Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÖMSS sonrası görüşleriniz, ilk izlenimleriniz, beklentileriniz..?
kardeş ben bizzat sana dönerek "sende torpille yerleştin dedimmi" yada " yurt genelinde bütün MEB'in yaptığı sınavlarda torpil var dedimmi"..HAYIR..ben durduk yerde üstüne alınmaları sevmiyorum artık..türkiye coğrafyası sadece sizin yaşadığınız yerden ibaret değil,bazı yerlerde alt yönetciler öyle şeyler yapabiliyor ki,bir çok açıdan mana vermeye kalkıyorsun ama olmuyor..sonuç;torpil izlenimi uyandırıyor.yine diyorum yurt geneli için BAHSETMİYORUM.
ama şu dediğiniz doğru,haksızlığın sıfır olduğu yerde,kader kısmetten öteye gidilmez.haksızlık yoksa sözümde yok..
bu konudaki son yorumum olsun..konunun amacından çıkıyoruz.
aa 11 arkadaşım bende ön lisans istanbul boğazı - akıntı = kuzey anadolu dağları oronojik hareketler hangisni yaptın birde indirgenmiş sıcaklık vardı istanbul boğazı - akıntı
akdeniz kıyıları
ben sınava önlisans olarak girdim bana göre gerçekten sorular zordu.belki de sorulara tam olarak dikkatimi veremediğim için öyle gelmiş olabilir Türkçe çok zamanımı yedi 60dk süreden 25 dksını Türkçe yedi matematikten 1 soru yaptım sürem doldu zamanı yetiremedim,arkamda oturan kız sınav boyunca soruları dışından okudu bi türlü dikkatimi toplayamadım. o yetmezmiş gibi kurstan tanıdığım zihinsel engeli olan bir kız vardı ara ara çıkışlar yaptı kendi kendine konuştu.neden aynı sınıftaydınız derseniz epilepsi+zihinsel engeli vardı başvuru esnasında orda ki görevlinin yaptığı tuhaflık sonucu zihinsel değil genel engelliler kategorisinde sınava girdi.anlayacağınız hayatımın en kötü sınavıydı bu tüm talihsizlikler beni buldu
aa 11 arkadaşım bende ön lisans istanbul boğazı - akıntı = kuzey anadolu dağları oronojik hareketler hangisni yaptın birde indirgenmiş sıcaklık vardı
istanbul boğazı - akıntı
indirgenmiş sıcaklık akdeniz kıyıları
Amann hayırlısı neyse o olsun zaten hayırsızsa hiç olmasınnn.. Bitti geçti artık bu saatten sonra yapacak bir şey de yok. Sonuçları bekleyelim görelim.
Herkes için hayırlısı olsun umarım rabbim herkesin gönlüne göre verir genel kanı sınavın zor olduğu yönünde zor sorularda vardı çok kolay sorularda vardı sonuç ne gelir bilemem ancak genel itibariyle sınavın zor olduğunu düşünürsek kimse 90 ve üzeri alamıyacak gibi yani ortalama 80 ve 85 en yüksek puan bu yüzden düşük puanların bile atamada şansı olabilir tercihlerde açılan kadro sayısıda çok önemli Rabbim herkesin gönlüne göre versin...
ortaöğrenim grubundan girdim. soruların bu kadar kolay olabileceğini tahmin etmemiştim. matematıktekı fonksiyon ve geometri harici diğer sorular bana göre kolaydı. hiç çalışmadan girdim. biraz kitap yüzü açsaymışım 100 puan garantiymiş. inşallah atanma durumu sınavdan alınacak puna göre yapılır. işin içine farklı güçler girerse (-ki ben bunun olacağından eminim) o zaman beni devlet dairesinin kapısından bile içeri almazlar
arkadaşlar siteden tekrar anladığım kadarıyla , önlisans ve lisans mezunlarına biraz k.... sorular sorulmuş.ben meb memurum okuldaki ömms sınavında görevli öğretmenler ilkokul mezunu adayların soruları o kadar basitti ki diyor . ilköokul 4-5 . sınıf öğrencilerin seviyesinde olduğunu söyledi. ama gelelim lisans mezunu olarak sorular zor değil di ama çok dikkat isteyen ve zaman alıcı idi. ınkılap soruların sorulmaması tuhaf tı.yani anlayacan ilk kez ömss sınavı uygulamasında ösym sınıfta kaldı.normalde kpss 120 soru soruluyor. 3-5 tane yapmazsan o kadar puan kaybın olmaz. ama bu sınavda 60 tane soru soruların 4/1 paragraf soruları yanlış yapsan yada hiç yapmasan kaybın büyük oluyor.keşkem 100 tane sorsalardı 120 dakka olsaydı eminim bundan daha iyi olurdu. ben temmuzda kpss sınavına girecem eminim bundan iyi geçer . bi de ilkokul ve lise mezunları sitedeki yorumlarına bakında meb teki gibi galiba yüksek puan alanlar atanır. lisans mezununa gelince bence 70 ve üzeridekiler kesin atanır gözüyle bakıyorum. hadi hayırlısı
arkadaşlar geçenlere bi de forumda konu açmıştım hatırlarsanız. A grubu memur alımı olurmu diye. bence lisans mezunlarına sorulan sorulara bakınca kesin bir şekilde a grubu kadrolarına memur alımı olabileceğini tahminlerimi kuvvetlendirme başladı. puanlar açıklansın kadrolara dört gözle bekliyorum.ilkokul ve lise mezunların için alım çok olacağını tahmin ediyorum.lisans mezunları için iyişallah a grubu kadroları alımı olur .......
-Sorular pek kolay değildi
-Zaman çok kısaydı.Sorular çok uzundu
-Görevliler çok iyi davrandı
-Eski sınavlarda olduğu gibi sınıf konusunda engelliler düşünülmemişti.Değneklerle üst katlara tırmanan birçok kişi vardı.
-İnşallah hakedenler kazanır :
Ben izmit zübeyde hanım kız teknik lisesinde girdim, izmitte 2 tane bu okulun aynı adından var. Taksi ile gittim 1. gittiğim yanlış çıktı (Erenler mah. sanırım), sonra başka bir taksi daha buldum yahya kaptanda olanına gittim. Aynı ilde aynı isimde 2 okul olanı neden seçmişler? çok ilginç.
Türkçe soruları çok uzundu nerdeyse okumak 1dk. alıyor, anlayamadınmı bidaha okumayıp geçtim soruyu.
Görevliler iyidi fakat onlarında sınav bilgileri tam değildi.(ilk 4/3 son 15 dk. çıkamazsınız ) Birde 4 yanlış 1 doğru götürdüklerini bilmemekteydi.
Birde 1982 anayasasındanda epey sordular, açıkcası ben 15 tane gözüm kapalı salladım..
ALİALİ temmuzda kpss gircem demişin, bunun başvuruları başladımı?
golden_hearth bende molla adını taşıyan ve molla geçmişi Osmanlıya ve bugüne taşıyan aileden geliyorum kimse WEB veya başka ortamda Allah-peygamber ve kitabı yazıpta sömürüsüne giremez (benim adabı terbiyem bunu söyler)-kimseyede ad kullanarak adres göstermedim. WEB te 5000e yakın bu ÖMSS hakkında yorum yapılan site-bloğu ele aralarak buraya yazımı döktüm. insan kendini biliyorsa bilir. Bu yazıda savunma niteliği-niceliği taşımaz ne yazdıysam odur. Bu sınav açıklanmadan 13 ay önce böyle bir sınav yapılacağı toplamda 25.000 civarı atama yapılacağı snra mezun olmamış ilkokulda okuyanların dahi tespit edileceği o dönem bana ulaştı, yine sınav olacağı açıklanmadan yine bana gelen (dedikodu) atamalar belli olduğu idi. Uzatılma sebebide başvuru tarihinin yeterli sayıya ulaşılamamsıydı başvurularda ki bunuda başvurunun son haftasına girmeden kararlaştırmışlardı o ana dek sayı kötüydü.....dahan ne yazmamı bekliyorsunuzki, belki sizlere göre yaşlıyımdır ÖYS-ÖSS.....vb dönemlerden gelen biri için sizce zor geliyordur. Ben bu sınava olackaları bilerek keyfi girdim-her giren insanla eşit şartlar altında girdiğimi düşünerek....yine bu forumda yazanların çoğunun bildiği gibi insan isterse kpss-kpds....benzeri sınavlar olmadan direkt atamasını yaptırabilir eğer gerekli noktalarda büroktraik kaynakları varsa.
Yine yeniden yazıyorum 30+30=60 sorunun içinde 20 adet kesin bilgi gerektiren kendi dalında uzmanlık sorusu soruluyorsa bu sınav zordur birde bu ÖMSS gibi bir durumda yazdığınız gibi 16 punto cevap kağıdı ile gri ton veren bir kalemle yapılıyorsa-paragraf soruları 6 cümle ve üstüne ulaşıyorsa, 16 farklı kitapcıkta farklı sorular varsa...... bakın yazınca ne ayrıntılar çıkıyor dimi. Burada ki bir çok insan zaten kendi durumuna hazır olmayan soysal bir ortam ve buna yardımda bulunamayan bir ülkede yaşamaktayken tartıştığımızda komik.
Sonra yazdıklarımı hakaret olarak gören ve tastik edenler varsa lütfen resmi olarak ne yapılabiliyorsa yapsınlar:kurum veya hakaretten dava gibi yollara başvursunlar.
ömss sınavının bir adaletsizlik sınavı olduğunu düşünenler buraya
arkdaşlarım sonuçlar açıklanmadan ösymeye mesajımı yollayalım haklı olarak tepkimizi belli edelim diyorum zaman kısaydı sorular zorlayıcıydı sanki üniversite sınavı gibiydi 7 bin deil 20 bin kişide alsalar yüksek puanları atıcaklar bide kuraya girenleri onlara kişi açıkta kalcak beni sorcak olursanız türkceyı bir saatte bitirebildim anca diğerlerini düşünmek istemıyorum zaten hem süre kısaydı hemde sorular zordu bir önlisans mezunu olarak öyle diyorum ben çok geç kalmadan sesimizi duyuralım arkdaşlar şimdi duyurmazsak ileride tercihler açılandığında bir çok engelli arkdaşımız madur olunca sesimizi çıkarmanın bi anlamı olmaz diye düşünüyorum
yani olacagı buydu arkadaşlar herkes tek tek dökülecek bakın görün zaten sınavı türkçeyle bitirdik desek yeri aynen de öyle oldu..bizim sınıf engelli sınıfı degildi saglamlar sınıfıydı bi kaç tane vardı engelli dierleri hepsi saglam kendimi orda yalnız hissettim bu nasıl sınav ya dedim..
Ana slimer görevli beni gelip defalarca uyardı sorun olur diye düşünüyorum ben hatta sınavım bıtınce aldı elıne kalemı kendıde ıyıce karaladı inş bir sorun olmaz
ya bende doldurdum ama ağzına kadar degil yalnız kapkara oldu ama full doldurmadım ne gerek var ki koskoca kutucuklar görevli banada sey dedi az daha karala bende az daha karaladım ama aklımda kaldı soram dedim