zeytinburnu aile toplum merkezine dün müracat ettim. görevliler konuya hakim olmadıklarını ve kayıtların 22 sinde başlayacağını söyleyip yarın gelmemi istediler. bu sabah başvurumu yaptım ve bakanlık onayımı aldım, 2 adet kağıt verdiler. internet bankacılığından sınav ücretimi yatırdım ve zeytinburnu 100. yıl ticaret meslek lisesine öğle saatlerinde sınav için başvurdum. okula bu konuyla ilgili gelen ilk kişiymişim ve görevli memurun bu sınavdan haberi yoktu. dedim, ösym sayfasında okulunuzun adı var. "tamam" dedi bir bakayım sisteme. sistemin açık olduğunu ve kayıt alabileceğini söyledi. bir süre sistemle uğraştıktan sonra kayıdı tamamladı. dedim evrak almıycakmısınız ? almak gerekiyor mu dedi. dedim gerekiyor sanırım, siz neolur olmaz alınız. başvuru belgeme, aile bakanlığı onay kağıdını, diploma, sağlık raporu ve kimlik fotokopimi eklettim. başvuru belgemi alıp okuldan ayrıldım, işlem tamam.
gözlemlerime göre, çoğu memur konudan bi haber. evraklar konusunda bilgileri yok. "kervan yolda düzülür" mantığıyla hareket ediliyor her konuda olduğu gibi. yarın öbürgün deneye yanıla öğrenecekler sanırım. gittiğim bürolar çok kalabalık değildi fakat gün geçtikçe yoğunlaşacağı bir gerçek. evraklarınız hazırsa eğer başvuru işlemlerini son günlere bırakmamanızı öneririm, işlemler çok uzun değil fakat bilgisiz insan faktörü ve çalışmayan sistemler devreye girince işlemler uzuyor, ilerleyen günlerde can sıkıcı bir hal alabilir.
herkese şimdiden başarılar.