Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Sonuçları Gelecek Hafta Açıklanacak (Bakan Fatma ŞAHİN'in Açıklaması)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Boşuna heyecan yaptırıyorlar, inşallah boş kadro açarlar atama olmadıktan sonra sınav yapsan ne, yapmasan ne hakkımızda hayırlısı olsun.

ÖMSS Haftaya açıklanıyor..

ÖMSS sonuçları haftaya açıklanıyor Haberleri, En Son Haber || Samanyolu Haber

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Dünya Engelliler Haftası Şöleni'nde yaptığı konuşmada, engellilerin en önemli sorunun istihdam olduğunu belirterek, "Oturduğumdan beri 10 tane kardeşimin en az yarısı iş istediğini söyledi." dedi

İki hafta önce yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı sonuçlarının gelecek hafta açıklanacağını söyleyen Şahin, "Önce 7 bin kardeşimizi hangi kategoride, hangi puanı aldıysa; karşıda da hangi talep varsa bunu adil şekilde yerleştireceğiz." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Dünya Engelliler Haftası Şöleni'ne katıldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak engellilerin yanında olduklarını belirterek, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2005 yılında çıkan yasa ile engelli vatandaşların ilk kez bir yasaya sahip olduğunu hatırlatan Şahin, "Bu yasa ile birlikte hukuki devrim gerçekleşmiştir. Ama baktık ki esas sorun zihinlerde, gönüllerde, kalplerde. Bir taraftan hukuki devrimi gerçekleştirip bir taraftan da zihinsel devrimi gerçekleştirmeye çalıştık." dedi. Esas engelin elde, ayakta, gözde, kulakta olmadığını söyleyen Şahin, "Bir kardeşimin ayağında sorun varsa, onun elinden, beyninden, kalbinden istifade etmemiz gerektiğini gördük. Herkesin insan olduğunu, hak ettiği insanca yaşam kalitesine ulaşması gerektiğine inandık." diye konuştu.

Engellilerin en önemli sorunlarından birinin istihdam olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti: "Oturduğumdan beri 10 tane kardeşimin en az yarısı iş istediğini söyledi. En doğal hakkınız. 'Biz mali olarak destek görüyoruz ama çalışmak istiyoruz' diyorlar. Biz de sizin çalışmanız için gerekli tüm alt yapıyı oluşturuyoruz. Hem kamuda hem özel sektörde boş olan kadroların doldurulması ile ilgili birebir takipçisiyiz. Yaklaşık iki hafta önce çok önemli bir sınav yapıldı. 60 bin kardeşimizi birebir takip ettik. Evlerinden aldık sınav yerine ulaştırdık. Önümüzdeki hafta sınav sonucu açıklanıyor. Önce 7 bin kardeşimizi hangi kategoride, hangi puanı aldıysa; karşıda da hangi talep varsa bunu adil şekilde yerleştireceğiz. Şimdi ilkokul mezunu kardeşlerimizi kura ile işe yerleştirilmesi ile ilgili talepleri almaya başladık. Bir taraftan da bunun takipçisiyiz."

Şahin'in konuşmasının ardından ihtiyaç sahibi 9 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi. Programda çok sayıda özürlü vatandaşın Bakan Şahin'e çeşitli konularda taleplerini ilettiği görüldü.
CİHAN

Arkadaslar bu sorunun cevaı çok kolay bakın osym sınav takvimine , yapılan sınavın tarıhı ile açıklanan tarıh arasında ki gün sayısı. oda eşittir 24 gün.. benım tahminin gecen ayın 22 de yapılan diş hekimligi vs sınavın açıklanması eger bu gün olursa ömss sınavının açıklanma tarıhı 23 mayıs .. yanı 24 günlük bie bekleme.. gerisini de ösym bilir fatma şahin bilemez... o bilseydi 20 bin demezdi sonra 40 bin daha sonra faruk çelik 3512 demez di... yanı fatma şahine aldanmayın.. mantığınızı yürütün ösym sayfasına bakın yeterlidir..
Ayrıca bütün kader arkadaşlarıma hangisi hayırlısı ise o olsun inşallah gönlünüze göre olur..

Yüreğinle yaz: Çok doğru söylemiş, bu sınav ortalama 24 mayıs ve sonrası açıklanma tarihi denilebilir. Fatma Şahin'in ben hiç bir söylemine güvenmiyorum.

ahmetdemir;
Duyda inanma siz takip ettiğiniz için mi sayın şahin bir sürü sahte rapor alan sınava giren kişi yakalandı? Resmen insanla dalga geçiyorlar...

o degilde hep savundum sayın bakanı ama bazen bende düşünüyorum artık bu açıklamalar acemicemi yoksa yarım elma gönül elma mı .

ozkancey;

Ben eğer gündüz vakti içip kafayı bulmadıysam halen birileri bizim zekamız ile dalga geçiyor...

Bu adamlar iktidara geldiğinden beri ne ara 35.000 engelli devlet kurumlarında kadroya girdi bilen varsa söylesin.

Bu arada gerçek açık 20.000 değil 40.000 kişi civarındadır. Bkz. DPB 2011 İstatislik Raporları. İnsanları aptal yerine koymayı bırakın artık.

arkadaşlar sınav sonuçları ne zaman açıklanacak bilen varsa lütfen bana cevap versin cevap yazan herkese teşekkür ederim

23.360
engelli açığı var gerçi son 9 ay icinde yine engelli açığı olmustur

arkadaşlar sınav sonuçları tahminimce cuma günü yani 18 mayısta açıklanır 25 mayısa kadarda tercih süresi verirler kura ile atananlar ile birlikte ikisi aynı anda biter aynı andada atamalar yapılır.

Arkadaşlar Fatma ŞAHİN'in yaptığı son 2-3 acıklamaya bakılırsa ; Sınav Açıklanma tarihi önümüzdeki haftanın sonunu bulur.. Birde şu olay var : Kura Başvuru Tarihleri 14 - 25 Mayıs 2012 Arasi.. 25 Mayıs 2012 Cuma günü saat 17.00 itibariyle Kura Başvuruları bitiyor ... Benim tahminime göre ; 25 Mayıs 2012 Cuma Aksam Saatlerinde ÖMSS - 2012 Sınav Sonucları acıklanır .. Hakkımızda Hayırlısı Olsun

ÖMSS Başbakandan açıklama

[FONT=lucida grande]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezindeki AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Engelliler haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.[/FONT]

[FONT=lucida grande]ENGELLER HAFTASI[/FONT]
[FONT=lucida grande]Özel eğitimden yaş sınırını kaldırdık. Okullardaki öğrenci s[/FONT][FONT=lucida grande]ayısı 2002 yılında 17 bin kişiydi. Şuanda 40 bin rakamına ulaştık. Özel eğitim sınıflarında eğitim gören engelli yavrularımızın sayısı 7 bin kişiyken bugün 17 bine ulaştı. Ücretsiz taşıma uygulaması edvam ediyor. Engelli kardeşlerimizin ailelerine destek olmak için her ay asgari ücret tutarında ödeme yapılıyor. Şuanda 372 bin engelli ailesi bu yardımı alıyor. Engelli istihdamını çok yoğun kararlı ve samimi şekilde teşvik ettik ve ediyoruz. Engelliler için ayrı ve merkezi bir sınav getirdik.

Kamu ve özel sektörde engelli kotasında 11 bin kişi çalışıyordu bu rakam 9,5 yılda 102 bin 744 kişe tırmandı. Sadece 11 yılda istihdam edilen engelli sayısı 38 bin. Bu konuda hiç bir yavaşlama olmadı.
[/FONT]

maliyenin ödeneğini ayırdığı 23 bin kadro nerede ondan bhasetmemiş sayın başbakan gelen rakam veriyor matematiğimiz iyi değil :D

net bir açıklama yok atanacak kişi sayısına değinmemiş bile herzamnaki klasik açıklama bizden önce şukadardı bizim zamanımızda şukadar oldu :(

ya başbakan yalancı ya da dpb! çünkü şu an itibari ile kamuda çalışan özürlü sayısı belirlidir. dpb göre kamu da çalışan 20,826'dır.
alın burdan bakın tüm istatistiklere!!
DPB

loddin;
Özel ve Kamu tabirini görüyorsunuz değil mi açıklamada?
Başbakan takıntısı yüzünden göremediniz galiba... Öncelikle bir Başbakana (sevmeseniz bile) yalancı demek hiç hoş değil. Bütün fabrikalarda engelli istihdamı var,çünkü zorunlular. Başbakanımızın kıymetini bilelim. Engelliler hiç olmadığı kadar önemseniyor,destekleniyor onun döneminde...

Yani sizinv erdiğiniz DBP sadece kamudaki sayıları içeriyor... Hüküm vermeden önce iyi bir okuyun, kendi yazdığınızla kendi tezinizi çürüttünüz

Arkadaşlar ben birşeyi çok merak ediyorum 80 üstü alan atanır 80 altı alan atanamaz gibi hesaplamalar yapan arkadaşlar neyi baz alarak yapıyorlar çok merak ediyorum örneğin bir yere 10 kişi alınıyorsa 8 kişi tercih yaptıysa oraya başka yere tercih yapan 80 alan arkadaşımı atayacaklar yoksa o 8 kişiyimi alacaklar bu hesaplamaları yapan arkadaşlar bu sorumu cevaplasınlar

Gökhan Bey ; tüm sitelerdeki yorumlara bakiyorum, netlere bakiyorum , resmi acıklamalara bakiyorum; İnanin hersey corbaya dondu .. Bir kere ÖMSS Sonucları acıklanınca ; Puanın cok fazla bir önemi oldugunu dusunmuyorum.. Neden derseniz ; ÖMSS nin bir oncesi yok.. Taban - Tavan Puanları yok .. O sebeple Hangi Gruptan giriliyorsa ; Lisans Girenler ( ÖMSSP3 ) icin 5.144 , Ön Lisans Girenler ( ÖMSSP2 ) icin 7.070 , Ortaöğretim Girenler ( ÖMSSP1 ) icin 48.000 kisi de kacinci sirada olunduğudur .. Her Grubun kendi siralamasi ayrı olacaktır.. Yani ben Lisans - Genel Özürlü Girdim; benim sadece ÖMSSP3 Puanım hesaplanacak ve 5.144 kisi icinde kacinci oldugumun bilgisi verilecektir.. Bizim puandan daha cok kacinci sirada oldugumuz onemlidir .. Örnek : Ben 700 üncü oldum ve Lisans 1.000 kisi alınacak.. Bu durumda ; Kotu bir Tercih Sıralaması yapmassam muhtemelen atanırım.. ama puanım 80 ; Hep istanbul, izmir ve ankarayı yazarsam; 80 lede acıkta kalma ihtimalim olabilir.. Gökhan Bey ; size soyle soyliyyeim; sitelerdeki yorumlara ve netlere cok takılmayın .. Mesela bir Ortaöğretim Mezunu ÖMSSP1 Puanı 90 ; Bir lisans Mezunu ÖMSSP3 Puanı 70 ; Ortaöğretim Mezunu mesela istanbul da bir semti secip acıkta kalabilir, lisans mezunu bu puanıyla istanbul da bir semte atanabilir.. Tercih edilmeyen illerin puanları dusuk kalabilecektir.. 30 Puanla bile atama gorurseniz şaşırmayın... 2010 Sağlık Bakanlığında oldugu gibi .. Mesela Siirtti sanirim; 1 Kisi Lisans Başvuru yapmış ve 1 kisi alınacakmış, adam 30 puanla atandı .. ÖMSS - 2012 de de bu ve buna benzer durumlarla nadiren de olsa karşılaşabiliriz... Saygılarımla ...

işte benimde anlatmak istediğim buydu bazı arkadaşlar yazıyorlar 80 üstü alanlar atanır alamayanlar atanamaz neye dayanarak bu yorumu yapıyorlar çok merak ediyorum

Gökhan Bey ; Ben ne yorumlarla karşılaştım bilseniz ... Adam bir Facebook sitesinde diyor ki ; Lisans 58 Net Yaptım atanır mıyım ? --> Simdi bu soruya 4-5 değisik acidan bakmak lazim .. 1-) Lisans - Genel Özürlü Giren biri olarak ; O sorulardan 55 ve üstü net yapan varsa; Ya Boğazici Mezunudur ya da Odtü ... Bu benim fikrim 2-) O 58 Neti yapan arkadasi merak ettim ve Profiline baktım; Salihli Lisesi diyor mezuniyette ..Universite filan yazmiyor.. Yani bence sallamiş 58 net olayi , ayrica Lisans Mezunu oldugunu da dusunmuyorum 3-) Bu acıdan bakarsak ; Lisans Mezunu bir aday eger 50 ve üzeri net yapiyorsa ; gelip sitelerde bu kadar net yaptim atanır mıyım demez; o zaten o netleriyle atanacağini bilecek kadar zeki insandir ... 4-) Bu ve benzer abartı yapan kisiler ; diğer adaylari oyundan dusurmek ve belli taktikler yaparak bunları uyguluyorlar ...

Bende Forumlarda su yazimi paylastimm: Arkadaslar 60 Net Yaptım Atanır mıyım ? diye Soranlar olursa şaşırmayın :) :) :)

O yuzden Gökhan Bey ; Sitelerde Resmi Acıklamalar haricinde ve Site Yoneticileri ve eskiden beri bildiğiniz tanıdığınız kisiler haricindeki yorumları okuyun ancak cok fazla takılmayın ... 1,5 Yıllık Engelli Sitelerindeki Tecrübelerime istinaden yapiyorum bu yorumu ...Hakkımızda Hayırlısı Neyse O Olsun .. Saygılarımla ...

engin temiz;
:) bak yiğidim beni sadece kamu alakadar eder. burda tayyipçilik oynanmıyor. bu iş oy toplamak için göz boyama. banane ya da sanane özel sektördeki istihtam. elbette özel sektör de önemli ama özel sektör özürlü çalıştırmazsa anasını ağlatırlat, ağlattılarda. iş kamuya gelince bin türlü bahane uydurdular. nerdeydi senin tayyibin 9 yıldır. bu sene mi aklı başına geldi. sana sunu diyeyim özürlü olarak iki kez ayrı özel sektöre girdim çıktım. özel sektör devamlı değişir. bana kamuya kaç kişi atadı onu söyle. beleşten tayyipçi olma.
özürlüler için en güzel atılımlar sevilmeyen ecevit zamanında olmuştur. haberin olsun bunlardan öyle konuş beleş tayyipçilik yapma.
bu site içindeki şu yazıyı oku sonra otur düşün...

http://www.engelliler.biz/forum/eng...rler/64219-ozurlu-karnesi-en-iyi-hukumet.html

kardesim suan bir tarfsız olarak seni kınıyorum...
bu site cok ünlü kac milyon kişi girip cıkıyor
ömss sınavına girdin ise bunu herkes okuyor bugunden sonra deyil sana kamu özel sirkette bile böyle giderse zor iş bulursun bunuda bil. bu akılla

ha tamam hükümet engelli alımını azda bulsakta yemin ediyorum bu bir sulu niymet
ben partici deyilim sahsım adıma ben bu hükümetten rzıyım allah razı olsun.
kactane arkadasım evde bakım aldıgı icin evlendi
3 ayda 1 de 1 milyar kusur parada alıyor

ha siz simdi bunu tayip mi yaptı ABD söyledi felen diyeceksin onun adamı felan diyeceksin.
kardesim aklıını basına topla biz türkler ne IRAK İRAN SÜRİYE gibi deyiliz

yemin ediyorum sana ırakta bacısını annesini kardeslerini kayıp edipte halla bulamayan insanlar var.
allahım biz türkeye olarak bu durumu bize yasatma yarabbi biz kahrımızdan ölürüz

BDP mecliste Eş cinseller evlensin diye teklif vermiş bunlara ülkemizi yönetmek icin fırsat verme yarabbi
yine tayip hakkımızda hayırlı ise bir dönem daha kazansın

biz açiz kullarınız hakkımızda her zaman hayırlısını ver tüm engelli kardesime dahada cok ver
süpesizki sen adalet sahibisin.

fatma şahin'e göre bugün sonuçlar açıklanması lazım 17:00 den sonra açıklanabilir...

Kalpsizsevgilim Kardeş... Teşekkür ederim Allah senden de razı olsun...

ferdi öztürk,
paylaşım için teşekkürler ben bu dediğini zaten geçen haftadan öngörmüştüm
hatta ben cumartesi saat 17:30 gibi açıklanmasını bekliyorum
genelde öyle oluyor çünkü sınav sonucu açıklamaları...

Heyecan hat safhada :confused: :confused: Herkesin gönlüne göre olsun arkadaşlar... ;)

Bu arada hepinize hayırlı Cuma 'lar dilerim. :rolleyes:

Kimse Dünyadaki Adalete güvenmesin Gerçek adaletmi istiyorsunuz O zaman Ölmeden önce ölünüz
Herkeze Hayırlı Cumalar..

Arkadaşlar Öncelikle HERKESE HAYIRLI CUMALAR ...

ÖMSS Sonuçlarının Açıklanmasına Gelince : Bakan Fatma Şahin ilk açıklamasını 12 Nisan 2012 Cumartesi yaptığında ; ÖMSS Sonuçları Gelecek Hafta Açıklanacak dediğinde bizlerde 14-18 Mayıs 2012 Tarihlerinde acıklanacağını dusunduk.. Ancak 15 Mayıs 2012 Salı günü yine bir Platformda yaptığo acıklamada ; ÖMSS Sonuçlarının gelecek hafta acıklanacağını ve ilk atamada 7.000 kisi alınacağının beyan etmişlerdir.. Yani 21-25 Mayıs 2012 Tarihleri civarlarında ÖMSS Sonuçları açıklanacağını ifade etmişlerdir. Benim tahminim her zaman aynıydı , yine değişmedi : 14-25 Mayıs 2012 Tarihleri arasında İlköğretim Mezunlarının Kura Başvuruları var .. 25 Mayıs 2012 Cuma günü, Kura başvurularının hemen ardindan aynı gun ÖMSS - 2012 Sonuclarının acıklanacağı görüşündeyim... Bekleyip göreceğiz ... Hakkımızda Hayırlısı Neyse O Olsun ....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt