Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS için birlik olalım artık!

Evet birlik olalım numarayı aramamıza gerek bile yok
telefonla ulaşabilme problemi olabilir onun için ;
hemen http://www.csgb.gov.tr sitesinden bakana mesaj bölümünden hemen şikayetinizi ulaştırabilirsiniz
ve e-devletşifresi olanlar cumhurbaşkanına yazın bölümünden aynı metni cumhurbaşkanına
ve başbakanlığa yazın bölümünden başbakana yazıp gönderin buradaki herkes yazıp gönderirse işe yarayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın RUHSAR DEMİREL ile 11.20 itibariyle yaptığım telefon görüşmesi aynen şöyledir. Sayın genel başkan yardımcım biliyorsunuz ki 29 nisanda engelliler için kamu istihdamına yönelik bir sınav yarışması yapılacaktır. Ancak 38 bin boş kadroyla yola çıkan hükümetimiz sağlı bakanlığı ve meb sınavlarından sonra hiç sınav düzenlememiştir bu sınav sonucunda atamları çıktıklarında 29 bin boş kadro diğer açıklamalarındada 26 bin,23 bin en son 3 ekimde kurumlardan engellilere ait boş kadroların 20 bin olduğu netlik kazanmıştır.Basında sayın bakanlarımız faruk çelik ve fatma şahinin açıklamaları beyanatları net bir şekilde haziran sonuna kadar bu 20 bin kadroların doldurulacağı yönünde idi fakat 4 nisanda 4 c lilerle işçilerle ilgili soru cevap bölümünde sınavdan sonra 3512 kişinin kurumlara yerleştirileceğini belirtmiş böyle bir komik rakamın hem engelliler.biz sitesindeki kardeşlerimin arkadaşlarımın hem umutlarını hem ders çalışma şevklerini kırmıştır. Sayın vekilimiz bu rakamın o sayıya düştüğünden haberi olmadığını yalnız konuyu bakanlığa soracağını üstüne düşeceğini belirtmiştir. İkinci sorum ise sakatlık cetveli ile ilgili olmuştur ben daha söylemeden hemen cevap verdi çalışmalarımız var ve ülkemizdeki engelli sayısında yaptıkları araştırmada rakamın 8 milyon 500 değil 9 milyon 600 küsüratlı bir rakam olduğu 200 bin kişiye maaş bağlandığını söylediler kendileride diğer kalan engelli kardeşlerimiz için ne yaptınız diye sorduklarında ses seda çıkmadığını söyledi. üçüncü bir sorum ise Terör şehitleri ve gazileri ile Vazife malül gazilerin çocuklarının yakınlarının arasında ayrımcılık yapıldığını ancak teröristlere tazminat ödeyen bir hükümetimiz mevcut diye sordum komisyonda gündemimizde dedi. Ben bi kaç defa sitemizin ismini zikredince sorulardan sonra sitenin ismini sordu bende söyledim hatırladığını ve ENGELLİLER.BİZ sitesini bildiğini ve buradanda takiplerde bulunacağını söyledi .Bende konun takipçisi olacaklarından hiç şüphemiz olmayacağını belirtip teşekkür ettikten sonra kapattık.

Dilsiz_düşünce;
fikirlerini söylerken biraz daha az parti adlarından bahsetsen iyi olur..şimdi parti taraftarı çıkıp sana itiraz eder şekilde bişey yazar falan,tartışma ortamı doğmasın..parti övme ,parti yerme olmasa iyi olur..o parti bu parti denecek zaman değil zaten,biz çıkarımıza bakacaz.bizi dikkate alandan Allah razı olsun.ama desteğinden dolayı Allah razı olsun..yazı göndermelere devam..

Bio;
vekillerle iyi ahbap oldun haa :) şaka bi yana devam et kardeş..süper.

Alulu12;

saolasın kardeş...desteğin için..

golden_heart;

İsmail kardeşim reel olarakta görüştüklerim var zaten yıllardır siyasetin içerisindeyim ruhsar hanımla özel direk telefonundan görüştüm inşallah bir kaç vekil ve grup başkanvekili var onlarada konuyu ileteceğim ruhsar hanım sanırım soru önergesi verecek çalışma ve sosyal bakanımız ve Aile ve politikalar bakanımıza çünkü engellilerle yakınen ilgilenen bir vekil kendisi mesleği doktor zaten sonuçta 550 vekil alt komisyonlarda beraber çalışıyorlar sanmayınki iktidar mensupları güzel yasalar çıkmasını sağlıyor :) hepsi bir yani iş arkadaşı öyle düşünün :) bu yüzden önce ders çalışmaya devam aynı zamanda hakkımızı aramaya gerekli yerlere tayin ettiklerimizede ulaşıp konuları iletmek gerekiyor. Ben biraz şanslıyım direk konuşma aktarma şansım var ancak şunu çok ciddi belirteyim bu siteye üyeliğimden sonra çok daha hassaslaştım ve konulara dahada hakim oldum ben hepinizin adına genel olarak anlatıyorum durumları bundan en ufak şüpheniz olmasın bunu farklıda kullanabilirim ancak susmuyorum ve haksızlık edip kimseninde önüne geçmiyorum vicdan var ahiret var sonunda birde ben hiç işi olmayan arkadaş ve kardeşlerimden avantajlıyım sınava girer çıkarım sonuçta 2 yıl geçerli olacak bugün olmazsa yarınıda beklerim ancak yapılan haksızlık karşısında hakkı söylemeyen dilsiz şeytandır buna binayen görümeleri kendi açımdan değil genel bütün kardeşlerim dostlarım arkadaşlarımın adına iletiyorum....

bio;
dikkat ettinmi yine birlik olma yolunda sınıfta kaldık..binlerce kişinin üye olduğu bir site de aktif olarak 15-20 kişi anca desteğini sundu.. :(
düşünüyorumda,acaba biz yanlışızda onların yaptığımı doğru..bu kadar insan doğru düşünüyor da bizmi yanlış düşünüyoruz..yada bizim her sorunumuz halloldu da bizmi sorunumuz var sanıyoruz..sınav tarihi açıklanırken,sınav içeriği ve alınacak personel sayısı açıklanırken,herkesin söyleyecek bir şeyi var,amenna..ama hep birbirlerine söyleyecek bir şeyleri var..bizim sorunlarımızı çözecek olan bizmiyiz,devletin başındakilermi ? neden millet birlik olma yolunda desteğini esirgiyor ki :( zaten hepimizin bir yanı eksik,birleşip bir olalım diyorum ama yok..bizim sorunumuz sadece sınav değil ki,her orunda birlik olup gerekli mercilere hep bir anda ulaşabilsek durum ne kadar farklı olur halbuki..şimdi diğer konulara bi bakıyorum da,devleti atıp tutmak,isyan etmek,siyaset yapmak,kendi düşüncesini karşısındakine kabul ettirmek, noktasında kimse yorum yapmaktan çekinmiyor..ama,nolur gel kardeşim birlik olalım,bir olarak hareket etmeye alışalım bu bize en temel gerek olan şey dediğimizde galiba hata yapıyoruz..bu durumun aynısını bu sınav olsun diye üst makamlara yazı yolladığımız sıralarda da yaşamıştık..o günden bu güne hiç bir şey değişmemiş..herkes yine boş sözlerle vakit geçirmek ve devlete isteklerini sunmak ikileminden boşa vakit geçirmeyi tercih etti..yapacağımız sadece ;
gerekli her yere yazı yollayıp isteklerimizi ısrar ile zihinlere işlemekti..zahmetli bir iş değil bu haaa,oturduğun yerden 15 dk lık belkide..ama şunu anladım ki,birlik beraberlik noktasında ilk önce zihinlerin değişmesi lazım..birde görüyorsunuz işte,bakanlığımız var o bile yetersiz kalıyor bir yerde..burda hemen bizler toplanıp devreye girmeliyiz..hangi hükümet olursa olsun,ne güzel demiş büyüklerimiz; ağlamayana meme yok.."bana ne onlar vekil değilmi onlar düşünecek bunları" demekle istekler gerçekleşmiyor..isteyeceksin isteyeceksin isteyeceksin..bu kadar..bakıyorum bu konu,güncel konular içinde altlara inmeye başladı.niye? çünkü belli 2-3 kişi dışında yazan eden olmadığı için,aşağı düşüyor..bölelikle forumda kaybolup gider arka planda kalır..benim umut ediyordum ki,bende destekliyorum diye 10-20 sayfa yorum biriksin..ama olmadı..inşallah bundan sonra olur..(amacım açtığım konunun ilgi görmesi değil,sadece birliğe katkıda bulunanların yorumlarınınçokluğu resmi olmalı bu birliğin beraberliğin.)

destek verip,burada destek verdiğini belirtmeyen arkadaşlara,belirten arkadaşlara,aktif bir şekilde bi yerlerle görüşme yapmaya çalışanlara hepinizede teşekkürler kardeşlerim..neyse çok içerledim galiba..desteğe devam dostlar..yazı göndermeye,aramaya devam..ders çalışmayı da aksatmayın bu arada..

golden_heart;

İsmail kardeşim baştan sona yazdıklarında haklısın bizler elimizdeki imkanlarla doğru olanı yapalım biçok konudan yorumlardan az çok nasıl bir yapıya sahip olduğumu anlamışsındır.Bırak herkes bildiğini yapsın hak aranaarak alınır aksi takdirde ya koyun gibi güdülürsün yada eşşek olursun semer vuran çok olur dediğim ve hemen her hak konusunda yazdığım gibi ''Haksızlık karşısında Hakkı söylemeyen Dilsiz şeytandır''. Biz olmayalım şeytan HAK 'KI söylemeye devam edelim gün gelir herkes doğruyu görür kardeşim sıkma canını hayırlısı olsun inşallah...

ismail kardeş dilsiz_düşünce nin söylemek istediği şu: akp nin yaptığı bişeye başka bir akp li çıkıpta itiraz etmez muhalefette zaten iktidarın açığını aryor:) o partilere mesaj gönderelim diyo hepsi bu

Golden heart yorumlar yapıldıkça ne göndereceğimizi nereye göndereceğimizi arayıp duruyoruz yeni bi konu mu açılır nasıl olu bilmiyorum göndereceğimiz metni ve mail adreslerini bi yerde toplasak nasıl olur

gsli;
arkadaşım ben dilsiz_düşünce arkadaşı uyarmamın nedeni şu; ben 2 yıldır bu sitedeyim.kimlerin ne tür konuya hemen itiraz edebileceğini,bu sayede konunun amacından sapabileceğini bildiğim için bi uyarıda bulundum.sadece bu.Ama şöle de bir gerçek var,evet muhalefete yoğunlaşmak doğru olabilir.Ancak hükümette iktidar unutmayın,ne olursa olsun bişeyler yapabilcek olan yine onlar.Ben yazı yolarken iktidar,muhalefet diye ayırt etmemeliyiz diye düşünüyorum.hepsine de göndermeliyiz.Bakın yukarda "bio" nickli arkadaş her milletvekili ile görüşmeye çalışıyor.ben ona illa git iktidara yönel demiyorum.çünkü seni dinleyen kimse,sana o yardımcı olabilir.bence hiç ayırt etmeden hepsine de yoğunlaşmalıyız.hem sadece vekillere,kurumlara yoğunlaşmak doğru değil.Ben başta birçok medya grubunun maillerini de yayınladım.En baştaki mailler,telefonlar yeterince toparlanmış değilmi sence ?hem metin de orda var.konunun başına dönüp bakıyor musun.ben elime geçtikçe yeni mailleri ekliyordum ama artık konuya yeni bilgi ekleme özelliği aktif değil.baştaki konuya bilgi giremiyorum.sanırım bu forumun özelliği.artık burda arkadaşlar mail yayınladıkça,telefon numarası verdikçe pc de bir liste halinde yedekleyip ordan tek tek atmak en güzeli.

bunu yapan zaten iktidar,bence muhalefete yönelmek en doğrusu
diğer konuda haklısın pc ye kaydedeyim :)

Değerli Arkadaşlarım,

Haklı davamızda hep beraber hareket edersek hiç kimse önümüzde duramaz. Şüphesiz ki fikirler, düşünceler farklı olabilir olmalıdırda zaten biz bizi birleştiren amacımızın etrafında birleşmeli ve hakkımızı aramalıyız. Hep birlikte durmadan,usanmadan, bıkmadan ilgililerle görüşüp yaşadığımız mağduriyeti iletelim kendilerine birlikten güç doğar unutmayalım. İşte biz bu birlikteliği sağlarsak ALLAH'ın izni ile hiç kimse duramaz karşımızda aşağıda ilgililerin adresleri ve telefonları var imkanı olan herkes en azından bir kez mail atsın bir kere arasın.

Saygılarımla.

GÖNDERMEK İÇİN ÖRNEK YAZI********************
Sayın Yetkili;

Bildiğiniz gibi 29 Nisan 2012 de ÖMSS sınavı olacak. Bu sınav ilk defa
olacağı için, sıkıntıların olacağı malum, bu sıkıntıların en aza indirgenmesi
açısından ve Devletimizin engellilerimize verdiği önemi göstermesi açısından
sizlerden, bazı konulara açıklık getirmenizi rica ediyorum.

04 Nisan 2012 de Çalışma ve Sosyal Güvenlik
Bakanı’ mız Sayın Faruk ÇELİK, TBMM de yaptığı bir konuşma sırasında; “ÖMSS Sınavının 29Nisan 2012 de
yapılacağını ve 3.512 alımın olacağını” söylemiştir. Ama daha önceden Faruk
ÇELİK, Fatma ŞAHİN ve Aylin ÇİFTÇİ bu alımların, kaç kişi olacağı hakkında bazı
açıklamalar yapmış ve biz engelliler işe girebilmek için çok umutlanmış ve
Devletimizin bizi önemsediğini görerek çok sevinmiştik.

İşte bu açıklamalarda Sayın Yetkililer; ilk başlarda sırasıyla 49.000,
28.000, 23.000 ve en son olarak 20.000 alımın olacağı konusunda beyanatlarda
bulundular ve bu alımların tek seferde yapılacağını,Haziran ayında 20.000
kişinin işe alımının sonlandırılacağını defaatle tekrar etmişlerdir.

Ancak gelinen şu son nokta, bizim için çok büyük hayal kırıklığı yaratmıştır.
Son açıklamaya göre 3.512 kişi alınacak denmiş ve bu alımların tek seferde mi,
yoksa zamana yayılarak mı yapılacağı belirtilmemiştir.

Ayrıca, Sayın Bakanımız; sadece iki cümleyle bu açıklamayı yapmış ve
kafalarda bir sürü soru işaretinin oluşmasına neden olmuştur. Sırf bu yüzden
arkadaşlarımızın umudu ve şevki kırılmış ve çalışma isteklerini yitirmişlerdir,
bazı arkadaşlarımız ise sınava girmekten bile vazgeçmişlerdir.

Biz engelliler olarak Devletimizin bize gerekli önemi verdiğini ve bizim için
bir şeyler yapmaya çalıştığını, Bakanlarımızın verdiği sözlerin boş çıkmamasını
görmek istiyoruz. Sizlerden ricamız, 2012 ÖMSS Sınavı sonucunda toplamda,
20.000-25.000 alımın yapılarak, bizlere verilen sözlerin tutulduğunu görmek
istiyoruz.

Unutmayın ki; hiç kimse isteyerek engelli olmuyor ve engellilere pozitif
ayrımcılık ilkeniz doğrultusunda en kısa zamanda üst düzeyde bir yetkilinin
çıkarak konuyu aydınlatmasını rica ediyoruz.

ÖZİDA;

Tel: 0 (312) 229 55 11Faks: 0 (312) 229 55 85E-Posta:

bilgiedinme@ozida.gov.tr

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Telefon :0 312 296 60 00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Tel: (312) 422 55 00

Fax: (312) 422 55 44 pbx

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği:

Fax: (312) 424 01 79

Fatma Şahin TBMM mail adresi ve telefon numarası (danışmanı olabilir) ;

fatma.sahin@tbmm.gov.tr

(312) 422 55 00

BAKIN BURDA aile ve sosyal politikalar bakanlığı teşkilat numaraları listesi
var ;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığ Resmi İnternet Sitesi |

BİMER;

http://bimerapplication.basbakanlik....plication.aspx

CUMHURBAŞKANLIĞI;

T.C. Cumhurbaşkanlığı : Başvuru

Bütün milletvekillerine danışmanları aracılığı telefon yoluyla
ulaşabilirsiniz,bu verdiğim linkte bütün vekillerin listesi var..seçip
tıkladığınızda hepsinin de numarası mevcut;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

FOX TV Fatih Portakal ile Çalar Saat programına yazı göndermek ;

Türkiye Ses Ver sitesini kullanın..orda bizzat kendisi konu
açıp yorum da alıyor sanırım..

fatihportakal@turkiyesesver.com buda programın e-mail adresi...

Gazete ve TV kanalları iletişim e-mail'leri;

haber@ntv.com.tr

info@cnnturk.com.tr

anahaber@atv.com.tr

anahaber@kanald.com.tr

editor@kanald.com.tr

info@showtv.net

webmaster@startv.com.tr

starhaber@startv.com.tr

webadmin@stv.com.tr

haber@stv.com.tr

webmaster@trt.net.tr

haber@tgrthaber.com.tr

webmaster@tgrthaber.com.tr

editor@aksam.com.tr

vakit@vakit.com.tr

info@birgun.net

haber@bugun.com.tr

postakutusu@cumhuriyet.com.tr

dunya@dunyagazetesi.com.tr

okur@htgazete.com.tr

bpamir@htgazete.com.tr

arif.simsek@tercuman.com.tr

katkaya@hurriyet.com.tr

ybayer@hurriyet.com.tr

okur@milliyet.com.tr

aguclu@milliyet.com.tr

can.dundar@e-kolay.net

t.akyol@milliyet.com.tr

vatan@oncevatan.com.tr

posta@simge.com.tr

mabirand@e-kolay.net

hcelik@posta.com.tr

myetkin@radikal.com.tr

editor@sabah.com.tr

starextra@stargazete.com

mkaraalioglu@stargazete.com

iletisim@taraf.com.tr

habertaraf@gmail.com

elif.cakir@yahoo.com

okuyucu@ihlas.net.tr

lutfi.koksal@tg.com.tr

mehmet.soysal@tg.com.tr

catakli@gazetevatan.com

halklailiskiler@yenisafak.com.tr

mseker@yenisafak.com.tr

rozdenoren@yenisafak.com.tr

internet@zaman.com.tr

e.duman@zaman.com.tr

s.isiklar@zaman.com.tr

uluch@sabah.com.tr

emre.akoz@sabah.com.tr

BURALARI MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK MEŞGUL EDELİM..YAZI YOLLAYIN ARAYIN
TELEFONLA..BU İŞ BÖLE OLUR..HADİ DOSTLAR SADECE BU KONUDA BİLE NE KADAR ÇOK KİŞİ
OLDUĞUMUZU GÖSTERELİM..yazı yollayan arayanlar;

ben aradım/ben yazı yolladım diye yorum yazsın..TARTIŞMA KESİNLİKLE
YAPMAYALIM BU KONUDA..YAPANLARIDA UYARALIM....ve herkesi yönlendirin
çevrenizdekileri..

ÖMSS Sınavına özürlüler olarak birlik olalım katılmayalım

Arkadaşlar hepimiz bu sınavı protesto için katılmayalım Bu insanlar bu kadar özürlü arkadaşı magdur etmeye utanmıyorlarmı inanın yıkıldım ben gibi herkes bir iş umuduyla bu sınavı bekliyordu ben katılmıcam artık inancımı umudumu yitirdim yaşama istegim bile kalmadı artık hep aldatmaca boş umut varmısınız girmeyelim...

serhat92;
saolasın kardeşim..müsait oldukça yolla sürekli..ordaki bir çok mail'e yolla..

gsli; sende saolasın kardeşim.Allah razı olsun..devam atmaya inşallah..

Hepsine tek tek gönderilmiştir. Bazıları maili almıyor,

Arkadaşlar dün diğer başlıkta bahsetmiştim, Bir bölge milletvekiline ulaştım, kendisi konu hakkındaki detaylara vakıf değildi sanırım, fakat sağolsun yardımcı olmak istedi ve Bakan Fatma Şahin'i arayıp bana döneceğini söyledi, nitekim döndü de.

Ulaşamadığını, hafta içi kendisini bir daha aramamı söyledi, hangi günün uygun olacağını sordum ve Yarın (Salı günü) kendisini tekrar arayacağım, gelişmeleri buradan paylaşmaya devam ederim.

bunu yapan zaten iktidar,bence muhalefete yönelmek en doğrusu
diğer konuda haklısın pc ye kaydedeyim :)
Kesinlikle karalamak adına söylemiyorum konu ile tam alakalı olduğu için yazma gereksinimi duydum ben hükümet yanlısı bir adam asla değilim Şafak paveyin danışmanı tel numaramı ve söylediğim konuyu not almazken diğer partilerin danışmanları not alıp vekillerin geri dönmesini sağlamıştır mhp li ve akp li vekiller bizzat not alıp gerekirse soru önergesi vereceklerini bakanlığa soracaklarını en azından dile getirmişlerdir ancak şafak paveyin danışmanına engelli olduğumu ancak konuyla alakalı bütün engelli arkadaşlarım ve kardeşlerim adına aradığımı belirtmeme rağmen kulağıyla dinledi diğerinden çıktı olay kısaca budur mühim olan muhalefet değil insan vasıflarını taşıyan kişilere ulaşabilmek partisi farketmez...

haklısın bende A partisi B partisi demek istemezdim asıl konu mert insanları bulabilmek

sadece ben tek başıma yüzlerce gönderdim. bıkmadan usanmadan da gönderiyorum arkadaşlar ha gayret !!!!:):):)

Bende milletvekilleri, akim, köşe yazarları hepsine durumumuzla alakalı mail attım. Herkes elinden geldiği kadar buişle meşgul şu son günlerde sesimizi duyurabilirsek iyi haberler gelecektir

Bu sınava bu 3512 kişi alımlarından çok kiş girmyecek anlaşılan ..Zaten 3512 kişi olsaydı 60 bin başvuru hayatta olmazdı.. İnş biri sesimizi duyar

15.45 itibariyle sayın şafak pavey'in danışmanı ile yaptığım telefon görüşmesi aynen şöyledir: Daha öncede aradığımı yalnız akp ve mhp li vekillerin gösterdiği hassasiyeti kendilerinden göremediğimizi aslında konu itibariyle ilk önce sayın vekilimiz şafak paveyin ilgilenmesi gerektiğini bildirdim sitemkar şekilde cevabı size dönen vekiller çözüm ürettiler mi diye bir soru karşılığında en azından insan yerine koyup telefonumuza tekrar dönüş yaptılar ve sorunumuzu dinlediler konuyla alakalı olarak akp vekilleri ve mhp vekilleri gerekirse soru önergesi vereceklerini ayrıca bakanlıkla iletişime geçip konuyu araştırdıktan sonra telefonla tekrar dönecekler diye bir cevap verdim buna rağmen notumu ileteceğini söyledi bu ikinci kez aramaydı fakat birincide dönülmedi umarım bu sefer dönerler ancak numaramı almadı bende o zaman telefonumu vereyim dedim telefon numaram karşıda görüldüğü için numaramı tekrar onaylama adına söyledi meclis kuruluna geleceğinde bizzat döneceklerini söylediler bakalım bekleyip görecez ....Not arkadaşlar meclis telefondan konuya hakim olarak bütün vekillerin telefonlarını arayınız mutlaka herkes bir araştırma yapacaktır diye umut ediyorum hayırlısı olsun artık biz üstümüze düşeni yapalım ....

bio;
bu konuda Allah emeğini ziyan etmesin kardeşim..senin gibi 100 kişi olsa keşke bu site de ..inan ses getiririz..diğer arkadaşlarımı karalamıyorum altını çiziyim..ama çok aktifsin inanki.. ben şuan misafirim bir yerde inan evimde olsam senin gibi milletvekillerini arıycam..ama şuan maillerle baskımı sürdürüyorum..Allah emeklerimizin karşılığını versin inşallah..

bide yukarda demişsin,bunun muhalefeti,iktidarı olmamalı..çıkarımız devereye girdimi aslında muhalefeti yanlısı da iktidar yanlısı da bir olmalı..çünkü bizim hayatımız söz konusu şuanda..

Üst Alt