Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonrası görüşleriniz, ilk izlenimleriniz, beklentileriniz..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
944
29 Mayıs 2012 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/ozu...mur-secme-omss-sinav-sonuclari-aciklandi.html

Şu anda onbinlerce arkadaşımız özürlü memur seçme sınavında ter döküyor. İnşalllah herkes beklediği sonuca ulaşır.

Sınava giren arkadaşlar sınav sonrasında ilk izlenimlerinizi ve beklentilerinizi buraya yazarsa çok güzel olur...

Sorular nasıldı?
Sınava girdiğiniz yer ulaşılabilir-erişilebilir miydi?
Sınav görevlilerinin tutumu ve sınav usulü tatmin edici miydi?
Kaç puan alacağınızı düşünüyorsunuz?
Atanma umudunuz var mı?

İlk ben cevap vereyim.

1. Sorular matematik hariç kolay gibi idi.
2. Ben bedensel engelli olmadığım için zorluk çekmedim. Ama 3-4 katlara bedensel engellileri vermişler yanlış yapmışlar. bana 1.katta sınıf ayarlayacaklarına ihtiyacı olan arkadaşlarıma yer verseler idi daha iyi olurdu.
3. Sınav görevlileri iyiydi fakat sanki bizlere farklı gözler ile bakıyorlardı. Acıyor gibi idiler.
4. Puanlama nasıl yapılacak bilmiyorum ama atancak kadar puan alırım herhalde.
5. Ama atama umudum yok...

sınav gayet kolaydı gerçekten inş emeklerimiz karşılıksız çıkmaz iyi mevkiiler kazanırız :))

@serkanbaba sana katılıyorum bi nevi :)

Slm sınav klya falan değildi ...matematik resmen kpss gibi soruydu...o kadar çalıştım..inanın en az 500 sayfa soru çözdüm 2 tane çıktı resmen salak gibi kazık sorulardı ve 5 şıklı olması 4 yanlış 1 doğruyu götürmesi bu sınavda hiç bir ayrıcalık getirmemiş hatta kötü etmiş...4 çıklı olsun ne olurdu...ve 1 satat inanın10 adet soruya bakamadım bile...bu sınavı düzenleyen devletin soruları seçen kişilerim..şu m.eğitim bakaknı n.çıbukcunun ben varyaa.......t....a...... Herkes anlamıştır...1 saat çok az dı ve sorular kolay falanda değildi...kimse çok kolaydı ya demesin numara çekmesin..burda..kitap aldım ayrı yetende netten dünya kadar soru çözdüm...birde hani kısa kısa olucaktıı türkçe bölümünü 20 dk zor bitirdik bee 8-10 satır sorumu olur..allah hepsinin belasını verisn bu sınavı hiç yapmasa daha iyidi....birde salak bi adam var kitabı imzalıcak olan sınav başalamdan bekelyip durud orda başaldıktan sonra gelmiş kontrol edeyim dur bakayım
yo imzalıcam diyee...onada içimden bastım küfürü...açıkcası beyler....devlet yapmış işte ölesine bi sınav hiçde engellilere bir ayrıcalık yoktu ne sınav sorularında ne süresinde..nedne başka bişeyde.....bı sınavda katkısı bılunan herkesin ben ta...........s...........beynsiz devlet yetkilileri allahın saatlerini sanki parayla satın alıyolar..sınav 2 saat olsa günahamı girerlerdi...sıvda cevaplarda verilençıklar birbirine çok yakın şaşırtıcıydı kimse ben çok rahat yağtım doğruyu işaretledim demesin sonuçlar açıklanınca görürüz.....ben kpss ye bundan rhat giridm buna inanın..4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYO YANİ 4 ŞIK OLSA 3 YUANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRSE AYNIYDI..kardeşimm üniversite meuzunumnu alıyosun özürlü seçme sınavı bu nedne yanlış doğru götürüyo...hepsinin .....................!!!!!!!!!

bence sorular gayet normaldi bende Türkçede Zorlandım. görevliler 4 yanlıs 1 dogruyu götürmüyor dedi koca sınıf kalan soruları hep salladık eğer götürüyorsa Yandığımızın resmidir :S 60 sorunun 60ınıda işaretledim :S

Sınav bana kolay gelmedi. Sanırım doğru dürüst hazırlanamadığım için öyle düşünüyorum. Vakit çok çabuk geçti. Türkçe ve Matematik zor gelmedi de özelikle 2.bölüm zor geldi.

sagopa66;
Hocam emin misiniz, kitapçığın arkasında götürüyor diyordu. Ben görevlilerden öyle bir şey duymadım ama arkaya bakınca sallamadım, boş bıraktığım oldu.

O zaman Biz yandık desene :S 4 yanlıs götürüyorsa Pff arkada yazdıgına emin misiniz ??

acaba ösymde bu soruları 1dk kada yapacak adam varmıymış merak ediyorum

sınava giren arkadaşlardan edindiğim bilgiye göre sorular biraz çelişkiye düşüren tarzdaymış. türkçe de paragraflar çok uzunmuş ve sürenin kısalığı da çok germiş.

sınav idare ederdi dostlar biraz türkçe kafa karıştırıcı geldi ama kısmet vatandaslık da ummadığım kadar kolay geldi bana

SINAVDA UYULACAK KURALLAR

Bu kurallar, sınav başlamadan önce adaylara yüksek sesle okunacaktır.

1) Cep telefonu ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. Çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı vb. cihazla; silah ve benzeri teçhizatla; müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap cetveli, hesap makinesi, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla sınava girmek kesinlikle yasaktır. Sınava çanta, kalem, silgi, kalemtıraş, saat vb., küpe, bilezik, broş vb. takı ile de girmek yasaktır. Bu şekilde sınava girmiş adayların kimlik bilgileri mutlaka Salon Sınav Tutanağına yazılacak ve sınavları geçersiz sayılacaktır.

2) Sınav başladıktan sonra sınav süresinin ¾’ü tamamlanmadan önce ve sınavın son 15 dakikası içinde adayın sınavdan çıkmasına izin verilmeyecektir. Bu süreler dışında sınav süresi bitmeden cevaplamayı tamamlayan adaylar, cevap kâğıdını ve soru kitapçığını salon görevlilerine teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir.

3) Sınav evrakını teslim ederek sınav salonundan çıkan adaylar ile hangi nedenle olursa olsun sınav binasından ayrılan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.

4) Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de adaylarla yakından ve alçak sesle konuşmaları, adayların birbirinden kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri kesinlikle yasaktır.

5) Sınav sırasında, görevlilerin her türlü uyarısına uymak zorundasınız. Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Kurallara aykırı davranışta bulunanların ve yapılacak uyarılara uymayanların kimlik bilgileri tutanağa yazılacak ve sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınav süresince kimlik belgelerinizi sıranın üzerinde bırakınız.

6) Sınav sırasında kopya çeken, çekmeye kalkışan, kopya veren, kopya çekilmesine yardım edenlerin kimlik bilgileri Salon Sınav Tutanağına yazılacak ve bu adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Görevliler kopya çekmeye ya da vermeye kalkışanları uyarmak zorunda değildir, sorumluluk size aittir. Adayların test sorularına verdikleri cevapların dağılımları bilgi işlem yöntemleriyle incelenecek, bu incelemelerden elde edilen bulgular bireysel ya da toplu olarak kopya çekildiğini gösterirse kopya eylemine katılan adayın/adayların cevaplarının bir kısmı ya da tamamı iptal edilecektir. Sınav görevlileri bir salondaki sınavın, kurallara uygun biçimde yapılmadığını, toplu kopya girişiminde bulunulduğunu raporlarında bildirdikleri takdirde, ÖSYM takdir hakkını kullanarak bu salonda sınava giren tüm adayların sınavını geçersiz sayabilir.

7) Sınavda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı birlikte, kapalı bir poşette açılmadan size verilecektir. Poşeti açınız, açmakta güçlük çektiğinizde salon görevlilerinden yardım isteyiniz. Size verilen cevap kâğıdı üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, ad, soyadı ve fotoğrafın size ait olup olmadığını kontrol ediniz. Başka bir aday adına düzenlenmiş sınav evrakını kesinlikle kullanmayınız.

8) Soru kitapçığının sayfalarının eksik olup olmadığını, kitapçıkta basım hatalarının bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. Soru kitapçığınızın sayfası eksik ya da basımı hatalıysa değiştirilmesi için Salon Başkanına başvurunuz.

9) Soru kitapçığında ve cevap kâğıdında doldurmanız gereken alanlar bulunmaktadır. Bu alanları doldurunuz. Cevap kâğıdına yazılacak her türlü yazıda ve yapılacak bütün işaretlemelerde kurşun kalem kullanılacaktır. Tükenmez kalem ve dolma kalem kesinlikle kullanılmayacaktır. Cevapların cevap kâğıdına işaretlenmiş olması gerekir. Soru kitapçığına işaretlenen cevaplar geçerli değildir.

10) Sınav sonunda soru kitapçıkları toplanacak ve ÖSYM’de tek tek incelenecektir. Soru kitapçığının bir sayfası bile eksik çıkarsa sınavınız geçersiz sayılacaktır.
11) Soru kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde için kullanabilirsiniz.
12) Soruları ve/veya bu sorulara verdiğiniz cevapları ayrı bir kâğıda yazıp bu kâğıdı dışarı çıkarmanız kesinlikle yasaktır.
13) Sınav süresinin bittiği ilan edildiğinde soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları salon görevlileri tarafından toplanıncaya kadar yerlerinizde kalınız.
14) Sınav salonundan ayrılmadan önce soru kitapçığınızı ve cevap kâğıdınızı salon görevlilerine teslim etmeyi unutmayınız.
15) Her testin cevaplarını cevap kâğıdında o test için ayrılmış alana işaretlemeye dikkat ediniz. İlgili testin cevaplarını cevap kâğıdında doğru alana işaretlemediğiniz takdirde oluşacak değerlendirme sonuçlarından sorumlu olduğunuzu unutmayınız

Burada belirtilmemiş ama 4 yanlış falan hayırlısı :s

arkadaşlar soru kitapçığında yazıyordu 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü

dostlar cevap anahtarı ne zaman yayınlanır

Aynen öle sorular çok uzun cevaplar 5 şık ve çok yakın birbirine..süre çook çook az.... Ve bunlara rağmen birde 4 yanlış 1 doğruyu götürür kitabın 2.sayfasında ve 5.bölümde yazıyordu yalandan yaptılar işte....türkçede soruyların son kelimesi biel farklı anlamlardaydı...kafa karıştırıcı....tek eklimeyle iğrençti....sınav

bizede söylediler 4 yanlış 1 dogruyu götürüyor malesef bende cok boş bıraktım hakkımızda hayırlsı inş pek kolay degildi

sınav genel olarak kpps ye eşdeğerdi dez avantajları sürenın kısa lması ve cevapkutucuklarının buyukluğu her halde haytımda ne düşük alacğım sınav notu olacak.. benden geçmiş bunu anladım bu sınavda:))

...............

Burada belirtilmemiş ama 4 yanlış falan hayırlısı :s

Hocam ya kitapçığın iç sayfasında ya da arka sayfasında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor diye yazdığını hatırlıyorum.

Süre az geldi ama bana belki de yaşım ilerlediği ve yavaşladığım için sorular pek kolay gelmedi.

o soruları ilk defa gören birisi nasıl 1 dk kada cevaplar halen anlayamıyorum 1 dk okumaya bile yetmez

matematik ve türkçE ZATEN SALAK BİR ŞEKİLDEYDİ..EEEEEEE TARİH...O KADAR TARİH ÇALIŞTIM YA NE SALAK CA SORULARDI ONLAR Bİ TANE ÇALIŞTIĞIMDAN ÇIKMAZMI....NERDE SAVAŞLAR TARİHLERİ SAKARYA SAVAŞI ÇANAKKLE SAVAŞI ANTLAŞMALAR.. ATATRK İLKE İNKİLAPLARI FALAN FİLAN DAHA BİR ÇOK ŞEY.......TUZ SINAVIMI BU YAA..İDDA EDİYORUM 4 YILLIK LİSAN MEZUNUNU GETİR 1 SATA VER ÇÖZSSÜN 60 ALSIN KAFAMI KESERİMM..KESER....BEN 2 KES KPPS DEN 1.ÇİSİNDE 64 İKİNCİSİNDE 71 ALDIM DEVLET MEMURU OLMAYALAIM DİYE...RESMEN SEÇEMİŞLER SORULARI....ALLAHSIZ DİNSİZ İMANSIZ ..ŞEREFSİZLER...RESMEN SINAVDA MORALİM BOZULDU...YA BİR SORUDA TÜRKÇE TARİH EV MATEMATİKTE KISA VE TEK CEVABI OLAN BİŞEY OLMAZMII YAA....

sıkmayın canınızı arkadaşlar
nasipten ötesi oolmaz .. zorsa herkese zor yormayın kafanızı

Matematik ve türkçede hepsini yaptım yanlışım yok diye düşünüyorum.Genel kültür de toplam 10 boşum vardı hoca yanlışlar doğruyu götürmüyor dedi boş bıraktıklarımı da salladım sonradan öğrendim 4 yanlış 1 doğruyu götürüyormuş artık yapacak bişey yok herkes için hayırlısı olsun.

sorular zor olabilir ama sınav süresi gerçekten çok azdı bence:(

hep sınav sonrası yorumlarda kolaydı denir ama cvp kağıdı gelince belli lur matematik zordu digerleride celişkili

sorular öss düzeyinde olcak denmişti ama burdan anladığıma göre kpss düzeyinde sorulmuş.sınavın herkes için zorlu geçmesi kötü bir durum değil.ortalama da ona göre olacaktır.yani 90 ile atanamayanlar zor bir sınavda 80le bile atanabiliyo.standart sapmaya bağlı bir durum bu.

arkadaşlar ortaöğretim,önlisans ve lisanstan giren herkesin sorusu aynımıydı?yoksa değiştirmişler mi?ozaman ona göre ayrı başlık açılması lazım

arkadaslar cvp verebilecek yokmu acaba cvplar yayınlanakmı yayınlanacaksa ne zaman

cevap anahtarı koca kocaydı içini doldur doldur dolmadı hocada kağıdı aldı bende ısrar etmedim.zaten genel kültürü salladım iyi olmuştur heralde netler düşmez hiç değilse

Lisans düzeyinde girdim sınava arkadaşlar. Sorular herkesin de dediği gibi kpss tarzındaydı. Türkçe soruları uzun ve biraz kafa karıştırıcı. Zaman yetersizdi. Anayasa soruları tam kpss lik sorular, güncel ise çok ayarsız sorulardı. Kim bilsin merkez bakasının görev süresini değil mi? Herkes için hayırlara vesile olur insallah arkadaşlar

ab merkez merkez bankasının başkanın ismini soracak kadar alçaktır bu ösym. ulan ab merkez bankası var mı yokmu onu bilmiyorken başkanın ab merkez bankasının başkanın adını nerden bilelim geri kafalılar. ab merkez bankasınında başkanında ösymnin de gelmişiniiii geçmişiniiiii ..................

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt