Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS başvuruları 20.02.2012 tarihinde başlatılacaktır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Açık öğretim lisesi okuyorum son sınavlarım girebilirmiyim acaba belli oldumu ?

ben bu sınava girmem arkadaş normal saydıkları insanlar bu kadar uğraştırılmıyor, ben böyle iğrenç prosedürler görmedim. engelli olduğunu bir de tastik ettirecen yani yürüyemezken bir de bunları yapmaya uğraşacağım yani bu sistemi bulanları da şakşakçılarını da tebrik ediyorum. harikaymış...

aynen katılıyorum kardeşim ben korkuyorum klavuzda bekar olanlar başvuramaz işe alınmıycak die bi yazı çıkarsa şaşırmayın..

o kadarda olmaz herhalde kardeşim birde sosyal hizmetler binasınamı gitmek gerekiyor yoksaösym merkezlerinemi başvuracaz arkadaşlar.

Değerli arkadaşlar bakınız bu yazı size hitaben yazılmış bir yazı değil kurum içerisindeki bir yazışma sadece bu yazıda sizin işinizi görecek tek kısım sınav müracaatı tarihidir. Müracaatı alacak personelin eğitimi ile ilgili bir yazı bu...

Bu yayınlanan sınav kılavuzu değil arkadaşlar o yüzden fazla takmayın kafanıza burada valiliğe ömss sınavında ve alınacak kayıtlar için görevlilerin eğitimi için valiliklere yazılmış kurumlar arası yazılmış bir yazı bizim içinse önemli olan bu yazıdaki sınav tarihini belirtmiş olmaları kısa süre içersinde sınav kılavuzuda yayınlanacaktır...

Okuduğunu anlamayan bir toplumuz , Adamlar bir şey açıklıyor anlamadan yorum yapılıyor . Garibime gidiyor .

Arkadaşlar herkes için hayırlı olsun, halk eğitim kursları ücretlimi olacak bilgisi olan varmı?

Herkese başarılar dilerim. Herkes alnının teriyle kazanıp girecek. Bunda şüphe duymuyorum.

merhaba ya bu alıntıladığım şeylerden birşey anlamadım, neden diyecek olursanız bu ekteki pdfler kimlere yönelik sınava gireceklere mi sınavı yönetecekleremi yönelik bir kılavuz...

merhaba ya bu alıntıladığım şeylerden birşey anlamadım, neden diyecek olursanız bu ekteki pdfler kimlere yönelik sınava gireceklere mi sınavı yönetecekleremi yönelik bir kılavuz...

bende hiç birsey anlamadım bu linklerden

bu çağda birde engelliler bizzat gidip başvuru yapacaksa !!!
postası var interneti var. zaten belge istenilmesi de kalktı çoğu kurumda sadece beyan esas alınmalı (engelli raporu haricinde) neyse haftaya görürüz yapacak bişey yok şartlar kitapçığa basılmıştır....

1-Başvuru klavuzları dağıtılmadan kimse neyin ne olduğunu bilemez, bu kesindir.
2-Bazı vatandaşlar sahte raporlar falan dedi, kardeşim verilen raporların sahteliği veya geçerlilik süreleri sadece yasayla ve mahkeme kararıyla düşürülebiliyor. bunun örneklerini gördük bilmem kaç tarihinden önceki raporlar geçersiz sayıldı ve yasa çıkarılarak oldu bu, herkes tekrar rapor almaya mecbur edildi, bu bir örnek mesela.
3-resmi kurumlar arasındaki bir yazışmayı yayınlamış kim yayınladıysa,doğal olarak herkesin kafasında bir soru işareti oluştu.
4-sahte rapor gibi bişeyin sınav zamanı ayrılacağını mantığınız basıyormu,hadi o rapor sahteyse bile bu raporu veren hekimlere neler yapılacağını düşünüyormusunuz?

BİZİM SADECE ŞUANDA BAŞVURU TARİHİNİ BEKLEMEKTEN BAŞKA YAPACAK BİRŞEYİMİZ YOK, ARAŞTIRMAK İSTEYE YİNE ARAŞTIRIR TABİİ...

arkadaşlar ortaokul mezunlarıda sınava gircekmi budami belli değil ?

biz ilk öğretimlilerin bu bekleyişi umuyorumki hayal kırıklığı yaşatmaz..

ömms başvuru hakkında :)

ben şuan önlisans öğrencisiyim okulum bu dönem bitiyo allahın izniyle ben önlisans olarak katılıcam yok lisemi?:confused:

Ön lisans İşitme engeliler kaç kişi var acaba .?

ÖMSS başvuru ilanı ve evrakları

Engelli memur adaylarının merakla beklediği Özürlü Memeur Seçme Sınavı (ÖMSS) başvuru tarihleri belli oldu. Açıklama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan geldi. ÖMSS başvuruları 20.02.2012 tarihinde başlatılacaktır.
T.C.
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Sayı : B.170ÖYH0100000-107.99- 10/02/2011
Konu : Özürlü Memur Seçme Sınavı hk.
……………. VALİLİĞİNE
(Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne)
İlgi: 04.01.2012 tarihli ve B.170ÖYH0100000-107.99-5/0002 sayılı yazımız.
Bilindiği üzere Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sınavı 29 Nisan 2012 tarihinde 81 il merkezinde yapılacaktır. Sözkonusu sınav için ÖMMS başvuru Kılavuzu yayınlanacak olup, sınav başvuruları 20.02.2012 tarihinde başlatılacaktır. Adaylar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri tarafından doldurulacak “Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi” ile ÖSYM merkezlerine giderek başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Söz konusu belgenin doldurulması ve ÖMSS başvuru süreçlerinin aktarılması amacı ile eğitim programı hazırlanmıştır. İlgi yazımızla söz konusu eğitime katılacak personelin iletişim bilgileri talep edilmişti. Müdürlüğünüzce tarafımıza isim ve iletişim bilgileri iletilen meslek elemanlarının yol, gündelik, şehir içi ulaşım, konaklama giderlerinin İl Müdürlüğünüzce karşılanarak 14.02.2012 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek eğitime katılımlarının sağlanması hususunda,
Gereğini bilgilerinize arz ederim.
2 adet fotoğraf. Raporun aslı ve fotokopisi. nüfus cüzd fot.

anestezi18;
Alihan kardeşim sınav kılavuzu açıklanmadan gerekli belgeleri nasıl ayarlıcaz anlamadım....

şuan bekleyecezmi arkadaşlar hala kılavuzu yoksa müracat etmemiz gereken yerler varmı

Şuan için kılavuzu beklemeden başka çare yok resmi açıklanan bişey yok...

Az önce ösym ile telefonda görüştüm şuanki duyumların sınav sorularının raporların hakkında kim ne söylerse yalan söyler sınavı biz düzenleyeceğiz ve hala ilgili bakanlıktan talimat gelmedi geldiği takdirde kılavuz açıklanır herşey netleşmiş olur ve ona göre hareket eedersiniz ki etmek durumundasınız dediler......

bakan çelik açıklaması

Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarında 44 bin 189 özürlü memur çalıştırma zorunluluğu bulunmasına rağmen, çalışan özürlü memur sayısı 20 bin 829 olduğunu belirterek, 23 bin 360 özürlü memur açığı bulunduğunu bildirdi. Özürlü memur sınavının 29 Nisan'da yapılacağını kaydeden Çelik, özürlü personelin Mayıs sonu ya da Haziran başında yerleştirilmesinin planlandığını belirtti.

Arkadaşlar Pazartesi günü ( 13 Şubat 2012 ) ÖSYM 'yi Telefonla Arayan Bir Arkadaşımın Mesajını Aktarıyorum :

" Abi ÖSYM'yi aradım, Sınav Kılavuzu Ne zaman yayınlanacak dedim? Telefondaki kişi belli değil dedi... iyi de Başvuru tarihi belli oldu dedim.. Telefondaki Nereden Okudunuz dedi ... Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | --> Adresini verdiğim siteye girip bir bakın dedim...Telefondaki Yetkili; siteye girip baktı ve bizden izinsiz nasil yayinlanir, Hadi Yayinlaniyor, Nasil bizim haberimiz yok dedi... Telefondaki Yetkili bayan bayağ bir sinirlendi ve ilgili kişilere hemen iletiyorum dedi... "

Koyu Siyah Yazı : Telefon Acan Arkadaşim Kırmızı Yazı : ÖSYM'de Telefonla Soruları Yanıtlayan Bayan

Şimdi benim aklıma takılan şu ;Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Duyuru Şeklinde açıklanan Başvuru Tarihi aslında bir iç yazışma... Kurumun kendi içinde ve tüm illere göndermiş olduğu, 14 Şubat 2012 de Ankara'da Eğitime Çağırdığı yazıyı, oradan paylaşmış.. ÖSYM deki Telefona cevap veren bayan ise hic biseyden habersiz.. Gercekten ÖMSS KUrslarında ilginc seyler oluyordu, ayrıca ÖMSS Tarihi konusunda da garip konusmalar olmuştu, şimdi de Başvuru Tarihi yeni Moda... Ben ancak bu kadar yorum yapabiliyorum.. Altını siz doldurun ....

Ayrıca
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | adresinin DUYURULAR Kısmında olan ÖMSS Başvurularının 20 Şubat 2012 tarihinde olacağı ifade edilen yazı Pazartesi ( 13 Şubat 2012 ) gününün akşamı siteden kaldırıldı..

Cuma gününe kadar ÖSYM SINAV KILAVUZUNU Yayınlamassa, demek ki 20 Şubat 2012 ÖMSS Başvuru tarihi de geçerliliğini yitirir..

Özkan az önce bende aradım yazışmadan haberleri var ve 20 şubat başvuru tarihi dediler yanlız sağlık bakanlığıyla alakalı bir durum söz konusu o yüzden daha ileri bir tarihede alınabilir dendi sınav kılavuzu yayınlanana kadar ne raporlarla ne sınav soruları ile alakalı resmi olmayan hiç bir yazıya inanmayın dedi aile ve sosyal politikalar bakanlığının talimatını bekliyoruz bir yazı gelirse kılavuzu yayınlıyacağız dediler....

Şunu söylemek istiyorum. Farkındaysanız daha sınav kılavuzu yayımlanmadan başvuru tarihini açıkladılar. Buna istinaden daha raporların durumunun olacağı bile belli değil... Kısacası belkide şahıslardan birçoğu başvurularını yaparken birçoğuda ortada kalabilir...

Vay göktürk kardeşim yaşıyormusun sen :) evet seninle hem fikirim sağlık bakanlığından dolayı beklediklerini söylediler sanırım raporlarla alakalı bir durum söz konusuki beklemedeler yoksa sağlık bakanlığını neden beklesinler sizcede öyle değil mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt