Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacakmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
katılmıyorum arkadaşım 2007de 71 puan aldım o kadar boş kadoya rağmen atanmadım artık bu sınava katılmam bile kendimi boş yere strese de sokmam

Deli_kiz;

Şansını dene çünkü 2010 yılında MEB 5.000 (1.000 Öğretmen, 2.000 Memur, 2.000 Hizmetli) engelli personel almıştı...

SINAV NİSANDA DENİYOR AMA HALA Bİ SES YOK bedelli askerlik bile sınavdan sonra gündeme geldi nerdeyse karara bağlandı ama sınavdan bahsedilmiyor nisandan sonra yapılırsa sınav şayet alımlar 2013e sarkıtılcak 2011de alım yok 2012de alım yok 2013de 3 beş bin kişi atanır geri kalanıda kısmetse seçime altı ay kala bende dahil çoğumuz beklemekten emekli oluruz zaten işe girecek olanlara hayırlı uğurlu olsun :eek:

kartal8360;

önemli olan sınavın zorluğu değil kendi içimizde bir sınava tabi tutulmamız. hep kpss benzeri sınavlara girip bize uygun olmayan bir sınav sistemine aak uydurmaya çalıştık. sınavın uygulanmasında atamalarda hep sorunlar yaşandı bizim durumumuzda olmayan kişilerle kadro yarışına girdik.

Kesınlıkle sansınızı deneyın ben gırdım ve kazandım hatta tayınımı ıstedım cıkmak uzere yanı devlet bu konuda duyarlı bnce

Tek başımada olsa kararlılığımı sürdüreceğim memur olmak bana göre değil

ömss ösym tarafından yapılacak

Adminler lütfen kapatmasın bu açtığım konuyuda, bu bilgiler yalan yanlış olsa neden paylaşayım,

ösym 8 aralıkda üniverstelerin bazı bölümlerinden ve tıp fakültelerinden hocaları bir araya getiriyor.

yengem gazi üniverstesinde doçent, konusunda uzman, özel eğitim merkezlerine devamlı gidip gelen, görme engelli bir çok öğrencisi olan biri, masterını ve dktorasını amerikada aldı,

anlıyacağınız, alanında uzman kişiler bu toplantıda olacaklarmış,

hocalar sınavın nasıl olması gerektiği, özür gruplarınınn nasıl belirlenmesi gerektiği, soruların ne türde olması gibi konularında ösym yetkilileriyle fikir alışverişinde bulunacaklarmış,

ösym de buna göre sınav hazırlayacakmış,

sınav duyursu nezaman olur bilemem ama çok yakında olmayacağı anlaşılıyor bu gelişmeden.

ama sınav kesin 2012 içinde olacakmış.

Sayın Arkadaşlar, sallama bir sayı değil yapılacak ilk sınavdan sonra alınacak kişi sayısı bu. Kadrolar belirlenmiş kısa bir süre sonra açıklanacak, dağılımını bilmiyorum. Ama bu konuda çalışma yapıldığını ve en kısa zamanda yetiştirmeye çalıştıklarını biliyorum. Fazla iyimser olmayalım. Her dönem alım olacak ama beklenildiği kadar fazla alım yapmazlar. Yapabileceğimiz en güzel şey sınava şimdiden hazırlanmak çünkü Bakanınmız da açıkladı eğitimine göre en iyileri alacaklar. Hepinize bol şanslar..

metinisa;
ben kadro sayısının bu kadar az olacağının yani 1250 kişi alınacağını hiç zannetmiyorum.

scottsdalebird;
merhaba arkadaşım. bu bilgileri nereden öğrendiniz kaynak nerede...

scottsdalebird;

peki sınavın tam olarak ne zaman olabileceği hakkında bilginiz var mı yoksa nisan ayında sınavın olmaması temmuz ayında mı yapılacak? netten yada çevreden bilginiz varsa.

world56;

bundan sonra buraya yazmıyorum birader, site adminlerine sor niye yazmadığımı

Sayın Metinisa;

Kadroya kaç kişi alınacağına dair açıklama bekliyorsanız şayet daha çok beklersiniz...

Diğer Yorumculara;

KPSS sınavı yapılan örnek teşkil edecek bir ülkede (Türkiye) yaşıyoruz. Bu sınavın kriterlerinide göz önünde tutarsak farkındaysanız sınava belli bir süre kala veya sınav esnasında kurumların hangi ünvan ve kaç kişi alacaklarına dair herhangi bir bilgi verilmemekte olup; hatta sınav yapıldıktan 20-30 gün sonra hangi kurumun kaç kişi alacağını ve tercihlerin yapılacağı tarihler belirlenip açıklanıyor. ÖMSS de bu denli bir sınav olacağı için KPSS statüsü harfiyen uygulanacaktır diye düşünüyorum. Kısacası "KADROYA KAÇ KİŞİ ALINACAĞI; SINAV BAŞLAYIP BİTENE KADAR Kİ SÜREÇTE DEĞİL, SINAV YAPILIP BİTTİKTEN SONRA DA İLK 15-20 GÜNDE ANCA AÇIKLANIR" bilgilerinize...

Not: Herkese tavsiyem; sınavın ne zaman yapılacağı, kurumların kaç kişi alacağı, hangi kurumun ne kadar kişi alacağı ve hangi ünvan ile (memur, hizmetli, teknisyen vs.) kaç kişi alacağı gibi vs vs vesvese düşünceleri bırakıp ders çalışmalısınız... Boşuna birbirinize laf, söz edip kalp kırıyorsunuz. Çünkü bu tür istatistiklere bağlı kalıp ders çalışmayarak boşa zaman öldürüyorsunuz (ha ders çalışanlar vardır elbet ama bu kafanızda oluşan soru işaretcikleriyle pozitif düşüncenizi, plan programınızı, çalışma hevesinizi bile zamanla öldürebilir) ve bu size zamanı gelince zarar verebilir. Ve bu durumun farkında dahi olamazsınız veyahutta pişmanlık duyarsınız... Ders çalışmanız ümidiyle, başarılar diliyorum...

sagol göktürk kardeşim baba adamsın valla şuan uyumamamın sebebi lise son dönem 1 kaç dersim var onun için ugraşıyorum allah izin verirse ocakta bitircem tek ümidim,göktürk kardeşim haklı eger ki benim şu alttan lise dersleri olmasa valla sabahtan şu saate kadar ömss dersi çalışırım allah büyük hayırlısı nasibimizde varsa sınavlara inşallah kafamda soru işareti kalmdan girerim herkese saygılar özellikle de göktürk kardeşime..

Göktürk Kardeşim yine döktürmüşsün, güzel yazmışsın..Tebrik ederim.. Ben de Sınava kadar sabah 9 aksam 6 full calisiyorum.Seninle daha onceden konuştuğumuz gibi calisiyorum.. Bilgi olduğu zaman sınav tarihi imis, kac kisi alinacakmis, kac soru gelecekmis, vs hic onemi olmuyor bana gore de ..

2010 yılında aldığım %51 raporumla ÖMSS sınavına başvuru yapabilir miyim?

merhaba arkadaşlar.ömss(özürlü memur seçme sınavı )diye bir duyuru çıktı.ömss için sağlık raporu istiyorlar benimde %51 raporum var.06.04.2010 tarihind4e çıkardım raporumda sürekli yazıyor ben bu raporumu ömss,ye girecegim zaman versem bir sorun çıkarmı acama bilgilendirilirsem sevinirim...

ya varya nasıl özürlü raporu alırken 5-6 doktorun ellerindeyse hayatımız bu ömss işindede siyasetcilerin elinde bizi ne hale soktular be Allah huzur vermesin bunlara...

kartal8360;

sözlerini tutsalardı şimdiye sınav bitmiş olur du demi?

nisanda yapılan sınavda 2008 tarihli rapor geçerlimi

nisanda yapılan sınavda 2008 tarihli rapor geçerlimi

Özkancey;

Teşekkür ederim kardeşim. İzlediğin yol ve stratejide daimi şekilde başarılar diliyorum. Konuların içine fazla kasılma tez zamanda hecesin geçer ve sıkılırsın. Bir an önce bitir bol bol test çöz.

Kadir27;

Elinizde mevcut olan rapor geçerli olacaktır.

fullmoongokturk kardeşim ALLAH Razı Olsun . Asıl ben teşekkür ederim. Konuları hızlı hızlı gecip sonundaki testleri de çözüyorum zaman zaman.. Dedigin gibi bir an önce konuları bitirip test çözmeye başlamak istiyorum. Ayrıca bir açıklama yapılmıştı 10 KASIM 2011'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi ÖMSS Kursları açılması hususunda , Ocak 2012 - Nisan 2012 aralığında, öyle bir kurs olursa onu da takip ediyorum ve kursa katılmak isterim.. Hakkımızda Hayırlısı Neyse O Olsun kardeşim ..

merhaba..bende 01/02/2011 tarıhınde vergi indirimi için şişli etfal hastanesinden %42 sürekli rapor aldım.acaba ömss için kullanabilirmiyim?yoksa raporun ustunde herhangı bır not yazmasımı gerekıyor bunun ıcın?

meister78 16 Aralık 2010 tarihinden sonra alınan Özürlü Raporları Tüm Özürlü Haklarından faydalanabiliyor. Senin raporun da 1 Şubat 2011 de alındığına göre son Özürlülük Ölçütü Sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. Raporunun Arka Yüzünde V . RAPORUN KULLANIM AMACI kısmı var . O bölümde istihdam = Evet ise herhangi bir sorun olmaz. Ayrıca Raporun ön yüzünde sağ alt tarafta % nin altinda Çalıştırılamayacağı İş Alanları Bölümü de dolumudur, o bölümde ne yaziyor ? Bu dediklerim tamamsa herhangi bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.

özürlü saglık raporu

arkadaşler ben malatya devlet hastanesinden 1 hafta önce kişisel müracatla özürlü saglık kurulu raporu aldım ama özürlü kimlik kartı icin kullanıla bilir diyo raporda bu süreklidir %58 verdiler bu raporla ömss özürlü memur sınavına girebilirmiyim cevaplarsanız sevinirim kenan0205@hotmail.com adresinede mail atarsanız sevinirim

ömss sınavı hakkında herşey!!

Arkadaşlar kolay gelsin ömss hakkında bazı sormak istediklerim var?Herkes ayrı konu açmış bütün herşeyi burada toplasak olmaz mı?

1-Sınavın kesin tarihi var mı?
2-Sınava başvuru nasıl yapılır herhangi yazılı bir kaynak var mı?
3-Gecen ayın sonuna kadar kadro açıkları bildireleceğini okudum doğruluğu yanlışlığı nedir???

kenan0205;

kenan0205 16 Aralık 2010 tarihinden sonra alınan Özürlü Raporları Tüm Özürlü Haklarından faydalanabiliyor. Senin raporun da 1 hafta önce alındığına göre de alındığına göre son Özürlülük Ölçütü Sınıflandırmasına göre ( 16 ARALIK 2010 tarihli ) düzenlenmiştir. Raporunun Arka Yüzünde V . RAPORUN KULLANIM AMACI kısmı var . O bölümde istihdam = Evet ise herhangi bir sorun olmaz. Ayrıca Raporun ön yüzünde sağ alt tarafta % nin altinda Çalıştırılamayacağı İş Alanları Bölümü de dolumudur, o bölümde ne yaziyor ? Bu dediklerim tamamsa herhangi bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.ÖMSS ye girmende bir sakınca olmayacağı kanaatindeyim.

benim raporun arka yüzünde kullanım amacında engelli raporu almak için diye yazılmış. ön yüzde de çalışabilir ve sürekli ibareleri mevcut. sanırım bir sıkıntı olmaz. siz ne düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt