Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacakmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yasin258;

ÖMSS SINAVI HAKKINDA HERŞEY'İN CEVAPLARI :

Cevap : 1-) Bakan Fatma Şahin katılıdğı bir panelde 2012 Nisan ayı olarak açıklamıştır. Henüz resmen sınav tarihi açıklanmamıştır. Yani kesin bir tarih belli değildir.
Cevap: 2-) ÖMSS başvuru tarihi olarak en erken 2012 Ocak ve 2012 Şubat ayı tarihlerinde başlar diye tahminimiz. ÖMSS klavuzuda Aralık 2011 tarihleri civarında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanacaktır. DPB ve T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü adreslerinden ve bu tarz sitelerden takibini yapabilirsin. Ayrıca Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Yönetmeliği 3 EKİM 2011 de yayınlandı. Bu adresten onu okuyabilirsin. Kısaca ÖMSS Yönetmeliği : DPB
Cevap: 3 -) Sorduğun 3. soruyu da Bakan FARUK ÇELİK'İN açıklamaları ile Cevap veriyorum : " Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın özürlülerin istihdamına yönelik yazılı soru önergesini yanıtladı. Devlet Memurları Kanunu’nda 13.02.2011'de yapılan değişiklikle merkezi sınav ve yerleştirme yapılması kararı alındığını, sınavın nasıl yapılacağıyla ilgili yönetmeliğin 01.10.2011'de çıktığını hatırlatan Bakan Çelik, sınavı MEB’in mi ÖSYM’nin mi yapacağıyla ilgili görüşmelerin ise sürdüğünü açıkladı. Çelik’in verdiği bilgiye göre özürlü memur kotası 50 bin 522 adet ve bu özürlü kotasındaki açık miktarı toplam 29 bin 693 adet. Değiştirilen yasaya göre kurumların boş olan özürlü memur kadroları için alım taleplerini Ekim ayı sonuna kadar bildirme zorunluluğu olduğunu kaydeden Bakan Çelik, “Mevzuat değişikliği nedeniyle ilk özürlü alımlarının ancak 2012 yılında gerçekleşmesi mümkün olacaktır” dedi. "

veydel;
veydel soylediklerine bakılırsa bence de bir sorun görünmüyor. Yalnız Çalıştırılamayacağı İş Alanları Bölümü var Ön yüz sağ alt tarafta % nin altında.. Orada ne yazmaktadır. Sürekli olmasi güzel. Ayrıca rapor tarihi nedir veydel .. 16 Aralık 2010 Sonrasi raporlar genelde anlamda hic bir sorun yok. Ondan once alınan raporlarda ise kafalarda soru işaretleri var. Kesin olumsuz birşey soylemek istemiyorum, ancak Devlet Personel Başkanlığının Sınav Klavuzunu ( Sınav Yönetmeliğini ) hazırladığını ve Aralık 2011 gibi yayınlayacaklarını bilmekteyiz..En gec Ocak 2012 de yayınlanacak bu Yonetmelik..Orada tum sorularımızın cevapları mevcut olacaktır ..

Özkan kardeşim, konu çalışmak zaman zaman sıkıcı, test çözmek ise her daim heyecanlı olur :) Ona göre davranılmalı artık...

Ben okul hayatım boyunca hiç ders ve konu çalışmadım. Okul sınavlarıma dahi sınava 15-20 dakika Allah neverdiyse artık çalışıp girdim, yeri geldi kopya çektim, yeri geldi diğer sınıfa sınav yapılmış olurdu aynı sorular çıkacak diye ümide kapılıp soruları temin ediyorduk ve aynısı çıkıyordu da :D Bir şekilde hallediyorduk işte...

Ama şu an ki geldiğim yere, bunca başarıya (övmek gibi algılanmasın: Son durak 2010 yılıydı, Eylül 2010 memuriyet hayatımıza başlangıç dönemiydi ve Ekim 2010 da ise Lisans eğitimimi tamamlamış olmam) arkamı dönüp şöyle bir bakıyorumda "Allah en şahane iyilik ve güzellikleri nasip etmiş bana çok şükür" ve hala da nasip etmeye devam ediyor. Çalıştığım işimde de üstün bir gayretim ve iş bitirme kabiliyetim söz konusu. Tabi buda çalışma ortamı amirleri ve üst derecedeki amirler tarafında takdir ediliyor çok şükür. Demek ki her şey o kadar ders çalışmakta da bitmiyor. Kısacası her şey bizde, bizim elimizde ve beynimizde bitiyor...

Son diyeceğim ise şudur: Allah herkese bu şekildeki yollarda ayağına taş değdirmeden başarılarla yürütmeyi nasip etsin inşaallah...

Amin Göktürk kardeşim, ALLAH inşallah bize de nasip eder.. Sen diyordun yaa ALLAH benim dualarımı kabul eder diye , bende senden özel dua istiyorum.. İnşallah ÖMSS nin hakkını vereceğimi düşünüyorum, ALLAH'TA yardım ederse niyetlerim temiz ve güzel.. Yüce Rabbim herkesin Gönlüne Göre versin İnşallah

başvuru tarihi ne zaman hep sınav tarihi veriyorsunuz başvuruyu geçiyorsunuz

özer özkan yukarıda arkaşımız yasin258 bu 3 soruyu sormuştu ve cevaplamıştım. Aynı cevapları bu başlık altında yazıyorum ..Senin sorunun cevabını da burada bulacaksın. özer özkan alt tarafta kalın siyah harflerle cevap 2 de gecenler seni ilgilendiren bölüm. Üst tarafta olan cevaplardı bunlar.
1-Sınavın kesin tarihi var mı?
2-Sınava başvuru nasıl yapılır herhangi yazılı bir kaynak var mı?
3-Gecen ayın sonuna kadar kadro açıkları bildireleceğini okudum doğruluğu yanlışlığı nedir???

Cevap : 1-) Bakan Fatma Şahin katılıdğı bir panelde 2012 Nisan ayı olarak açıklamıştır. Henüz resmen sınav tarihi açıklanmamıştır. Yani kesin bir tarih belli değildir. ( T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve DPB adreslerinden takibini yapabilirsiniz )
Cevap: 2-) ÖMSS başvuru tarihi olarak en erken 2012 Ocak ve 2012 Şubat ayı tarihlerinde başlar diye tahminimiz. ÖMSS klavuzuda Aralık 2011 tarihleri civarında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanacaktır. ( DPB )
Cevap: 3 -) Sorduğun 3. soruyu da Bakan FARUK ÇELİK'İN açıklamaları ile Cevap veriyorum : " Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın özürlülerin istihdamına yönelik yazılı soru önergesini yanıtladı. Devlet Memurları Kanunu’nda 13.02.2011'de yapılan değişiklikle merkezi sınav ve yerleştirme yapılması kararı alındığını, sınavın nasıl yapılacağıyla ilgili yönetmeliğin 01.10.2011'de çıktığını hatırlatan Bakan Çelik, sınavı MEB’in mi ÖSYM’nin mi yapacağıyla ilgili görüşmelerin ise sürdüğünü açıkladı. Çelik’in verdiği bilgiye göre özürlü memur kotası 50 bin 522 adet ve bu özürlü kotasındaki açık miktarı toplam 29 bin 693 adet. Değiştirilen yasaya göre kurumların boş olan özürlü memur kadroları için alım taleplerini Ekim ayı sonuna kadar bildirme zorunluluğu olduğunu kaydeden Bakan Çelik, “Mevzuat değişikliği nedeniyle ilk özürlü alımlarının ancak 2012 yılında gerçekleşmesi mümkün olacaktır” dedi.

Kabul olur veya olmaz onu bilemeyiz... Fakat bir anekdot paylaşıyım. Geçen yıl atamalar yapıldığında bir konu üzerinde yorumlar yapılıyordu hatta son rutuşları tebrik ve teşekkür yorumları idi. Ve orada 68 alıp barajda kalıp yerleşemeyen bir arkadaşımız var idi (İsmini arz etmiyeyim), yerleşemesede çok hoş tebrik ve temennilerde bulunmuştu. Bende ona istinaden aynı güzel düşünceleri dua şeklinde iade etmiştim. Dediği şu idi: Göktürk bey, o kadar eş, dost ve akrabadan bunca zaman dua istedim kabul olmadı, fakat sizden dua istemeden dua ettiniz ve inşallah banada nasip olur demişti. Ve işte o arkadaş bizden 3 ay sonra yani aralık ayında o 68 lik puanla kendi iline yerleşti. Ama sadece bizim duamızlamı oldu: hayır tabiki.. Fakat yinede böyle güzellikler ve güzel olan durumlar hiç unutulmuyor...

Dua mevzusuda işte ummadığımız bir anda gerçekleşiyor... Hayırlısı ile başarılar diliyorum herkese.

normalde bu tür sınavlarda başvuruyu değilde sınav tarihini yayınlanıyor bunu demek istedim teşekkür ederim

özkancey raporumun ön yüzünde çalışabilir ibaresi var. raporumu 2011 mart ayında almıştım. dediğim gibi bir sıkıntı yok gibi. ama seninde söylediğin gibi her şey klavuz ortaya çıktığında netleşecek. beklemekten başka çaremiz yok...

fullmoongokturk;
Haklısın Göktürk Kardeşim .. Dualarımız karşılıklı inşallah.. Anektodu paylaştığın icin de teşekkürler.. ALLAH Senden Razı Olsun.. Sonucta bizim istediğimiz yerdesin, devlet memurusun, ama yine de bizimle aynı heyecanı paylaşmaktasın.. Duaların icinde şimdiden sağolasın..

veydel;
anladım veydel, hayırlısı inşallah..Umarim herhangi bir sorun çıkmaz

özer özkan;
Rica Ederim özer özkan ..

bu sınav hepimize hayırlı olur iyi olan kazansın faul yapmak yok sınavda faul demek kopya demekdir;);):D:D

Arkadaşlar raporum 28-02-2011 tarihli,,çalıştırlamayacağı işlerin niteliği belirtilmemiş raporun arka yüzündeki raporun kullanım amacı kısmında sadece özürlü kimlik kartı işaretli bu sınava girmeme engel olurmu ?

Işitme engelliyim ömss ye girebilmem için ne yapmalıyım

% 52 rapor ile İşitme kaybım var açık öğretim lisesınde okumaktayım yakında yapılacak olan Özürlü kamu personel sınavları için herhangi bir yere kayıt

olmam yada basvuru yapmam gerekiyormu bu konu hakkında hiç bişey bilmiyorum ilginiz için teşekkur ederim çalışmam gereken kitap yada kurs varmı

slm arkadaşlar bende bu sınava girmek istiyorum benim raporum 2001 yılında almışım % 40 ve sürekli ibareli ve çalışabilir işkur aracılığıyla almıştım başvurabilirmiyim

sevgili ozkancey, % altındaki çalıştırılamayacağı işlerin niteliği bölümü boş,raporun kullanım amacı vergi indirimi.özür grubu kısmındada ortapedik olarak yazıyor.ınsallah bır daha rapor almak zorunda kalmam.bu raporum %42 olarak ankaraya gonderılmıstı ve vergı ındırımı hakkım onaylandı.

kurum değişmk isteyenlerı kınıyorumm işin varken sınava gırıp mılletın hakkına gırmesen

meister78 bazı kurumlar çalıştırılamayacağı iş alanları dolu olmasini istemektedirler. Sanirim ÖMSS ye girmende bir sorun cıkmayacaktır. Sınav Yönetmeliği yayımlandığında daha net olarak bu durumu öğrenicez. Umarim herhangi bir sorun yaşamassin.

inşallah bir sıkıntı olmas tek temennım bu...teşekkürler

aydın kardeşim benimde durumum seninle aynı bu yılın ilk ayında aldım bende vergi indirimi için raporumu yüzde 88 ve çalıştırılamayacağım alanlar kısmı ve çalışabilir notu düşülmemiş boş bırakılmış ancak ben dilekçe yazark itiraz edip o alanlarından doldurulmasını istiyeceğim....

saolasın ibrahim kardeşim.eğer bir netice alırsan paylaşırsan sevinirim.illede yazması gerekiyorsa mecbur yazdıracagız tabıkı ama dılekceyle olması tabı daha kolay olur..aslında ben vergı ındırımı ıcın muracat ettıgımde rapordan 5 orjınal ornek ıstıyorum dıye hastaneye dılekçe verdım.bu orneklerıde dıger ıslemlerde kullanmak ıcın genel bır rapor yazılmasını veya ayrı ayrı belırtılmesını ıstemıstım dılekçemde.onlar bana 4 adet verdıler fakat malesef hepsınde vergı ındırımı yazıyor.

Sayın özkancey ın yazdığı cevap;
Arkadaşlar 29 KASIM 2011 itibariyle saat 14:15 civarında T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ( T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü) 'nün 0 312 229 55 22 dahili : 1002 'den yetkili biriyle görüşmem sonucunda aldığım bilgiler şu şekildedir: Genel Müdür Aylin ÇİFTÇİ'nin bahsettiği Ocak - Nisan 2012 arasinda yapilmasi planlanan ÖMSS Hazırlık Kurslarının çalışmalarının sürdüğünü , illerdeki kursları Halk Eğitim Merkezleri mi ? Yoksa Özel Kurslar mı ? düzenleyeceğinin henüz belli olmadığını ifade etmiştir. Bakanımız Fatma ŞAHİN'İN verdiği Nisan 2012 sınav tarihi hakkında ekstra bir tarih belli olmadiğini ve Devlet Personel Başkanlığı'nın Sınav Klavuzunu hazırladığını belirtmişlerdir.Ayrıca sınavı kimin yapacağı sorusuna ise muhtemelen OSYM olacaktır ifadelerini kullanmıştır. Yani Özet olarak genelde bizim bildiklerimiz dışında ekstra bir bilgi ya da yeni bir bilgi yoktur .. Saygılarımla ..

kartal8360;
kardeşim sen sanıyormusun ki çalışmakla bi yere yerleşirsin gerçi bu ayrı bi konu benim demek istediğimi anlamadın özürlüleri oyalıyorlar önceki senelerde 3 defa sınav yapılıyordu ama sene yok o yok bu derken koca bi sene geçti 2012 nisan ayına deniliyor tabi kesin bişe yok...ha bu arada Türkiye de her işte siyasetçiler vardır. :)

merhaba arkadaşlar, vakit buldukça siteyi takip etmeye çalışıyorum. Benim okulum daha bitmedi ama şimdiden iş telaşı başladı ve bende herkes gibi iyi bir işte çalışmak istiyorum. İktisat okuyorum, 3 sınıftayım. Bedensel engelliyim... Bana tavsiyede bulunur musunuz? Nisan 2012'deki sınava bende girmeli miyim? Sınavlar hakkında fikir sahibi olmak istiyorum.

bist öncelikle ALLAH YARDIMCIN OLSUN .. Bedensel engelli olduğunu yazmışsın ancak Özürlü Sağlık Raporun Olup Olmadığın konusunda bir bilgi vermemişsin. % 40 ve üzeri Özürlü Raporun Varsa, Sürekli ise ( Süreli olduğu zaman her süre bitiminde kontrol gerektirir ) Mart 2012 ya da Nisan 2012 de yapılacak olan sınava girebilirsin. İktisat 3. sinif okuduğunu söylemişsin, bu sınava ancak lise mezunu statüsünde girebilirsin. Ancak 2014 te ki sinava mezun olursan Lisans mezunu statüsünden girebilirsin. ÖMSS ( Özürlü Memur Seçme SInavı ) ilk defa bu sene yapılacak bir sınav. Bir nevi Engelli KPSS gibi düşünmek lazım. Devlet Personel Başkanlığı'nın hazırlamakta Olduğu Sınav Klavuzu ( Sınav Yönetmeliği ) yayımlanmadan hic bir soruya net cevap veremiyoruz. Bildiğimiz şudur : Önceki Özürlü Personel Sınavlarında cıkan sorular ve konulara calismakta fayda var, boş gecirmemek lazım zamanı. Ayrıca bir acıklama daha şu vardı : Ocak - Nisan 2012 tarihleri arasinda 3 Aylık ÖMSS Hazırlık Kursu duzenleyeceklerini ifade ettiler, ancak herhangi bir gelisme yok . Beklemedeyiz.. Hic bir şeye kafayı takmadan ders calismak en mantıklısı.. Kadroymuş, atamaymış, kac kişi girecekmiş bence bunlarla uğraşmamak lazım.. bist bence sınava girmelisin, atanırsan da okumaya dewam edersin. Daha sonra yükselme imkanın olur düşüncesindeyim..Hem de senin icin 2014 te ki ÖMSS sınavına bir ön hazırlık olur düşüncesindeyim. Saygılarımla ..

Ozkancey ve Bitt;

3. sınıf okuyor/okuyorsan okula/okuluna gidip "Geçici Önlisans Belgesi" alıp sınava 2 yıllık üniversite mezunu olarak girebilir/girebilirsin...

Göktürk Kardeşim ben bildiğim kadariyla Cevaplandırmıştım. Ancak Açık kapı bırakıp Sınav Klavuzunun Yayımlanmasını beklemekteyiz demiştim., Sanirim senin bahsettiğin bilgi sinav klavuzunda yer alacak bir bilgidir. Ancak ne olursa olsun bilgilerini bizimle paylaştığın icin cok teşekkürler kardeşim, bende ilk defa duydum bu dediklerini ve öğrendiğim cok iyi oldu..Sağolasın..Bist icinde cok yararli bir bilgi olmuş oldu

İnşallah takvim işler ve işsiz arkadaşlarımız iş bulurlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt