Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS başvurusu sırasında yaşadıklarımız...

epilepsi diğer özür grubuna giriyormuş dğrumu birde iki özürü secemedim neden acab
18 punto yazı istedim gözden dlayı faydası ne lur zamandan fark veriyrlar doğrumu

zeytinburnu aile toplum merkezine dün müracat ettim. görevliler konuya hakim olmadıklarını ve kayıtların 22 sinde başlayacağını söyleyip yarın gelmemi istediler. bu sabah başvurumu yaptım ve bakanlık onayımı aldım, 2 adet kağıt verdiler. internet bankacılığından sınav ücretimi yatırdım ve zeytinburnu 100. yıl ticaret meslek lisesine öğle saatlerinde sınav için başvurdum. okula bu konuyla ilgili gelen ilk kişiymişim ve görevli memurun bu sınavdan haberi yoktu. dedim, ösym sayfasında okulunuzun adı var. "tamam" dedi bir bakayım sisteme. sistemin açık olduğunu ve kayıt alabileceğini söyledi. bir süre sistemle uğraştıktan sonra kayıdı tamamladı. dedim evrak almıycakmısınız ? almak gerekiyor mu dedi. dedim gerekiyor sanırım, siz neolur olmaz alınız. başvuru belgeme, aile bakanlığı onay kağıdını, diploma, sağlık raporu ve kimlik fotokopimi eklettim. başvuru belgemi alıp okuldan ayrıldım, işlem tamam.

gözlemlerime göre, çoğu memur konudan bi haber. evraklar konusunda bilgileri yok. "kervan yolda düzülür" mantığıyla hareket ediliyor her konuda olduğu gibi. yarın öbürgün deneye yanıla öğrenecekler sanırım. gittiğim bürolar çok kalabalık değildi fakat gün geçtikçe yoğunlaşacağı bir gerçek. evraklarınız hazırsa eğer başvuru işlemlerini son günlere bırakmamanızı öneririm, işlemler çok uzun değil fakat bilgisiz insan faktörü ve çalışmayan sistemler devreye girince işlemler uzuyor, ilerleyen günlerde can sıkıcı bir hal alabilir.

herkese şimdiden başarılar.

başvuru yapan arkadaşlar ; lisans mezunları ,başvuru formuna lise bilgileiriini de yazacaklar mı

Aslı gibidir raporum kabul edilmedi

sosyal .... müdürlüğüne gittim elimde vergi indirimi ve özürlü raporumun aslı gibidir kaşeli olanı ve fotokopisi vardı.
aslı gibidir olanı gösterip fotokopisini vermek istedim ve kabul etmedi.
illa aslını görüp fotokopisini kabul ederim yada aslı gibidir kaşeli imazlı olanı ver diyor.
bana kurum hiç aslını vermedi zaten
vergi dairesi aslını vermem diyor aslı gibidiri kabul etmek zorunda dedi.

aslı gibidir kaşeli ıslak imzalı belge aslı rapor yerine geçmezmi. bu nası bi tutarsuızlık.
aslını görüp ;fotokopi kabul oluyor.
aslı gibidiri görüp ;fotokopi kabul olmuyor

iyi günler; benim ortopedik rahatıslığımı var ama raporda kronik olarak işaretlenmiş. ösym bürosunda başvuru formuna ortopediyi işaretlesem raporla uyuşmadığı için sorun çıkarırlar mı...

Sınav Başvuru yeri ve 100 TL Meselesi

Arkadaşlar merhaba,sadece yaşadığımız ilde mi yoksa istediğimiz yerde sınava girebilir miyiz?Ayrıca şu 25 TL mi 100 TL mi?Lütfen aydınlatır mısınız...Vesselam...

sanirim istedigin yerde girebilirsin sinav ücreti 25 lira sizin yatiracaginiz 25 gerisni devlet oduyomus 75 lirasini osymye

Karaaslan;
[FONT=TimesNewRoman]
Adaylar, sınav merkezi tercihi olarak adres ilini yazacaklardır. Adres ili KKTC veya yurt dışı
olanlar Ankara sınav merkezlerinden birini seçeceklerdir. Adayların atandıkları sınav
merkezleri değiştirilemez. ÖSYM gerektiğinde, listede yazılı merkezlere ek olarak yeni sınav
merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir. Kapasitesi
dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların bir kısmı, kapasitesi dolmamış
sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği yeri saptama yetkisi
Merkezimize aittir. ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı
bir sınav merkezine atayabilir.
Burda belirtildiği gibi [FONT=Times New Roman]Adaylar, sınav merkezi tercihi olarak adres ilini yazacaklardır[/FONT]. Yanı adresbilğilerinize nereyi yazdıysanız orayı tercih edecek ve orda sınava gireceksınız.
[/FONT]

arkadaşlar raporumun başındaki yazı aynen şu şekilde.. geçerlidir sanırım ama yine de sizlerin fikrini sormak istedim...
ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU FORMU (ön yazı)
M.A GEMLİK DEVLET HASTANESİ ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU
yazı bu uygundur değil mi?

gamze1988;

Aynen uygundur. Ama biran önce gidip başvurunuzu yapın olası bir aksilik olursa başvuru süresine yetiştirmeye vaktınız olur.

ilçede olduğum için gidemedim bir de nişan hazırlığım var.. kısmetse yarın gideceğim sabahtan.. sonra parayı yatırıp ösym başvurumu yapacağım bakalım..

beylikdüzü, büyükçekmece esenyurt ve bu civarda oturan arkadaşlar; ön kayıt için bahçelievlere gitmenize lüzum yok. esenyurt devlet hastanesine bağı rehabilitasyon merkezinde ön kayıt yapılmaktadır bilginiz olsun :)

ENGELLİ DÜNYA;

Bankadan 2 dekont isteyeceksiniz. Neden 2 dekont hocam? Biz başvurularımızı yaptık ve tek dekont yetir onada sadece yatıp yatmadığına bakıyorlar.

arkadaşlar raporumun başındaki yazı aynen şu şekilde.. geçerlidir sanırım ama yine de sizlerin fikrini sormak istedim...
ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU FORMU (ön yazı)
M.A GEMLİK DEVLET HASTANESİ ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU
yazı bu uygundur değil mi?

gamzecim
raporunun en üstünde parantez içerisinde özürlüler için diye bi ibare var mıdır?

beninkinde özürlü sağlık kurulu formu yazıyo ve sürekli imam içinmi bu şimdi saçma

Sağlık kurulu raporunun ön yüzünde yazmıyor ise arka kısmında yazar. Bu konuya bu kadar takılmayın :)

ben kocaelinde başvurdum hastanede tedavı gördüğüm için samsunda sınava gireceğim böyle durumda olan varsa çelişki içinde kalmasınlar hiç bir sorun yaşamadım.telefonla aradılar ösym aradılar olur dediler .ve işlemlerimi hallettim..

Yine söylüyorum bu konuya bu kadar takılmanıza gerek yok :) eğer raporunuzun arka yüzünde aşağıda görüldüğü gibi bir ibare var ise sıkıntı yok :)

Çanakkale de hiçbir sıkıntı yaşamadım arkadaşlar, herkes herşeyi biliyor, sistem de tıkır tıkır işliyordu, diğer illeri bilemem, ama burada bir zorluk yok...

Ankara'dan başvuruda buluncak arakadaşlar..kesinlikle kızılaydaki merkeze gitmeyin dehşet sıra var gördüğüm anda inanamadım strazburg caddesi 43 numaradaki Aile ve sosyal polikalar merkezindede başvurular alınıyor ve burası boşken okadar milleti boştan yere orda bekletiyolar:mad: zaten hemen yanında halk bankası var onunda yakınında atatürk lisesi bunların hepsini komplike bi biçikmde halledebilirsiniz...

bende tamamladım başvuruları,herşeyin aslını aldılar benden mezuniyet belgesi sağlık raporunun aslı gibidir.bide noterde koşturdum.3 günde 150 civarı başvuru olduğu söyleniyodu benim bulunduğum yerde.

Benim aslı var raporun onu tamamen mi alıyolar ama benimki sürekli

ben alınmıyo biliyodum.daha sonra aslı gibidir diye onaylattım hastahanede,geçici mezuniyet belgesininde noterde aslı gibi yaptım.onları alıp dosyaya koydular.

arkadaşlar yarın heyete giriyorum da yardımcı olurmusunuz.öğretmenler için raporun kullanım amacı olarak neyazılacak ..ve süreli raporlarla başvuru yapabilirmiyiz

ekinos;

Raporunuzun aslını almıyorlar isterlersede aslını vermeyin fotokopisini verin illa aslını isterlerse hastaneden yada noterden aslı gibidir onaylatıp verin. Aslı her zaman sizde kalsın.

slm arkadaşlar .herhalde başvuranların arasında en macaralı benımkıdır :)) sabah bursada başvuru yapdım . ilk binaya girdigimde gorevlı memur karsıladı ve yönlendirdi .elımdekı raporu diplomayı formu kontrol ettiler ve orada bulunan fotokopı makınesinden fotokopı cektırmemı isdediler işde tam bu sırada elektrıkler gitti :) 20 dk bekledım ve elektrikler geldi .bu bekleme süresi içerisinde başvuru formunun fotokopısını verdıler ve doldurmamı isdedıler masaya oturdum stres tam üst seviyede dolduruyorum .arkamdan bır bayan süreklı durtuyor bende bir yandan formu dolduruyorum biryandanda işitme olmadıgı için ne dedıgını anlamaya çalısıyorum .bıraz dıkkatlı baktıgımda bursa olay tv muhabırı ve kamaramanı :)) artık ne dedegımı ınanın hatırlamıyorum :D sonra sıram geldı gorevlı memur evrakları ınceledıkden sonra bana senı normal olarak sınava alacagım dedı dogusdan işitme engellı degıl sonradan oldugum için normal dedı . dogustan işitme engellıler raporla belgelendırmesı gerekıyor dedı .üzerine birde refakatci olarak yazdı .diger geri kalanı banka ve ösym kısmını yarına bırakdım ve eve döndügümde cayımı aldım keyıfle tv de kendımı izledim :D

Üst Alt