Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS başvurusu sırasında yaşadıklarımız...

aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünde sadece ön kayıt formunun bir nüshası mı kalacak? diploma, rapor ve kimlik fotokopileri oraya teslim edilmiycekmi? çünkü benden sadece ön kayıt formunu aldılar gerisini kontrol edip geri verdiler

aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden aldığın 3 nüshanın bir tanesi sınav günü her ihtimale karşı sana lazım olur diye senden kalacak. diğerini başvuru yaptığın okula - bir tanesi de aile ve sosyal politiklar il müdürlüğü senden alacak. aile ve sosyal politiklar il müdürlüğü ile işin bitmiş oluyor. sadece bankaya para yatırıp dekontu alıp başvuru ile birlikte bir okula başvuru yapmaya gideceksin.

bankalar da benim bildiğim

vakıf
halk
ziraat

30 dakika evvel işlemleri tamamı ile bitirdik.

Ön kayıt formunun bir nüshasını, diploma ve raporun fotokopisini, bankaya yatırmış olduğum dekontu ÖSYM başvuru merkezisne(ilgili okullar klavuzda yazmakta) bıraktım... Ön kayıt formunun bir nüshası bende kaldı...Arkadaşlar bu arada şunu da söyleyeyim ; ösym kayıt bürosundakiler oldukça acemi ÖMSS konusunda.Bana aday bilgi formunun çıktısını verip işlemin bitti dediler.Bende yukarıda sıraladığım belgeleri almaları gerektiğini söyledim.Neyseki arayıp öğrendiler ve aldılar.Dikkat edelim bu konuda arkadaşlar..

iligili okul dio b iri bakanlıök dio offfffffffffff

aygayli arkadaş bakanlıktan evrak alınıp, diğer istenen evraklarıda ekleyip ve bankaya para yatırıp okula başvuru yapmaya gideceksin...

kapı önünde gülveren lisesi var oraya teslim edebilirmiyim

arkadaşlar ben şuanda üniversite 1.sınıftayım okuyorum .. ömss sınavı için ortaöğretim olarak mı bilgilerimi verecem öğrenim belgesi diyor birde onuda üniversiteden öğrenci belgesi alarak mı yapacağımm ??????

elimde iki rapor var biri ekim/2010 trihli sürekli rapor,ocak/2012 tarihli 1 yıl süreli rapor ikiside aynı oranlı ve ilk sürekli raporumla vergi indirimi aldım başvuruda hangisini kullansam??

ferdi öztürk;
son aldığın rapor daha uygun başın ağrımaz hem daha sınava kadar süreside dolmamış ....

ösym merkezlerinde başvuru esnasında resmimizi çekiyorlarmı bilgisayardan. Ona göre saçı bası yapmadan gidecemde :d

Benim raporumda her hangi bi tarih yazmıyor sürekli kısmının karşısıda boş geçerlilik tarihide boş benim 2 tane kalp kapakçıgım ve aort damarım protez 2008'de haseki eğitim ve araştırma hastanesinden aldım raporu

Arkadaşlar Merhaba Benim Merak Ettiğim Bir Konu Var Yardımcı OLursanız Sevinirim Ben Açıkilköğretim Okuyan Bir İnsanım Geçen Girdiğim Sınavlarda Geçemedim Ve Tekrar Kayıt Yenileme Yapıp 7-8 Sınıflardan Ortaöğretimden Sınava Gireceğim Benim Merak Ettiğim Şey Kuraya Katılabilirmiyim Katılamazmıyım Bu Durumda Ne Yapmam Lazım Şuanda Kaydımı Yenilemedim Ben İlköğretimden Mezun Olduğuma Dair İlkokul Mezunu Olarak Kuraya Katılma Şansı Bulabiliyormuyum Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim Bu Konuda Hiç Bir Bilgim Yok

osym şifresi ile internetten girip
işlem yapacağınız sınavda ÖMSS şıkkını görebilen var mı?
ben göremiyorum

arkadaşlar şuraya bi zahmet sadece yapılması gereken işlemleri nerden başlayıp hangi belgeyle ilk gidilecek yer sırayla ilk önce yazarmısınız,herkes bilgilensin arkadaşlar

Soru Soruyoruz Yardımcı OLan Yokki

7-8 Sınıflardan Sınava Girecem Ortaöğretim Dİplomam Yok Bu Yüzden İlköğretim Diplomasıyla Kuraya Katılma Şansım Varmı Onu Merak Edıyorum Şuanda Ben İlkokul Mezunu Olarak Görunmuyormuyum?
kardeşim eger lise diploman yoksa sınava giremiyorsun,şuan okuyorsan açık lisede mezundur belgesi alabilirsen lise mezunu olarak ömss sınavına başvuru yapabilirsin,egerki lise bitmedi mezun belgesi alamazsan kura işlemleri için başvuru yapacaksın olay bu paşa..

aile ve sosyal politakalar il müdürlüğüne : rapor aslı gibi tasdiklidir veya aslını götürüp gösterin fotokobisinide kabul ediyorlar.
kimlik fotokobisi
diploma fotokobisi
ömss başvuru formu ( kılavuzda var) internetten çıktısını alıp doldurun
burada 3 nüsha tahattütname imzalıyosunuz götürdüğünüz evraklar bir nüshasına zımbalanıp müdürlükte kalıyor.
ösym için aynı belgeleri hazırlayıp birde banka dekontunu ekleyip aynı işlemi ösym bürolarında yapıyosunuz işleminiz tamamdır...

hayırlısı olsun benim hersey 1 saat demeden bitti sirada hiç yoktu merkezlerde okulda bankada işallah herkez istedigi alana yerlesir

ösym sorunu

arkadaşlar bugün sanırım ösym sistemi çalşmıyorrrr aynı sorunu yaşayanlar varmıdır bugünn okuldan işlemeimi bitiremedim

alidulger;
Hayırlı olsun kardeşim....

***Neri***;

Bizde eski olmasına bakmadılar özürlü sağlık kurulu raporu olduguna sürekli olduguna engel durumunun net anlaşılır durumdamı belirtilmiş ona ve derecesine baktılar. Ben özellikle sordum tarih arıyormusunuz diye bunlar uyyorsa başka bişeye bakmıyoruz dediler.

FaCia;
Çekiyorlar saçları cilala ögle gitt :pp

ben şuan ikinci adresimde oturuyorum ama birinci adresimde sınava girmek isteiyorum. farklı ilde sınava girmek için ne yapmayılım. aday formundaki adresi bölumune hangi adresi yazmalıyım.

Kayıt olan arkadaşlar Size bir sorum olacak

ÖSYM sitesinde aday işlemleri bölümüne girdiğinizde kendi tc kimlik numaranızı ve şifrenizi yazdığınızda
Karşınıza Çıkan ekranda işlem yapmak istediğiniz sınav diye bir bölümde ÖMSS şıkkı olan var mı?
Yoksa bir benimki mi yok?

Başvuru formunu siyah beyaz çıkartsak birşey olurmu yooksa renklimi olması gerek

Oguzhan1453;

Başvurumu dün sabah yaptım ben bittikten sonra görevli memurla girip baktım vardı iş yerine geldiğimde tekrar kontrol ettim yine vardı ama dün aksam saatlerinde başvurular kısmında ÖMSS yı kaldırdılar bendede yoktu hatta suan aday işlemlerine giriş bile yapamıyorum.

ogunaa;

2 sinide kabulediyorlar kardeşim.

çok teşekkür ederim
aday işlemleri bölümüne giriş yapılıyor şu an ama ÖMSS nedense hiç göremedim sıkıntı bastı beni biraz...

Oguzhan1453;

Kardeş ÖMSS kısmının kaybolmasının nedeni, senin başvuru işlemini yapmandan dolayı, yani bir aksilik yok. ÖMSS kısmı sınav zaman yaklaştığında ÖSYM, sınava giriş yerlerini belirdediğinde aktif olacak, oradan sınava giriş belgenizin çıktısını alacaksınız. Bir sorun yok arkadaşım, herkezinki aynı durumda.

BALTAZAR_79;

teşekkür ederim

ösym aradım ama bir türlü sorunun ne olduğunu söylemediler.
Para yatırdın mı eve yatırdım ama hala yok dedim onlarda bir şey diyemediler

Hata olmasın?

Arkadaşlar benim eşimde çok şükür kayıt oldu. taahhüt formunu sosyal hizmetler kendi bilgisayardan dolduruyor. siz imza ediyorsunuz. ayrıca nufus cuzdanı , diploma fotokopisini ve rapor fotokoipsini asılları ile birlikte beyan edeceksiniz. onlar hepsini dosyalayıp size 2 şer adet olan taahhüt beyannamesini veriyor onaylanıp. bankaya 25 tl yatırıp dekontla ilgili olkullardan birine gidiyorsunuz ve ordada bilgisayar üzerinden sisteme ösym formu varya onu giriyor memur arkadaş sonra resmini cekiyor. dekonta bakıyor geri veriyor. sonra diploma fotokopisi rapor fotokopisi ve beyannamenin bir suretini alıyor. ve başvuru formunu sistemnden onaylayıp çıktısını alarak mühürleyerek bize verdi. üzerinde geçiçi sifre yazan bi bölümüde var bu başvuru formunun zannederim, sınav sonuclarını bu şifre yardımıyla görecegiz. yani böyle geçti bu gunumuz.

Bio;
ömss başvuru formunu internetten aldık doldurduk elimde kaldı 2 sureti cunku herşey sistemden yapılıyormus taahhüt beyanınıda bilgisayardan doldurup imza ettirdidiler ömms formunu da. sadece bir suretini (ömss başvuru formunun) sosyal hizmetler müdürlüğüne verdik ordakide zaten buraya gerek yok ama biz alıyoruz. zaten siz okula gidince orda doldurulacak dendi. gerçekten de okulda sistemden dolduruldu. resim cekildi çıktısı alındı ve onaylandı v.s.

Üst Alt