izlebimlerim,
Sınava 1 dk bile çalışmadım. birikimlerimle giridim ama tarafsızca sunları söyleyebilirim. (sanırım lisans-orta öğretim soruları farklıymış en Lısans tan girdiğim için yorumların Lisans soruları için olacaktır)
1-Bu sınava giren kişilerin engelli olduğu unutulmuş.
2- sınav görevlileri yanlış bilgilerle dolu (yanlış dogru goturmuyor?İstediğiniz zaman çıkabilirsiniz?sınav esnasında tuvalete gidebilisiniz gibi bilgiler verrdi ben düzelttim hepsini)
3-Türkçe soruları çok uzun ve anlam kargaşasına çok açık sorular,
4-Matematik çeşitlenmemiş OSS sınavı düzeyindeydi (nem 1996 üüniversite girişliydim o zaman ilk basamak sınavın adı ÖSS isi şimdi ne bilmiyorum)
5-Tarih soruları ezbere dayalı (ama inanın tüm tarihi okusam o soruları yine yapamazdım)
6-Coğrafya ve genel kültür soruları ölçme ile alakasız
7-Süre sorulara göre yetersizdi.
8-ÖSYM BENCE YINE ÇUVALLAMIŞTIR.
Tahminimce 60 sorudan 40 net ve üzeri yapan arkadaş atanma için yeterli sıralamaya girer ancak ondan sonra atanması kurumların yapacağı mülakatlarla olacağı için...gerisini siz anladınız işte...
Tüm arkadaşlara geçmiş olsun umarım atanmak isteen herkez atanır. şimdi bunları yazarken trt haber kanalında bir yetkili kurumlardan gelen kadro talebinin 7000 i geçtiğini ve tüm kadroya atama yapacaklarını söyledi ama trthaber web sitesinde baktım daha ayrıntı yok.
haberin ayrıntısı gelmiş
http://www.trthaber.com/haber/turkiye/60-bin-engelli-memurluk-icin-yaristi-38700.html
Sınav sonucuna göre, ortaöğretim, ön lisans ve lisans olmak üzere üç puan türü hesaplanacak. Testler her öğrenim düzeyi ve özürlü grubu için ayrı soru kitapçığı olarak hazırlandı ve her aday sadece bir soru kitapçığı kullandı.
Diğer sınavlarda uygulanan güvenlik önlemleri bu sınav için de geçerli oldu ancak adaylar giriş belgesinde yazılı yardımcı araçlarla sınava girebildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, sınav sonucunda atanacak kişi sayısının 7 bine çıkarıldığı bilgisini verdi.