Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonrası görüşleriniz, ilk izlenimleriniz, beklentileriniz..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
perperek;
gerçekten ayıp etmişsin..ağzına aldığın Kur'an..hatta yazarken "an" kısmını ayırmayı bilmişsin ,bu kadar dkkat etmişsin ancak kullandığın cümle seni yerlere sermiş..taho'nun dedikleri de kendince haklı.MEB sorularıda buram buram torpil kukuyordu gerçekten..Atataürkün doğum yerini sormak nedir yaw..taaa birinci sınıfta öğreniyor insan onu..neyse,sınav zordu ama en azından gerideki sınavlar gibi aşırı kolay değildi..aşırı kolay olmasıda ayrı bir hezimet oluyor..

kime sormuşlar yav Atatürk ün doğum yerini???:)

Sorular nasıldı?
-Türkçe soruları uzun paragraflı ve uzun şıklıydı.Ayrıca şıklar benzerliği olan ve ikilemde bırakan türdendi.1 dk. azdı bu sorulara.
Sınava girdiğiniz yer ulaşılabilir-erişilebilir miydi?
-1.katlar tekerlekli sandalyeli arkadaşlar için, diğer katlar ise bedensel engelliler içindi.4 kata yürümekte zorluk çeken arkadaşları bile vermişlerdi.
Sınav görevlilerinin tutumu ve sınav usulü tatmin edici miydi?
-Benim sınava girdiğim okul görevlileri güler yüzlü ve yardımseverdi
Kaç puan alacağınızı düşünüyorsunuz?
-Çalışan iyi çalışmayan kötü alacak.Ama 1,5 aylık süreye insan ne kadar hazırlanabilir ki?
Atanma umudunuz var mı?
-Torpil olmazsa olur

arkadaşlar herkese büyük geçmiş olsun,benim sınavdaki en büyük hatam türkçeden başlamam oldu kendimi kaptırmışım türkçeye bi baktım saat 11 20 var 20 dk göz atarak yakın cvpları işaretledim ama bu türkçede bunu yapmamaları gerekti die düşünüyorum okadar uzun sorular bence olmamalıydı eger zamanım olsaydı büyük ihtimal 75 80 gibi alırdım ama zaman çok kısa geldi,bide boş bıraktık diyen arkadaşlar boş bırakınca yanlış yaptın anlamındamı ki üzülüyürsunuz onu anlamadım ne alaka 6 yanlış 6 boş derken,sınava giren arkadaşlardan memur olanlarda vardı muhabbet ettik masa başı işi var sen nie giriyorsun arkadaşım dedim işin rahat mebde katiplik yapıyor derdin ney hayırdır dedim ya vicdanın yokmu senin dedim neymiş kurum deişecekmiş git allahını seversen dedim :mad: 4 yanlış bi dogruyu götürüyor kim söyledi götürmüyor die sınıfta gözetmen elindeki bi kitapçıktan okudu 4 yanlış bi dogruyu götürür

ben zamandan sıkayetcıydım yetısteremedım 4 yalnıs 1 dogru goturuyor dıye bılıyordum ondan matematıgı bos bıraktım:(

arkadaşlar boş bırakılan soru yanlış kadar olmasada sizezarar veriyor, 45 netin altı bence riskli .... 15 boşun olsa hiç yanlışın olmasa mesela sonuç gene kötü olacak...

Sevgili arkadaşlar.Bende lisans kapsamında sınava girdim.o kadar sınava girdim bu kadar saçma sapan bir sınav görmedim.cevap anahtarını görünce resmen şok oldum.o şıkları doldurmak 8-10 sn gibi bir süre alır gerçekten.sorular ile ilgili hiç birşey demiyorum heleki genel kültür adı altında sorulan sorular gerçekten komedi.Sonuç olarak arkası kuvvetli olan atanacak diğer arkadaşlar boşuna heveslenmesin.herkese geçmiş olsun.

gsli;

ben yukarda eski MEB sınavlarından bahsettim..kafan karışmasın bu sınavla alakası yok..

ömss den kesin atanmam diyenler

arkadaşlar ben kesin atanamam çok kötü geçti:(

ismail kardeşim tek dedigin gibi olsun,istedigini söyle istedigini alayım valla,ama ben biliyorum hiç yanlış da dogruyu götürür elde sıfır:D

4 yanlış 1 doğruyu götürüyor eminim çünkü kitapçıkların arkasında yazıyordu.

Ösym tebrik ederim 20 gün evden çıkmıyor yatıyorsunuz .. Dalga geçer gibi sorular soruyorsunuz.. Sonra haberlerde ter döktüler adamlarda demezmi ..İyi geliştirmişiz kendimizi bayağı zorladık milleti insan olun ya

kesınlıkle ve kesınlıkle 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor..60 soruya 60 dakıka kazığı türkçe sorularındakı parağraf uzunluğundan kendını alenı bellı etti..ben turkçe sorularını 20 dakıkada zar zor hallettımse gorme engellı arkadaşlar işin içinden nasıl çıktı ALLAH yardımcıları olsun.sınavda a.b.c.d.e şıkları işi hepten içinden çıkılmaz hale soktu.

6 yanlış 6 boş, benimde umudum yok artık ne yalan söyleyeyimmmm
yanlış düşünüyorsun kardeş 60 soruyu yapıp 45 net almaktansa 45de 45 nokta atışı yapmak gibi olamaz yanlış sayılarıda sıralamayı düzenleyecek bunun için boş bırakmak daha mantıklı olur senin düşündüğün gibi olsa herkez en az 10 soruyu sallardı 3 tanesi tutsa kar kardır diye ama işin azlı yanlış yapmaktansa boş bırakmak daha mantıklıydı...

elazıgda cok super karsılama vardı hatta gelıp evden dahı alıyorlardı sosyal hızmetler calısanları guler yuzle karsıladılar cok yardımcı oldular hatta sohbet etıler her gelenle hersey guzel olacak dıye engellılere moral verdıler ılkez boyle ıcten ve sıcak kanlı ınsanlarla karsılastım sınavda hocalarda ıyı ama sonu gelmedı sorular zaman telas herseyı alıp goturdu gerıye kalan husran ınsalah hak eden gırer tek teselım bu

selam arkadaşlar, forumda incelediğim kadarıyla kimsenin sınavı umdugu gibi gitmemiş. benim de öyle ama benimki fena değil. kpss çalıştım ben, daha öncede bu forumda da soruların meb teki kadar kolay olmayacağını, bu sınaın ösym yapacağından soruların en az kpss ayarında olacağını söylemiştim. bahsettiğim gibi tam kpss lık sorular. herkesin iyi gitmediğini tahmin ettim zaten. gelelim bu sınavda alınan puanlara göre atamalara, meb teki sınavda hizmetliler son 90 puanda kapattığını memurların ise 76 puanda kapattığını sanıyorum. şimdi durum değişiri arkadaşlar 50-60 puan alan ların atanma durumları var bence...ben tahminim 70-75 arası puan bekliyorum atanma durumuma gelince orası biraz da sana çünkü tercih çok önemli 50 puan alan atanır belki ben boşta kalabilirim.artık o eski sınavlar kalmadı allah herkese kolaylık versin meb in, sağlık bakanlığın açmış olduğu sınavlardan memur olanlar hakiketen sanşlı...yinede ümidinizi kesmeyiniz, benimkinin biraz iyi geçmesinin nedeni kpss sorularına çalışmaktı. bundan sonra sizde öyle yapın.buradan herkese kolay gelsin ........

türkçede 15 soruyu 35 dakika da işaretledim ..hadi ben biraz ağır cevapladım desem başkası 25 dakkadan aşağı cevaplayamaz..matematik o kadar alakasızdıki 2 soru yaptım..3 tanede attım.. diğer matematikleri yapmadım ..genel kültür bölümünden ise hiiiiç umudum yok....kitapçıgın ilk sayfasında sol bölümde 4 yanlış 1 dogruyu götürür yazıyordu,o yüzden 45 soru cevapladım bu 45 sorununda sadece türkçe bölümüne çok güveniyorum..diğer bölümlere hiç güvenmiyorum 50 puan alırsam öpüp başıma koyarım...

benim anlamadıgım durum şu!resmi kurumlardaki açığın 40000 kontejyan oldugunu söyluyorlar..zaten başvuru 60 bin civarı yani başvuru 1 milyon 2 milyon değil..alsın işte hepsini bi yerlere 20 bin fazlalık çok büyük bir sayı değil.biliyorlar özürlü insanların hayatta kalma çabalarını ,çektiklerini,yuva kuramadıklarını,gelecekten endişe ettiklerini,zor bir hayat yaşadıklarını herjes biliyor..sigaraya içkiye bilmem neye bi zam daha yapsın 40 bin yerine başvuru yapan 60 bin engellinin hepsini alsın açıkla yıllardır çalışan kurumlar birazda personel fazlasıyla çalışsın...sonuçta bu işi yapanlar engellileri bir şekilde hayata tutunmaya yardımcı olmak için yapmıyorlarmı ..

Birde ben anlatayım sıra ile...
sınav süresi; 80 Dakika İşitme Engelliyim
1- Türkçe Bütün Sorular çok parağraflıdır.
en şaşırdığım en yapamadığım soru; Sürücü dikkatsizliği yüzünden pek çok kişinin yaralanmasina neden oldu. hangisinde anlatım bozukluğu var ben pek çok işaretledim.
2- Matematik en güldüğüm en basit sorular sordu.
3- tarih, coğrafya hiç okumadiğim çalışmadığım için kafama göre işaretledim. en sevmediğim ders budur...

OturanBoğa;

bülent bey sorular aslında kolaydı ancak türkcedeki paragraf uzunlukları matematikde her soruya bir dk olması zorladı tabi hesap makinası bile olmayınca işler daha da zorlasdı
okul yeri aslında iyiydi ancak cok uzaktı 7 de cıktım ve sınava 10 dk kala girdim
görevlilerin tutumuna gelince oldukca iyi ve hos karsıladılar ellerinden geldikce yardımcı oldular
puan konusuna gelince inan kac soru yaptın diye soracak olursan hatırlamıyorum o kadar seri yapmaya calısdım kı yetiştiremedim bile diyebilirim
atama konusuna gelince bi yerlere atanabilecegime inanıyorum

ibrahimsami;

aynen öğle..kitapçıgın ilk sayfasını açınca sol bölümde 4 yanlışın 1 soruyu götüreceği yazıyordu..eminin demiyorum KESİN BİR BİLGİYİ SÖYLÜYORUM.hatta okul müdürü her odaya girerek tek tek 4 yanlışın 1 dogruyu götürdüğünü özellikle söyledi ve kitapcığı açınca ilk sayfada yazdıgını eliyle işaret etti..

Sayın Golden-Heart Meb soruları çok kolaydı ama torpil yoktu. Memur katogorisinde girdim yaklaşık 35 netle birinci yedekten atandım başvuru 6000 bindi (lisans düzeyinde) ve ben yaptığım 35 netle 2000 içinde aldığım 70 puanla atandım. Gerçekten sınavın 90 dakika oluşu ve yanlışın doğruyu götürmemesi büyük şanştı. Torpil olsaydı atanamazdım. Bence bu kısmet ve birazda şans işi yoksa bize kimse memurluğu hediye etmedi kullandığın küçümseyici ifade hoşuma gitmedi sadece paylaşmak istedim. Dünkü sınava gelince çevremdeki giren arkadaşlarımın görüşlerine göre sınav gerçekten zordu ve süre yetersizdi. Ve çok çelişkili sorular vardı.

ben engelliyim (ayaklardan),yanımda bir arkadaş var görme engelli benim her yaptıgım işi oda yapıyor.BİR BİLGİSAYAR KULLANIYOR aklınız hayaliniz şaşar kalır..bilgisayarda jaws diye bir program bu..gören adam ne iş yapıyorsa bilgisayardan oda o programla acayip bilgisayar kullanıyor..görme engelli birinin bu programları mutlaka edinmesi gerekiyor ve klavyeye tam hakim olabilmesi için 3 ay sürekli klavyenin tuşlarını çalışması gerekiyor..klavyeyi yuttuktan sonra gerisi hiç mesele değil..dünya görmeyenler içinde parmak uçlarında artık...bu imkanı mutlaka birileri vesile olarak görme engelli arkadaşlarına versinler ve eğitsinler.

ŞİMDİ BURADA 1 SAAT İÇİNDE 60 SORUYA CEVAP VERMEK ZORUNDA KALAN GÖRME ENGELLİ BİRİNİN NE KADAR BECERİKLİ OLURSA OLSUN MUTLAKA BU SINAVDAN 20-30 puan alarak evde oturmaya devam edeceği kesin..sadece türkçeyi çözmeye çalışsa bir görme engelli adama veya kadına bu süre 15 soru için bile az gelir..bu yüzden engellilerin yetenekleri önde tutulmalı,öyle sınavla mınavla değil eğitilerek işe yerleştirmesi sağlanmalı..çok zor değil asla çok zor değil bu söylediğimi yapmak

bypeace

Sürücü
dikkatsizliğiyüzündenpek çokkişininyaralanmasina
neden oldu. Burada sürücü kaza yapıyor ve bazı kişiler yaralanıyor yüzünden kelimesi anlatım bozukluğuna yol açmaktadır

Sürücü dikkatsizliği pek çok kişinin yaralanmasına neden oldu

benimde eşim girdi sınava bakalım sorular açıklanınca ne alacağını görcem:) aşağı yukarı. bana göre bu sınav iyi oldu. en azından meb sınavı gibi kolay çıkmadı. belkide puanlar 90dan yukarı olmaz 70 alan biri bile atanabilir.

ön lisans 40 ila 45 arası bir net beklemekteyim.
kesin bildiğim soruları zaman yetersizliğinden dolayı acele ile yapmanın hezimetini yaşıyorum.
yorumlara bakarak atanacağıma inanıyorum.

aa 11 arkadaşım bende ön lisans istanbul boğazı - akıntı = kuzey anadolu dağları oronojik hareketler hangisni yaptın birde indirgenmiş sıcaklık vardı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt