Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS başvurusu sırasında yaşadıklarımız...

arkadaşlar benim ortapedik ve göz ikisinidemi işaretieyecez. bilğisi olan varmı

needsjustice;

Aday İşlemleri Sistemi

aldığın evrakın en altında şifre var. buraya tc kimlik numaran ve sana verilen şifre ile giriş yap. eksik veya yanlış olduğunu düşündüğün yerleri düzeltip kayıt et butonuna bas.

alaran;

bende gösterdim ama bakmadı bile. zaten bilgisayarda ödeyip ödenmediği görünüyor dedi ilgili müdür yardımcısı. dekont sizde kalacak dedi almadı benden de.

uaemrah;

Bende bahsettiğin maliyeti ödemiş ve öyle gitmiştim. oradaki memur gerek yok neden boş yere yaptırdın dedi. sizden istediler mi ? Emin misiniz ?

uaemrah;

Raporu aldığın hastaneye gidip oradan da Aslı gibidir yaptırabilirsin.

arkadaşlar benim ortapedik ve göz ikisinidemi işaretieyecez. bilğisi olan varmı

Kaydı yapan görevliye sor benim raporda göz ve epilepsi vardı hangisini işaretlemeliyiz diye sordular bende göz dedim sende tercih etmelisin bence işaretleyici ve okutman alabilirsin yada sadece 16-18 punto soru kitapçığı alabilirsin veya sadece okutman ya da sadece işaretleyici.

alaran;

Sorun olmaz önemli olan parayı yatırman sistemde görünmesi başvuru merkezinde kontrol amaçlı bakılıyor.

uaemrah;

Sadece noterde yapılmıyor hastanenin baştabibliğindede yapılıyor hemde masrafsız kardeşim. Fotokopisini çektir hastaneye git onaylat aslı gibidir mührünü basıp imzalayacaklar hepsi bukadar.

Dün başvurumu yaptım. Koca okulda ilk başvuruyu yapanın ben olmam garibime gitti. Adamlarda ne web kamera ne de ömss'den haberleri vardı.
Müdüre sordum sınavdan haberim yok dedi. Yardımcılarını tek tek aradı en sonunda bi tanesinin malumatı olduğunu söyledi. Kılavuzu oturup baştan sona okuyup benden ne yapmam gerektiğini sormasıyla odadan kahkahalar yükseldi :D
Sağolsunlar benimle yakından ilgilendiler. Hem oturup çay sohbetinde bulunduk hem de işlerimi bi şekilde halletmenin verdiği memnuniyetle okuldan ayrıldım. :)

Herkese teşekkürler...

centirmen;

Bana okuldaki müdür yardımcısının dediği belgeler de istenmiyor dedi ben siz her ihtimale karşılık alın bi nüshasını bulunsun dedim olur dedi.

ogn;

diğer başlıkta soruna cevap yazdım ama burada da yazayım... :) raporun sürekli ise aldığın hastaneye gidip aslı gibidir yazdırdıktan sonra başhekime imzalatıp başvuru yapabilirsin.

aktas533;

Daha ösym'ye kayıt yaptırmadım. Benim söylemek istediğim şey il sosyal hizmetlere verdiğim aday başvuru formunda eksikler var ancak ösym'ye eksiksiz aday başvuru formu vereceğim. Yani 2 belge farklı olmuş olacak ve il sosyal hizmetlerdeki belgelerle ösym'deki belgeler karşılaştırılacak mı? karşılaştırılırsa tutarsızlık durumu oluşur mu? tam olarak soru bu.:confused:

ANKARADA OLAN ARKADAŞLARIM
ön kabul ve taahüt beyannı almak isteyenler aşağıdaki adreslerden de alabilirler boşuna gidipte kızılayda kuyrukta beklemeyin oaralar daha tenha fazla da kuyruk yok

ANKARA Gölbaşı Toplum Merkezi Müdürlüğü
Adres: Gazi Osman Paşa Mah. 379. Sok. Gölbaşı Tarım Müdürlüğü İçi Gölbaşı/Ankara
Yenimahalle Görme Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü
Adres: İvedik Cad. No: 21 Yenimahalle / Ankara
Behice Eren Çocuk Ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü
Adres: Strazburg Caddesi No: 43 Maltepe / Ankara

Mamak Yaşlı Hizmet Ve Toplum Merkezi
Adres: Tuzluçayır Mahallesi, Tıp Fakültesi Caddesi No:243 Mamak/ Ankara
Altındağ Toplum Merkezi Müdürlüğü
Adres: Altındağ Cad. No:89 Altındağ / Ankara
Saray Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü
Adres: Saray Osmangazi Mah. Özal Bulvarı ( Protokol Yolu) No: 162/A Pursaklar /Ankara

ben maltepeden aldım ve başvurumu yaptım...

bugün müracaat etti noter onaylı raporumu kabul etmediler . illa hastane onaylı olacak dediler. neyseki bulunduğum ilden almıştım raporu. gittim onayladılar. da bende taahhüt belgesini aldım. ösym bürosu ta lise yi araştırıyor ne alakası var anlamadım neyse
ösym başvuru belgesine bakmadı bile bana sordu ben söyledim bilgilerimi evrak asıllarınada baktı fotokopilerinide aldı.
ösym şifreme var olan şifre kullan diye bişey var ben daha önce hiç kullanmadım veya hatırlamıyorum.
sizde durum nedir.

aktas533;

Daha ösym'ye kayıt yaptırmadım. Benim söylemek istediğim şey il sosyal hizmetlere verdiğim aday başvuru formunda eksikler var ancak ösym'ye eksiksiz aday başvuru formu vereceğim. Yani 2 belge farklı olmuş olacak ve il sosyal hizmetlerdeki belgelerle ösym'deki belgeler karşılaştırılacak mı? karşılaştırılırsa tutarsızlık durumu oluşur mu? tam olarak soru bu.:confused:

Kardeş öyle yaparsan sıkıntı olur, işin sonu evrakta sahteciliğe bile gidebilir :) O yüzden başvurduğun sosyal hizmetlere giderek, başvurunu yeniden yap ve eksiksiz 3 nün de aynı olmasını sağla.

arkadaşlar böbrek nakli olmuş olanlar genel özürlü grubu ve diğer yazan bölümün içine mi giriyorlar?

Evet arkadaşım genel ve diğer özürlüler kısmına girersin.

Bugün başvurumu yaptım toplam 1 saat içinde Sosyal Hizmetler-Banka ve Lise işlemlerini tamamladım ve Başvuru formumu teslim aldım..

İzlenicek yol oldukça kısa ve net...

Önemli olan Fotokopisini götürdüğünüz evrakların asıllları'nın yanınızda olması:))))

Herkese bol şans:))))

yardımlarınız için tşk'ler...
noter'e gittim parayı bayıldım valla...

neyseki başvuru yapmiş bulunmaktayım...

artık sinav tarihini beklemeye başladık...

sabah 9 da çıktık yola tuzluçayırda yaşlı hizmetlerini buduk isim yazıldı sırayla herkesi aldılar ama tekerlkli sandalye ve bastonlular öncelikliydi tek sandayede ki bendim başka yoktu içeri girdim herşeyimhazır herşey tıkırında gtti 3 sayfa imzaladım çıktım kağıta ne yazıo acep diye okudum ösym tarafın dan yapılacak sınava İTİRAZ ETMEYECEĞİME dair bu belgeyi imzaladım atmden parayı yatırdık okula müracaat kaldı gttim müdürün oda yukardaymış resm çekmek lazımmış cepten çekseniz dedim olmazmış camı indirdi öyle çekti galiba yardıcıydı her şey tas tamam 3tlyide paşalar gibi bayıldım siyah beyaz 2 çıktı için hayırlı olsun dediler eve ddönerken sıcak ekmek aldım ısıra ışıra ewe wardım..

Merhaba arkadaşlar, bende aranıza yeni katıldım. Sınava başvuruyu bugün tamamladım, 10 dakika bile sürmedi. Ön kabul ve taahhüt beyanını, diploma ve rapor fotokopilerini aldılar.

arkadaşlar az önce Bursadan oturduğum ilçeye geldim.. beyannememi aldım ve parayı bankaya yatırdım.. geriye sadece herhangi bir liseden ösym başvurusu kaldı.. Ben lisans mezunu olduğum için lise bilgilerini değil direk üniversite bilgilerini doldurdum bu konuda bir problem yaşamadım.. lise diploması filan da istemediler.. üniversite mezunun lise diploması elinde olmaz zaten.. onu üniversiteye kayıt esnasında alırlar.. bunu istemeleri saçmalık olur.. benim işim de oldukça kısa sürdü yol mesafesini katmazsak.. 10-15 dakikada işim bitti bunun içine bekleme süresi de dahil.. bankayada 11:50 degirdim sıra da yoktu hemen yatırdım parayı az önce.. geriye son aşama kaldı.. onu da yarın halletmeyi planlıyorum..

Ben mezun olduğumda, lise diplomasını geri vermişlerdi.

arkadaşlar bir sorum olacak,

Sağlık Raporumun Aslı gibidir yapmak için sadece noter'lemi yapiliyor ?
Başka bir formülü yok mu bunun ? 40-50 lira vermemiz mi gerekiyor yani noter'e ?

Ben raporu aldığım hastanenin Başhekim yardımcılığında bir tane fotokopiyi "Aslı gibidir" yaptırdım.

Kardeş öyle yaparsan sıkıntı olur, işin sonu evrakta sahteciliğe bile gidebilir :) O yüzden başvurduğun sosyal hizmetlere giderek, başvurunu yeniden yap ve eksiksiz 3 nün de aynı olmasını sağla.

baltazar:) seni anlıyorum ama ordaki görevli bana aday başvuru formunu sadece adres bilgileri için alıyoruz, Ösym'de eksiksiz yap sıkıntı olmaz dedi. ama şüphelerim var.:confused: net bir cevap bekliyorum

Arkadaslar raporumu 2006 yılında aldım sürekli rapor %45 fakat aslı elimde yok işçi bulma kurumunda elimdeki fotokopidede aslı gibidir kaşesi ve mührü yok. hastaneye gitmem için baya bi yol katetmem gerek. Ama gitmekten başka çaremde yok anladığım kadari ile peki cumartesi günü bu işi raporumu aldığım devlet hastanesinden halledebilirmiyim yoksa hafta içimi gitmem gerek vakit kaybetmek istemediğim için soruyorum bu konuda bilgisi olan varsa ve cevap verirse memnun olurum teşekkürler...

bazı arkadaşlar sınav giriş belgelerinin postayla geleceğini yazmış hayır arkadaşlar ösym den şifrenizle giriş yapıp çıktısını kendiniz almanız gerekiyor dedi başvurudaki bayan

ÖSYM Şifresi kayıt bittikten sonra size verilen kağıtta Başvuru Bilgileri kısmındadır...

benım dıplomam yok mezunıyet belgem var sorun olmuyordur sanırım dımı ????

okuldan mezun olduysan sıkıntı olmaz :) bildiğim kadarıyla elindeki belge ile başvuru yapabiliyorsun :)

osym şifresi osym bürosundan 2tl karşılığı alınıyor. bilgilerinize...

lisans mezunları lise bilgilerinide dolduruyor mu acaba?

Ankara'da strazburg caddesinde başvuru merkezindeki güvenlik görevlisine tekrar burdan sonsuz teşekkürler çok güzel ilgi gösterip herkeze güler yüzlü yaklaşmışdır herkeze yardımcı olmak icin elinden gelen herşeyi yapmışdır böle insanları görmek çok güzel..başvuruyu geçen hafta çarşamba günü yaptım ben herhangi bi sıkıntı yada terslikle karşılaşmadım allahdan herşeyin asıllarınıda yanımda götürmüşüm çok kişi geri döndü bunu için...bu arada kızılaya gitmeyin başvuru icin altındag yada strazburgdaki yerler yogun deil kalabalık pek fazla yok..rahatca tamamlayıp cıkarsınız..

ÖSYM işlemleri sırasında yaşadığım tahlihsiz olay ve eğitimcinin konuya yaklaşımı

Kistik Fibrozis hastasıyım %60 Özürlü Raporum var ve ÖMSS sınavına başvuru yapmak için ön kayıt işlemlerimi tamamladıktan sonra ÖSYM adımını tamamlamak üzere bugün (27.02.2012)İzmir Karşıyaka Aksoy da bulunan Suzan Divrik Meslek Lisesine gittim kapıdaki güvenlik sorumlusu 1 katta Müd. Yard. Minegül hn ile görüş dedi okul binasından içeri girdiğimde Kistik Fibrozis hastası olmam ve 7 aylık hamile olduğum için ciddi nefesdarlığı yaşamaktayım merdivenler yerine asansörü gördüm onunla çıkayım dedim demez olaydım asansöre bindim kapı kapandı 1. ci kata çıkmak için basıyorum tuşlar çalışmıyor alarma basıyorum çalıyor bangır bangır duyan yok asansör kapısını açan tuşa basıyorum çalışmıyor tam 20dk dan fazla asansörde kaldım panikten nefesim sıkıştı astım atağı yaşamaya başladım sonunda 2.ci kattan 2 tane kız öğrenci muhtemelen nöbetçi öğrenciler duymuşlar doğrumu duyduk diye tesadüfen asansöre basmışlar asansör 2.ci kata çıktı kapı açıldı dışardan biri basmayınca açılmıyormuş böyle bir saçmalıkmı olur elim ayağım titredi ağlıyorum kızlar sandalye getirdi oturdum su verdiler sağolsunlar dinlendikten sonra 1.ci kata indim 2 öğrenci kız daha gördüm Minegül hn.odasını sordum derste olduğunu söylediler kızlarıda dersten çıkarmış sanırım beklerken ağlıyorum kızlara anlatırken merdivenlerde tel. konuşan bir bey vardı kızlar Müdür Yard. dediler bende yaşadığımı anlatayım bir uyarı asılsın başkalarıda aynı pozisyonda kalmasın diye Müd. Bey dedim asansörde kaldım yaklaşık 20dk zili çalmama kapıya vurmama rahmen kimseye sesimi duyuramadım tesadüfen 2.ci kattan bastı öğrenciler öyle çıkabildim dememe kalmadı kendisi agrasif bir davranış şekliyle binmeseydiniz engelliler için o asansör anahtarı olmayan çalıştıramaz dedi yürüdü gitti bende arkasından bir eğitimci olarak konuya yaklaşımınız bumu dedim ben dışardan gelen biriyim kurallarınızı bir uyarı yazısın olmadan bilemem dedim napayım dedi gitti sonra tekrar geldi 2 engelli öğrenci kullanıyor sadece o asansörü anahtarları var dedi bende anlıyorum çok düşünceli bir davranış bende engelliyim bedensel bir engelim yok fakat nefes darlığım olmasa 1 kat için binmezdim ayrıca 7 aylık hamileyim panik yaptım korktum astım atağı yaşıyorum şuan bunu daha uygun bir dille anlatabilrdiniz bir uyarı yazalım sizin gibi başkalarıda aynı sorunla karşılaşmasın diyeceğinize tutumunuz hiç eğitimciye yakışmıyor dedim hala bu sözlerimin üzerine psikolog değilim sizi teselli edemem dedi şaşırdım hala tutumunuzda bir değişiklik olmamasıda çok şaşırtıcı dedim sonradan orada nöbetçi olan 2 kız öğrenciğe adı neydir diye sordum bu sene ilk yılımız adını bilmiyoruz dediler tabi korktukları için öyle söylediklerine eminim camekanlı bir oda da bir hanım vardı görevli az önce burdan çıkan beyin adı nedir dedim müdür yardımcısıymış hangisi dedi söylemek istemedi az önce çıkan dedim ısrar edince söyledi Müd. Yard. Ahmet Özçelik miş adı şikayet için MEB sitesine girdim bilgi edinme formu diye 8Kistik Fibrozis hastasıyım %60 Özürlü Raporum var ve ÖMSS sınavına başvuru yapmak için ön kayıt işlemlerimi tamamladıktan sonra ÖSYM adımını Tamamlamak üzere bugün (27.02.2012)İzmir Suzan Divrik Meslek Lis. gittim kapıdaki güvenlik sorumlusu 1 katta Müd. Yard. Minegül hn ile görüş dedi okul binasından içeri girdiğimde Kistik Fibrozis hastası olmam ve 7 aylık hamile olduğum için ciddi nefesdarlığı yaşamaktayım merdivenler yerine asansörü gördüm onunla çıkayım dedim demez olaydım asansore bindim kapı kapandı 1. ci kata çıkmak için basıyorum tuşlar çalışmıyor alarma basıyorum çalıyor bangır bangır duyan yok asansör kapağını açan tuşa basıyorum çalışmıyor tam 20dk dan fazla asansörde kaldım panikten nefesim sıkıştı astım atağı yaşamaya başladım sonunda 2.ci kattan 2 tane kız öğrenci muhtemelen nöbetçi öğrenciler duymuşlar doğrumu duyduk diye tesadüfen asansöre basmışlar 2.ci kata çıktım kapı açıldı dışardan biri basmayınca açılmıyormuş böyle bir saçmalıkmı olur elim ayağım titredi 1.ci kata indim 2 öğrenci kız daha gördüm Minegül hn.odasını sordum derste olduğunu söylediler beklerken ağlıyorum kızlara anlatırken merdivenlerde tel. konuşan bir bey gördüm kızlar Müdür Yard. dediler bende yaşadığımı anlatayım bir uyarı asılsın başkalarıda aynı pozisyonda kalmasın diye Müd. Bey dedim asansörde kaldım yaklaşık 20dk zili çalmama kapıya vurmama rahmen kimseye sesimi duyuramadım dememe kalmadı kendisi agrasif bir davranış şekliyle binmeseydiniz engelliler için o asansör anahtarı olmayan çalıştıramaz dedi yürüdü gitti bende bir eğitimci olarak yaklaşımınız bumu dedim ben dışardan gelen biriyim kurallarınızı bir uyarı olmadan bilemem dedim napayım dedi gitti sonra tekrar geldi 2 engelli öğrenci kullanıyor sadece dedi bende anlıyorum bende engelliyi nefes darlığım olmasa 1 kat için binmezdim ayrıca 7 aylık hamileyim panik yaptım korktum dedim psikolok değilim sizi teselli edemem dedi şaşırdım Müd. Yard. Ahmet Özçelik miş adı öğrendim eve geldim MEB sitesine girdim istek ve şikayetleriniz için bir form gönderdiler mail adresime doldurdum konuyu yazdım gönder butonuna basıyorum form gitmiyor anlaşılan şikayet ederken bile bir zorluk aksaklık var 4443838 diye bir numara yazmışlar aradım İhsan bey diye biri çıktı göndermediğimi söyledim ekran görüntüsünden haberi yok bir dk bekleyin dedi sonra hat kapandı tekrar aradım bir bayan çıktı ihsan bey diye biriyle görüşüyordum şikayetim vardı anlatın buyrun dedi kısaca anlattım şikayetiniz bumuydu dedi evet dedim biz bu tarz şikayetleri almıyoruz il müdürlüklerinize başvurun dedi anlıyacağınız it iti ısırmıyor malesef :( neyseki işlemlerimi hallettim ve hemen eve geldim nebuzilatör makinamı aldım nefes nefese kaldım asansörde kalmamdan çok davranış beni çok üzdü her meslekte işini iyi yapan ya da kötü yapan var malesef yinede öğretmenler her zaman başımızın tacı ..

Başvuru formundaki ayrıntılar

Arkadaşlar ben bugün başvurumu yaptım benim başvuru formumda ruhsal ve duygusal yazıyor bu benim için avantajmı yoksa dez avantajmı ve ya sorularda bir degişiklik olacakmı yoksa süredemi fark edecek bilen varmı

Mutlu D arkadaşımız öncelikle çok geçmiş olsun, gerçekten yaşadıklarını hayal bile edemiyorum, inşallah bebeğine bişey olmamıştır, hem 2 canlısın, hem mazeretlerin var, bir de üstüne konuşmalar eklenince fazla gerilmişsin, çok geçmiş olsun
ben de bugun başvurumu yaptım ama bir günüm gitti, oradan oraya koştur dur...
bir de burada yazılanları da okuyorum, kılavuzdaki başvuru basamaklarını da okudum ama her yerde sanırım prosedür farklı işliyor açıkçası ben anlamakta zorlandım:confused::confused::confused:
neden derseniz, tüm belgelerimi ve ikişer tane fotokopilerini alıp kaymakamlıktaki shçek birimine gittim, adam dedi ki, "özürlü sağlık raporun aslı gibidir onaylı olması gerek" dedim ki aslı yanımda, fotokopileri de burda, ztn aslına bakıp fotokopisini almanız gerekiyor diye biliyorum. "hayır, fotokopinin de hastane tarafından aslı gibidir diye onaylanması gerekiyor" dedi, neden dedim, "özürlülük ölçünüze biz karar veriyoruz"dedi, tamam dedim ayrıldım ordan ama cnm sıkıldı bi kere...
ztn kaymakamlığa gitmek için 45dk kadar yürüdük (ailemle gittim, özel arabamızla)
hastane de 5-6km tam ters yöndeymiş, önce arabaya kadar gittik sonra işte arabayla hastaneye gittik ama saat 12 oldu mecbur 1e kadar bekledik, sonra danışmaya sordum aslı gibidir nerden yapılıyor diye, mühür-tasdik birimine yönlendirdi, o da başhekim yrdları var onlardan biri imzalasın öyle kaşe ve mühür basabiliyoruz dedi, başhekim yrd. 13:40gibi geldi o saate kadar ayakta bekledik, bir de ben fazla ayakta duramıyorum çabuk yoruluyorum
neyse adam geldi imzaladı mühür bastırdık geri kaymakamlığa... bu sefer arabayı daha yakına park ettik ki işimiz çabuk bitsin
neyse, shçekteki adam tamam dedi, doldurdu 3 nüsha önkayıt belgesini, birini aldı, bir de aslı gibidir onaylı sağlık raporu fotokopisi, nüfus fotokopisi bir de diploma fotokopisini aldı, ben başvuru merkezinden alacaklar sanmıştım "hayır biz alıyoruz oraya bişey vermeyeceksiniz dedi"
teşekkür edip ayrıldım, önce harcı yatırdım sonra da hemen yakındaki liseye gittik sağ olsun başvuruyu alan hoca çok yardımcı oldu, ama diplomam benim biraz büyük olduğundan fotokopisindeki imzalar tam çıkmamış bi daha fotokopi çekti dedi, fotokopideki çocuk da diplomamı kıvrıştırdı sinir oldum, ben kıvrışmasın diye o kadar özen gösterirken, alelade birinin vurdumduymazlığı beni çileden çıkarttı:mad:
neyse hallettim, ama adam shçekten verilen belgeyi bile istemedi yok dedim size verilmesi gerekiyor, aslında hiçbir belge istemedi hatta başvuru belgesini sistemden tek tek doldurdu, çıktıyla alakam olmadı
tam çıktık ki arkamızdan öğrenci göndermiş diploma fotokopisi almadığı için...
o kadar sordum ama bişey almıyoruz demişti sonra diploma fotokopisi lazımmış dedi, demek ki ona da gerekli bilgi verilmemiş ama çok ilgilendi adam sağ olsun, bir de dekontu almadı, parayı yatırmamış olsaydın sisteme giriş yapamazdık zaten dedi, onu vermene gerek yok biz bişey almıyorduk dedi, diplomayı istemiş olmasına bile şaşırdım
yani arkadaşlar,prosedür, ilk sayfada anlatıldığı gibi değildi benim için, hatta ben yanlışlık yapmamak için tek tek not almıştım ama herşey tepetaklak oldu ben de anlamadım:confused:
bu arada sorular gelebilir, ben böbrek nakilliyim, yüzde 70 özür oranında raporum var, formda "genel özürlü" kısmı ile alt başlık olarak "diğer" kısmı işaretlendi, aklında soru olan varsa bnm için bu şekilde...
bu arada evden sabah 09:30da çıktık, eve geldiğimizde saat 17:30du!!!!!!!!!
ve bnm için bu ömss kaydı epey yorucu ve maliyetli oldu, sınav ücreti 25tl ama ek harcamalarla (fotokopi vs) 40tl tabii arabanın yaktığı da hariç...
inşallah Allah emeklerimizi boş çevirmez de çektiğimiz eziyete değer...

Merhaba,
Bende bugün başvuru işlemlerimi tamaladım zar zorda olsa. Yalnız aday internet şifresi kısmında var olan şifrenizi kullanınız yazıyor. Bende öyle bir şifre yok. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirm. Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim...

Üst Alt