Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonrası görüşleriniz, ilk izlenimleriniz, beklentileriniz..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her sınavda olduğu gibi yine merdiven sorunu vardı ama alıştım,yardımcı da oldular.korktuğum gibi değildi çalışınca yapılacak türden sorulardı.

Ben doğuştan işitme engelli sınıfında girdim çok kolay geldi sorular

ÖMSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından
yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan
bulunacaktır.

Arkadaşlar ÖSYM'nin sitesinden alıntıdır 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Keşke Sınava Gitmeden Önce Biraz Daha Dikkatli Okusaydınız..

birde her sınavda dikkatimi çektiği gibi bu sınavda da girenlerin görnüşte hiç bir engeli yoktu.

Ya biz neden engelliler olarak örgütlenemiyoruz .niçin taaaa ankaraya kadar uzanan toplu bir eylem yapmıyoruz .niçin sesimizi duyurmada kararlı olamıyoruz.bu kadar acizmiyiz biz ya .oturan boğa cidden böle bişi bu sitede başlatılamazmı.

Ösym soru ve cevapları ne zaman yayınlar?

Benim sınava girdiğim sınıfta 14 kişi vardı. Hepsininde dışardan bakılınca engelli olduğu fark edilmiyordu. Buna bende dahilim.Ben kalp hastasıyım. Dışardan bakılınca engelli gibi görünmesemde sağlam insan gibi değilim. Bu yüzden engelli oldukları belli olmayanları görünce bu kişinin engeli yok bu nasıl engelli oluyor gibi soruları aklıma getirmiyorum.

Ösym'ye belirttiğimiz ve rapor gönderdiğimiz halde 3.katta sınava girdim..Yeni nesil öğretmenler,görevliler oldukça duyarsız olduklarından annemle benim merdivenlerden ne kadar zorlukla çıktığımı gördükleri halde bir taneside gelip "yardımcı olalım" demedi..Sınava hem bedensel hemde zihinsel yorgunlukla girmek zorunda kaldım.Ne diyelim "pozitif ayrımcılık" bu olsa gerek..Haktır bize..!

Türkçe ve matematikten umutluyum ama genel kültürden pek umudum yok açıkcası..

Neyse şu 3-4 aylık süre zarfında ağzımıza çalınan bir kaşık balı afiyetle yediğimizle kaldık...

Sınav zor ötesiydi, hiçbir sınavda bu sınavda olduğu kadar zor gelmemişti, Matematikde resmen battım,Bir an bbeynim durdu, paniğe bağladım, yapableceğim soruları bile yapamadım, birkaçtane yaptım onlardan da emin değilim.

iyimser tahminle kendimi 36-38 38 falan gelirse diye kandırıyorum, gelirse bayram edeceğim tabi o ayrı.

Sınav zor ötesiydi, hiçbir sınavda bu sınavda olduğu kadar zor gelmemişti, Matematikde resmen battım,Bir an bbeynim durdu, paniğe bağladım, yapableceğim soruları bile yapamadım, birkaçtane yaptım onlardan da emin değilim.<BR><BR>iyimser tahminle kendimi 36-38 38 net falan gelirse diye kandırıyorum, gelirse bayram edeceğim tabi o ayrı.

Bu arada Lisans olarak görme engelli grubunda girdim.

Ek olarak; bu sınavda kesinlikle ortaya çıkmıştır ki Görme engelli grubunun sınavarda braille yazı ya da Bilgisayar kullanması ile ilgili bir düzenleme gerekli...

sınavdan önce hep türkçeyi fullerim onda ne var yaa diyordum ama öle deilmiş ösym yaptı yine yapacacağını
hayatımda bu kdr çelişkili türkçe sorusu görmedim güncelden hiç bahsetmiyorum ztn böyle saçma güncel sorusu mu olur yaaa
ink deseniz berbat yani tam anlamıyla halt etmiş yine sevgili ösym
ÖMSS ye mi girdim yoksa TUS a bilmiyorum

defalarca okuduk fakat bizi yanılttılar salon görevlileri

izlebimlerim,

Sınava 1 dk bile çalışmadım. birikimlerimle giridim ama tarafsızca sunları söyleyebilirim. (sanırım lisans-orta öğretim soruları farklıymış en Lısans tan girdiğim için yorumların Lisans soruları için olacaktır)

1-Bu sınava giren kişilerin engelli olduğu unutulmuş.
2- sınav görevlileri yanlış bilgilerle dolu (yanlış dogru goturmuyor?İstediğiniz zaman çıkabilirsiniz?sınav esnasında tuvalete gidebilisiniz gibi bilgiler verrdi ben düzelttim hepsini)
3-Türkçe soruları çok uzun ve anlam kargaşasına çok açık sorular,
4-Matematik çeşitlenmemiş OSS sınavı düzeyindeydi (nem 1996 üüniversite girişliydim o zaman ilk basamak sınavın adı ÖSS isi şimdi ne bilmiyorum)
5-Tarih soruları ezbere dayalı (ama inanın tüm tarihi okusam o soruları yine yapamazdım)
6-Coğrafya ve genel kültür soruları ölçme ile alakasız
7-Süre sorulara göre yetersizdi.
8-ÖSYM BENCE YINE ÇUVALLAMIŞTIR.

Tahminimce 60 sorudan 40 net ve üzeri yapan arkadaş atanma için yeterli sıralamaya girer ancak ondan sonra atanması kurumların yapacağı mülakatlarla olacağı için...gerisini siz anladınız işte...

Tüm arkadaşlara geçmiş olsun umarım atanmak isteen herkez atanır. şimdi bunları yazarken trt haber kanalında bir yetkili kurumlardan gelen kadro talebinin 7000 i geçtiğini ve tüm kadroya atama yapacaklarını söyledi ama trthaber web sitesinde baktım daha ayrıntı yok.

haberin ayrıntısı gelmiş

http://www.trthaber.com/haber/turkiye/60-bin-engelli-memurluk-icin-yaristi-38700.html

Sınav sonucuna göre, ortaöğretim, ön lisans ve lisans olmak üzere üç puan türü hesaplanacak. Testler her öğrenim düzeyi ve özürlü grubu için ayrı soru kitapçığı olarak hazırlandı ve her aday sadece bir soru kitapçığı kullandı.
Diğer sınavlarda uygulanan güvenlik önlemleri bu sınav için de geçerli oldu ancak adaylar giriş belgesinde yazılı yardımcı araçlarla sınava girebildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, sınav sonucunda atanacak kişi sayısının 7 bine çıkarıldığı bilgisini verdi.

60 dk azdı ama Allahın izni ile yetiştirdim sorun olmadı süre:eek:türkçe uzundu ama çok basitti bence matematik biraz kazık geldi bide mondrosla ilgili bi soru vardı o soruda yanlışlık var gibi geldi bana cevaplamadım çünkü hiç o antlaşmada öyle şıklar görmedim ben vatandaşlık sosyoekonomi falan basitti...İNŞALLAH ALLAH herkezin gönlüne göre verir işsiz insanlar bi yerlere yerleşir bu sayede...

Not:

Sınavdaki soruların dağılımı ve soruluş şekilleri sınavın açıklanması ile beraber insanlara 2-3 ay gibi bir çalışma süresi vermiştir ki kesinlikle yetersizdir. Umarım çalışan arkadaşlar karşılığını alırlar ancak ben bu knuda ÖSYM ye guvenmediğim için hiç çalışmadan girdim. Şunuda unutmamk gerekir? Eğer kpss de olduğu gibi -sorular birilerine uçurulmadıysa- sana bana zor gelen başkasınada zor gelecektir ve ona göre bir standart sapma ve ortalama hesaplanacaktır.

üzülerek bu başlık altında "görünümleri hiç de engelli olmayan arkadaşları gördük" şeklinde yorumlar yapılmaktadır. Arkadaşlar asıl engelin fikirlerde zihinlerde olduğunu unutmayınız.

Arkadaşlar sorular çok basitdi,gündemi takip edenler,çuvallamadılar,lakin ben de süre yüzünden bazı sorulara yetişemedim,matemetik ilk soruya geçtiğimde salon görevlisi 15 dakikanız kaldı demez mi,matemetiği bırakıp diğer çözmediğim 30 soruyu inanın 13 dakida yaptım,tekrar matemetiğe döndüğümde 2 dakikam vardı,haliyle matemetiği salladık,süre kısıtlamasından bildiğim sorular bile yanlış yaptığımı düşünüyorum,neyse umarım başarılı olan arkadaşlarımız kısa zamanda yerleşirler.Saygılar herkese

şu 6 sayfalık yorumlara baktığımda kimsenin memnun olmadığı bir sınav olmuş. Herkesi mutlu etmek mümkün değildir ama ÖSYM insanlar üzerindeki güvensizliğini tazelemiştir. Yazık insanların çalışmak için harcadığı süreye, halk eğitim merkezerinde harcadığı emek ve paraya...Ey prof ali demir. sen sınav sorularının dışarı sızdırıldığıda bile istifa etmedin ki ben sana şimdi desem istifas et yine anlamsız olacak. dayımız amcamız da yok atanma da yardımcı olsun. barien azından bedensel engellilere biraz saygı gösterip üst katlarda sınava sokmasaydınız. bu zihniyete sahipsiniz işte. Saygısız, insan onurunu hiçe sayan. Görme engellilere saygı gösterip Türkçe sorularında paragrafları o kadar uzun tutmasaydınız. Bu insanların Ah-ı sizin peşinizi bırakmaz-bırakmayacaktır.

Zorluk seviyesi göz önüne alındığında 60 dk yerine 70 dk veya az biraz daha süre verilmeliydi... Çözüm pratiği olmayan veya yetersiz adaylar sınavı yetiştirememiş olabilir. Lakin genel kültür sorularına geçtiğimde 20 dk vardı neyseki bildiğimi sona saklamıştım.
Memurluk için iyi bir eleme sınavı olduğunu düşünüyorum...Ösym gayet başarılıydı, kurumsal bir kusur görmedim...Özellikle yürüme engelliler ve görme özürlüler için yürüme yolu olan okulların seçilmiş olması ve ilk katlara verilmesi iyi bir gelişme. Sınav salonundaki yetkililer duyarlıydı ancak bilgileri sınav için yetersizdi. Bizim salonda da 4 yanlış 1 doğruyu götürür tartışması yaşandı... Görevli tarafından yanlış bilgilendirme yapıldı...
Sonuç olarak sınavda engelli gruplarını ayırdıkları gibi atamaların da aynı şekilde engelli gruplarını ayırarak adil bir şekilde yapılması gönülden dileğimdir...:)

Ben Önlisans-Genel Engelli Olarak Sınava Girdim Atama Olacağında Yine Önlisans-genel Engelli Gurubundamı Atama Yapılacak Yoksa Bütün Genel Engellilerin Sınav Puanına Göremi Aynı Puana Sahip Lise Ve Önlisans Mezunu Adaylar Önlisans Olarakmı Tercih Edilir. Buraya Takıldım.

Arkadaşlar benim sınıfımdaki iki görevli yanlışların dogruları götürmedigini kesin bir şekilde dile getirdi eger bu bilgi yanlış ise yandık

Ben Önlisans-Genel Engelli Olarak Sınava Girdim Atama Olacağında Yine Önlisans-genel Engelli Gurubundamı Atama Yapılacak Yoksa Bütün Genel Engellilerin Sınav Puanına Göremi Aynı Puana Sahip Lise Ve Önlisans Mezunu Adaylar Önlisans Olarakmı Tercih Edilir. Buraya Takıldım.

Bilgi Kesinlikle Yanlış Az Önce Ösym nin Sitesinden Alıntı yaparak Paylaştım
ÖMSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından
yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan
bulunacaktır.

Arkadaşlar benim sınıfımdaki iki görevli yanlışların dogruları götürmedigini kesin bir şekilde dile getirdi eger bu bilgi yanlış ise yandık

Yanlış Alıntı Yapmışım Kusurra bakmayın :)
bulunacaktır.

Arkadaşlar ÖSYM'nin sitesinden alıntıdır 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Keşke Sınava Gitmeden Önce Biraz Daha Dikkatli Okusaydınız..

Türkçe soruları çok uzundu ve çok zamanımı aldı malesef. Zaten verdikleri zaman çok yetersizdi keşke biraz daha hassas davransalardı. Matematik sorularında korkuyordum fakat korktugum gibi olmadı hiç çok çalıştıgım vatandaşlık , kültür medeniyetleri ve genel güncel bilgiler beni çok fazla hayal kırıklıgına ugrattı :( Hayırlısı olsun artık oldugu kadar olmadıgı kader sözünü yaşıyacagım.

Bu arada sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında bilgisi olan var mı ?

kolaydı dyenleri sınav sonuçları açıklanınca görelim.

sagopa66 degerli arkadaşım bizede yanlış götürmüyor dediler emin olmak için iyice okuduk kitapcığın ilk baş sayfasını isim yazdıgımız tc yazdığımız yüzünü cevirsiginizde maddeler halinde yazıyordu 5.maddede aynen şöyle yazıyordu ''Emin olmadığınız cevaplarda eleme usulüne başvurun yine emin olmaz iseniz boş bırakın yanlış olan cevaplarınız doğru cevaplarınızdan dört yanlış olarak düşülerek ham puanınız hesaplanır diye yazıyordu'' yani demek istedikleri 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor.açık açık yazmamışlar cümleyi evirip cevirip yazmışlar

sagopa66;
soru kitapcıgının içindeki kurallar başlıklı açıklamalarda 5.kuralda yazmakta idi salon görevlilerinin uyarması gerekirdi .ösym başvuru kılavuzunda da yazmaktadır

Arkadaşlar ne yazık ki yanlışlar doğruyu götürüyor.keşke bilmediğiniz soruları işaretlemeseydiniz.Banada zaman kısa geldi matematik sorularını boş bıraktım hiç yapamadım süre doldugu için ..Rast gele sallamada yapmadım netlerim düşer diye.. Sınav umdugum,istedigim gibi geçmedi malesef Türkçede zorlandım.Atanırmıyız,atanamazmıyız bilmiyorum.son verilere göre 7 bin kadroya yerleştirme olucak Öss başkanı Ali demir açıklama yapmış.Valla kısmetten ötesi yok inşallah hayırlısı olur hakkımızda ama benim umudum yok nedeni de sınavım iyi geçmedi bence enbüyük eksikligimiz zamana karşı soru çözememek hızlı soru çözmemiz lazım zaman bir çok arkadaşıma yetmedi.

kader kısmet bu işler nasipte varsa çalışmadan giren sallayan tutturmuştur nasipte yoksa doğru bildiğimiz yanlış olur kaydırma olur olmaz HAYIRLISI OLSUN NASİPTEN ÖTE YOL GEÇMEZ ARKADAŞLAR:eek:

sınav hiç kolay değildi. insan biraz ayrıcalık gösterir. bence normal bir kpss sınavından bile daha zordu.

Öncelikle "bir sınav nasıl olmaz" sorusuna çok aydınlatıcı bir cevap veren ÖSYM'yi tebrik ediyorum. Bir sınav ÖMSS gibi olmaz. Personel seçmek için yapılan bir sınavda bu kadar çok önemsiz ham bilgi sorusu sorulmaz. Bir kurumun kuruluş tarihi eğer çağ atlamaya vesile olmamışsa sorulmaz. İşin uzmanının yahut sıkı takipçisinin bileceği detaylar sorulmaz. Güncel olay diye ülke ve dünya gündemini takip eden birinin çözebileceği soruları bırakıp da bilmemhangi sportif etkinliğin bilmemkaç yılında nerde yapılacağı soruluyor. Nerden bileyim ben Güreş Federasyonu'nda mı çalışıyorum? Genel kültür adında sorulan sorular kültür falan değil ezberlenmesi halinde yapılacak bilgi sorularıydı, üstelik genel filan da değillerdi. Adayların muhakeme ile çözebileceği sorular çok azdı. Türkçe soruları 2,5 yıllık Türkçe öğretmeni beni bile zorladı. Görme engelliler, hele de okuyucu istemiş olanlar o uzun paragrafları görmeden nasıl takip edebilir? Şimdiye kadar ÖSS ve KPSS'ye girdim ikisinden de yüksek puan aldım. ÖMSS beni onlardan çok zorladı. Koca bir saçmalıktı bu sınav.

4 yanlış 1 doğru götürmesi ÖSYMnin geneleği bu sınavda Görevlinin Cevap kagıtlarını dağıttığı esnadan 2 defa üstüne basa basa 4/1 gideceğini belirtti.Sınav bitimine 10 dakika kala aynı görevlinin boş bırakmayın arkadaşlar hepsini doldurun ifadesi kafamı karşırtirmış olmali ki 5 veya 6 tane soruyu salladım.

keşke kpssye girseydim daha kolaydı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt