Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2013/1 'de Hiç bir Kuruma Yerleştirilemeyenler...

Nevra

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
9
Herkes bir başlık açtı atandıkları için heyecanla,bizde açalım atanamayanlar dedim.Böyle boş boş oturmayalım arkadaşlar bir şeyler yapalım ve şimdiden başlayalım bir şeyler yapmaya. Facebook üzerinden, twitter üzerinden organize olalım.
Facebook da bir sayfa açılmış sizlerle linkini paylaşmak istedim.

https://www.facebook.com/pages/Ömss-3-Alımlar-İçin-Toplanıyoruz/488707614524860

https://www.facebook.com/events/345905588861861/

ayrıca msj atabileceğimiz adresler;

[FONT=lucida grande]Cumhurbaşkanının Twitter adresi[/FONT]
https://twitter.com/cbabdullahgul

[FONT=lucida grande]Başbakanın Twitter adresi[/FONT]
https://twitter.com/RT_Erdogan

[FONT=lucida grande]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının twitter adresi[/FONT]
https://twitter.com/FatmaSahin_ASPB

[FONT=lucida grande]Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının twitter adresi[/FONT]
https://twitter.com/csgbfarukcelik

[FONT=lucida grande]AK PARTi İletişim Merkezi[/FONT]
http://basvuru.akim.akparti.org.tr/vatandas/

En azından bir gayret gösterelim bir şeyler yapalım hepimiz yerleştirilelim. Bu arada Bakanlarımızın dikkatinden kaçan bi durum var.

Kamu %4 Engelli çalıştırmak zorundayken sürekli televizyonlarda %3 deniyor o özel sektör için geçerlidir.Aşağıda ki Kanunda açıkça yazıyor. Resmi Gazete Linkine de bakabilirsiniz

http://www.resmigazete.gov.tr/main....igazete.gov.tr/eskiler/2008/05/20080526-5.htm

MADDE 2 – 4857 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Özürlü ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu
MADDE 30 – İşverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç özürlü, kamu işyerlerinde ise yüzde dört özürlü ve yüzde iki eski hükümlü işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler. Aynı il sınırları içinde birden fazla işyeri bulunan işverenin bu kapsamda çalıştırmakla yükümlü olduğu işçi sayısı, toplam işçi sayısına göre hesaplanır.
Bu kapsamda çalıştırılacak işçi sayısının tespitinde belirli ve belirsiz süreli iş sözleşmesine göre çalıştırılan işçiler esas alınır. Kısmi süreli iş sözleşmesine göre çalışanlar, çalışma süreleri dikkate alınarak tam süreli çalışmaya dönüştürülür. Oranın hesaplanmasında yarıma kadar kesirler dikkate alınmaz, yarım ve daha fazla olanlar tama dönüştürülür. İşyerinin işçisi iken sakatlananlara öncelik tanınır.
İşverenler çalıştırmakla yükümlü oldukları işçileri Türkiye İş Kurumu aracılığı ile sağlarlar. Bu kapsamda çalıştırılacak işçilerin nitelikleri, hangi işlerde çalıştırılabilecekleri, bunların işyerlerinde genel hükümler dışında bağlı olacakları özel çalışma ile mesleğe yöneltilmeleri, mesleki yönden işverence nasıl işe alınacakları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.
Yer altı ve su altı işlerinde özürlü işçi çalıştırılamaz ve yukarıdaki hükümler uyarınca işyerlerindeki işçi sayısının tespitinde yer altı ve su altı işlerinde çalışanlar hesaba katılmaz.

Bence de bir şeyler yapalım, gerçi benim puanım çok düşük 66 önlisans ama, bir çok kişi atanmış galiba, önümüz açılmış gibi görünüyor, belki bir 3. tercih hakkı daha olursa bize de nasip olur gibi :)

Bende 62 puanla açıkta kaldım Elektrik bölümü hiç kendimi üzmemeye kara verdim. İlk işim mevsimlik işten kurtulmak ve düzenli iş olsun askeri üçret olsun razıyım özel sektörede razıyım şuanda çorluda iş arıyorum 2100 günüm var işe hasta girdim emekli olmama çok 5 sene var.. iş bulursam çalısacağım Asekeri üçret demeden bende varım kolay gelsin Atananlara başarılar..:)

lise mezunu 74.6 puanla açıkta kaldım....

benimde 73 küsür yalçın kardeş,ins.bi 3.alım olurda sıra bize gelir...ama zor ihtimal galiba

samsun milletvekilinin bundan bir ay önce bir açıklaması vardı bu 8 binlik atamadan sonra 14 binlik engelli ataması daha yapılacak diye.Hep beraber baskı yaparsak 3. bir alım rahat olur çünkü seçim önümüzde

Evet arkadaşlar Maral arkadaşın dediği gibi Akim Başvuru Formu linkteki açılan sayfadaki yerleri doldurup gönderirsek belki şansımız olur..

arkadaşlar biriniz düzgün bir mesaj düzenlesin.Bizde ona göre atalım.etkileyici kısa ve öz olsun

arkadaşlar bundan bir ay önce samsun milletvekilinin biri bu 8 binlik yerleştirmeden sonra 14 binlik engelli ataması yapılacak diye açıklma yapmıştı.Yani böyle bir düşünceleri var ama biz bu süreci hızlandırıp 2014 te yapılacak olan ömss sınavına sarkıtmamamız lazım.Ne kadar çok sesimizi çıkarırsak o kadar etkili olururuz.Malum önümüz seçim.

Ben gayet açıklayıcı ve net yazdım :)) Merhaba kolay gelsin 2012 ÖMSS sınavının 2. tercihleri de yapıldı, ancak biz açıkta kalan engelliler için 3. bir tercih hakkı daha talep ediyoruz, lütfen bunu dikkate alın... Alın uleenn demeyi de isterdim tabe :D

Arkadaşlar Bismillah :) zor ama 3. atama olacağı kanaatindeyim ancak ne zaman yapılır bilmiyorum önce 657 ye göre aynı yıl içinde 2 atama yapılamaz diyorlar bu yasayı düzenleyip 3. atamayı yaparlar diye düşünüyorum. Çünkü 657 de düzenlemeye gidiliyor ve çalışmalar sürüyor. 2008 de çıkarılan yasada engelli kadroları yüzde 4 olarak hesaplanması gerekiyor ama kimsenin umrunda değil kendi çıkardıkları yasayı bile uygulamakta sıkıntı çekiyorlar bir sinerji oluşturulmalı diyeceğim ancak bu parça parça atama durumunu özellikle yapıyorlar çünkü çok atanan kişinin sesi kesiliyor veya birisi hakkını isteyince atananlar direk taarruza geçiyor bu bir taktik stratejik durumdur. Siyasi oluşumların direk değilde insanları kendi aralarında sindirmek en büyük silahlarıdır. Bu hareketiniz belki çok kişiye ters hatta gülünç geliyor olabilir zaman yanlış diye düşünüyorum az sabır edin öğretmen atamaları ile imam hatipli kadroların arasına sıkıştırılarak 3. bir atama yapılır o zaman atağa geçmelisiniz o atamaları fırsata çevirme adına baskı kurmalısınız diye düşünüyorum. Seçimlerde yaklaşmakta herkesin hakkında hayırlı olsun atanan arkadaşlarımı tebrik ediyorum mutlulukları daim olsun atanamayan kardeşlerim arkadaşlarım hiç üzülmesinler hayırlısı böyleymiş deyip sakın üzülmeyin rabbim sabrınızı artırsın en kötü 2014 de tekrarı olacak bir sınav var kendinizle hesaplaşıp çok çalışıp yüksek puanla daha güzel kadrolara atanırsınız inşallah Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun Saygı, Dua ve muhabbetle Allah'a emanetsiniz

anca organize oluruz abicim :) biz şimdiden başlayalım da duyan katılsın birlik olalım :)

arkadaşlar,puanı düşük olanlar..bu forumda bir zamanlar birlik mesajları vere vere dilimizde tüy bitmişti..en şahit bio arkadaşımızdır..bence birlik olmak,birilerine suç yüklemek yerine kendi paçanızı kurtarmaya bakın..ben artık birlik mesajı vermiyorum..biliyorum ki kimse birlik olmayacak..sadece atanamayanlar burda bir kaç gün birlik sözü eder,fazlası gelmez..o yüzden lise mezunumusun,git önlisans oku..ilkokul mezunumuzun dışardan lise oku.2014 yılındaki sınava hazırlan..bence ne zaman birilerinden bişey beklememeyi öğrendiniz,çabaladınız işte o zaman bir yerlere gelirsiniz..bu sınav bir nimet..ve bu sınav da sadece en iyiler,en yüksek puanlar alınıyor..bu bilinen bir gerçek..eğitim ne kadar yüksekse,puan ne kadar yüksekse o kadar atanma şansın vardır..burda hükümete,muhalefete çatmakla ele bişey geçmez.boşa vakit kaybı..imza kampanyası falan bence hikaye..etkisi olmaz..Allah bütün engellilerin yardımcısı olsun..

Evet MARAL haklı.sıcağı sıcağına halletmeliyiz.Sesimizi duyacaklar.Kadro düzenlemesi yapacaklar.Duyuru falan derken bir sürü zaman geçer yine.yeni bir ömss sınavı yapılmadan 2013 içinde tekrar bir alımda yaptırmalıyız.

[FONT=Arial]15.05.2008 tarih ve 5763 sayılı Kanun ile 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30. maddesi değiştirilmiş ve kamu kurumları için engelli personel çalıştırma oranı yüzde 3’ten yüzde 4’e çıkartılmıştı. Ancak bugüne kadar gerçekleşen istihdam oranları bu rakamın yanından bile geçmiyor. bu yasayı hatırlatarak konuya giriş yapın o zaman belki faydası olur ne dersiniz kendi çıkardıkları yasa ve uygulamıyorlar hadi buyurun o zaman :) kolay gelsin ...[/FONT]

sağol ibrahim abi :) bende o yasayı arıyordum çok sağol :)

arkadaşlar bu 2012 / ÖMSS puanlarıyla yeni bir yerleştirme yapılacak mı yapılmayacak mı daha belli değil .... Arkadaşlar umudunuzu ne çabuk kaybettiniz ... Sabır daha resmi bir ağızdan bu durumla ilgili bir açıklama yok ... Benim farazi şahsi fikrim 3. bir atama daha olur kpss de 4. atama bile yapılıyor ...Kim bilir Diyanet için açılacak tercihlerde düz memur kontenjanıda olur yada 2014 de yeni bir atama olur.... umudunuzu lütfen kaybetmeyin ...

Arkadaşlar İNŞALLAH 2013/2 yada 2014/1 atamalrı kapıda işalah 2012 puanlarıyla 3. bir atama yolda ...Mantıklı olanda Bu...ömss ticari kaygısı olan bir sınav değil ki 2.-3 sınavlar da düzenlenmek istensin ömss nin özü Engelli İstihda , işallah 20 bin özürlü atayacağız sözünü yerde koymayacaklar ...3. bir atamada Atama puanları 70 lere düşer

yakın zamanlarda bir açıklamayı size hatırlatıyımPeş Peşe Engelli İstihdamı Yolda ;ÖNCE 8 BİN SONRA 14 BİN ENGELLİ[/h]HABER: Milletvekili Demir: Peş Peşe Engelli İstihdamı Yolda haberi ne çabuk unuttunuz ...
Ben Kalender Şah olarak Atandım ; Fakat Bilinki siz atanamayan engelli arkadaşlarımın atanması için hep mücadele edeceğim ...sizlerin atanması içinde elimden gelen öz veriyi göstereceğim ... sizden isteğim hayır duanız Buna öyle çok ihtiyacım var ki ....Bilerek yada bil mi yerek sizleri kırdıysam hakkınızı helal edin ....

kalender hayırlı olsun hangi il ve kuruma atandın ?

kalender şah, nihayet atandın. sanırım senden şimdilik kurtuldukk :rolleyes:

bio kardeşim 15 tercihimin 14 tanesine puanım yetti doğru tercih çok önemli...

dilema değil, dilemma :D şaka gibisin hep yaaa

1 tercihim ve ilk tercihim kars kamu hastaneleriydi puanım yetmedi diğer 14 tercihime puanım yetti

dilemma :eek::D hanım siz ne yaptınız ..

MADDE 2 – 4857 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Özürlü ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu
MADDE 30 – İşverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç özürlü, kamu işyerlerinde ise yüzde dört özürlü ve yüzde iki eski hükümlü işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler. Aynı il sınırları içinde birden fazla işyeri bulunan işverenin bu kapsamda çalıştırmakla yükümlü olduğu işçi sayısı, toplam işçi sayısına göre hesaplanır.
Bu kapsamda çalıştırılacak işçi sayısının tespitinde belirli ve belirsiz süreli iş sözleşmesine göre çalıştırılan işçiler esas alınır. Kısmi süreli iş sözleşmesine göre çalışanlar, çalışma süreleri dikkate alınarak tam süreli çalışmaya dönüştürülür. Oranın hesaplanmasında yarıma kadar kesirler dikkate alınmaz, yarım ve daha fazla olanlar tama dönüştürülür. İşyerinin işçisi iken sakatlananlara öncelik tanınır.
İşverenler çalıştırmakla yükümlü oldukları işçileri Türkiye İş Kurumu aracılığı ile sağlarlar. Bu kapsamda çalıştırılacak işçilerin nitelikleri, hangi işlerde çalıştırılabilecekleri, bunların işyerlerinde genel hükümler dışında bağlı olacakları özel çalışma ile mesleğe yöneltilmeleri, mesleki yönden işverence nasıl işe alınacakları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.
Yer altı ve su altı işlerinde özürlü işçi çalıştırılamaz ve yukarıdaki hükümler uyarınca işyerlerindeki işçi sayısının tespitinde yer altı ve su altı işlerinde çalışanlar hesaba katılmaz.

T.C. Resmi Gazete

kamu hastahaneleri 77 ile kapadı kalender nasıl atanamadın özellikle baktım bende yazmıştım karsı vhki ve 9 memurluk vardı hatırladığım kanber;ben atanamadım kardeşim....

Ama inanın tüm yazılarımı engellilerin menfati doğrultusunda yazdım ... formdaki yorumların çoğu art niyetli ... mesa la bir kalüferci sertifikası ve atama başlığı vardı .... kimse kara bükü paylaşamıyordu biri 84 le kapatıyordu öbürü 85 le 78 le atama yapıldı benim o sertifikam vardı ve yazdım ...ama hiç o sertifika bende var diye yorum yapmadım 3. tercihimdi .. o başlıkta yorumlara kalsak yandık hayatta birdaha orayı tercih etmezsiniz .. ben bile bu tercihi son yarım saat kalası değiştim...

bio 81 le kapandı Allah yüzme baktıda 81 le kapandı Karsta halimiz nice olurdu ÖNCE RİZE VE ARDAHAN MEMURLUKLARIDA YAZDIYDIM İLK ÜÇE SONRA DEĞİŞTİRDİM İYİKİDE DEĞİŞMİŞİM oralarda geliyordu ... Sivas ta kendi şehrimde kaldım ... NEDE OLSA KURUM İÇİNDE BİR YOLUNU BULUR KIDEM YÜSELTİRİM FAKAT TAYİN İŞİ YENİ DÜZEN ZOR ... VALLA ÖMRÜM GURBETTE GEÇTİ GURBET DİYİNCE AYAKLARIM TİTRİYOR...

İyi yapmışsın hayırlısı olsun evet haklısın kurumda yükselme veya 2014 de tekrar girer yüksek puanla kendi ilindeki kadroları yazabilme şansın var...

Üst Alt