Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonrası görüşleriniz, ilk izlenimleriniz, beklentileriniz..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sorular fena değildi matta 3 soru harici her sınavda çıkan sorular vardı o kadar da zor değildi ben 15 dk kala bitirdim kontrolleri de yaptım
İnşallah güzel bir sonuç olur hepimiz için

delal;
Ya biz neden engelliler olarak örgütlenemiyoruz .niçin taaaa ankaraya kadar uzanan toplu bir eylem yapmıyoruz .niçin sesimizi duyurmada kararlı olamıyoruz.bu kadar acizmiyiz biz ya .oturan boğa cidden böle bişi bu sitede başlatılamazmı.

aaaaahhh ah..bak şuraya yorum yazanların hepsi de o durumda bir araya gelmezler işte..hepsi zor der ,engelli olduğumuz unutulmuş der,ama buraya yorum yapan bir çoğu destk olup öle bişeyi gerçekleştirmez..ben artık pes ettim..sende unut bunu..

sınava gelirsek,bende türkçeden dertliyim..yaklaşık 10-11 soru boş bıraktım..türkçe tam bir garabetti..yanlış çok çıkacağından eminim..ama diğerleri iydi..ha bide matematikten 7-8 soru yaptım eminim doğrudurlar..hayırlsı hak'tan..

burdaki bir çok yorumu okudum.
SONUÇ:
bir çok kişi dökülecek sanırım..tavan puan düşük olacak gibi..

4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRMESİ DOĞRU BİRŞEY ARKADAŞLAR..KAFADAN UYDURMAYIN ÖYLE BİRŞEY YOK DİYE..O GÖREVLİLER SİZİN HAYATINIZLA OYNAMIŞLAR BENDEN DEMESİ..

4 yanlış 1 doğru götürmesi ÖSYMnin geneleği bu sınavda Görevlinin Cevap kagıtlarını dağıttığı esnadan 2 defa üstüne basa basa 4/1 gideceğini belirtti.Sınav bitimine 10 dakika kala aynı görevlinin boş bırakmayın arkadaşlar hepsini doldurun ifadesi kafamı karşırtirmış olmali ki 5 veya 6 tane soruyu salladım.
kardeşim bizim görevli hiç sallayın demedi 4 yanlış bir doğruyu götürür dedi ve kitapçığın içine baktıysanız orda da bu konuya değinilmiş 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceği belirtilmiş...HA 5 SORU SALLAYAN İLLAKİ BİRİNİ TUTTURMUŞTUR SONUÇ SIFIRA SIFIR ELDE VAR SIFIR:)

arkadaşlar normal kpss müfredatında bile yok matematikde fonksiyon sorusu geldi, ne dersiniz ???

60 tane soru çok azdı süre azdı türkçe soruları uzundu soru sayısı az olduğu için yanlışların dogruları götürmemesi gerekiyordu diye düşünüyorum merdivenler yine sorundu çok iyi bi sınav olmadı sorular ve süreden dolayı

sorular ve cevaplar ne zman açklanacak arkadaşlar

En başta sınav yerim çok alakasız bana uzak bir yerdeydi, haydi ben neyse beni yakınım arabayla götürdü, o da olmasa sabah sabah bayağa yol gidecektik ama yürümekte zorlanan insanlarda var, ki onlarda uzak yerlerden gelmişlerdi, bu baştaki zorluk, çok uzak yerlere vermeleri.. Ayrıca 60 soruya 60 dakika pek adil değildi, ucu ucuna yetiştirdim. Türkçe soruları uzun ve iki seçenekte çok bıraktı beni :) Evet 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor, bunu bile bile matematikten de bir kaç soru salladım :) umarım doğru çıkar.. Devlet yaptı mı yaptı, olay bu, yoksa değnekli olana yürümekte zorlanana 3. katı vermiş, 60 dakika vermiş, bunlarla ilgilenmiyor.. Neyse hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah, Allah büyüktür :)

Arkadaşalar Ben 2010 da memur olarak atadım sadece bu sınava kurumda muafakatla yükseleme ihtimali falan olur diye söylentiler vardı çalışmadan öylesine girdim. Ama düşüncem şu ki;
Genel olarak çok fazla başvurunun olduğu ve alımında düştüğü sınavdan başka ne beklenebilirdi ki? Direk Bilgiye dayalı sorular vardı. KPSS önlisandan bile
bu kadar zorlanmadım:)) Sorular Diğer Engelli Sınavlarına göre çok zordu ve zaman çok kısıtlıyıdı. hele o optik okuyucu karala karala bitmedi bu konuda
dalga geçmişler resmen Zamanımızın bir çok kısmı onla uğraştık... Belki görme engelli kardeşlerimiz için yapılmış olabilir ama zaten onlar okuyucu ve
işaretleyici ile giriyorlar sınava analamdım gitti valla amaçları neymiş bu optik okuyucuları bu kadar büyütmekteki bi daha iyi ki
atanmışım dedim...Yanlışlar doğruyu götürüyordu kitapçıkta ilk sayfada hemen açınca açıklamalarda vardı... Sorduğum bir çok kursa giden ve çalışan arkadaşlarımda kötü geçtiğini söyledi. Hakkınızda Hayırlısı demekten başka care yok ama umutsuz olmayın inanın başarırsınız... İşallah emek sarfeden tüm dostlar atanır...

yemin ediyorum.. sınav resmen işkence idi :(
7-8 soru boş bıraktim
zaman cooook kısıtlı idi.
ben kitabın sonlarından basladigim icin türkceye fazla zaman ayıramadim :(

ve inanın sorular kolay zaman coook az idi

slm arkadaşlar ben meb de yardımcı hizmetler sınıfındayım kurumnetten oluşan hata nedeniyle hazırlayıcı eğitim ve temel eğitim kurslarını gecen sene almam gerekirken gecikmeli olarak o kursları daha yeni bitirdim şuan uygulamalı eğitim notlarımı haziranda alacağım sanırım acaba ömss sınavına girseydim kazansaydım atanırmıydım asaletim daha tastiklenmemiş olmasına rağmen bunu merak ettim bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız varsa ve bana açıklarsanız sevinirim şimdiden herkese hayırlı olsun

arkadaşlar sınav için iyi yada kötü demeden önce hangi kademeden girdiğinizi yazsaydınız daha iyi olurdu. benim lisans sınav fena değildi ama beklediğimden çok daha zordu.

lisans ve beklediğimden zordu, sanırım 45 net ve üstü yerleştirme şansı bulur...

Cevaplarınıza nerden baktınız arkadaşlar ben lise mezunu olarak girdim ama cevapları bulamadım :(

Bu sınavda da tercih yaparken kpss deki gibi meb onaylı sertifika falan isteyecekler mi bilginiz var mı

sınav benim açımdan tarih dışında oldukça kolaydı tarih sorularını hiç yapmasam benim için daha iyi olabilirdi süre konusunda sıkıntı yaşamadım ama osym belki 10 dk kadar fazla süre verse bu konudaki şikayeti olan arkadaşlarımın şikayeti bir nebzede olsa azalırdı herkes için hayırlı olsun

1.Genel Kültür Soruları Çok Uzundu Akılda Kalmıyordu 2 3 Kez Okuyorduk
2.Zaman Çok Azdı Genel Yetenek 20 25 Tane Son 10 Dk Dediğinde Sallayarak İşaretlemek Zorunda Kaldım Çok İyi Geçmedi 60dk Azdı Gerçekten

gördüğüm sorulardan ve sizin paylaşımlarınızdan anladığım,
Lisans mezunları bu sınavda resmen harcanmış. adamlar bizi yerleştirmek istemiyor bu açık. lise ve önlisans soruları çok basitmiş gördüğüm kadarıyla. nerde kıyıda köşede soru var Lisans mezunlarının kitabında toplanmış. ben geçen yıllarda kitap kapağı açmadan kpss ye girdim, 70 aldım. bu nasıl bi rezalet.

ayrıca bazı lise ve ünv.mezunu arkadaşların hala 4 yanlış doğru götürüyor mu diye sorduğunu görmeye artık tahammül edemiyorum. bu sınavdan önce birsürü zaten konuşuldu ve bugünki sınav klavuzunda kocaman kocaman yazmışlar. bi zahmet okuyuverseydiniz keşke..ne kadar hazırcı ve dikkatsiziz.

sınav süresinin 60 dk olması ayrı komedi. ben mat. cevaplamadığım halde zaman yetmedi. türkçe soruları paragraftan ibaret;tek bir tane noktalama işareti sorusu dahi çıkmadı. hiçbir sınavın verilen zamanla soru sayısının aynı olduğunu sanmıyorum. zaman konusunda sıkıntı çekmeyene ilginç derim. üstün yetenek.

bi kez daha kendi kadrolarını oluşturacaklarına inandım. içinizde onların kadrosundan arkadaşlar varsa,hayırlı olsun.

ÖYS-ÖSS ve keyfi olarak zamanında TÜbitakın belli sınavlarına girip derece yapmış-özel sektörde kısmende olsa profesyonel bilgi gerektiren konularda çalışmış-keyfi kpds ye girmiş biri olarak lisans ve ön lisans sorularının alakasız zor olduğunu rahatca yazabilirim-180 soru içine 15-20 çok zor o konuda uzmanlık sorusu sorarsınız fakat 60 soru içine bırakın uzmanlık sprusunu bunun içine sadece uzman seviye testinin içinden alma sorular sorarsanız bence şaibeli durum vardır. Anladığım kadarıylada lisans ve ön lisans sor kitapcıkları kişilere göre farklıydı yani aliye gelen 60 soruyla veliye gelen 60 soru aynı değildi-en azından benim sorduğum 4 kişiden bu sonuca ulaştım. Burda kimsenin umudunu kırmak istemem fakat düzen hep aynı düzen kağıt üstünde ve sözde geçenlerle gerçek bir değil. Birde kamuda ön lisans ve lisans düzeyinde atama yapacak bir kurum 60 genel kültür ve bilgi sorusuyla zaten eleme yapamaz. Bilemem belki diploma örnekleri ve sigorta numarasıyla kminin çalıştığı sektörlere göre bir yöntem geliştirmişler diye yazarım;komik olur :) kısa ve öz 2.000.000 kişinin girdiği sınavlardan ilk 5000 e giren bir birey olarak bence alakasızdı sınav ve sorularda doğru oran yöntemiylee incelendiğinde üst seviye zor statüsünde bulunuyor.

lisans düzeyinde sınava girenlerin sınavı kolay olarak nitelendirmesini anlamak mümkün değil. kpss lisans düzeyinde hatta daha da fazlasını sormuşlar. tarih kendi alanım ona ragmen cevaplandırırken şüpheye düştüğüm sorular oldu. gerisini siz hesap edin. bu arada lise düzeyini nasıl sordular bilmiyorum; ancak önlisans düzeyini kolay sormuşlar.
hakkımızda hayırlısı demekten başka diyecek birşey yok...

Askin_Keskin bence olay çıkarmalıydın orada arkadaşım. Sınav klavuzunda okullarda refakatçilerin olacağını yazmışlardı. Yardım etmeye mecburlar. Sustuğumuz için bu hallerdeyiz. Bu rezalete nasıl göz yumabiliyorsunuz. Ben olsam fotoğraflarımı çeker, yardm edilmediğini kanıtlar bunları mahkemeye veririm. Rezaletin daniskası.her sınavda bu rezaleti yaşıyoruz. Bugün refakatçiyim diyen birine yine birsürü çıkıştım sizler adına. Ik-mık ettiler. Bir şey söyleyemediler tabiî ki.

nuwanda çok çok haklısın. Çalıştığım günlere de yanıyorum şimdi bide o yorgunluk üzerine. Hayatımda birçok sınava girdim, geçen en kötü sınavım buydu. Hangi akla hizmet, ne cesaretle böyle soruları karşımıza çıkarırlar. Hiç mi soru görmedik. Kpss den bin beter. Sanki cumhurbaşkanı seçilecek, onun sınavı. Alt trafı 60 soru bu. 60 soruda bide yanlış doğruyu götürürse gülerler buna.

S ü r e

29 2012 yapılan ömss herkes süre azlığından yakınıyor
doğru gercekten genel kültür 1 soru haricinde hepsi net yaptım türkcede öyle matemati bölümünme geldim gercekten çok kulaydı hemen bildiklerimen 6 tane yaptım diyerleride kafadan attım kağıtım almaya az süre içinde yaptım hayırlısı inşaallah

geel,görme ve işitme engelli lisans kitapçığı idi benim.. bana çok zor geldi. hiç umudum yok..

Çok zordu diyen arkadaşlar sanırım Üni mezunusunuz?

Ben lise mezunu olarak girdim.Türkçe bana çok çok kolay geldi..Aşırı uzatmamışlar paragraf nerdeyse hiç yok güzeldi.Matematik de okadar ağır değildi 3boşum var o da geometri gibi olan kısım:) Ayrıca matematikte kursta işlediğimiz konularla alakası yoktu sadece 2soru çıkmış kursta anlattıklarından. Coğrafya umduğum gibi zor değildi şahsen benim çözdüğüm testler çok daha zordu ama sınavda kolaydı.Tarihde 1yanlışım var sanırım emin olamadığım 1soru vardı.Anayasa çalıştığım yerlerle yine alakası yoktu :) Kolay gibiydi yaptım ama bilemiyorum doğru sanırım:) Güncel konular da bence çok güzeldi yani toplamda 3boşum var 5-6 yanlış yapmış olsam sanırım güzel bir puan alırım bilemiyorum.Yerleşmem de olur diye umut ediyorum ama bilemiyorum tabi

Sınava girdiğim sınaftaki hocadan da çok memnun kaldım:) Hatta çok sevdim adamı..Çok iyi ilgilendi.Sınıftakiler hep işitme engelli olduğundan tek göstererek uyguladı vs. Bugün benim düşündüğüm şekilde değildi:) Allah hayırlara yazsın ne diyelim.Sorular açıklanınca belli olacak bilemiyorum

forumcu;

ab merkez merkez bankasının başkanın ismini soracak kadar alçaktır bu ösym. ulan ab merkez bankası var mı yokmu onu bilmiyorken başkanın ab merkez bankasının başkanın adını nerden bilelim geri kafalılar. ab merkez bankasınında başkanında ösymnin de gelmişiniiii geçmişiniiiii ...............HA HA AHA AHA HA HA OOHH HAHAHAHAHAH HAA ÇOK GÜLDÜM VALA

dilemma;

yazınızdaki her bir cümleye tamamen katılıyorum.. ben de lisans mezunuyum ve bugüne kadar hiç bir sınavımın bu denli kötü geçtiğini hatırlamıyorum... sınavı çok kolay geçen arkadaşlara sanırım kolay sorular gelmiş..

Plumeria;
senin adına sevindim.. umutlu olman çok güzel.. dediğin gibi ben lisans mezunuyum ve sınavım çok kötü geçti.. çok ağır yüklenmişler bize..

Onlar kim 500 bin tl ister soruları soru hazırlayanlar o akşam yarışma programına takılmışlar.....ayrıca teste müzik çalmiyordu yoksa diyecekti avrubada ki diskocu kim

Işitme engeliler 80 zihinsel 100 dk idi

cihan74 =))))

gamzecim. Allah yardımcımız olsun diyeceğim ama bunlar o yola da taş koyar ne diyim. Resmen birilerinin önünü açmak için bizi alet ettiler. Birsürü hükümet yanlısı engelli derneği var. Oradakiler nasıl yerleşecek. Buyrun.. bu bir kılıf. Ben bu sorulardan rahatlıkla o sonucu çıkardım. Yoksa bu rezaletin başka adı olamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt