Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonrası görüşleriniz, ilk izlenimleriniz, beklentileriniz..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lisans soruları için;sınav süresi tamam olmuş zaman yönetimini ön planda tutma adına,güncelin çok olması gündemi takip etme adına güzel,matematik türkçe tamam onlarda güzel ama tarih daha yoruma dayalı olmalıydı şahsi görüşüm ezbere dayalı olması yerine onun dışında bana zor gelip kötüde geçsede sorular güzel,kaliteliydi.

yorumlarınızı yaparken lütfen hangi öğrenim düzeyinde sınava girdiğinizi belirtiseniz yanlış anlamalarında önüne geçmiş olursunuz..MEsela;sınav çok kolaydı diye bir yorum yapılıyor,lisans düzeyinde giren bu adam uzaydan mı gelmiş diye düşünüyor halbuki kolay diyen lise düzeyinde girdiğinden kolay diyor anlam karmaşası yaşanıyor..

Önlisans olarak girdim. Soruların zorluğundan değil zaman çok az olduğu için yapamadım. Ösym öyle sorular sorupta hadi bakalım bu soruyu 1 dakikada çöz diyecek kadar gaddar olmamalıydı. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim.

selamlar, benım sınavın ıcerıgınden zıyade dıkkatımı ceken ve canımı sıkan olay ortopedık ozurlu arkadasların okul un gırıs katı yerıne 2. 3. 4. katlarda sınava gırmesıydı. sınav; kpss duzeyınde gordum, zaman yetersızdı cunku turkce soruları uzun ve cvp sıkları bırbırıne yakındı. calısarak gırenlerın kazanacagını dusunuyorum. ıyı gunler..

Hala sorular yayınlanmadı sanırım, öss bile sınav biter bitmez soruları yayınlıyor, bizimki neden hala yayınlanmadı ya da ben mi bulamadım acaba :)

hayır yayınlanmadı..sonucu bilmemek daha iyi,ne gelirse süpriz olur boşverin :)

Arkadaşlar zorluğu daha girmeden başlamıştı zaten. Ceyhan ilçesinden 55 Km uzaklıktaki Adana ilinde sınava girdim. Neyse geçelim zorlukları. Osym nin soru vecevapları yayınlamaya niyeti yok sanırım. Ben aklımdaki soru ve cevapları yazıyorum.

1. 45 TL ye %25 karla satılan malın maliyeti? Cevap : 36 TL
2. x^y = x[SUP]2[/SUP]+x.y+y[SUP]2[/SUP] ise (-2)^2 = ? Cevap : -4
3. Eni 200 , boyu 300 mt olan bir arsa en az kaç kareye ayrılır? Cevap 6
4. TBMM seçimleri kaç yılda yapılır? Cevap : 4 yıl
5. Avrupadan sorumlu bakan? Cevap : Egemen Bağış

bunda başlı başına var bişey zaten :) sorular arasındaki dağlar kadar fark,adalet yapacağız derken sorular arasındaki adaletsizlik,süre yetmezliği tam bir hezimet bence..ama şuda var bu sınav ilk,bi daha ki sınav daha iyi olacaktır bana göre..tabi engelliler kabuğuna çekilip,sınavdaki olumsuzlukları sadece burda kendi kendilerine konuşup durmazlarsa..bi yerlere iletim derlerse..

6. Türkçeden yanlış eşleştirme sorusu? Cevap Muhteşem-Ürkütücü
7. Sivas kongresinin yapılması nerede kararlaştırlımıştır? Cevap : Amasya genelgesi
8. 5A iki basamaklı sayısının 6 ile kalansız bölünebilmesi için A ne olmalıdır? Cevap : A = 4

öncelikle sorular gayet iyidi. ne çok zordu ne de kolaydı. memur olucak bir insanın bu soruları emek verip çalışması gerekirdi. sınavdan önce bende çalıştım. malesef benim 14 tane boşum var yalnışda 4 tane aşagı yukarı böyle. süre 60 dk yapmışlar az olabilir bende yetiştiremedim 3-5 soruyu okuyamadım bile ama yorumlardan bakıyorumki adam hepsini okumuş 50 tane net bekliyor benden daha akıllı demekki ben yetiştiremedim diye böyle sınavmı olur nasıl adalet bu diyemem ''olmaz''... başkası daha çok yapmış demekki soruyu benden daha hızlı okumuş daha iyi biliyomuş derim ve o kazanır. bende helal olsun derim tebrik ederim. ayrıca ''sorular çok zordu'' bu yorumu kabul etmiyorum. kolay diyenlerde var demekki adam kafayı patlatmış çalışmış ve emegını almış. gerçekten bende çok çalışmıştım bılıyordum soruları ama olmadı nasip hayırlısı böyleymiş derim. işime gücüme bakarım. bana katılmıyan çok olcaktır ama dost acı söyler. Rabbim herkezı hayırlısıyla memur olmasını nasip etsin....

sevgili saygıdeğer Arkadaşlar bence bu sınav belediyelerde şuan sözleşmeli olarak çalışan engellilerin atanması içindi. kafanız karışmasın , moraliniz bozulmasın. kötü bi niyetim yok, ama bunlar gerçekmiş. boşuna dememişiz derin devlet..

4 yanlış 1 doğruyu götürüyor hoclar özelleikle belirtti sallamayalım diye onu sana diyen hangi gerizekalıysa git sor hesabını:)

bence sınav sadece formalite idi ama sonuçları merak ediyorum arkadaşlar sonuçlar ne zaman açıklanacak bilen varmı?

Benim sınavım güzel geçti.

Ama beni asıl düşündüren atamaların adaletli bir biçimde yapılması. İnşallah herkes istediği sonucu alabilecek bir atama ile yerleşir. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Emel Hanım ;

Soruları ÖSYM önce kendileri çözüp sonra yayınlamakla uğraşıyor olabilirler. :p

Arkadaşlar yaklaşık 18 sayfa boyunca ÖMSS hakkında yapılan yorumları okudum ... Tekrar tekrar şu yorumlara rastlıyorum : " GÖRÜNÜRDE SINAVA GİRENLERİN ENGELİ YOKTU " --> Bunları Soyleyen Engelli kardeşlerimiz.. O zaman gorunurde bir engelleri yoksa ; " ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK " bu yönetmeliğe bakmalarını rica ediyorum .. Bir Engellinin Şeker Hastalığı Olabilir, Böbrek Hastalığı Olabilir, Kalp ve Damar Hastalıkları Olabilir, Nörolojik Hastalıkları Olabilir , Psikiyatri ( Ruhsal ve Duygusal ) Hastalıkları Olabilir, ALLAH Korusun Kanser Hastalığı olabilir .. O yorumları yapan arkadaşlar şunu bilmeliler ki bir insanin Engeli illaki Ortopedik, Görme - işitme den ibaret değil.. O nedenle Yorum yapmadan once; Sakatlık Cetveli Oranlarına bir göz atın hangi engeller % 40 ve üzeri rapor alabilir bir öğrenin ..

evet özkan kardeşim benim görünürde hiçbişeyim yok gibi görünür ancak rapor oranım yüzde 88 :)

sınav çalışana kolay çalışmayana zordu
neyse çalışan bir kişi rahat 90 geçebilir bence

evet bende özkana katılıyorum benimde görünürde bi engelim yok ama kanser hastasıyım mesela arkadaşlar lütfen görünüşe göre yorum yapmayın

ben de tip1 diyabeti(şeker hastası)yım;kolumda takılı olan insülin pompasını görmeyen,hasta olduğuma inanmıyor;fakat %46 raapor verdiler.üstelik ben başvurmadım bile,doktorum herşeyi düzenleyip sundu bana her işte çalışamıyorum diye.

Benim merak ettiğim bir husus var. Puan hesaplanırken bazı derslerin daha çok puan getirmesi gibi bir durum olabilir mi? Demek istediğim matematik tarihe göre daha çok puan getirir mi mesela? Yoksa 100 / 60 x net sayısı = puan mı olacak?
Lütfen bu konuda net bilgisi olanlar cevaplarsa çok memnun olurum.

ömss lise mezunu burada toplanalım

Arkadaşlar kimin ne düzeyde sınava girdiği karışıklığı var forumda.lise düzeyi giren arkadaşlar buradan paylaşım yaparsak daha düzenli olur kanımca.sınav hakkında yorumlarınızı bekliyorum.benimki pek iç açıcı değil,acele ettim sorular yan yattı..........hayırlısı

sorular aşırı zordu okuyucu talep etmiştim 9 soruyu tam tamına 30 dakikada anca yapabildim matematik ise tam hezimet idi hocanın dediğine göre bu sorular öss soruları bile eş değil türkçe de ise bir soruda 7 tane soru paragrafı vardı 5 tane cevap vardı bu ne kardeşim diğer arkadaşların dediği gibi ben lise mezun bi kişi olarak 12 sene olmuş mezun olalı 1 hafta mı sırf soru çözerek geçirdim ve çalıştığım hiç bi yerden çıkmadı hakkımızdan hayırlısı diyorum başka bir şey demiyorum ama bu kadar eziyet edilmez hocalardan öğrendiğim kadarı ile sınav sonuçları 15 iş günü ile 30 gün arasında açıklanacak dendi ve kitapçıkta 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor gibi ibare almıyordu herkes için hayırlısı ne ise o olsun arkadaşlar ....

Ben 2010 Yılı Nisan-Mayıs Dönemi Engelli Memur Alımı Sınavı ile bu sınavı kıyasladıgımda gerçekten arada dağlar kadar fark Var.. O sınavda 98 puan almıştım ve Meb.e atamam oldu,Sadece 1 soru yapamamıştım,bu sınavda ise 4 boşum var..Ancak Yinede bu sınav zor değildi,sadece süre biraz sıkıntılıydı..Fakat surasıda var ki sınavdan önce 60 sorunun 60 dk olcagını biliyorduk demi!!!Suna çok eminim,80 üstü ilk atamada gitcek!!! Tercihler Sonrası Burdayım.

cd mustafa kardeşim, ösym yaptığı sınavda puan hesaplama daha önceki girdiğimiz gibi özürlü sınavlardaki gibi değil, ösym matematik yapanla tarih yapana aynı puanı vermiyor neredeyse iki katı puan farkı var. matematik hariç full yapan 70-80 üstüne çıkamaz tahminim

merhaba
kaç gündür şehir dışındaydım sınav sonrası ufak bir tatil gibi oldu, kafa dinledim en azından...
ömssye gelince...
gy soruları kolay geldi, matematikte 2-3 soru biraz zor geldi o da bnm konu eksikliğim sanırımmmm
gk soruları ise biraz zor geldi malum ezber yapamayan biriyim:p
sınav yerine elimle koymuş gibi vardık o konuda sorun yaşamadık tabii 10daki sınav için evden 8 gibi çıkmamızı saymıyorum sabah sabah bi de sınav günü hiç tahmin edilemeyen aksilikler de işin cabası...
sınav görevlilerine gelince... aslında çok iyiydi yardımcı olmaya çalıştılar ama ben kendimi ilk defa gerçekten "ÖZÜRLÜ" gibi hissettim neden derseniz, daha önce hiç sınava girmemiş, bu konuda bilgisiz, algısı kıt insanlarmışız gibi bir hissiyat oluştu bende... işte tek tek imza attın mı, ismini yazdın mı, yazıları doğru mu yazdın gibi ilkokul çocuğuna sorar gibi sorulara maruz kalmak kötüydü... gerçi bunda o sınav görevlilerinin bir suçu yoktu, prosedür sanırım:confused: yani tamam özürlü memur sınavına giriyoruz da özrümüz kafadan değil:confused: ne bileyim biraz sanki afedersiniz de salak muamelesi görmüş gibi hissettim kendimi...
sonuçlara gelince... atanma umudum elbette var ama sonuçlar hakkında bir şey söyleyemem, önce soruları çözmek lazım:rolleyes:
herkes için hayırlısı olsun inşallah
sevgiler...

arkadaşlar şimdi yorumları okuyorum da... 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor sınav görevlileri kuralları okudu, sınavdaki soru kitapçığndaki 5. maddeydi yanılmıyorsam 4 yanlış 1 doğruyu götürüyora benzer ama tam aynı cümle değildi...
bir de süre konusunda haklısınız, ben matematik sorularını 25dkda çözdüm, Türkçeyi 10dkda çözdüm ama hızlı hızlı okuyup alelacele çözdüm yani sınav süresi bana da az geldi paragraflar aslında uzundu ama o an hızlı davranmak lazımdı, ben de her zamanki gibi önce soruyu okuyup sorunun yanıtını paragrafta aradım o nedenle çabuklaştırmış oldum işimi ama tabii bana göre iyi gibiydi de, cevaplar önemli olan bakalım...:confused:
ben tüm soruları yaptım gk sorularından 4 boşum var, bir de tabii birçok arkadaş gibi sınav cevap kutucuklarının büyüklüğü epey zaman kaybettirdi neydi o öyle normalde 2 sn sürmez, bunun içini doldur boya çocuk gibi... tabii görme engelli arkadaşlarımız da girmiş olduğundan pek takmamaya çalıştım sonuçta onlar da bizden... ama o sorular 1dkda çözülcek cinsten değildi o konuda herkes hemfikir sanırım... ne diyelim... hakkımızda hayırlısı...

arkadaşlar bu forumda herkes herkeyi paylassın ama lütfen sallamayalım. herkes mantıkılı yorumda bulunsun. bu forumda incelediğim kadarıyla herkes zaman yetersizliğinden yakında. bende öyle işitme engellilerin 80 dakka olması bizim için sanstı son 20 dakka neredeyse 10 tane soru cevapladım. diğer engelli arkadaşlara ne kadar süre verdiler bilmiyorum. gelelim lise ve lisans mezunları arkadaşların sınav soruların zorluğuna , anladığım kadarıyla lise muzunu arkadaşların girdiği sınavda soruların biraz kolay olduğunu neredeyse 50 ve üstü net beklediklerin yazdılar, bu demek oluyorki lise mezunu arkdaşların atanabilmesi için en az 80 ve üstü ancak yerleşebilecekleri anlamına geliyor. lisans mezunlarına gelince onlarında 70 puan ve üzerindekilerin atanma sansları var diye düşünüyorum. bide sürekli internette 20000 kadro açılacağının sonra bunu 3500 olarak gerçekleştireceklerini sonra 4700 olarak yükselttiklerini ... ösym başkanı 7000 olarak açıklaması oldu. bu ne ya resmen skandal,,, rezalet,, arkadaşlar halen aile ve sosyal politikalar bakanlığımız var maalesef avrupanın kültür başkenti olduğunu her seferinde dile getiriyorlar, ama engellilere yapılanhizmetleri avrupanın çok gerisinde .. engelliler için yapılan çalışmalar daha yeni yeni başladı ama bizleri seçim malzemesi olarak kullanmaları, engellileri ikinci sınıf adam muamelesi göstermeleri, bizlerle ilgili yapılan proje gerçekleştirdiğinde ballandıra ballandıra anlatmaları hiç hoşumuza gitmiyor. bizlerin bakış açılarının değişmesi için hükümetin diğer bireylerle içiçe ve beraber içinde olması için daha güzel projeler üretmesi gerekir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt