Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonrası görüşleriniz, ilk izlenimleriniz, beklentileriniz..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sınava giren tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun diyor ,Allah'tan hepinize atanma sevincini yaşatmasını diliyorum..

Arkadaşlar LİSANS kademesinde girdim. Sınav umduğum gibi geçmedi. Açıkçası; KPSS bile ÖMSS Lisans'tan kolay demekle abartmış sayılmam!

ÖSYM'yi tebrik ederim. Ayrıntısına kadar sormuşlar, helal olsun (!) ÖMSS Lisans'tan full çıkaran olursa alnından öperim onun..
ben de önlisanstan girdim ama gk bana da çok bilgi ağırlıklı geldi, ezber tamam ama bu kadar olmaz, bence de kpss daha kolaydır, hem zaman açısından hem de ben bu sınava girmek için 2 gün prosedürlere vakit harcadım, kpssde öyle bişey de yoktu yok rapormuş yok aslı gibi olcakmış yok işte shçekten belgeymiş vs vs....
ama şuna kanaat geitrdim, bir daha ömss veya kpssye girmeyi düşünmüyorum daha önce lise düzeyinden 2 kez kpssye girdim çalışmadan, birincide 77, 2.sinde 75 aldım yani ömss bna kpssden daha zor yani bilgi dolu geldi

slm

bence sinav gayet kolaydi calişana bence ben matematik yapmadm sifir sürenin kisitliydi genel yetenek bence cok basitti liseduzeyn göre kendimi kandirmayalim lisans duzeyini bilemem herkese gönlüne göre atamasi olur

ALİALİ;

matematik mi daha fazla puan veriyor?Bir de standart sapma net puanları olumsuz yönde etkiler mi?

matematik daha fazla puan verir diye birşey yok anlayacağınız dilde anlatayım; soruyu ne kadar çok kişi doğru yaparsa o sorunun vereceği puan azalır,soruyu ne kadar az kişi doğru yaparsa o sorunun vereceği puan artar..ösym buna standart sapma diyor ve ders ayrımı diye birşey yoktur..saygılar...

Ders ayrımı lys sınavında olur seçtiğiniz alana göre soruların size vereceği puan değişir ama ömssde dersler arasında bir ayrım yoktur ha güncel bilgiler ha matematik önemli olan standart sapmadır..

Ama şu da var sınava girerken lisedeki alanımızı (fen, sosyal vs.) olarak belirttik ösym'ye. Yani burdan yola çıkarak fenciye matematikten ve türkçeden yaptığı netlere daha fazla puan vermesi beklenemez mi? Aynı şekilde sözelciye de tarih ve coğrafyadan daha fazla puan gelmesi. Yani her iki grup içinde şartlar eşit fakat alanlarına göre daha avantajlı olmaları. Ya da ösym bu kadar komplike bir işi beceremez, direkt 100/60xnet sayısı=puan mı yapar dersiniz?

öncelikle selamlar. yeni üye oldum üye olma sebebim burada bazıları sınavda çogu kişi engelli degildi görünürde bişeyi yoktu şeklimde yazılar yazmış bunun için girdim siteye .bir insanın engelli olması için illaki görünürde engeli olması gerekmiyor. Ben böbrek hastasıyım . Bu şekilde yazı yazanlar lütfen biraz daha dikkatli olsun.Bunu söylemek istedim. Sınava gelince lise düzeyinden girdim. sorular kolaydı. Ama zaman azdı bencede .48 50 net bekliyorum. Umarım hakedenler ve ihtiyacı olanlar önce yerleşir.

Arkadaşlar Ömss sınavında kopya skandalı mı yaşandı?

Arkadaşlar Ömss sınavında kopya skandalı mı yaşandı ? Duyan bilen ?

fatma, ben bilmiyorum zannetmiyorum en azından bana bugune kadar ömss dahil hiçbir sınavda buna denk gelmedim:confused:

Zaten çekildiysebile ösym fark eder tespiti kolay olur ösym tespit etmezsede artık diğer tarafa alacaklı gideriz bu tip konuları takmayın bence olursada şaşırmam zaten ....

fatma_24;

Sınava giren arkadaşımdan birisi söyledi.Girdiği salandoki Öğretmen matematikten 3 adet sorunun cevabını söylemiş. Birde her sınavda en az üç soru söylerim diyede espiri yapmış!

Ben başındaki öğretmenlerin bazılarına bir kaç soruya yardım ettiğini duyuyorum 3 soru kaç bin kişinin önüne geçirir insanı....

Bu tip sınavlarda kopya veren de çeken de bence haram işlemiş olur. Hem insanlık açısından da etik değil. Mağdur binlerce insan var. Allah büyüktür. Elbet çekildiyse ayaklarına dolandırır ve özürleri her ne ise iki katına çıkarıverir.

bülent;

Sınava giren arkadaşımdan birisi söyledi.Girdiği salandoki Öğretmen matematikten 3 adet sorunun cevabını söylemiş. Birde her sınavda en az üç soru söylerim diyede espiri yapmış!
nedense bunu diyen kişilerde gerekli hiç bir yere gidip o kişileri şikayet etmez,anca dedikodu tarzında millete yayar.bende bunu anlamam..amaç burda ne ?

o cevap şıklarını kafam kadar büyük yapmayı akıl eden, ettiren herkesin gözlerinden öpüyorum. çok güzel akıl etmişler, düşünürken ne içtilerse aynısından ben de istiyorum.

Ben Önlisans genel özür gurubundan girdim.

Herkes yazmış bende yazayım denk geldiğim hataları:

1- 120 KM yol gittim sınava girmek için... Bu sınav üniversite sınavları gibi ilçelerde de yapılamaz mıydı?

2- Sınav giriş belgesinde hatalı açıklama vardı '' Cep telefonu veya özürlünün ihtiyacı olan medikal malzeme dışında sınava herhangi bir şey sokulmaz' gibisinden bir yazı yazıyordu... Ben cep telefonumla gittim kapıda polisler arıza yaptı ÖSYM bina sorumlusu kağıttaki yazıyı okuyunca genç haklı bu beyinsizler cümleyi devrik kurup insanları yanlış yönlendirmişler dedi, telefonu adama emanet edip öyle girdim sınava..

3- Benim binamın girişi rampası çok rahattı ama giren diğer arkadaşlardan şikayetler duydum.

4- Cevap anahtarında kutucukları doldurmak zaten 15 saniye sürüyor, biraz daha büyük yapsalardı, pastel kalemle boyasaydık.

5- Neden at yarıştırır gibi sınav yaptılar anlamadım 60 dakika yerine 160 dakika olsaydı sınav kim ne kaybedecekti?

6- Sınav yapılalı 4 GÜN olmasına rağmen net katılım, ve soru cevaplar neden açıklanmadı anlamış değilim?

öncelikle herkese merhaba daha önce giremediğim için şimdi yazim bari bu sınav tam bir fiyaskoydu süresi çok kısaydı ve ben matematik bölümüne bakamadım işaretlemeyi yavaş yapınca raporumda yazmıyor diye işaretleyicide alamadım atanabileceğimide hiç sanmıyom

Sevgili Alanya,
1. ben de 1 küsür saatlik yol gittim, üstelik başvurular için başka bir ilçeye gittim(çünkü bizim ilçe küçükmüş shçek yokmuş!!!) , sınav içinse tam ters istikamete... normalde kpss olsa direkt evime yakın olan liseden başvuru yapabilirdim
ben bundan yakınınca aldığım cevap - eee biz de bazı şeylere katlanıyoruz napalım?! adı üstünde ömss ama işte...
2. maddene hayret ettim:D doğrusu ben annem ve babamla gittiğimden sorun yaşamadım ama tek gitseydim zorlanırdım herhalde...
3. bilmiyorum, bnm girdiğim yerde tekerlekli sandalyeli arkadaş görmedim:confused: ama asansör yoktu yani ayağından rahatsız olanlar için zordu, çünkü okul girişinin merdiveni epey vardı...
4. bunu ben de ilk girdiğimde fark ettim bi de sınav görevlisi demesin mi kutucukları düzgün doldurun diye... sanki özrümüz beynimizde:mad:
5. zaman gerçekten çok azdı, ben de dediğin gibi yarıştaymışım gibi hızlı hızlı çözdüm
6. bunun cevabı verilmişti birkaç güne açıklanırmış, ygs hariç diğer sınavlar 1 hafta 10 gün sonra açıklanıyormuş:confused:

Herkese soru sıralaması aynı mı verildi?

Yani Önlisans mezunları için A-B-C-D gibi kitapçıklar göremedim ben.

açıkçası bilmiyorum ama şu var, kitapçık no yazdık sanırım değerlendirme ona göre olcak ama tabii emin de değilim:confused:

bu sınav soruları nerde kaldı ya bi verilmedi gitti :p

Merhaba arkadaşlar,
öncelikle şunu belirteyimki sınav gerçekten basitti ama kime göre ben 4 yıldır okuldan uzagım ama dersane ve eğitimimi hiç aksatmadım o yüzden bilgim tazeidi, kusura bakmayın ama uzagım diyen arkadaşlar bunun böyle olacağı belliydi, eski sınavlar gibi Atatürkün doğum yerinin selanik olduğunu soracaklarını beklediyseniz zaten baştan kaybettiniz. Evet kolaydı ama ben son 1 ay yani alımlar düştükten sonra hiç çalışmadım coğrafya ve tarihe hiç bakmadım. bakıyorumki forumda toplasan 10 farklı soru cıkmaz 10 soruyu hatırlıyor herkes ve bunun uzerıne yorum yapıyor bekleyın bence ben denemelerde 60/60 yapıyordum ama ahmaklıgıma geldı basıt soruları yanlıs yaptım beklentim 45 net üzeri ama ne olur bilemem. ALLAH yolunuzu ve yolumuzu açık etsin.

arkadaşlar kusura bakmayın da sınav süresi az diye düşünenler haksızsınız, 2 saat süre verseler herkes soruları yapar, o zaman nasıl eleyecekler insanları, herkes 55 net üstü yaparsa bu kez de 55 üstü net yaptım ama atanamadım diye veryansın edeceksiniz.

sorular normaldi ama zaman konusunda haliyle zaman sıkıntısı yaşayanlar oldu bunu nerden gözlemedim diyeceksiniz ben 10 dakka kala bitirdim lakin yasak diye dışarı almadılar bende etrafı gözlemledim 10.59 da bile harıl harıl test çözen vardı .

slm

aynen bende sizlere katilyorum kimse ne cektigini bilemez

sınav süresine bişi dediğim yok o zaman cevap kağıdını büyük yapmıyacaklardı yada büyük yaptılar süreyi çok vereceklerdi bunu ayarlayamamışlar benim gibi hareketleri sinir kasılmaları yüzünden kısıtlananlarıda düşüneceklerdi:confused:

sınavda süre yüzünden bi çok kişi magdur oldu ben en basit soruları valla billa en basit soruları işaretliycem bi baktım tepemde hoca süre bitti 2 dk çok degil dedim suratıma baktı kagıdı elimden aldı vicdansız ölürmüydün 2 dk valla okadar iyi olcaktıki kesin net 3 veya 4 soruyu gözetmenin vicdansızlıgından kaybettim:mad:

sonbahar kardeş kendine göre haklısın ama bizim sınıftaki biride vermemek için direndi 2 tane gözetmen vardı biri imtiyaz geçiyordu diğeri dedi onca kişinin hakkı var çabuk al dedi diğer gözetmende aldı kağıdı tanımadığı bir kişi için adam o kadar kişinin hakkına neden geçsin doğru yapmış bence herkez hakkıyla olduysa ne mutlu bi sınav olmuş:eek:

tabiki kardeşim senin o iki üç soruyu yapman kaç kişinin önüne geçirir kul hakkı bu hem neden sevinmiyim belkide benim önüme geçecektin:pkardeşim herkezin hakkıyla girmesi gibi var mı heryerde bu şekil olduysa giren hakkıyla girecek iyi bişey değilmi:eek:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt