Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS başvurusu sırasında yaşadıklarımız...

BaŞKaN;

Başvuru formunu çıkartıp biz dolduruyoruz sadece "Özür durumu bilğilerini" doldurmuyoruz orasını Aile ve sosyal hizmetler il müdürülüğündeki memur dolduruyor.

ilçede sosyal hizmetler nerdedir hastanedemi hükümet konağındamı.. varmı yokmu onuda bilmiyorum nereye sorucam...

teşekkür ederim, yani raporun tarihi önemli değil süreli ve özürlüler için ibaresinin bulunması yeterli.Birde benim diplomam okuduğum üniversitede fotokopisi var elimde aslı gibidir yazıyor bu işimi görür mü acaba?

arkasaslar acik lise son sinif okuyorum bu sene mezun olabiliyorum simdi sosyal hizmetlere giderken dplomada istiyorlar ben bu sene mezun olabildigimi nasil belgeleyebilirim yani diploma yerine nasil bir belge goturmem gerek

gunter;

Rapor sürekli ise ve üste özürlüler için yazıyor, oranın yeterli ve özür durumun anlaşılır bi şekilde yazırsa sorun yok. Diplomanız aslı gibidir onaylı ise işinizi görür.

centirmen;

evet raporda sorun yok ama diplomada yok :)

arkadaslar sosyal polıtıkalr bakanlıgı diplomadada aslı gibidr kaşesi istiyor bilginize ben tamamladım herseyi hakkımızda hayırlısı osym ye 3 tl veriyoruz yanınızda olsun para

şimdi ilçemizdeki kaymakamlığa sosyal hizmetlere gidersek ön başvuruyu yapabilirmiyiz?

5) İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan adayların bu durumunu gösterir resmî
belge/belgeleri
(Sınava girecek ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan adayların bu durumlarını;
ilköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme özürlüler okulunda okuduklarını gösterir diploma veya ilköğretim
çağı öncesi işitme özürlü olduğunu gösterir özürlü sağlık kurulu raporu veya ilköğretim çağı öncesi
işitme özürlü olan işitme özürlülerden kaynaştırma okuluna gidenlerin işitme özürlü olarak okumuş
olduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi veya ilköğretim çağı öncesi işitme özürlü
olduğunu gösterir diğer vb. resmî belgeler ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki
adaylardan ilköğretim çağı öncesinde işitme özürlü olduğunu belgeleyemeyenler, ilköğretim çağı
öncesi işitme özürlü olmuş kabul edilmeyecektir...

saçmalığın daniskası... İlkokulu işitme engelli okulunda okudugunu belgeliceklermişde bilmem neymişde çoğu işitme englli bundan bi haber...

bugün ilçede(aydın-söke) gittim kaymakamlığa haberleri bile yok sınavdan il'e(aydın) gitmen gerekiyor varsa sınav onlar ilgilenir diyolar anlamadım ne olacak ????:confused::confused:

leonalori; verdiğin link te aydın-söke yok nazilli yazılmış sadece bana il yolu gözüktü yapcak bişey yok.....

ömss başvuru işlemlerini yaptıranlar

arkadaşlar ömss başvuru işlemlerini yaptıran oldumu bilgi verirseniz sevinirim..

bende bu sabah ilk önce ösym bürosuna gittim orda buraya en son gelmem gerektiğini ve bana bir kağıt vererek aile ve sosyal politikalar merkezine yolladı oraya gittim burda yapmıyoruz işlemi Bursa(sıra meşeler) çocuk yurduna yönlendirdier anlıcanıgız işim kaldı bugün :mad::mad::mad::mad:

ömss başvurmak için nasıl bir rapor olucak üzerinde ne yazıcak raporumuz eski tarihli yeni bu sınava rapor almak çin hastaneye nasıl başvuru yapicaz bilgisi olan arkadaşlar

ben hallettim evrakları hemen banka kuyruğuna girmedim zaten ziraat bankası atm'den yatırdım parayı.. ilk evrak tesliminden sonra ziraat bankası atm'yi gördüm boşmuş sırada yok gidip ordan yatırdım yoksa eve gidip internet bankacılığından gönderecektim :) evraklarda diploma ve raporun aslını görmek istediler gösterdim bazı arkadaşlar fotokopi getirmişler geldiği gibi geri gittiler ama en çokta millet sınav kılavuzunu okumadan gelmişler ne evraklar istiyorsunuz, nerden alacaz, nasıl yapacaz gibi soru yağmuruna tutup görevlileri baya çileden çıkardılar en sonunda görevlinin biri söylenmeye başladı eğitim şart vallaha billaha eğitim şart dedi söylene söylene gitti dışarı çıktı :)

sadece sosyal hizmetlere yerime kardesım gıtse olur mu

Ben ameliyatlı oldugum ıcın gidemiyorum,sdece sosyal hızmelere taahutnameyi kardesım alabilirmi.?
Yada ameliyatlı oldugum ıccın basvurumu gitmeden nasıl yapabilirim.?

arkadaşlar şu an rapor elimde ama özürlüler için ibaresini göremedim neresinde yazıyor tam olarak. fotoğraflı olan yüzüne bakıyorum ben??

"MertAta" bende SAĞLIK KURULU RAPORU başlığın altında yazıyor genelde oralarda yazar.. müracatta o kısmı dikkatle inceliyorlar

hayda kafam karıştı şimdi benimkinde aynen şöyle yazıyor

TC İNÖNÜ ÜNİC. TURGUT ÖZAL TIP FAKÜLTESİ
ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU

MertAta;

Raporunun en basında resmın sol tarafında başlık bölümünde.

adimyesil;

Ösmy nin sitesinden kılavuzdan oldugu yerde aday bilgi formu yazıyor.

hayda kafam karıştı şimdi benimkinde aynen şöyle yazıyor

TC İNÖNÜ ÜNİC. TURGUT ÖZAL TIP FAKÜLTESİ
ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU
Tamam tamda istedikleri gibi yazıyor :)

"MertAta" illada özürlüler için diye yazmasına gerek yok bu cümleye benzer başka ibarelerde olur ama özürlü ibaresi varsa tamamdır.. aslının yanında 2 adet fotokopi olarak götür 1 nüshasını ilk müracaat ettiğin yere, 1 nüshasınıda ömss başvuru merkezine verilecek..

centirmen;
ben ÖZÜRLÜLER İÇİN ibaresini görmediğim için heyecan yaptım :) bir kaç arkadaş o ibareden bahsediyordu. neyse tşk ettim hocam allah kolaylık versin bol şans

mysterious;
tamam fotoğrafıda not aldım yanımda 3 tane götürürüm. birde benim okul mevzusu var şu an aöf 4. sınıftan terkim yani kaydım donduruldu. diplomayı oramı aldı elimden evdemi ondan bile haberim yok. acaba ön lisans olarakmı girerim sınava

arkadaşlar benim elimde herhangi bir rapor yok defterdarlık aracılığı ile aldım vergi indirimini sadece elimde defterdarlığın işyerine gönderdiği %57 özürlüdür vergi indiriminden faydalanır yazısı ve özürlü kimlik kartı var ne yapmam lazım bunlar yetiyormu birde hastahane bana %60 gönderdik demişti benimki %57 onaylandı şimdi hastahaneden alsam büyük ihtimalle %60 yazan çıkacak hangisi geçerli yardımcı olursanız sevinirim

"MertAta" kılavuzda "Mezun Olunacak/Olunan Ön Lisans Programı" diye geçiyorsa önlisans olarak girersin sınava ama kesin olarak bir şey diyemem ilk müracattaki görevliler yönlendirirler seni. diploma konusuna gelince mutlaka aslını istiyorlar senin orada nasıl yaparlar bilmiyorum ama bugün gelen arkadaşlardan biri önlisans okuyordu yanlış anlamadıysam bir süreliğine geçici olarak erteledim falan demişti yani mezun olmamış henüz eleman. ordaki görevlide okuldan geçici mezuniyet yazısı veya buna benzer bir belge getir dediler..

Üst Alt