Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS başvurusu sırasında yaşadıklarımız...

güncce;

2012 ÖMSS BAŞVURU KAYIT BİLGİSİ çıktınızın en alt kısmında, Başvuru bilgileri bölümünde "ADAY İNTERNET ŞİFRESİ" diye belirtilen yerde ulaşabilirsiniz

bugün kayıt işlemi için liseye gittim arkadaşlar.. ama maalesef gittiğim lisede kamera ilk günden beri çalışmıyormuş.. orada kayıt yapamıyorlarmış yani.. olabilir mi böyle birşey? neden klavuzda ismi var o okulun? ya da bu konuda görevli olan liselere devlet gerekli malzemeleri temin etmedi mi? kamera gibi? işim yarına kaldı yine..

Zaten başvuru bilgileri kısmında aday internet şifresi bölümünde VAR OLAN ŞİFRENİZİ KULLANABİLİRSİNİZ YAZIYOR. Benim öyle bir şifrem yok ki!

güncce;

Herkezde orda yazıyor ilk defa alanlar için tabi. Öncesinde ÖSYM herhangi birşey için başvuru yaptıysanız ozman verilmiştir şifre o şifreyi kullanmalısınız. Eyer şifreniz hiç yoksa ÖSYM burolarından "ŞİFRE" almak zorundasınız. Çünkü bütün işlemlerinizi şifrenizle sisteme giriş yapıp yapacaksınız.

ben 2006 da öss ye girdim ama şifre filan hatırlamıyorum.. ben ne yapacağım o halde? yeni şifre mi verilecek?

gamze1988;

Aynen başvurunuza gittiğinizde unutmayın alın birdaha gitmek zorunda kalmayın.

dün itibariyle sınava girmeye karar verdim ama ulaşım yok elektrik yok evden çıkamıoz başvuru süresi uzarmı konudan bilgisi olan yazarsa sewinirim..

Sınav süresi asla uzatılmayacaktır diye bilgi verilmişti zaten son gün cuma bende yarın sabah gideceğim inş kalabalık değildir.öğlene kadar izin alabildim.

şifre aldık oda sisteme girmiyor iyimi:D

3 saatte kayıt oldum bitti şifremide degiştirdim

arkadaşlar acil cevap lütfen ben acık ögretim işletme lısans mezunuyum ama burda programı sormus ben neyi yazacagımı sasırdım yardımlarınızı bekliyorum

anadolu uni. işletme fakiltesi - bölüm işletme
çünkü aöf olsun örgün olsun, anadolu uni diye geçiyor
tabii başka bir aöf şıkkı yoksa... bildiğim kadarıyla 4 yıllıklarda yok, sadece 2 yıllık bölümlerde aöf diye belirtiliyor

Benim bir sorum olacak.İl müdürlüğüne gidip kayıt yaptırmadan önce bankaya parayı yatırabilirmiyim ? yardmlarınız için tşkkürler.

Ben ilk gün herşey tamamdır diye gönül rahatlığıyla gittim; ama raporun aslı olmadığı için çok sıkıntı yaşadım gemlik e dönüp evde araştırdım aslı bulup ertesi gun yine bursa sırameseler cocuk yuvasına gıttım ve kayıt tamamladıktan sonra tekrar Gemlik e donup Lise de son kaydı yapıp bitirdim ..

Merhaba arkadaşlar, size sormak istediğim bir sorum var.
Ben iktisat 3.sınıf öğrencisiyim. inşallah bir aksilik çıkmazsa yarın bende sınava başvuruda bulunacağım. Faakat sınava girip kazansam bile okulumdan dolayı çalışamam. Kendi alanımda bir işe girmek istiyorum. Bana tavsiyede bulunursanız çok sevinirim. Nasıl bir yol izlemeliyim?

ben izmirde bu işi hallettim.hepsi toplam 30 dakkada bitti.bio arkadasım senin yazdıklarınla yola cıktım işim hemen bitti allah razı olsun.ama anlamadığım adı üstünde engelli bu kardeşim koskoca izmir fuarı atlas pavyonunda bu 3 işi aynı yere yapsalar cokmu fazla bir şey istenmiş olunur.atlas pavyonu ordan cık bankaya git ordan cık ösym merkeze alsancağa git.birde atlas pavyonunda fotokopi bozukmuş cok kişi bekliyordu tamir edilsin diye.neyse bio senden allah razı olsun.izmirden olanlar ösym bürosu bomboş kıbrıs şehitlerinde.akbank kordon bomboş.aracla iseniz bu taktikle yapın derim.

Eğer gerçekten yol gösterici olabildiysem faydam olduysa ne mutlu bana ALLAH herkesden razı olsun....

bist,
sen yine snava gir, bir puanın olsun elinde
madem 3. sınıfsın, seneye inşallah biter okulun ama okul bitmeden bir yerleştirme oldugunda tercih yapıp yerleşirsen iyi olur, en azından kadronu almış olursun bildiğim kadarıyla okulun bittikten sonra başvuru yapman yanlış olur mezuniyetin değişeceği için, ya da okulun bittikten sonra, yerleştirilirsin ama okuldan diploma almak için başvurmazsın, işe başlayınca diploma başvurunu yaparsan mezuniyetin diploma alınca değişeceğinden senin avantajına olur ama yerleştirmeleri takip etmen önemli...

Arkadaşlar bu gün kaydımı tammlamış oldum ancak ömss başv.merkezleri listesinde yer alan okula gittim halbuki onlar kayıt almıyorlarmış asıl kaydı başka lise alıyormuş gittim orda kaydımı yaptırdım ama adı listede yok.yıllardır bu tür işlemleri biz alıyoruz dediler ama okulunuzun adı listede yok deyince adamcağızın bir yokmu deyişi vardı anlatamm oracıkda şaşırdı kaldı

Arkadaşlar merhaba
ben bugün ösmm için listede bulunan okullardan birine gittim benden hiç bir belge almadılar sisteme bilgilerimi girdiler Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı dahi istemedilerbu belgenin okulda kalması gerekmiyormu sınav kimlik bilgilerimi gösterir belgeye wwebcam ile resim çekip eklediler belgenin çıktsını imzaladılar ve verdiler okul hiç bir belge almadı içimden bir ses yanlışlık veya eksiklik olduğunu söylüyor ne yapmam gerekiyor böylemi olması lazım

mesen,
bana da aynı işlemi uyguladılar, önkabul belgesini zorla verdim, sonra arkamdan güvenlikle çağırmışlar yolun karşısındaydım Allahtan dönüp diploma fotokopimi verdim ama bu arada tüm belgelerin fotokopileriyle (nüfus, diploma, rapor - aslı gibidir kaşesi yaptırdım öyle olmak zorundaymış) shçekteki görevliye teslim ettim, okula bişey vermiceksiniz sadece parayı yatırın dendi
eğer belgelerini shçek'e verdiysen sorun yoktur bana da aynı işlem uygulandı çünkü...

Selam
Ama kılavuzda telim almaları gerekiğini hatta elden osym gönderilenler kabul edilmeyeceği filan yazılıyor

biliyorum ben de çok ısrar ettim ama biz almıyoruz dediler, hatta kılavuzda shçek'in ya da aile ve sos.pol.baknalığı il/ilçe md.lerinin ön kabul belgesini sadece belgelere bakarak verileceği, ama evrakların ösym merkezleri tarafından alınması gerektiği yzıyor, bana da tam tersi bir uygulama anlatıldı, ben ilk sayfadaki başvuru basamaklarını tek tek not edip gittim, ama uygulamada hiç de öyle olmadı sordum prosedür bu şekilde dediler, shçek belgelerin fotokopilerini aldı asıllarına bakarak, üstelik raporun aslı yanımdaydı fotokopi de çektirdim hazır olsun diye ama aslının yanında olması önemli değil fotokopiler mutlaka aslı gibidir onaylı olması gerekiyor dendi ve beni ilçenin diğer ucundaki devlet hastanesine gönderdi, sırf bi imza için 2 saate yakın bekledim artık gerisini siz düşünün, kılavuzdaki farklı, uygulanan çok farklıydı bnm için, ben de anlamadım inşallah bi sorun yaşamam. ama şu var ki shçek değerlendirecekmiş bizim belgeleri o nedenle okula verilmesine gerek yokmuş öyle söylendi bana

İnş sorun çıkmaz acaba sadece sen ve benmi yaşadık bu problemi yoksa diğer arkadaşlarda bu süreç nasıl işledi

valla bilmiyorum ama ben ilk gittim, bana bu şekilde olduğu söylendi, onlar da merkezden bu şekilde talimat almışlardır adam bana dedi ki raporunda aslı gibidir yoksa kabul edilmiyor
bir önceki sayfada uzun uzun yazdım yaşadıklarımı...
ama başvuruyu alan okuldaki hoca dedi ki başvurun oldu hayırlı uğurlu olsun, biz diğer başvuranlardan bişey almadık dedi ama sadece diploma fotokopisini istedi çünkü sisteme hem lise bilgilerini hem de uni bilgilerini girdi o nedenle son elimdeki öğrenim belgesini ibraz etmek zorundaymış

arkadaşlar herkes için hayırlı ugurlu olsun allah tamamını devamını memuriyete nasip etsin inşallah (amin) arkadaşlar ben gittim 5 dk da sosyal hizmetlerde işimi yaptım 2 taahhüt belgesi verdiler ordan ziraat bankasından atmden para yatırdım makbuzu aldım okula geçtim,okulda taahhüt belgesinin birini aldılar raporu aldılar başvuru formumu doldurdular çıktısını imzaladım çıktının biri kendilerinde dieri okulda kaldı,burdaki arkadaşlardan allah razı olsun yardımınız oldu çok sagolun bio kardeşim olsun bi kaç bayan arkadaş olsun allah razı olsun yardımınızdan dolayı tekrar herkese hayırlı ugurlu olsun..saygılar

hiç bir sıkıntı yaşamadan çayımı yudumlarken ön taahhütname, bankada sıra beklemede 1 dakikada, okulda 5 dakikada yani toplamda 20 dakikada işlem tamam inşallah sınavda bu kadar kolay geçer.

Arkadaslar bunu anlamanın tek yolu var oda ömss şifrenizi internetten giriş yapmanız eüer sorunsuz bir şekilde açldıysa problem yok ancak şifre acılmassa eğer bir problem var demektir.bi arkadasın basına gelmiş şifresi onay vermeyince evrakları göndermiş bende listede adı olmayan bi liseye gittim basvurumu yaptım bu işleri onlar yapıyorlarmış listede adı gecen okul böyle bir işlem yapmadıklarını söylediler listede adlarının geçtiğini bile bilmiyorlar

ösym başvurumu kabul etmezse (eksik yanlış evrak gibi)durumlarda itiraz etmek düzeltmek için ek süre verir mi

Üst Alt