Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS başvurusu sırasında yaşadıklarımız...

Bio

Aktif Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
11
bugün sabah itibariyle eski sosyal hizmetler yeni adı ile aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne müracaat için gittik.Dakika bir gol bir başvuru önce 22 sine dediler ben biraz bastırınca kılavuzda 20 sinde yazıyor deyince genel müdürlüğü felan aradılar eğitime gönderilen memurlar çok bilgilide değil bu yüzden bütün arkadaşlarım evrak kontorollerini kendileri yapsınlar ki bu olayı kendim gerçekleştirdim sağlık raporu aslı gibidir kaşeli yoksa aslını yanınıza alıp fotokobisinide verebilirsiniz aksi takdirde kabul etmiyorlar birde sağlık raporunuzda en üstte bir ibare var özürlüler için diye yazıyor o yazılı değilse kesinlikle kabul etmiyorlar.Tahattüname oradaki memurlar tarafından dolduruluyor ve sizde imza ediyosunuz 3 nüsha bir tanesi evraklarla birlikte müdürlükte diğer 2 si biri sizde diğeride ösym vermek kayıdı ile kişiye veriliyor. müracaata kişilerin kendileri direk gidiyor yakın derece herhangi bir tanıdık akraba kabul edilmiyor.Bu birinci basamaktı ikinci basamaktada ösym bürolarına gidilecek yine aynı evraklar ve imza edilen tahattüname ile birlikte birde bankaya yatırılan para karşılığı verilen banka dekontunu ekliyosunuz .

raporun aslı gibidir onaylısı yoksa raporun aslını gösterip fotokobisini bırakın.
kimlik fotokobisi
ömss başvuru formu
diploma fotokobisi

KPSS müracaatı daha kolay be her hangi bir okula git evraklarını ver işlem tamam engelinin işi zor valla Allah kolaylık versin ...

Evet malesef öyle olmuş ilker abi birçok arkadaşımda müracaat yapacak ve göreceğizki herkes ön kabulün fuzul bir iş olduğunu anlıyacak Allah herkesin yardımcısı olsun eğerki okumasak olayla ilgimiz olmasa konuya hakim olmasa ve ordaki memurlara işi bıraksak mutlaka bir eksiklik olacaktı bu yüzden bütün müracaat eden arkadaşlar tek tek kontrol etsinler ve tahattütnameden 3 tane imza edilecek 2 sini müracatı yapan alacak görevli imzası ve mühürüne dikkat edin ösymde problem yaşamayın...

verilecek evrakların sadece

* rapor fotokopisi (aslı gibidir)
* başvuru formu
* sosyal hizmetlerden alınacak olan belge olduğunu biliyorum..

bu bilgileri de Şişli Teknik - Endüstri Meslek Lisesin den öğrendim.

dostum şimdi sen bankaya parayı yatırıptamı gittin yoksa direk hiç para mevzuu olmadanmı gittin? yani sosyal hizmetlerde senden para alınmadı dimi? hani şimdi gideceğimiz yere tedbirli gidelim ne kadara mal olacak bilelim yani.

yok kadir para felan yok il sosyal hizmetlerde yani aile ve sosyal politikalar müdürlüğünde tahattütname imzaladıktan sonra banakaya gidip 25 tl para yatırıp sonra ösym bürolarına gidecez ..

ben kuraya katılacağım başvuru tarihi 14mayıs diyor biz ön kabul taahütnamesini şuan almamız mı gerekiyor yoksa başvuru tarihinden sonra mı?

Bio;

arkadaşım o evrakın burda yayınlarmısın o imza olması gereken yeri

Aynen bugün sabah ilk işim başvuru işi oldu benimde İbrahim kardeşim. Aile ve sosyal politikalar i müdürlüğüne gittim. Bizim burada başvuru başlamadı diye birşey demediler aksına baya hazırlıklılardı görev paylaşımını yapmışlar ilk gün ve sabah erken olduğu için 2 kişiyiydim, İlk başta raporumu incelediler seninde dediğin gibi ilk ÖZÜRLÜLER yazıyor mu ona baktı sonra özür durumumuz anlaşılır bir şekilde yazıp yazmadığına baktı, oranını kontrol edip süresine baktı (rapor sürekli olduğu için ) bir sıkıntı yaşamadım, Memura işleri yaparken özellikle sordum (raporlarda tarih falan önemlimi hangilerini kabul etmiyorsunuz yada olmuyor diye sorduğumda yukarıdaki saydıklarımı saydı bunlar tamamsa hiç bir sorun yok isterse rapor eski tarihli olsun raporun tarihi önemli değil dedi sürekliler için tabi) raporumu kontrol ettikten sonra diploma kontrolü ve kendi doldurduğumuz başvuru formunu kontrol ettikten sonra başvuru formundaki kendilerinin dolduracakları bölümü doldurup 2. ve son etaba geçti Ön kabul ve taahhüt beyanını doldurmaya (doldurmalarda lütfen çok dikkatli olun bugün ilk gün ilk defa olduğu için yanlışlıklar olur ki bendede oldu engel bölümlerine yok yok yazısı yazdılar yanlışlıkla farkedip tekrar doldurduktan sonra ) Ön kabul ve taahhüt beyanını imzalayıp 1 ni orda bırakıp diğer kopyasını ben alım, diplomamın fotokopisini,raporun fotokopisini, nüfus cüzdanının fotokopisini alıp Aile ve sosyal politikalar müdürlüğündeki başvuru işlemlerimi bitirmiş oldum. Sıra bankaya geldi sıramıza girip bekledik sıra bize geldi memur sisteme girdi ve (goolü burada yedim :( sistem görüyor ama MEB parayı yatırmak için sistemi açmamışlar bütün bankaları 3 defa dolaşarak zorunda kaldım ve bugün maaş günü olması dolayısıyla yoğunluğu bekleyerek 11de anca sisteme giriş yapıp paramızı yatırdık (para yatırırken bile eziyet çekiyoruz) sorun bu olsun şükür, dekontumuzda alıp son aşama olan ÖSYM başvuru merkezinin yolunu tuttum. Yine ilk bendim görevli sisteme giriş yapıp bileğilerimi doldurup kontrol ettikten sonra resmimi çekip sisteme yükleyip çıktısını alıp tekrar kontrol edip imzaladıktan sonra başvuru kayıt bileğilerinin çıktısının birini,raporunun fotokopisini,ön kabul ve taahhüt beyanını ÖSYM başvuru merkezine teslim ettim. Böylelikle başvurumu tamamladım. Hayırlısı olur inşallah.

klavuzda 25tl sınav harcını internetten de yatırabilirsiniz diyor. Ben internet bankacılığı ile yatırırsam benden dekont istediklerinde ne dicem?

25tl yi internetten yatıran var mı?

lisans mezunları aday bilgi formuna lise bilgilerini de dolduracak mı yoksa sadece lisansı bitirdiğimiz okul ve bölüm kısmını doldurmak yeterli mi?

engelli_eskisehir;

Ben internetten yatırmadım ama internet bankacılığını kullanıyoruz genelde yatırdıgın bütün işlemler için dekontların çıktısını alabılıyorsun tabi yazıcın varsa kardeşim.

bu dediğiniz ümraniye devlet hastanesi özürlü sağlık kurulu raporu diye yazacak dimi arkadaşlar özürlülüler diye yazmıyor benimkinde kusura bakmayın sormak istedim.

centirmen;

banka sırasına girmiyim dedim ama şimdi bu adamlar bi de dekont isterse bu sefer 25 tl miz heba olmasın........

asi prens;
Aynen ögle yazması gerekiyor. Benimkindede Çorum Devlet Hastanesi ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU yazıyor.

engelli_eskisehir;

Dekonttu istiyorlar bakıyorlar kardeşim olmadan işlem yapmazlar boşa gidersin parayıyatır dekontunla git.

herkese slmlar başvuruları illerden mi yapmak gerekiyor ben ilçede oturuyorumm aydın/söke...ilçeden yapamazmıyım başvuruyuuu????:confused::confused::confused::confused:

ribeyro89;

Oturduğun ilçede Aile ve sosyal hizmetler il müdürülüğü varsa ve ösym başvuru merkezi varsa tabiki il gitmeden ilçendende yapa bilirsin.

sökede ikiside varr... cvp için çok tşk ederimmm..inş burdan yapabilirim il'e gitmek zor olur bnm için....:(

ribeyro89;

varsa gitmene gerek sökede yaptırırsın. Rice ederim. Hayırlısı olur inş.

peki il kodu bölümü sınava gireceğimiz il kodumu ve posta koduna il mi mahalle posta kodunumu yazcaz

ekinos;

Aday başvuru formunun yazışma adresindeki 21. bölümdeki il koduna ilmizin plaka kodunu, yanındaki posta kodu bölümünede posta kodumuzu yazıyoruz sınava gircemiz yerin kodunu bir üste 20. bölümde yazıyoruz onuda Ösmy nin sitesinde ömss kılavuzunun içindeki toplodan buluyoruz.

Merhabalar arkadaşlar, eski tarihli raporları kabul ediyorlar mı acaba benimki 2009 tarihli birde diplomanın aslını mı istiyorlar yoksa fotokopisini mi alıyorlar. bilgilendirirseniz çok sevinirim arkadaşlar.

Başvuru formunda Sınav Merkezi Tercihi yazıyor bu nedemek oluyor ???
Bi arkadaşım tutdur bakanlığa başvuracağız diye ilk başvuru nere yapılacak ???

gunter; Arkadaşım raporunun üstünde özürlüler için yazıyormu ilk ona bakıyor, raporun süreli ise tarihi önemli degil oranın yetiyor ve özürlü durumun net anlaşılır şekilde yazıp yazmadıgına baktılar bende.

benim raporumun başlığında TC SAĞLIK BAKANLIĞI ANKARA ATATÜRK EĞT VE ARAŞTIMA HAST. ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU YAZIYOR A BU GEÇERLİ OLUYOR DEMİ? RAPOR TARİM 12.11.2010 SÜREKLİ

gönülyarası;
Sınav merkezi sınava gircen yer oda yazışma adresine nereyi yazdınsa orayı yazıyorsun yani yaşadın ilde sınava girceksin. İlk başvuru Aile ve sosyal hizmetler il müdürülüğü sonrada ösym başvuru merkezi ne yapıyorsun

gulay_06; evet geçerli Bana dedikleri bögle olması lazım.

Tamam yardım için tşk ederim ben takip ediyorumda 1 tane panik arkadaşım var eline ayağına dolaştırdı benide yanlış yönlendiriyor,atlatsaydı hayırlısıyla şimdide matamatiğe kafayı taktı napcam ben diye töbe töbe...

Başvuru formunu çıkarıp bizmi dolduracağız yoksa il hizmetler müdürlüğündemi?

Üst Alt