Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonrası görüşleriniz, ilk izlenimleriniz, beklentileriniz..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
golden_heart;

Hemşerimede bu yakışır helal olsun kardesim.

Bio;

İsmaili sevmeyen ölsün :))

ulan zaman senin yüzünden 10 puan az alacam be 10 yıldır sınava girmezsem böle olur türkçe matematik bitti bi baktım 20 dk kalmış ya neyse sağlık olsun

devlet bizi ösym bıraktı maf ettı bida böyle sınavlara töbe etim kazık tam kazık sorular 60 dk 60 soru el ınsafffffffffffffffffffffff lanet olsun istemyorum iş miş memurluk hiç birsey aclıktan ölmem ya bide bir çok kitap aldık belki diye görevliye soruyorum 3 yanlış bir doğruyu götürüyor mu diye oda diyerıne soruyor bu nasıl görevlı ....bostan korkuluğu ve ogunki alca parayı düsünen bir yan kesıcı bilmiyordunda orda ne işin var neyseee bişey demiyorum.

ibrahim ne mezunusun çok merak ettim sınav basit diyorsunya
Lise mezunuyum efendim 2 yıllık üniversite okuyordum ama devam etmedim maddi olanaklardan dolayı 2. sınıfın 2. döneminde bıraktım.Tekrar söylüyorum oturup gerçekten de çalışan kişi için basitti ben atanabileceğimi sanmıyorum ama sınavım iyiydi inşallah herkes için hayırlısı olur. Ayrıca ben ve birçok arkadaşım sınavdan aylarca önce herkes kpss ye hazırlanır gibi hazırlansın Yarqı yayın evinin verdiği kitaba dayanmayın dedik, birgün evde internette dolaşırken baktım bir yerde murat eğitim ömss kitap yazıyordu sabah dersanem vardı zaten gidecektim ama üşenmedim değiştirdim üstümü bindim tramvayıma gittim dersaneye cebimdeki 40 liranın 30 lirasını verdim aldım kitabı eve geri döndüm ve çalışmaya başladım. Kusura bakmayında tekrar söylemek istiyorum türkiyenin kaç coğrafi bölgeden oluştuğunu soracak değillerdi. Ki eğer X kişi karadenizin yoğun yağış aldığını ve buna bağlı olarak toprak kayması ve heyelan olacağını bilmiyorsa zaten atanmasın, 36 sayısını 4'e bölüp %25 inin kaç olduğunu bilmiyorsa zaten atanmasın.
Saygılar.

ben liseyi bitireli 22 yıl oldu,son sağlık bakanlığı sınavından 2 hafta önce bacağım kırıldı ve ben o kırık bacakla 3. katta sınava girdim ve ancak 80 puan aldım :( Bu sefer bir yandan özel bir şirkette çalışırken uykumdan,sosyal hayatımdan fedakarlık yapıp çalışıp önce ygs ye ,sonra bu sınava girdim.Hatırlayabildiklerime göre 50 tane net bekliyorum .İşin kötüsü en basit soruları yanlış işaretlemem oldu :(.okurken doğrusunu bilip de işaretlerken nasıl yanlış şıkkı işaretledim hala anlayamıyorum.Hastalığımdan dolayı fazla ağrıkesici ve kas gevşetici ilaç almam zihnimi bulandırmış olabilir :).Şimdi sonuçlar ne zaman açıklanır kadrolar ne olur merakla bekliyorum.Umarım kimsenin çabası karşılıksız kalmaz..

bende sonuçlar açıklandı sandım rakamları görünce arkadaşlar sonuçlar ne zaman açıklanacak bilen varmı :)

Öncelikler Herkeze merhaba ben yeni üye oldum ismim akın sınava gelince sınavın engellillere özel olduğunu sanıyodum fakat bildiğin kpss soruları vardı 60 bin kişinin içinden ilk 7000 alınacakmıs galiba inş öle olur bnm sınavım gerçekten iyi geçti sadece türkçeyi okumak zaman aldı okuması şıkları üzerinden gidilmesi falan baya zaman aldı bence en kolayı matematikti ama eminim türkçeden çok yanlısım cıkabilir evet sınav 4 yanlıs bi dogruyu götürüyor atanıcamdan umutluyum ben herkese başarılar herşey gönlünüzce olsun :)

Sınav sonuçları 11-14 arası açıklanacak diye bır duyum aldım.umarım öyledir.

sınav sonuçlarını bilmem ama atanamayacağımız kesindir çünkü kadronun büyük bir çoğunluğunu diyanet işleri başkanlığı açmış ve bu kurumda sadece imam hatip ve ilahyat mezunu alıyor bizede bu gidişe arkadan bakmak kalacak diyetisyenler kpss de 20 puanla yerleştikleri için ömss de imam hatip ve ilahyat mezunu olanlar azınlıkda oldukları için kesin atanacaklar

zekireis diyanet imam hatip hoca falan alacağını sanmıyorum, çoğu kurum düz memur alır, bazıları istisna olarak vhki alabilir.

ÖMSS sınavı adama kandırma sınavı bana göre ?

20-30-Yada 3BiN Engelli memur alımı için SINAV Açmışın HiÇ Umrumuzda Değil...
Bu Duyuru'ya birde şu yönden+ Artı diyerek bir ekleme'de ben yapayım şahsım adına:
Çalışmak isteyen aktif hayat içinde sınavlar kovalayan iş arayan Biz ''ENGELLiLER '' Acaba hangi Şartlarda İşe gitmeyi,çalışmayı,çalışabiliriz'i düşünebiliyoruz? Boşuna teselli yada aramızda fısıltı olarak konuşmayı bırakalım bence. Hangi ( UlaşılaBilirlik ) bizler için uygun hangi toplu taşım araçlarını ve yollarını Kullanabiliyoruz çevremizde? MALESEF Arkadaşım Bİz Engelliler'in Sınav ve Yaşam Notu belli koca bir 0 SIFIR...Saygılar herkese ;)

en çok diyanet açtıysa bi şansım olabilir ilk kez imam hatipli oluşuma sevindim:D

mehap_1986;
bu sınava işitme görme vs vs şeker hastaları gibi çok farklı engelli grubu girdi..

ben baştan bilmiştim zaten osym yapacak sınavı denilince bide götürmeli............yedik dedim sıfır benim kendimi veremedm zaten hocalar başımızı bekler zaman kısıtlı offffffffff

ben bizzat konuştum diyanet personel kanununa göre diyanete hizmetli bile alınacak olsa imam hatip veya ilahyat mezunu olmak zorunda dediler bizzat diyanet işleri başkanlığı personel dairesi ile görüştüm bu durumu

zekireis Diyanette düz memur olarak çalışanlar var genelde imam ve ilahyat mezunu alacak bir düşünelim

imam ve ilahyat mezunu Kaç kişi çıkar 60 000 den ben tahmin edeyim 100 kişi belki

nuray hanım ; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Gaziantep'te yaptığı açıklaması aşağıdaki gibidir.. Bu hafta ÖMSS Sonuçlarının açıklanacağını ifade etmiştir...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in konuşması :

''Engellilerin kamudaki istihdamının artırılmasıyla ilgili açıkların bir an önce doldurulması gerekiyordu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bütün istihdam sayısı 15 bindi. Başbakanımızın talimatıyla bu sayı 50 bini aştı. Toplam kadro ve eksiğimiz nedir diye baktığımızda halen 20 bin açığımız var. Bunu doldurmamız için gerekli talimatı verdik. Engellilerin sınavlarını kategorize ettik. Aynı tarihte bedensel, zihinsel ve işitme engelliler aynı sınava giriyordu. Biri görüp, öbürü işitip, diğeri anlayana kadar, bedensel engelli sınavı bitiriyordu. 10 gün önce 60 bin engelli kendi içerisinde kategorize edilmiş bir şekilde sınava girdi. Sınav sonuçları gelecek hafta açıklanacak.

Devlet Personel Genel Müdürlüğü ile beraber nerede açık var, bunun karşılığında engellimizin aldığı puan ne? Hangi engelli grubu hangi puanı almış, bunu eşleştireceğiz. İnanıyorum ki vicdanlarımızda 'bu sefer oldu' dediğimiz eşleştirme yapacağız. Engellimizi evden çıkardık. Eğitim imkanı verdik. Sağlık imkanı verdik. Evde bakım hizmeti verdik. Artık onlara 'Birinci sınıf vatandaş olacaksın' diyoruz.''

Çaresizliğimizden nemalananlar

Özürlü istihdamı için 20000,30000 rakamları havalarda uçuşuyordu.Kökten çözümler yapılacak,adil bir sistem oluşturulacak diye yaygaralar çıkarıyordu.Kökten çözüm buymuş demekki 2011 yılında hiç sınav yapılmadı,2012 yılında sözde adil bir sınav yapıldı.İstihdam hedefi 3500. Hani 20000?Efendim Kamu kurumları yeterince yardımcı olmuyormuş bu konuda kendilerine(Özürlü kontenjanlarını doldurma konusunda)Kamu kurumları Tayip beyin emri altında değilmi yoksa?Gerçekten istese yapamazmı yani?Fakirin ekmeği umut misali önümüze bir parça ekmek atıyor çaresiz koşuyoruz peşinden.Şimdi gerçekçi olalım ;Sorular zordu evet ama herkese zordu yani zorsa herkese,kolay ise gene herkese.Peki istihdam neden böylesine azaldı Bunun cevabını verebilirlermi?Daha önceden yılda 3 kez yapılan sınav geçen yıl hiç yapılmadı.Buyıl yapıldı ama istihdam rakamları alay edercesine çıktı önümüze.Şimdi elimizi vicdanımıza koyup düşünelim.Özürlüler için olumlu yönde ne gibi gelişmeler yapıldı?Yoksa sadece göz boyama,yalan dolan siyasetimidir karşımızdaki.Her konuda olduğu gibi göstermelik olarak herşey mükemmel çözülüyor,gerçekte halledilen hiçbir sorun yok.Ülkem insanı güllük gülistanlık,herkes çok mutlu,ama açlık yoksulluk hergeçen gün bir çığ gibi giderek çoğalıyor.Bizler yine aynı şekilde peşine düşelim büyük adamdır kendisi???

matematik hariç kolaydı sanki sorular. fakat her yerde ömss ile ilgili kurslar verilmiş benim bulunduğum yerde kurs yokdu üstelik yapmamamm gereken bi işte (ağır iş sanayiinde) çalışıyordum yorgun yorgun eve ancak geliyordum servisimde yokdu derse çalışamadım ne vardı ki burayada kurs verselerdi...
asanssör vardı okulda her kes kolaylıkla sınıflara çıkabilrdi üstelik asansör görevliside vardı. fakat polisler bize acıyordu açıkcası çok ağır geldi yaşamak o kadar zor mu bize?
sınav görevlileri iyiydi fakat bize çok farklı bakıyorlardı. onlardan farkımız varmış gibi ben utandım açıkca :(
ben derse çalışamadığım için atanmak benim için zor gibi.
atanma umudum yok benim. bizlere bu şekilde yalan yanlış raporlar ile yasak olmasına rağmen ağır işlerde çalışıyoruz. bize kolaylık verseler ne olurdu ki. kafamız çalışmayan insanlar olsak okul okuyamayız zaten.

Arkadaşlar Ömss sınavında kopya skandalı mı yaşandı ? Duyan bilen ?
kopya anlayışı ülkemizde göreceli sanırsam çünkü, kimi dershanelerde pembe-mor vemavi baskılı sorulardan ÖSYM nin sınav soruları çıktı bu yasal olarak kanıtlanmış bir gerçek. Bu sınavla ilgilide böyle bir duyumdan mana daha sınav yapılmadan kadrolara atancak gruplar belli sadece başvuru yapıp sınava girin ..........vb yine kamu kökenli dedikodular çok dolaştıki tabandan tavana-kıdemlliden kıdemsize edirneden-van a ankaradan-izmire kime sorduysam bu böyle.
Dini veya inanç söömürüsü yapmak istememde hayırlısı ne ise hepiniz için o olsun. Belki bir kısmınız bir aşa muhtaç belki bir kısmınız sadece maddi bağımlılıktan kurtulmak için çalışmak istiyor ama içinizde bundan daha zor durumda olan bedensel işlev bozukluğuna sahip insanlar mevcut. 25 sayfayıda okudum-az biraz saygı gösteripte bu insanlarıda düşünmenizi dilerdim. Benim son duyduuğumda 25 inde sisteme puanlar girecekt-fakat bu konudada ankar ve istanbul arasında sorun var niyesini sormayın. Bu devletten çok şey beklemeyin ülkemizde 10 metreküp su 40tl dir sizin yaşam kalitenizi yükseltmek için yaptığınız her çaba taktir görmiyebilir.

evet bir çoğumuz bu durumdayız. bende zor şartlar altında doktora yalvar yakar sağlam raporu alıp ağır iş sanayinde iş buldum çalışmam yasak olduğu halde.

ARKADAŞLAR !!! 3 EKİM 2011 Tarihinde Yayımlanan ÖMSS Yönetmeliğinden bu yana takip ettiğim gelişmeler sonucuna göre ; her konuda tutarsızlıklar ve belirsizlikler var, Ne bir Kurumsallık ne de Sözlerin arkasında Durmak, Malesef Olan Umutlarımıza Oluyor ... Umarım Tüm Engelli Kardeşlerimizin Hakkında En Hayırlısı Olur ....

"" Bütün Kapıların Anahtarlarını Kendinde Bulunduran ALLAH'IM !.. Tüm Engelli Kardeşlerimin Hakkında ; En Hayırlı Kapıları Açman Duasıyla ""

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt