Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonrası görüşleriniz, ilk izlenimleriniz, beklentileriniz..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yaşım 33, üniversiteyi bitireli 12 yıl oldu. bu saatten sonra oturup kafa patlatamazdım tarihmiş, matematikmiş zaten fazlada zamanımız yoktu, 2 ayda ne kadar çalışılabilir. sınavda soruları görünce çalışmadığıma hiç üzülmedim. çoğu ekstra bilgi ve ayrıntı içeren sorulardı. değil 2 ay 6 ay çalışsan faydasız, bu bağlamda yeni mezun yada halen okuyan arkadaşlar biz dinazorlara göre daha şanslıydı bilgi tazeliği açısından.

uzun yıllardır sınav tecrübesi olmayınca süreyi ayarlamakta çok zorlandım ve oluşan zaman darlığı stres yarattı. türkçedeki uzun paragrafları görünce, sınava son sorulardan başladım, matematiğe geçtim ve en son kalan zamana türkçeye baktım. süre yetseydi eminim çok daha iyi olurdu fakat oyalayıcı, zaman alıcı, çelişkili cevaplı sinir bozucu çok soru vardı. Son ygs, kpss 1. lerinide soksan bu sınava 60 dakikada 55 net çıkaramazlar. Belkide amaç, çok net yapılmamasını sağlayıp zaten sınav öncesi bulanık olan suyu iyice bulandırmaktı. herkes az net yapıp, çok yakın puanlar alacak ve amcası dayısı olanlar atanacak, kimsede ben 60 net yaptım diye itiraz edemeyecek. umarım böyle olmaz.

olay başından beri yanlıştı ama 20.000 atama lafına inanıp girdik bu yola. sınavdan evvel zaten çok fazla umdum yoktu, sınav sonucunda da görüşüm değişmedi. umarım ayak oyunları olmadan, hakeden ve en çok ihtiyacı olan arkadaşlarımız istediği bölüme ve mesleğiyle ilgili bir işe atanırlar.

sorular gayet kolaydı bence onun için yüksek puan alamayanların işi zor inş herkez yerleşir

kitapçıktada yazıyordu 4 yanlış 1 doğruyu götürür diye, ayrıca salon başkanıda söyledi... bence türkçe soruları çok uzun zaman çok kısaydı.

türkçede paragraflar uzundu yani 1 sayfada 2 tane soruyu sığdırmışlar :) matematiğe gelince hiç beklenmedik sorular idi ne bilim normal kpss veya ygs tarzında sorular idi.. sınavda bazı arkadaşlarda kktc kurucu cumhurbaşkanı kim sorusunu kktc cumhurbaşkanı kim diye okumuşlar sonradan hatırlatınca başladılar gene sövmeye :))) birde sınav süresinin çok kısa olması / cevap anahtarı işaretleme şeysi ne kadar büyüktü öyle millet karalayana kadar vakit gecirdi sonra hoca kağıtları dinlemeden çekti topladı millet isyan çıkardı valla elemanın biri hepiniz soytarısınız dedi çekti gitti diğerleri yuhh falan dediler dengesiz hocada çıkın gidin çıkın dışarı falan demez mi :)))))) bu sınavı iptal ettirelim diyenler var çünkü aylarca çalışmış arkadaşlar sonra ösym gelip 80 dakikada bütün emeklerine sıçtı herkesin :) herkese geçmiş olsun ne diyeyim.

Arkadaşlar LİSANS kademesinde girdim. Sınav umduğum gibi geçmedi. Açıkçası; KPSS bile ÖMSS Lisans'tan kolay demekle abartmış sayılmam!

ÖSYM'yi tebrik ederim. Ayrıntısına kadar sormuşlar, helal olsun (!) ÖMSS Lisans'tan full çıkaran olursa alnından öperim onun..

Lisanstan ful çıkaran olabileceğini ben de zannetmiyorum. Oldukça zordu. Merkez bankası, Dünya bankası başkanı görev süresi gibi soruları görünce çok şaşırdım.

Türkçeden noktoalama gelmedi fill gelmedi edat yok anlatım bozukluğu 2 tane inanılmazz derece halk eğitim kursu ne zaman harcadık yazık be vatandaşlık 1982 anayasa hikaye 45 net bekliyorum hayırlısı

Türkçe uzun idi ama yoruma dayali mat da 1-2 soru zordu idi diğer mat sorularini fuul yaptim kisacasi 48-49 net bekliyorum

Önlisans kademesinde Genel Engelli grubuda girdim sınava. Beklediğimden çok kötü geçti sınav. Aslında sorular çözülmeyecek kadar çok zor değildi ama sürenin çok az olması sebebi ile sağlıklı düşünemedim. Birde sınav başlamadan önce yerinden bile kıpırdamayan görevlinin sınav başladıktan sonra sınıfın içinde sürekli dolaşmasıda dikkatimi dağıtınca tamamen çuvalladım. Yapamadığımı boş bıraktım. 32 soru yaptım bunların en az 28-30 tanesi doğrudur diye düşünüyorum.

45 net çıkartmak zor değildi matematikte bir iki soru vardı ve tarihte 6-7 soru vardı zor olan lise düzeyince girdim ben 45 net çok rahat çıkar ama

cevap anahtarı kutucuğu işkenceydi gözüm gibi karala karala bitmedi en çok karalamaya zaman harcadım soru okumaktan çok.....

birde cüzdanı bile içeri almadılar rezalettti yoksa sınav iyiydi 2 kere 2 yi soracak halleri yok makuldu bi kaç soru dışında cüzdanı içeri almamarı dehşete düşürdü beni kırtasiyelerle anlaşmalı olduklarına kalıbımı basarım okulların :)

o değil de emin olamadığım Evliya Çelebi Yılının cevabı 2011 di bilgilerinize..

Valla onu bunu bilmem kimse bana kolaydı demesin...ösymi yi devleti tebrik etmek lazım 2 kere daha girersek bu sınavlara biz artık tuz (tıpta uzmanlık sınavı) sınavlarınada gireriz...bu kadar saçma sapan ayrıntılı soru ve cevapları bu kadar yakın kafa karıştıran bu kadar kısa süre koyan ları tebrik etmek lazım...hepsinin allah belasını versin....adiler.....iyiki ömss sınavı soruları yani....türkiye de bir kişi bana demesin...benim kesin 40 netim var diye.....soruları resmen cevaplanamsın diye seçmişler ayrıntılı...olarak..özürlü tüm insanlar güncel ilgiden tarihi ve cğrafi bilgiden toplumsal bilgiden hayat standartalrı gereği yaşadıkları ve bulundukları ortama göre bu fiziziklse eksiklerinden dolayı ...bu tür bilgilerden yoksun olmaları gayet normaldir ama ...bu sınavı hazırlayan inekler..düşünceiz sefilleri...bunu düşünememiş..ve sanki mühendis alıcaklar gibi sorular sormuşlar bu kadar kısa süre vererek..ve de 4 yanlış bir doğruyu götürü demişler....allahınızdan bulun en diyim........adi şerefis köpekler....

yazıktır yaa genel kültür sorlarına geçtim okumaya fırsat kalmadan süre bitti, keşke ilk genel kültürden başlasaydım boş kaldı türkçe yordu upuzun sorular kaç satır soru yaa böyle işmi olur zayıf alacam kesin onu biliyorum ama süre yetmedi genel kültüre yazık bukadar insana birde cevap anahtarı karalama şıkları kocaman kardeşim onu düzgün karalayana kadar dakkalar tükenir bee vicdansızlar görme engelli arkdaşlarımıza idael cvb anahtarını bizlere genele neden yaparsın karalaması bile sorun oldu benim açımdan süre bakımından yani, resmen eziyet işte başka bişe değil,,,

bu akp ye oy verenler utansın. eski sistem daha iyiydi. devlet kurumlarını yaptığı sınav çooook daha adaletliydi.

ne 80 dk sı yaaa sen ne sınavına giridn süre 60 dk..ydı söve söve bir hal oldum....allahsız şerefsiler....25 dk biriğinde anca türkçe bitmişti benim....

Açık ve net sorular zordu süre de azdı.

aynen holosko kardeşim bende öyle oldu türkçe mafetti süre bakımından keşke genel kültürden başlasaydım kolay sorular güme gitti işte boş kaldı süre yetmedi okumaya bile :S

bende türkçeyi çözüyordum baktım soular zor ve süre daralıyor. hemen tarih coğrafya tarihe geçtim. onları yaptıktan sonra türkçeye geri döndüm. ancak bitirdim.

Bana görede zaman ayarlamasında problem vardı.Kolay diyemem sınav için...4 yanlış bir doğruyu götürüyordu...Kitapcığın 2. sayfasında buna dair açıklama vardı..O yüzden bilmediğim soruları kesinlikle ellemedim.Zaten 60 soru olduğu için..
İnşallah sınava giren tüm aday arkadaşlar için hayırlısı olur..

arkadaşlar kaç soru yaptınız....???
55 soru
13-15 yanlış gelebilir ....

sizde durum nedir..??

Sınava ben çalışmadım ama sorular hiçde kolay değildi. Genel yetenek bittiğinde genel kültüre 15 dk gibi çok az bir süre kaldı da onda da panik olduğum için doğru dürüst cevap veremedim. Yinede herkes için hayırlısı ne ise öyle olsun.

lisans düzeyinde sınava girdim izlenemlerim girdiğim 3 kpss sınavının hepsinden daha kazıktı açıkcası bu kadar zor beklemiyordum bu sınavdan 60'ı geçenin atanması garanti olur..

ÖSYM'DEN BASIN DUYURUSU (29 Nisan 2012)

2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS): Sınavın Uygulanması

2012-ÖMSS, 81 il merkezinde, 968 sınav binasında ve 12.128 sınav salonunda gerçekleştirilmiş ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır. Sınavın yürütülmesinde 41.756 personel görev almıştır. Sınava, özür durumu %40 ve üzerinde olan; ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde mezun veya mezun olabilecek durumdaki toplam 60.375 aday başvurmuştur. 9.960 aday görme özürlü, 7.497 aday işitme özürlü, 3.015 aday zihinsel özürlü, 39.903 aday ise genel özürlü grubunda sınava başvurmuşlardır. Sınava başvuran adayların 48.156’sı ortaöğretim, 7.074’ü ön lisans, 5.145’i ise lisans düzeyindedir.

ÖMSS’nin ülkemizde ilk defa yapılması nedeniyle, özürlü adayların en iyi şartlarda sınava girebilmelerini sağlamak için her türlü önlem alınmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşlar ile sorunsuz bir koordinasyon sağlanmış ve sınav sırasında oluşabilecek sağlık sorunlarına acil çözümler üretmek üzere sağlık personeli görevlendirilmiştir. Belediyeler adayların sınav binalarına ulaşımlarına büyük destek sağlamıştır.

Merkezimizde ÖMSS’ye başvuran adayların özürlerine ilişkin özel durumları tek tek değerlendirilmiş ve özürlerine uygun test ve sınav ortamı oluşturulması için en üst düzeyde çaba gösterilmiştir. Sınav, kurallara uygun olarak herhangi bir sorun olmadan tamamlanmıştır. Sınavdan kısa bir zaman öncesine kadar adayların sağlık sorunları nedeni ile oluşan ancak ÖSYM’ye bildirilmeyen değişiklikler söz konusu olmuş ve Bina Sınav Sorumluları ile görüşülerek adaylar için en uygun sınav ortamı oluşturulmuştur.

Sınavın sorunsuz gerçekleştirilebilmesi için adayların özür durumları ve öğrenim düzeyleri dikkate alınarak farklı test kitapçıkları oluşturulmuş ve sınav kuralları özürlü adaylar için yeniden düzenlenmiştir. Özürlerinin adaylara dezavantaj oluşturmaması için sınav uyarlamaları gerçekleştirilmiş ve adayların sınav sırasında yaşam koşullarını kolaylaştıran ve sürekli kullanmak durumunda oldukları araç gerecin sınav binalarına alınmasına izin verilmiştir.

Her özürlü adayın kendisine özgü durumu söz konusu olabileceğinden sınavın tasarlanması için azami titizlik gösterilmiş ve oluşturulan ÖMSS Bilim Kurulunun görüş ve önerileri doğrultusunda sınav nitelikleri belirlenmiştir. Bu süreçte özürlü temsilcileri ve sivil toplum örgütleri ile görüşülmüş ve özürlülerin durumları ile ilgili bilgiler alınmıştır.

Sınavın hemen öncesinde ve sırasında öngörülmeyen sorunlara anında çözüm üretmek üzere sınav merkezlerinde üniversite rektörleri ile vali yardımcıları, il emniyet müdürlükleri, il milli eğitim müdürlükleri, il sağlık müdürlükleri, belediye başkanlığı temsilcilerinden oluşan ÖMSS Sınav Koordinasyon Kurulları oluşturulmuştur. Bu kurullar sınav öncesinde toplanarak sınav merkezlerindeki düzenlemeleri gözden geçirmiş ve eksiklikleri gidermiştir. Sınav merkezlerinde sınav güvenliği ve ÖSYM’nin ÖMSS Sınav Uygulama Yönergesi eksiksiz uygulanmıştır.

Sınav günü ÖSYM’de çağrı merkezine ilaveten oluşturulan Sınav İzleme ve Çözüm Masasında doğrudan sınav binaları ile iletişim kurmak üzere tahsis edilen 20 özel telefon hattı ile sınav bitinceye kadar sorulan sorulara anında cevap verilmiş ve tüm ülkede sınavın aynı kurallar ve prensipler ile yürütülmesi sağlanmıştır. Çağrı merkezinden şifrelerini unutan ve kaybedenlere ücretsiz şifre temin edilmesi sağlanmıştır.

Her sınavda olduğu gibi ÖSYM’de oluşturulan izleme merkezi ile sınav merkezlerinde bulunan sınav evrakı saklama merkezlerinin tamamı hem içeriden hem de dışarıdan kameralar ile 7/24 kesintisiz olarak izlenmiştir.

ÖSYM Başkanlığı olarak sınavın tasarlanmasında görev alan Bilim Kurulu üyelerimize ve ilgili kamu kurumları uzmanlarına, sivil toplum örgütü temsilcilerine ve Merkezimize gönderdikleri bilgiler ile katkı sağlayanlara çok teşekkür ederiz. Ayrıca sınavın yürütülmesi için katkı üreten illerdeki koordinasyon kurulu üyeleri ve başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve illerde bulunan Bakanlık İl Müdürlükleri Personeli olmak üzere, soru yazarları ve 20 gün süre ile her türlü iletişimden uzak olarak kapalı dönemde kalarak baskı işlemlerini tamamlayan tüm çalışanlarımıza, sınavın tüm aşamalarına katkı veren ÖSYM personeline, Sınav Merkezi Yöneticilerimize, Bina Sınav Sorumlularımıza, sınav salonlarında görev alan sınav görevlilerine, sınav öncesi ve süresince güvenliği tesis eden emniyet güçlerimize, Sağlık Bakanlığından görevlendirilen sağlık personeline ve refakatçilere, sınav evrakının tüm sorumluluğunu üstlenerek sınav merkezlerine ulaştırılmasını sağlayan kurye görevlilerimize, sınav kurallarına uyarak sınavın sorunsuz geçirilmesini sağlayan ve sınava katılan tüm adaylarımıza, sınav merkezlerinde sabırla görevlilere destek veren aday yakınlarına teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

sınav kolaydı
hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun

t.c merkez bankası başkanı kaç sene görev yapıyo bu arada? :)

Süre azdı gerçekten ,hiç çalışmadan girdiğim için bir beklentim olmadığından daha çok mantığımı ve iç sesimi dinlemeye çalıştım.buna rağmen sorular çokta zor gibi gelmedi biraz gündemi takip etmişse insanlar,ben haber bile izlemem gerçi:dpanik degildim hiç.atanamayacağıma kesin gözüyle bakıyorum.salladıklarım tutarsa ona bişi diyemem.ama gerçekten çalışanlar atanamazsa üzülürüm yazık olur cidden.bide giriş katları neden bedebsel engellilere vermemişler anlam veremedim .ta 3 kata çıktım.gerçi bana göre engellileri iş için sınavla almalarıda aptalca.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt