır.. Yukarıdaki 2. soru sizin sorunuzla aynıdır :Soru : 2-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Başvuru Tarihleri Nedir ?

Cevap: ÖMSS’de Sınava Girecekler 20 Şubat 2012 - 2 Mart 2012 Tarihleri arasında başvurlarını yapacaklardır. ÖMSS’de Kura’ya tabi olanlar ise 15 Mayıs 2012 – 24 Mayıs 2012 tarihlerinde başvurularını yapacaklardır.

ozaman ön basvuru formu almak icin erken daha bize lise terkim ben cünkü 15 mayısı beklicem demi hacam ??

benimde epilepsi 40 ve gözde 10 raporum sürekli ne yapmalıyım bu sosyal pol bakanlığı il müdürlükleri nereler oluyor
birde rapordasürekli işci olarak çzlışır diyor sorun olurmu?

ankara aile ve sosyal pol bakanlığı il müdürlüğü nerde dir bilen varmı

olurmu öyle ben biraz önce gidip aldım sosyal hizmetlerden 22 si filan değil bu gün başladı
Hangi sosyal hizmetlerden aldınız.sabah gittim Bahçelievler il sosyal hizmetlere ve benle beraber birkac tane engelli arkadas daha vardı bize vermediler onay belgesi

Üst Alt