Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS başvurusu sırasında yaşadıklarımız...

ortaokul mezunları katılabiliyormu yazarmısnız yoksa kurayamı kalıyor anlamadım okudumda

karatas_52 lise okumadıysan ve ortaokul mezunu isen kuraya katılacaksın.. yani sınava girmeyeceksin. mayıs ayında kuraya başvurmayı unutma..

1-"Rapor-diploma-kimlik" aslı ve fotokopileri
2-Başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması

Bundan sonra sosyal hizmetler il müdürlüğünde oluşturulan masaya müracaat ve burada doldurulan form (2 nüsha-biri sizde kalacak bir tanesini ÖSYM bürosuna vereceksiniz.) ile sizin getirdiğiniz başvuru formu ile ÖSYM merkezine geçiş...

ÖSYM geçmeden sınav ücreti için ZİRAAT-VAKIF-HALK bankın internet ya da şube bankacılığından 25.00TL sınav ücretinin yatırılması (TC KİMLİK NO VE SINAV ADINI SÖYEDİĞİNİZDE sorun olmaz - bankalar bu işi biliyor.)
NOT:dekonta gerek yok ÖSYM temsilcisi tc kimlik no dan parayı yatırdığınızı görüyor zaten . Ama elinizde dekont bulunsun .

ÖSYM merkezinde DİPLOMA - RAPOR - BAŞVURU FORMU VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE DOLDURULAN BAŞVURU FORMUNUN TESLİMİ ve başvurunun bitmesi . . .

teşekürler saol kura zaten çıkmaz katılmamıza gerek yok desene

karatas_52 şansına artık ama sen mayıs ayında başvurmayı unutma yinede her şeyde bir şans diyelim hayırlısı olsun..

arkadaşlar spastik paraparazi olan neyi işaretliyor sosyal hizmetlerde işlemlerde tanı olarak neyi söylüyorlar rapor var ama parapareziyi cp olarak mı işaretliyorlar

Ilçede oturuyorum.kaymakamlığa soruyorum kimsenin bilgisi yok.sosyal yardımlaşma vakfına soruyorum kimse bir şey bilmiyor.başvuru merkezleri listesindeki okula soruyorum kimsenin bilgisi yok konudan.bu ne biçim iş anlamadım.

Lisans mezunları için lise bilgilerini doldurmaya gerek var mı,işletme mezunu arkadaşlar hangi kodu doldurdu bilgisi olan varsa çok makbule geçer.

bugün gerekli evrakları tamamladım ve yarın sabah kabul belgesi için gidicem..fakat şöyle bir sorunum var..önlisans mezunuyum..mezun olurken diploma yerine imzalı ve kaşeli olarak geçici mezuniyet belgesi aldım..bu durum yarın bana sorun çıkartırmı bilmem.içime kurt düştü..

Gerçi Kpss başvurularında kullanmıştım ve sorun yaşamadım ama bir sürü şey yazılınca insan tedirgin oluyor herşeyden.

albatros99;

Geçici mezuniyet belgesi diploma yerine geçer, bi sorun olmaz yani

hayırlısı olsun hepimiz için ben bügün başvurdum. lise mezunu olarka başvurdum. ama ünide okuyorum onunla ilgili bi bilgi vermedim bi sıkıntı olurmu ?

mezun durumunda değilsen bir sorun olmaz. ancak sınav başvurusunda mezun olunan en üst eğitim seviyesiyle başvuru yapman gerektiği yazılı.

Cağaloğlu'na gittim. Nerede oturuyorsun dediler. Bağcılar deyince elime bi kağıt tutuşturdular, bahçelievler'in yolunu tut dediler :(
Toplantı halindeyiz yarın bahçelievler'e git demezler mi. Söylene söylene geri döndüm :(

Tabiki koşturun oradan oraya. Sağlam insanlar girecek bu sınava ya.. Sürekleyin ki bezsinler devletten hakları olan hakları talep edebilmek için sınava dahi giremesinler.

Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne müracaat için gittim. Ön kayıt formunun 3 nüshasını doldurdum memur da kontrol edip imzaladı bir nüshasını kendi aldı diger ikisini bana verdi. Diger evraklarımı da (Diploma, kimlik, rapor) kontrol etti ama sadece ön kayıt formunun bir nüshasını aldı diger evraları bana geri verdi.

Diploma,TC kimlik ve Raporun fotokopini de almak zorunda degilmiydi!!!!!!!

Sirin720;

ön kayıt formun bir nüshasını, Diploma ve raporun fotokopisini bankaya yatırmış olduğun dekontla birlikte başvuru yapacağın okula veriyorsun... Ön kayıt formunun bir nüshası sende kalacak...

aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünde sadece ön kayıt formunun bir nüshası mı kalacak? diploma, rapor ve kimlik fotokopileri oraya teslim edilmiycekmi? çünkü benden sadece ön kayıt formunu aldılar gerisini kontrol edip geri verdiler

Çok acil yardıma ihtiyacım var benim raporum 3 aylık ve özür oranı da %45 bu rapor yeterli mi acaba

Tarıkkuru;

yeter yeter sınav başvurusunda süreli sürekli die bakmıyolar

Benim engelli kimlik kartım var o işe yararmı rapor yerine kullanabilirmiyim yoksa rapor mutlaka gerek mi

Lisans mezunları için lise bilgilerini doldurmaya gerek var mı,
bir arkadasımız daha sormuş bilgisi olan var mı??

bende cağaoğluna gittim aynen kagıt werdıler bahcelievlere. kaldı yani.

hatice35 ziraat bankası veya halk bankasına atm'den veya internet bankacılığı ile yatırabilirsiniz.. atm'den yatırırsan sınava girecek kişinin tc kimlik nosunu gir eğitim ödemeleri kısmında ömss kısmı çıkar orayı işaretlersin..

***Neri*** raporun tarihi farketmez yeterki sağlık kurulu raporunun başında özürlüler için veya özürlü gibi ibareler geçsin birde rapor süreklidir + %40 üzeri olacak..

mrb

raporda aslı gıbı yazarsa (ılla asıl raporu da) gotrmk zorundamıyız ?

Yardım

Işitme engelliyim.

Ziraat bankasından dekontu alıp
özürlü sağlık raporu
öğrenim durumu gösterir belgeye diploma aslı koyacağım
nüfus cüzdanı
işitme engelliler ilköğretim okulunda okumadım normal okulda okudum için belge eklemiyorum.

Bu kadarmı hazırlayım varmı başka eklenecek..

Internetten başvuru yapacağım ama ömss yazmiyor o yüzden okuldan başvuru yapacağım.

seeyoulater; raporun aslı yoksa devlet hastanesinden aslı gibidir kaşeli, imzalı ve mühürlü varsa kabul ediyorlar ama aslı gibidir kaşeli, imzalı ve mühürlü olanın fotokopisini kabul etmiyorlar..

bypeace; aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne;
diploma aslı + 2 adet fotokopi (1 nüshası aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne 1 nüshasıda ösmm başvuru merkezine verilecek)
sağlık raporu aslı + 2 adet fotokopi (1 nüshası aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne 1 nüshasıda ösmm başvuru merkezine verilecek)
2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi (1 nüshası aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne 1 nüshasıda ösmm başvuru merkezine verilecek)
1 adet aday başvuru formu elle yazılmış + 1 adet fotokopi (fotokopi başvuru merkezine verilecek) 1 adette kendine fotokopi alabilirsin..
1 adet banka dekontu (başvuru merkezine verilecek) 1 adette kendine fotokopi al..
aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden aldığın ön kabul ve taahhüt beyanı belgesinin 2 nüshasından 1 nüshasını başvuru merkezine, 1 nüshasıda sende kalacak..

Üst Alt