Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS başvurusu sırasında yaşadıklarımız...

arkadaşlar ilk ve ortaögretimliler 14 mayıs 25 mayıs tarihlerinde başvuru yapacaklar dimi şuan herhangi bir başvuru söz konusu değildir.

gamze1988;

bAŞVURU İŞLEMLERİNİZİ bURSA sırameşeler Çocuk esirgeme kurumunda yapacaksınız tel:2343046

neden çocuk esirgeme kurumu acaba? sosyal hizler müdürlüğü orada mı?

Aday Başvuru Formu (“Özür Durumu Bilgileri” alanları hariç doldurulmuş olarak) ben doldurmuştum olmaz mı formu tekrar mı çıkartmam gerekir

BALTAZAR_79;

arkadaşım çok sağol ..
OSYM de aynısını dediler.
3 martta açılacakmış galiba.

arkadaşlar ilk ve ortaögretimliler 14 mayıs 25 mayıs tarihlerinde başvuru yapacaklar dimi şuan herhangi bir başvuru söz konusu değildir.

evet klavuza göre öyle siz sadece o tariihi bekleyin bizler sınava gireceğimiz için böyle erkene alındık

sanki yeni rapor istemediler aslını istiyorlar
zaten aldığımız raportları bireysel olarak almadık resmi kurukların sevki ile aldık onlarda eğerki verdi ise fotokopisini vermiştir.

şimdi aslını göreceklermiş. elimde hem rapor fotokopisi hemde aslı gibidir diye kurum amiri tarafından onaylısı var.
acaba kabul ederlermi.

İstanbul için,
Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS), Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Hakkında
İlimizde, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS), Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı başvuruları 20 Şubat 2012 - 2 Mart 2012 tarihleri arasında aşağıda iletişim bilgileri verilen birim ve kuruluşlarımızca alınacaktır.
Avrupa Yakası
Birim ve
Kuruluşlarımız
Tel
Adres
Bahçelievler Ek
Hizmet Birimi
0212 441 01 41
0212 442 31 62
0212 442 13 79
Eski Londra Asfaltı Siyavuşpaşa Durağı Çocuk Sit. /Bahçelievler
Esenyurt Bakım ve
Reh. Merkezi
0212 699 05 43
Fatih Mah. 19 Mayıs Bulvarı No:57 (Esenyurt Devlet Hast. Yanı) /Esenyurt
Fatih Toplum
Merkezi
0212 635 07 27
Neslişah Mah. Niyazi Mısri Sokak No:5 /Fatih
Bağcılar Evren
Toplum Merkezi
0212 489 09 41
Güneşli Merkez Mah. Evren Cad. Dumlupınar Sokak No:11/1 /Bağcılar
Zeytinburnu Toplum
Merkezi
0212 416 25 53
Zeytinburnu Atatürk Kültür Merkezi Kat:4 /Zeytinburnu
Gazi Mah. 75. Yıl
Toplum Merkezi
0212 650 33 21
0212 650 05 68
Yunus Emre Mah. 1331 Sok No:18 /Sultangazi

Anadolu Yakası
Birim ve Kuruluşlarımız
Tel
Adres
Maltepe Ek
Hizmet Birimi
0216 589 94 69
0216 427 11 00
E5 Karayolu Mevki 70 Evler Köprüsü Huzurevi Durağı Zümrütevler /Maltepe
Üsküdar Ek
Hizmet Birimi
0216 201 20 68
Ahmediye Mh. Dr. Fahri Atabey Cd. Hükümet Konağı N:21 /Üsküdar
Sultanbeyli Toplum
Merkezi
0216 592 59 84
Mimar Sinan Mah. Özgürlük Cad. No:17 Kat:2 /Sultanbeyli
Yakacık Toplum
Merkezi
0216 506 10 07
0216 506 10 08
Bahçelievler Mah.İbni Sina Cad.Fulya Sok.No:11 /Pendik
Mustafa Kemal Mah.
Toplum Merkezi
0216 472 72 99
Mustafa Kemal Mah 3001.Cd No:109 /Ataşehir

demir1;

aslı gibi yazarsa kabul ediyorlar

ön kayıt işlemini yaptım. Parayıda yatırdım. Kaldı okula gitmek. Okula giderken dekont dısında baska bişey götürecez mi

FaCia;

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini aldıktan sonra, başvuru süresi içerisinde kılavuzda belirtilen bankalardan birine başvuru/sınav ücretini yatırınız. Aşağıdaki belgelerle birlikte ÖSYM Başvuru Merkezine şahsen başvurunuz.

1.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış aday ve görevli tarafından imzalanmış Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi

2. Doldurulmuş ÖMSS Aday Başvuru Formu (
Özür Durumu Bilgileri” alanları Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesine uygun olarak doldurulacaktır. Sadece kura ile yerleştirmeye katılacak adaylar sadece özür grubunu işaretleyeceklerdir.)

3.
Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun fotokopisi (Fotokopi ÖSYM Başvuru Merkezine teslim edilecektir. Sınavda yanında insülin pompası bulunacak şeker hastası adayların raporlarında şeker hastası olduğunu belirtir ifade yazılı olmalıdır.)

4.
Öğrenim durumunu gösterir resmî belge

5.
Nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport

6. Başvuru/sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu

Bugün Pendik sosyal hizmetlerinie endişeli gittim...
Raporun aslına ve süresine baktıklar.Süreli olanların rapor süresi sınav tarihini kapsıyorsa hiç bir sorun yok.
Sorun çıkar korkusundayken 2 dakikada işlemlerimi güleryüz ve samimiyetleriyle hallettiler şaşırdım :)..
Lakin okula gittiğimde sistem kapalı dediler ve tüm başvuru merkezlerinde aynı sorun olduğunu söylediler.
Dolayısıyla ertesi güne kaldı işlemim...

arkadaşlar az önce bahçelievler il sosyal hizmetlerde işimi hallettim.çok fazla sıra yoktu.kimlik,diploma,rapor fotokopileri hazırlarsanız orada sıze kolaylık olur.bunların asıllarıda yanınızda olmalı.cunku kontrol edıyorlar..10-15 dakıkada ıslemım bıttı.3 nusha kabul ve taahhut beyanı onaylandıktan sonra bırı orada kalıyor ıkısını sıze verıyorlar..ondan sonra bankada 25 tl odeme.son olarakta osym burolarına teslım..ben osym teslım ıslemını gerceklestırmedım henuz...

Ben başvuruyu yaptım.. uğraşan arkadaşlara Allah kolaylık versin.. Heryer farklı bir uygulama yapıyor...

Klavuzu 5 dk okusanız kimse hiç birsey sormaz arkadaslar karman corman oldu konu herkez birsey soruyo 5dk kılavuz okunsa hıc sorun cıkmaz

arkadaşlar başvurumu yaptım ama (sınava gelirken yanında getireceği araç-gereçler) kısmında protez işaretli değil sorun olurmu ?

Arkadaşlar ben lise mezunuyum,raporumda %70.ben diplomamı daha almadım geçen sene mezun oldum sınava girince illa diploma olması lazımmı yoksa okuldan ögrenim belgesi alabilirmiyim birde raporun kullanım amacı önemli benimki akülü araba kullanma raporu var sürekli olan olurmu o?Teşekkürler.

arkadaşlar benim özür grubunda ruhsal duygusal ve zihinsel grubu işaretli sizce ben hangi gruba girerim. karşılaşan arkadaşlar cvp verebilirmi

Ben başvuru yaptım arkadaşlar; Sizlere ilk izlenimleri anlatayım.

1-) Yapmanızı gereken ilk başta Diplomanızın aslı yada noter tastikli bir nüshası
2-) Raporunuzun Aslı yanında bir fotokopisi bulunsun nedeni ise sıra beklemezsiniz içindir. Aslı yoksa Fotokopi üzerinde almış olduğunuz hastaneden ASLI Gibidir kaşesi olması gerekiyor. Nüfus cüzdanınız yanınızda mutlaka bulunsun fotokopi kabul etmiyorlar.
3-) Yukarıdaki evrakları kontrol ettikten sonra sizlere 3 adet nüsha imzalatılacak. Bunların ikisi sizlere teslim edilecek.
4-) Daha sonra, 25TL bankaya yatırarar dekontla birlikte, ÖSYM de bulunan ADAY Başvuru formunun çıktısını alıp yine ÖSYM sitesinde bulunan size en yakın okula Raporunuz, diploma, ADAY FORMU ile başvurabilirsiniz.

Yalnız bi konuya çok dikkat etmenizi istiyorum okul da başvuru esnasında resim çekildikten sonra üzerinde resminiz olan bir çıktı verilecek. Bu kağıt üzerinde internet şifreniz yok ise mutlaka isteyiniz. Tercihleri internet üzerinden kolayca yapmak için bu şifreye ihtiyacınız var :)) herkese şimdiden hayırlı olsun...

İstanbul Anadolu yakasında bulunan arkadaşlar, Maletepe Huzurevi içerisinde ilgili binadan başvuru yapabilirler...

Merhaba arkadaşlar
ben bu konunun ilk ve şu anki son sayfasını okudum sadece
ilçe kaymakamlığına gittim bugun Aile ve sosyal politikalar bakanlığının sitesinde buradaki kaymakamlık şube olarak göründüğünden gitmeden önce ne gerekli onları okuyup not aldım yanımda diplomam, nüfus cüzdanım, özürlü sağlık raporumun aslı ile gittim
eğitimle ilgili bir birime gittim, onların bilgisi olmadığını söylediler ama bir başka birime yönlendirdiler
ömss ile ilgili yazı da ben gittiğimde daha ellerine yeni gelmiş, başvuru için Fethiyeye gitmem gerekiyormuş
sırf ön kabul için 50 km'lik yolu git-gel yapıcam ösym başvuru merkezi evime yürüyerek 5 dk
resmen sinir küpüne döndüm resmen eziyet
kpss için bu kadar uğraşmıyordum bi bankaya para yatıyordu sonra başvuruyu yapıyorduk
bu sınav prosedürü daha uzun ve eziyetli gibime geldi sanki:confused:
ben de dedim o kadar yol gitmişken başvurumu da orada bir merkezden yaparım daha iyi, bi daha git gel olmasın hem sorun çıkarsa da hemen halletme imkanım daha fazla
neyse arkadaşlar inşallah yarın sırf o ön kabul belgesi için 2 saat şehirler arası yol tepicem, hakkımızda hayırlısı
herkese kolay gelsin

Bende İzmir'den bilgilendirme yapayım..İzmir'de ön kabul belgesi alım için gidilecek yer Fuar alanı içersinde Atlas pavyonunda.Gittiğimde toplamda 10 dakika sürmüştür yapılanlar.Çok seri ve güzel çalışma yapılıyor.Hemde noter onayı gereken belgeler için başvuru merkezi içersinde bir alanda onaylama işlemide yapıyorlar.
Teslim ettiğim belgeler(bunlar dışındakiler geçersiz sayılıyor)
Hastaneden alınan raporun aslı gibidir diye size verdikleri kopyası.
Öğrenim durumunu gösterir belgeniz yada mezun olduktan sonra geçiçi mezuniyet belgesi aldı iseniz bu belgenin kopyasının noter onaylı olanı(yine aslı gibidir diye)
nufus fotokopiniz,
başvuru formunda herhangi bir işlem yapılmadı.Okula kayıt için gidildiğinde o esnada doldurulcakmış(zaten formda sadece özürlülük durum kısmı boşda kalıyor)
Bu evrakların toparlanmasından sonra size ön kabul belgesi veriyorlar onaylanmış olarak 3 adet.hepsine imza atılıyor ve rapora bakaraktan özürlülük durumu yazılıyor.1 tanesini kendileri alıyorlar,2 tanesi sizde kalıyor ve geriye bankaya parayı yatırıp,dekont ile ösym başvuru merkezlerinden birine gidip işlem tamamlanıyor..ösym başvuru merkezinede size verilen ön kabul belgesinden birini alıcaklar.1 tanesi bizde kalacak.
Başvuru sırasında çok zorlanacağımı sanmıştım ama gayet rahat hallettim işlerimi.

bu gün ankara da saat 15 den 16,30 kadar bekledim başvuru yapamadım adamı nerdeyse dövecekler öyle bi güvenlik koymuşlar cok kalabalaık olmazsa 4-5 gün sonra tekrar gidecegim

diplomanın aslını alıyorlar mı? yoksa aslını görüp fotokopisini mi alıyorlar?

Kaladze;

Diplomanın aslı ile ne işleri var hocam sen sen ol ne diplomanın nede raporunun aslını hiç bi yere verme onlar sende kalamsı lazım. Verecen yer olursada fotokopisini ver raporununda aslıgibidir onaylısını ver.

Üst Alt