Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonrası görüşleriniz, ilk izlenimleriniz, beklentileriniz..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sınav tam bir garabetti. Bir kez KPSS ye İki kez de ALES e girdim hiçbir sınavda bu kadar saçma sorular görmedim. Adam Türk Dili Konuşan Ülkeler :Kongresine katılmayan ülkeyi sormuş. Tamam doğru cevap Tacikistan ama şıklarda bulunan Özbekistan yıllardır tavır almış katılmıyor bu kongrelere. Mesela geçen yıl Nahçıvanda yapıldı ve Özbekistan gelmedi. O tarım sorusu neydi öyle. Tarım üretimi neden artmış diye sormuşlar ama seçeneklerden hepsi rol oynamış olabilir. Turistik merkezlerde Sümela da olabilir Karain mağarası da. Çünkü mağara duvarlarında eski Yunanca yazılar vardır. Ayrıca çok eski çağlardan kalma eserler çıkıyor. Dolayısıyla hem doğal hem de beşeri (Oraya beşeri kelimesini seçen kişiye de selamlarımı yolluyorum burdan) yönleriyle ilgi çekebilir. Aynı şeyi Sümela maanastırı içinde söyleyebiliriz. Çünkü insan eliyle yapılan eserin yanında muthiş bir doğal güzellikte insa edildiğinden turistler için iki unsurda rol oynar. Özetle dangalaklık ötesi bir soruydu. Sınavda bana göre derinlemesine bir yorumla birden fazla doğru seçenek bulunacak bir çok soru vardı bunlar gibi. Türk tarihinin ilk kütüphanesi sorusu da bence saçmaydı. Hangi ölçütlere göre ilk kütüphane? Sınav populer bilgi yarışmaları gibi gerçek bilgiyi, insanların analiz, yorumlama, farklı sonuçlara ulaşma gücünü değil çoğunlukla eve kapanıp olabildigince abur cubur bilgiyi ezberletmeye yönelik hazırlanmış. Hazırlayanların zeka seviyeleri de kültürel donanımları da sorularından anlaşılıyor. OSYM deki bu süper zekalı adamlar bu abukluk ötesi sorularla insanların kaderini belirliyor. Yazık...

çok doğru zor ise herkes için zor en çalışkan sadece 5 tane doğru yapmış ise bak 5 tane diyorum 55 yanliş yapmış ise en çalışkan dahi 5 yapmış ise memur olur akılıysanınız düşünürsünüz fark etmiyor kolay olsaydı herkes kolay bitirir o zaman devlette 99.9 puan alanları işe alırdı 98 olanları almazdı işte bu kadar anlıyanlara

Sınava Ön lisans mezunu olarak girdim.2010 Kpss de hiç matematik yapmadan Günde 7 saat çalışarak 80 Puan aldım.O zamandan bu zamana kadar hiç konuları tekrar etmedim ama yinede sınavı ösym nin yapması çok güzel oldu.Bazı arkadaşlarımızın yorumları okuyunca bu insanlar mı memur olacak,bu insanlarmı bu ülkenin bu devletin görünen yüzü olacak diye korkuya kapıldım. Ne bekliyordunuz ki Meb'in sorduğu gibi Atatürkün doğduğu yerin şuan hangi ülkenin sınırları içinde olduğunumu soracaklardı ? Yoksa İstiklal marşının yazarını mı ? Yoksa 2+2 = ? kaç eder diyemi soracaklardı.4 yanlış 1 doğruyu götürecek,götürecek çünkü standart sapmayla herkesin puanını farklı hesaplayıp ona göre sıralama yapılacak.Ösym nin yaptığı sınavı, dandik meb veya sağlık bakanlığının sorularıyla karşılaştıranlar var.Asıl sınav buydu bay ve bayanlar.Evet sorular güzel hazırlanmıştı.Hiç matematik yapmadım 43 soruyu cevapladım ama Ben sınav sonuçları açıklandığı zaman hak ettiğim puanı alacağımı biliyorum.Yüce allah kur'anı kerimde : İnsan[FONT=arial] için ancak [/FONT]çalıştığı vardır buyurmaktadır. " ENGELLİ OLMAK,ENGELLERİ KABUL EDİP ÖYLE YAŞAMAYI KALDIRMAZ ,KİMSE ENGELLİ OLMAYI TERCİH ETMEDİ AMA EMEK OLMADAN YEMEK OLMUYOR "

cihan74 =))))

gamzecim. Allah yardımcımız olsun diyeceğim ama bunlar o yola da taş koyar ne diyim. Resmen birilerinin önünü açmak için bizi alet ettiler. Birsürü hükümet yanlısı engelli derneği var. Oradakiler nasıl yerleşecek. Buyrun.. bu bir kılıf. Ben bu sorulardan rahatlıkla o sonucu çıkardım. Yoksa bu rezaletin başka adı olamaz.

aynı fikirdeyim dilemma..

ÖMSS Ön lisans Sınav sonrası görüşleriniz

Ömss Ön Lisans arkadaşlar Çıkan soruları burada paylaşıp sınav sonrası görüşlerinizi yazalım

lisans sorularının görmeyipte sınavın geneli hakkında kolaydı diye yorum yapmayın lütfen..en basiti önlisanslara 2012 londra olimpiyatlarını sormuşlar;lisanslara 59.avrupa güreş şampiyonasının nerde yapıldığını sormuşlar.??

evet sorular çoğunluğun dediği gibi çok süre alan sorulardı bir soruyu bir dakikada çözebilene aşk olsun özellikle türkçe sırf paragraftı.çok fazla boş bıraktım 16 adet boşum var.süre yetmeyecek endişesiyle soru çözemedm desem daha doğru olur.birde aldığım o saçma çalışma kitabından tek kelime soru çıkmaması beni çıldırttı.

"Sınav populer bilgi yarışmaları gibi gerçek bilgiyi, insanların analiz, yorumlama, farklı sonuçlara ulaşma gücünü değil çoğunlukla eve kapanıp olabildigince abur cubur bilgiyi ezberletmeye yönelik hazırlanmış. "

pegasus, eve kapanıp ezberlemeceden bahsetmişsin. onu düşündüm sınavdan çıktığımda. son sorular içindeki bir çok gereksiz soru, evde oturup 7/24 haber izlersen cevaplayabileceğimiz sorulardı. bizler gündüzleri özel sektörün yoğunluğu altında ezilip akşam gelip kalan 3 saati odada ders çalışarak geçirirken, keza işi olmayan arkadaşlar bütün gün kpss kitaplarından başka birşey düşünemezken ben acaba nasıl 59.güreş şampiyonası nerede olduğunu öğreneceğim? hem de hiç tv izlemezken?? saçmalık bile denemez buna. Biz Lisans mezunları -büyük çoğunluğumuzda böyleyken- 60 puanı geçemeyiz. gerisini bilemiyorum artıkk..

sorular normal ama verilen ZAMAN ANORMALDİ bana yetmedi 10 tane sorum kaldı çözemedm zaman ın yetersizlğinden

Merhaba, ben de bugun yapılan ömss sınavına Lisans düzeyinde girdim. Ve inanın 2. bölüm soruları gerçekten çok zordu. Doğrusunu söylemek gerekirse Türkçe ve Matematik kolaydı ama Tarih Coğrafya Anayasa sorularının kapsam geçerliliği yoktu, yani o kadar konu içerisinden yoruma dayalı sorular yerine ezber soruları sormuşlar ve hepsi de zordu. Ben KPSS ye de hazırlanan birisiyim ve aylardır bir sürü test kitabı bitirdim ve bu kadar zor bir sınavın güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Resmen kimse memur olmasın diye uğraşılmış.

Cevap anahtarı hala yayınlanmadı mı? Cevapları nerden bulabiliriz?

iyi hoş diyorsunuz da,ben hala puanlama olayını anlamadıııım :confused:

nereye çözüyolar yaa ösym deki ŞE...İN hepsi fosil olmuş bilgileri çürümüştr onların 1dkda fln canlanamaz

Açıkçası ben hiç çalışmadan girdim ve aylardır çalışan arkadaşlar kadar başarılı olmayı da beklemiyordum. Ancak soruların zorluğu değildi benim canımı sıkan. Soruların en azından bir kısmı üzerinde dikkatle durulursa yanlıştı. Ve evet Türkçe soruları için bir dk çok azdı. Doğrusu 1.5 dk olmalıydı. Bu sınav üzerinden aramızdaki bir çok kişinin gerçek bilgi ve birikiminin değerlendirilebileceğini düşünmüyorum. Hiç kitap okumayan ama sürekli bu tür sınavlara çalışan dolayısıyla hiçbir konuda derinlemesine seziş gücü olmayan robot gibi malumatfuruş insanlar olmamızı istiyorlar. Ayrıca genel kültür ile Merkez Bankası başkanının görev süresi gibi tamamen teknik bir bilginin alakası yok. Az önce yıllardır kamuda müfettiş olarak çalışan arkadaşımla telefonda konuşurken sordum bu soruyu bilemedi adam. Haliyle sınavın en azından bir kısmını saçmalık olarak değerlendireceğiz.

2011 de dünya bilmem ne bankası başkanını ben bilmek zorundamıyım, o soruları hazırlayanlar acaba benim sağlık giderlerim için toplamda 200.000 tl harcadığımı veya sorunumun ayrıtnlıllarını sorsam hastalığımın adını bile duyduklarını sanıyorum..... Paris üniversitesinden burs kazanmış insana bile zorsa bu sınav zordur ama birileri kalkıp kuran- falanfıstık ayetle açıklama yapıp kolaydı diyorsa içinizi rahat tutun en azından kimsenin hakkına tecavüz edenlerin safhında değilsiniz.

perperek;

Paris üniversitesinden burs kazanmanız insani latifelerinizle hayatınıza devam edeceğiniz anlamına gelmez.Terbiyesizliğin lüzumu yok.Seviyenizi daha fazla düşürmeyin.

crazycem25...bir üst kadroyu kazandığın için kurum muvaffakiyeti almak şartınla(%99 muvaffakiyet veriliyor)asaletin tastik olunmamasına rağmen geçiş yapabilirdin..Ama sana ''yapamazsın ,asaletin onaylanmadı,istifa etmen lazım,6 ay beklemen lazım''gibi bilip bilmeden konuşmuş olanlar çıkacaktır (aynen bana olduğu gibi yani),ama canlı şahitim geçiş yapılıyor...

taho;

pardon ama ben perperek isimli arkadaşımızın terbiyesizlik yaptığını düşünmüyorum.. yabancı ülke üniversitelerinden burs kazanmak kolay iş değildir.. bir atasözü var hani "yiğidi öldür, hakkını yeme" der.. bence bu şekilde sizin muhalefet ortamı yaratmanıza gerek yok taho..
sadece düşüncemi dile getirdim kimse yanlış anlamasın..

bu sınavın gercekten adil oldugunu düşünen var mı sorular iyiydi herşey güzeldi fakat zaman yoktu anlamakta zorluk cektigimiz sorular bizi okadar ugraştırarak zaman kaybettirdi-ki anlaşılıır gibi değil. ÖYSM de busınav ı 60 dk da yapacak biz kapaside kaç kişi cıkar merak ediyorum

sınav çalışana kolay çalışmayana zordu
neyse çalışan bir kişi rahat 90 geçebilir bence

gamze1988;

Kendisi benim bir önceki yorumuma karşılık böyle bir mesaj atma gereği duymuş.ben söylemek istediği mesajı gayet net algıladım.bu şekilde beni yargılaması hiç hoş değil.Ayrıca kelamullah olan kur'an hakkında seviyesizce konuşması damarıma dokundu.yoksa başarısını tebrik ediyorum,maaşallah diyorum.

arkadaşlar puanlama nasıl olcak bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın
ben lise düzeyinde girdim sadace 19 soruyu cevapladım diğerini bş bıraktım bu durumda kaç puan alırım acaba

ömss sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ?

Bilgisi olan varmı arkadaşlar benim gibi merak eden baya arkadasımız vardır

emine ülker tarhan'ı medyaya çıkardığımız gibi tekrar şikayet edelim diyenler var hükümet veya bakanlara yazsanız çalışsaydınız falan diyecekler iyide bu sınava millet 2 ayda nasıl hazırlansın? biz sınav soruları haricinde zamanın çok kısa olmasından şikayetçiyiz zaten sanki ygs sınavına giriyoruz :) soru başına 1 dakika süre koyulur mu kardeşim cevap anahtarında kocaman 16 punto büyüklüğündeki boşluğu doldurana kadar 8-10 saniye geçmiştir her soru başına gerisini siz hesaplayın. hiç sağlıklı bir şekilde okuyamadık soruları hele türkçede paragraflar zamanımızı çaldı halk eğitim kursta ders görenlerede yazık oldu halk eğitimde gördüğü derslerdende sorular çıkmamasıda ayrı bir saçmalık zaten..

bazı arkadaşlar hükümet yanlısı -polyannacılık da bu tutumlarından ileri geliyor-bunda anlaşılmayacak birşey yok ve onlara cevap vermek hiç hoş değil arkadaşlar. bırakın takılsınlar. arkaları güçlü ;)

halkeğitimin kurslarına gitmeyi düşünüyordum birde. taksiyle git gel yapacaktım. iyi ki böyle bir salaklık yapmamışım.
Lisanslılar olarak sıvavlarımızın kötü geçmesi iç acıtıcı. şimdi ne olacak peki. bu şartlar altında atanamıyor muyuz yani =(

Önlisans olarak girdim sınava, kpssden farksızdı ...Allah herkesin yardmcısı olsun

Sıralama:00001 :p

Başarı sırası dikkate alınacağı için bir anlamda soruların zor ya da kolay olması sonuçları büyük farklar yaratır düzeyde etkilemeyecektir. Yani 1. olan 80 netle de 1. olabilir 30 netle de. Sıralama kaç net yaptığın değil çan eğrisi bazında diğerlerinin kaç net yapabildiği ile ilgili bir şey. İnşallah hak edenden hak etmeye doğru bir kazanım sırası olur. Umalım ki LYS ALES VE PMYO sınavların da olduğu gibi sorular sınavdan önce birilerinin ellerinde gezmemiştir.
Puan hesaplama yöntemleri şu aşamada bir ön bilgi verebilir ama önemli olanın başarı sırası olduğu için sonuçlar üzerinden yorumlar yapmak zor olacaktır. Sınav sonuçları açıklanana kadar Allah herkese sabır versin .

TÜRKÇE FULLEDİM EMİNİM. MATEMATİK 15DE 8 DOĞRUM VAR BUNDANDAN ADIM GİBİ EMİNİM. GÜNCEL KONULARDA 1 YANLIS OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. TARİH COĞRAFYA ACAİP ZORLADI. hayırlısı ne ise olsun.

kanatli_;

LYS ALES ve PMYO sorularının da sınavdan önce dışarı çıkartıldığını bilmiyordum :S bildiğim kadarıyla sadece öss sorularının çalınması özellikle tv gündeminde yer almıştı. sizin yazdığınız mesajla iyice karamsarlığa düştüm şimdi :/ adamda güven müven bırakmıyorlar..

Tahminimce maksimum 10 yanlışım var pek yerleşecekmişim gibi gelmiyor sizce yerleşebilir miyim? Biliyorum tahmin etmesi çok zor ama

6 yanlış 6 boş, benimde umudum yok artık ne yalan söyleyeyimmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt