Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

Ömss de mülakat var mı ?

Arkadaşlar ömss sonunda mülakat var mı dır yoksa kpss usulü tercihe göre mi atanacağız ?

Arkadaşlar ömss sonunda mülakat var mı dır yoksa kpss usulü tercihe göre mi atanacağız ?

Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Yönetmeliği/3 Ekim 2011

MADDE 17 ‒ (1) Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, atanmak üzere Tercih Kılavuzunda yazılı olan belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur.
(2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.
(3) Yerleştirilen adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarınca başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır.
(4) Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz.
Hak iddia edilemeyecek durumlar

ee o zaman eski usül olacak kazansanda kazanamama durumu olacak yine torpil az ya da çok ön planda olacak ne anladım bu işten

Arkadaşlar merhaba Bende Bir Şey Sormak İstiyorum Açık Öğretim Lisesine Gidiyorum 2 yıldır Ben şimdi ilköğretim olarak kuraylamı girecem yoksa lise olarak Şimdiden Başvuru Yapmam Gerekiyormu?

iLhan;

Lise Olarak Başvuru Yapabilirsin Tabi Ama Bir Şart İle Kredin Kaç Bu Sene Mezun Olabilirmisin? Eğer Mezun Olabiliyor İsen Girme Hakkın Var Yarın Son Gün Hemen Başvuru Yap

benim 154 bu sene mezun olabilir miyim?..

CENTİRMEN;

Maddeyi yanlış kavrayıp yanlış yorumluyorsun. Sana orada kalkıpta mülakatmış gibi soru vs. sormazlar. Ayrıca bu 5 kişilik komusyonun önünede çıkıp orada yargılama geçirmezsin. Atamaya yetkili amir yani il müdürü 5 kişilik komisyonu toplar ve mülakatını kendisi yapar. Atanmaya istinaden genel şartları taşıyorsan Atama kararnameni çıkarıp imzalarlar ve sana haber ederler...

Madde 17 nin 2. bendinde demek istediği şu:
"Nitelikleri uyanların" atamaları direkt olarak yapılacaktır.

1. BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI
İlan edilen kadro veya pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.
1) Türk vatandaşı olmak.
2) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının girilen sınav tarihinden önce alınmış olması gerekmektedir.)
3) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
4) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, ileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
5) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.
6) Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için;
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi vücut veya akıl hastalığı veya vücutb sakatlığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)
7) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.
2. BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI
Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartların “tamamını” taşımaları gerekmektedir. Bununla birlikte, eğer “BAKINIZ BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI ...” ifadesi var ise kurumlarca aranılan diğer şartların yanı sıra adayların bu bölümde belirtilen şartları da taşımaları gerekmektedir. Bu şekilde olan kadrolarla ilgili açıklamalar aşağıda yapılacağı için bu bölümün çok dikkatli okunması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan adayların yerleştirilseler dahi atamalarının yapılması mümkün değildir.

TABİ BU ÖMSS OLDUĞU İÇİN AKIL HASTALIĞI HUSUSUNDA YAPILACAK/YAPACAKLARI TEK BİR ŞEY VAR, YAPABİLECEĞİ İŞLER YÖNÜNDE İŞ VERMEYİ SAĞLAYABİLİRLER...

fullmoongokturk;

İkimizinde dediği aynı şey degilmi ben mülakat yapacaklar derken soru sorulacak demedim. Arkadaş mülakat varmı diye sormus bende yönetmeliktedeki maddeyi yazdım. Neticede seninde dediğin gibi "Atamaya yetkili amir yani il müdürü 5 kişilik komisyonu toplar ve mülakatını kendisi yapar Atanmaya istinaden genel şartları taşıyorsan Atama kararnameni çıkarıp imzalarlar ve sana haber ederler..." Bu komüsyon bir eleme yapacak neye göre eliyecek boyuna,huyuna,güzelliğine mi bakılacak. Bir sebeb gösterilip eleneceğiz keşke soru sorsalar bilemedimde elendik deriz.

Aşırı derecede akli dengesi olupta atanan olursa (ki olmayacağına göre: çünkü sınavı kazanmış) demek ki elenme şeklinde bir şey söz konusu değil. Ben bir devlet dairesinde çalışan biri olarak şunu söyleyim ki; atanmışsanız, sahte veya yalan yanlış evrak bildiriminde bulunmamışsanız kimse sizin kazanılmış atama hakkınızı elinizden kattiyen alamaz ve yerleştirilen bir memur devlet memurluğundan yüz kızartıcı bir suç işlemediği sürece çıkarılamaz....

ne tip sorular çıkacağına dair bir bilgisi olan varmı arkadaşlar cevap veren olursa çok sevinirim

arkadaş 100 değil 500 de alsan sonuçta 5 kişiik heyet var eğer verilen ii yapamayacak potansiyeldeysen ... yırtsan olmaz bu iş ASLINDA ÇOOK MANTIKLI

2) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının girilen sınav tarihinden önce alınmış olması gerekmektedir.)

ben 17 yaşındayım sınava başvurdum??

pekı hangı devlet daireleri memur alımı yapacak bunu bılen varmı

Arkadaşlar vaktim olmadığı için hepsini okuyamadım kusura bakmayın. Kardeşim sınava girmek istiyor. Açık lise okuyor şu an ilköğretim mayıs da başlayacak olana katılacak. Bir arkadaşım bu tarihlerde girecek olanların sınav değil kura ile olacağını söyledi bir arkadaş aydınlata bilirse çok sevinirim. Bir de atama şekli nedir tam olarak en yakın kurum mu ? bir de çift koltuk değneği kullanıyor. Telefon görevi olarak mı atanır yoksa bir mülakatı var mıdır ? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Styric;
çok teşekkür ediyorum.
kardeşiniz eğer son sınıftaysa ve bu sene bitiriyorsa sınava girebilirdi. başvuru yapmamışsa kuraya kalmış demektir. iş tanımları ve kadrolar şu an belli değil. forum sitelerini takip ederseniz gerekli bilgilere zamanı geldiğinde ulaşabilirsiniz...

ÖMSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından
yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan
bulunacaktır.

klavuzda geçen bu bilgiye göre 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor.....doğru mu acaba ???

lise terk-ler ömss ye diploma ile mi yoksa tasdikname ile mi başvuracak.?

ben lise-1 de okuldan ayrıldım ben ilkokul mezunu olarak katılacağım ömss ye yanlış bilmiyorsam
tasdikname ile başvurabilirmiyim yoksa ilkokul diplomasıyla mı başvuracağım

ortaokul diploman varsa onunla başvur. yoksa da mezun olduğun okuldan bir belge alabilirsin...

raporum sürekli hem vergi indirimim hem raporum var kartımda var

SINAVDA BAŞARILI OLMAK İÇİN : (ömss ye girecek arkadaşlar için :) )"Keyfe faddalna ba'dehüm ala ba'din"..(bak nasıl bazılarını bazılarına üstün kıldık )ayeti sınav gecesi çokça okunur ..
(Tabii önce ders çalışılıp öğrenilmeye gayret edilir sonra dua edilerek tevekkül etmek en güzel olanı :)Rabbim tüm sınavı olan öğrencilerimizin yar ve yardımcısı olsun zihin açıklığı versin inş. :).....En büyük sınavımız olan kulluk sınavında da rızaya erenlerden olmak duasiyla :))....(Amin )....(2970 defa okunması gerektiği söyleniyor)

Ömss Başvuru Formu Nasıl Alınır ?

Evet Arkadaşlar Bu Forumu Nereden Alıyoruz Bilen Varmı Ve Merak ettiğim Konular Arasında Kuraya Katılmak İçin Ücret Ödüyormuyuz Ve Bişey daha sorucam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne, imzalı ÖN KABUL VE TAAHHÜT BEYANI belgesini edinmek üzere, aşağıdaki belgelerle belirtilen sürelerde şahsen başvurunuz. (Bu belgenin ÖMSS/kuraya başvuru süresi içinde hazır olması zorunludur.)

1. Aday Başvuru Formu (“Özür Durumu Bilgileri” alanları hariç doldurulmuş olarak)
2. Özürlü Sağlık Kurulu Raporu
3. İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan işitme özürlü adayların bu durumunu gösterir resmî belge/belgeleri
4. Nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport
5. Öğrenim durumunu gösterir resmî belge

Bu Yukarda Yazdıklarım Sadece Kuraya Katılacak olanların yapması gerekli bir bölümmü diğer ücret yatırma vs durumları biz yapmıcakmıyız?

Rapor Oranım %58 Sürekli Rapor Tarihim 19.04.2011 Bu Raporla Başvuru Yapsam Sorun Çıkarmı Bilgili Arkadaşlar Lütfen Yardımcı olun Paylaşmak Anlatmak güzeldir

kurayla katılacaklar nereye başvurmaları gerekiyor kura nasıl olacak biz çekilirken görebilecekmiyiz yoksa tc mizdenmi kura çekilecek biz nerden bilecez kuranın çıktığını ve bizde atama yapma şansımız olacakmı

Üst Alt