Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS başvurusu sırasında yaşadıklarımız...

arkadaşlar..abartmayın herşeyi... devlet bu denli bir sınav yapıp herkesi mutlu etmiş....raporumu aldım nufus cuzdanımı ve diplomamı....gittim raporunu aslı gibidir yap gel dediler..hasataneden 1 dk yaptım imza mühürde..geldim ön kabul formu doldurdu...2 nüsha verdi...çıktım bankaya gittim hiç içeri girmeden ziraat bankasından atm den kartsız işlemden 25 tl yatırdım herhangi bir liseye gittim...kaydımı yaptırdım biti hepsi 2 saatt sürmedi bu kadar basit...
aile ve sosyal yardımlaşmaya gidin
diploma fotokopisi
nufus cüzdan fotokopisi
rapor fotokopisi (aslı gibidir onaylı)
verin size bir belge vericek o belgeyle çıkın bankaya parayı yatırın oradan bir liseye gidin kayıt olun bu kadar basit....herkese kolay geldin....

çok açıklayıcı yazmışsın tşk ederim.:)

holosko kardeşim nesi bu kadar basit
benim başvuru yapacağım yer evime 2 dk mesafede ama sırf ön kabul belgesi için 1,5saatlik şehirlerarası yol gidicem, sonra bi de sorun çıkarsa bi daha git gel yapıcam üstelik bnm raporumun aslı yanımda aslı gibidir onaylısı yok napcaz??? bunun için taaaaa 3-4 saatlik yol mu gidicem???
hadi fotokopileri hallederiz sorun değil de...
yani bu iş o kadar basit değil bnm nerden baksanız en az 4-5 saatim gidicek ama bu normal kpss olsaydı 1 saatte hallederdim bu kadar prosedürle uğraşmazdım
üstelik bir sınav ücretinin 100tl oldugunu hiç görmedim kpss 35 tl, biz de 25 bankaya, 3 başvuru merkezine hadi 2 tl de fotokopiye versek etti 40tl bi de ben git gel 20 tl önkayıt için belge almaya gitcem, etti 60... orda dolmuşa mı bincem başıma ne gelcek onu da bilmiyorum giden zaman da cabası...
ne diyelim hakkımzda hayırlısı....

raporun aslını gösterip fotokopisini bırakıyorsun Aslı gibidir onayına gerek yok yani

arkadaşlar adanada oturanlar çok şanslı bugün gittim 15 dakika içerisinde tüm işlemlerimi hallettim :)

arkadaşlar malatya sosyal hizmetlerde benden istedikleri rapor aslı ve fotokopisi,diploma aslı ve fotokopisi,kimlik aslı fotokopisi,bunlardan başka bişe istiyorlarmı başka illerde,,ben başvuru yapmadım gidecegim biraz işlerim var..arkadaşlar bunlardan başka evrak istiyorlarmı sosyaş hizmetler..

acil cvp!! ???

[h=6]ömss başvurusu için gittiğim ösym bürosunda üniversite mezunu olduğum halde benden lise diplomamı istemelerinin nedeni nedir sizce sizdende istediler mi acil cvp??[/h]

Tabii istediler.. Gösterdim yazdılar.. Birşey yok.. fotokopi verirsin onu kalacaktır..

mezuniyet belgesi ver okudugun liseye git mezuniyet belgesi iste veririler

Çok ilginç :S Lise okumadan üniversite bitiren var mıdır ki bu ülkede? :D

Bende başvurdum

Arkadaslar bende Ankara'dan başvurumu yaptım yaklasık 3 saat sürdü başvuru ve bitiş

istanbul bahçelievlerde başvurdum yaklaşık 10 dakika sürdü ve finiş yani :))) bitti çok şükür....

arkadaşlar ben özel sektörde çalışıyorum.özel sektörde çalışmak çok zorlaştı.hedef baskısı müşteri pörtföyü sınava girip girmeme konusunda kararsızım.97 girişliyim.maaşımda yaklaşık 2,500 civarında acaba girsemmi sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

valla o kadar maaşım olsa ben girmezdim.bendede senin söylediğin durumlar var ama ben yaklaşık 1000 tl alıyorum

Ben lise mezunuyum elimde diplomam var kaydımı yaptırdım ama aöf den bu sene kamu yönetimine kaydoldum. Daha 1. Sınıfım eğer ömss yi kazanırsam memur olurmuyum. Aöf de okumamın sakıncası varmı ? Daha 1. Senem

Başvuru İçin neler gerekli raporum 2007 tarihli sürekli ibareli başvuru formu veren okuldan forumu alıcam nereye vericem doldurup ?

arkadaslar ne aday basvuru formu ne de kimlik fotokopisi ne de banka dekontu benden istendi ilk başta diploma fotokopi ve rapor fotokopi alındı ve asıllarına bakıldı kimlikle beraber 3 adet taahhütname imzalatıldı 2 si bana verildi okulda ise sadece aday basvuru formu imzalatıldı ve taahhütnamenin biri alındı

arkadaşlar ben özel sektörde çalışıyorum.özel sektörde çalışmak çok zorlaştı.hedef baskısı müşteri pörtföyü sınava girip girmeme konusunda kararsızım.97 girişliyim.maaşımda yaklaşık 2,500 civarında acaba girsemmi sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

Her işin bir zorluğu var tabiki sizin durumunuzu ne zorluklar çektiğinizi net bilemeyiz ama 2,500Tl'de kayde değer bir maaş kardeşim. Zokruklar yaşıyorsunuzdur ama hakkınıda alıyorsunuz bence. Memur olduğunuzda o sıkıntılar olmuyacakmı aynısı olmasada farklı zorluklar bizleri yine bulacak!
Siz bilirsiniz kimse girmeyin diyemez hiçkimsenin hakkı değil bunu demek.

engelli_eskisehir;

Bende internetten yatıracaktım fakat ömss sistem çıkmadı. ATM e kartsız olarak ömss çıktığı yatırdım. Sizin Halkbank ziraat internetten şifre varsanız yatırıp çıktı alıp gösterecek zaten almıyorlar bakıp kontrol edip geri sana veriliyor...

Lise forumu doldurmak için okulda ösym söyleyip onlar doldurup işlemleri yapacaklar..

ogunaa;

Ömss kazansan lise memur olarak görünüyorsunuz. Okumaya devam edersin. mezun olunca diploma alıp gösterip değişikliği yapacaklar.. Aöf okuyabilirsin birşey yoktur. bende iki yıl mezunum olarak ömss başvurdum. Şuan 3.sınıfta aöf okuyorum birşey yok. Yani bırakma şart değil..

arkadaşlar az önce Bursadan oturduğum ilçeye geldim.. beyannememi aldım ve parayı bankaya yatırdım.. geriye sadece herhangi bir liseden ösym başvurusu kaldı.. Ben lisans mezunu olduğum için lise bilgilerini değil direk üniversite bilgilerini doldurdum bu konuda bir problem yaşamadım.. lise diploması filan da istemediler.. üniversite mezunun lise diploması elinde olmaz zaten.. onu üniversiteye kayıt esnasında alırlar.. bunu istemeleri saçmalık olur.. benim işim de oldukça kısa sürdü yol mesafesini katmazsak.. 10-15 dakikada işim bitti bunun içine bekleme süresi de dahil.. bankayada 11:50 degirdim sıra da yoktu hemen yatırdım parayı az önce.. geriye son aşama kaldı.. onu da yarın halletmeyi planlıyorum..

Merhaba arkadaşlar.

Bende bu sabah gerekli tüm işlemleri yaptım. 2012 - Ömss Başvuru Kayıt Belgesini - Aday Başvuru Formunu ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanını aldım. Evraklarım elimde başvuru işlemim tamamlandı. Çok uzun sürmedi bir saatte hallettim. Lakin aklıma bir soru takıldı. Cevabını sitede ve başvuru klavuzunda bulamadım. Sınava giriş belgesini ne zaman nereden alacağız ? Sınava nerede gireceğimize hangi okulda gireceğimizi nereden ve ne zaman öğreneceğiz ? Bu sorunun cevabını bilen var mı ? Teşekkürler.

aktas533;

ÖSYM sınav giriş bilgilerini irtibat adresine posta yoluyla yollayacak... Birde sınav yerini açıklandıktan sonra ÖSYM nin sitesinden takip edebilirsin...

Arkadaşlar ben henüz diplomamı okuldan almadım şimdi gitmem de imkansız. Orada bulunan bir arkadaşımdan istedim onada vermeyi baya zorluyorlar . Okuldan kolayca alınabilecek başka ne tür bir mezuniyet evraki benim işimi görür.

aktas533;

ÖSYM sınav giriş bilgilerini irtibat adresine posta yoluyla yollayacak... Birde sınav yerini açıklandıktan sonra ÖSYM nin sitesinden takip edebilirsin...

peki iletişim adresimi Aday İşlemleri Sistemi adresinden bana verilen şifre ile değiştirebilme şansım var mı ?

Ekleme: Adaylar, sınava başvuru işlemi tamamlandıktan sonra; kimlik bilgileri değişikliği, adres değişikliği vb.
değişiklik isteklerini Merkezimize dilekçe ile bildirmeyeceklerdir. Bu değişikliklerle ilgili olarak
Merkezimize gönderilen dilekçeler işleme alınmayacaktır. Bu bilgilerinde değişiklik yapmak isteyen
adaylar değişikliği, İnternet sayfasındaki açıklamalar doğrultusunda, ÖSYM'nin
http://www.osym.gov.tr İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sistemi üzerinden kendileri
yapacaklardır.

pardon klavuzda yazıyormuş.

ÖMSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun
olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar
başvurabileceklerdir.

bu demek oluyor ki; bu sene mezun olamayanlar sınava katılamayacaklar değil mi arkadaşlar?

Üst Alt