Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS için birlik olalım artık!

gelişmeden ziyade sürekli yolluyorum yazıları..telefonla biyerleri arama şansım yok şuan..bio gibi telefondan baskı yapacamda aslında..şuan vekillerin tbmm e-mail'lerini bi araya toparlıyorum yayınlıycam burdan..gönderdimi 550 sine birden gitsin bi sefer de uğraşmayın :)

Bugün kimseden açıklama gelmemiş anlaşılan Fatma Şahin bi yerlerde konuşma yapacaktı bugün belki bu konuya deyinir diye bekledim ama demekki herkes kabuğuna çekildi, yapılacak tek şey kaldı oda taksim meydanında 3/5 bin kişilik eylem :D

daha burda toplayamıyoruz milleti orda mümkün değil..engelliler engelli olduğu için en iyi sanalda birlik olabilmeli..çünkü öle yere gelebilen olur gelemeyen olur..ama yine yok yine..görüyon işte hep aynı kişiler yorum yazıp duruyoz..daha fazla kişi olmalı..inşallah arka planda,kendini belli etmeden bişeyler yapan arkadaşlar vardır..

Hiiiiiiiiiiiiiiiiiç sanmıyorum, bizim sağlam adamlarımız korkuyor birilerine birşey demekten engelli olan arkadaşlarımızın durumu ortada, valla 3/5 kişide boşuna çabalıyor, bu işler 300/500 kişiyle olsaydı memurların zammı hazirana ertelenmezdi. 3.8 milyon kişi nerede 3 / 8 kişi nerede ?

neyse Allah bizede nasip etsinde memurluğu,yeterki derdimiz zam beklemek olsun :) oda bişey değilmi...Hakkımızda hayırlısı olsun ..

sabah kanal d günaydın programını izliyordum.Sabah kahvaltıda ya kanal de ya da fox daki fatih portakalı izlerim genelde.Faruk Çelik konusuyordu.Kamu alımı sayısı konusunda calışmaların devam ettiğini açıkladı ancak 20 bini olamayacagınıda belirtti

cok ikna edici bi cevap değildi

zaten her zaman bi açık kapı bırakıyolar.. :mad: 20 bin olamazmış? peehhh .. bişey olumsuzsa,bunun açıklaması olmalı..çıkıp da şundan dolayı 20 bin olamıyor,diyen yok..Ah şu millet birlik olsa..ahhh..düşüncelerimin gerçekleşmemesi için hiçbir mani yok aslında..

neri;
bu dediğin konu ile ilgili video bulursan buraya koyarmısın ?

Bu arada;
İrfan Değirmenci ile Kanal D' de günaydın programına yazı göndermek için

gunaydin@kanald.com.tr
veya;
twitter.com/gunaydindebana adreslerinden ulaşabilirsiniz...

Suan is yerinde acamıyorum ama günaydın kanal d programının wep sitesinden akşam eve gidince bakabilirim

burda güvenlik duvarı olduğu için acılmıyor

***Neri***;

Güvenlik duvarını çözebiliriz, bende havaalanında bilgi işlem departmanında görevliyim, girmek istediğiniz site neresi elimden geldiğince buradan yardımcı olabilirim. Eğer video tarzı yasaklı ise elimde olan bilgiler ile yardımcı olabilirim.

iyi çalışmalar.

Ilgini için tşkler ancak özel bir bankanın güvenık duvarı olduğundan engelli sitelere takılsan bile bilgi teknolojilerinden uyarı geliyor

murat arkadasımız lınkı yollamıs bile :D

tşkler murat

***neri***;

güvenlik duvarını çözebiliriz, bende havaalanında bilgi işlem departmanında görevliyim, girmek istediğiniz site neresi elimden geldiğince buradan yardımcı olabilirim. Eğer video tarzı yasaklı ise elimde olan bilgiler ile yardımcı olabilirim.

Iyi çalışmalar.

ama evdekı pc den youtubeye giremiyorum ona yardımcı olabilirsin

celik;

kesinlikle katılıyorum her ilde aynı anda aynı saatte yapılacak bir protesto sesimizi daha çok duyurur.. hele ki medya da işin içine girerse..

gamze1988;

her ilde olursa fazla kişi gelmez çoğunluk olmaz illerdeki ilçelerdeki dernek vs. ile birlik olup istanbulda büyük bir buluşma olabilir

Evet haklısın kardeşim istanbulda engelli dernekleriyle beraber yapılacak olan bir protesto büyük ses getirir. Duyarlı bir çok vatandaşın da bize destek vereceğine inanıyorum. Bu konuda beraber hareket edelim. Sizlerin fikirleri nedir?

mechılbiri;
toplanma işi yaş..görüyosun işte millet oturduğu yerden destek vermiyorki.(destek verip burada belirtmeyenler ve destek verenler sözümün dışında)..
oraya kimse gelmez..bir gün tayin etmiş olsak,o gün orda toplanalım desek..bir bakmışsın 3-5 kişi gerisi yok :)

golden_heart;

Doğru söylüyorsun derneklerle ortak bir gün belirleyip toplanılmalı.

ne yapalım golden o zaman. mail atmaktan klavye aşındı ama kimsenin taktığı yok. En güzel çözüm derneklerle yapılacak gösteri olur. Sesimizi daha etkili bir şekilde duyurmuş oluruz. Engelli dernek yöneticilerini durumdan haberdar ederek toplanıp, en doğal hakkımızı kullanalım derim.

oda olabilir de,onu çevresi çok olan birisi organize etmeli..sözü geçen birileri..yoksa gelmezler..bide genelde medyaya çalışın yazı gönderirken..birde bazıları milletvekillerini arıyolar..550 vekilden en azından bi kaçı bizi dinler sanırım :) yukarda "bio" arkadaş arayıp duruyo vekilleri..en iyisi bu sanırım.

bende şöyle yazdım

sayın cumhurbaşkanım
Bildiğiniz gibi 29 Nisan 2012 de ÖMSS sınavı olacak. Bu sınav ilk defa olacağı için, sıkıntıların olacağı malum, bu sıkıntıların en aza indirgenmesi açısından ve Devletimizin engellilerimize verdiği önemi göstermesi açısından sizlerden, bazı konulara açıklık getirmenizi rica ediyorum.

04 Nisan 2012 de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ mız Sayın Faruk ÇELİK, TBMM de yaptığı bir konuşma sırasında; “ÖMSS Sınavının 29Nisan 2012 de yapılacağını ve 3.512 alımın olacağını” söylemiştir. Ama daha önceden Faruk ÇELİK, Fatma ŞAHİN ve Aylin ÇİFTÇİ bu alımların, kaç kişi olacağı hakkında bazı açıklamalar yapmış ve biz engelliler işe girebilmek için çok umutlanmış ve Devletimizin bizi önemsediğini görerek çok sevinmiştik.

İşte bu açıklamalarda Sayın Yetkililer; ilk başlarda sırasıyla 49.000, 28.000, 23.000 ve en son olarak 20.000 alımın olacağı konusunda beyanatlarda bulundular ve bu alımların tek seferde yapılacağını,Haziran ayında 20.000 kişinin işe alımının sonlandırılacağını defaatle tekrar etmişlerdir.

Ancak gelinen şu son nokta, bizim için çok büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Son açıklamaya göre 3.512 kişi alınacak denmiş ve bu alımların tek seferde mi, yoksa zamana yayılarak mı yapılacağı belirtilmemiştir.

Ayrıca, Sayın Bakanımız; sadece iki cümleyle bu açıklamayı yapmış ve kafalarda bir sürü soru işaretinin oluşmasına neden olmuştur. Sırf bu yüzden arkadaşlarımızın umudu ve şevki kırılmış ve çalışma isteklerini yitirmişlerdir, bazı arkadaşlarımız ise sınava girmekten bile vazgeçmişlerdir.

Biz engelliler olarak Devletimizin bize gerekli önemi verdiğini ve bizim için bir şeyler yapmaya çalıştığını, Bakanlarımızın verdiği sözlerin boş çıkmamasını görmek istiyoruz. Sizlerden ricamız, 2012 ÖMSS Sınavı sonucunda toplamda, 20.000-25.000 alımın yapılarak, bizlere verilen sözlerin tutulduğunu görmek istiyoruz.

Unutmayın ki; hiç kimse isteyerek engelli olmuyor ve engellilere pozitif ayrımcılık ilkeniz doğrultusunda en kısa zamanda üst düzeyde bir yetkilinin çıkarak konuyu aydınlatmasını rica ediyoruz.

Üst Alt