Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Sonuçları Gelecek Hafta Açıklanacak (Bakan Fatma ŞAHİN'in Açıklaması)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
en çok merak ettıgım konuda ne kadar kişi alınacagı herkes gıbı... her konuda oldugu gıbı bu konudada net bişey yok... bıde acaba bölümlere göre mı alınır yoksa düz memur mu alınır bi sürü cevapsız soru kafamda

2010' DA girdiğim buna benzer sınava girmiştim. Yine Engellileri memurluga atama sınavı, herşey açık ve netti o zaman kaç kişi alınacagı, hangi işler de çalışacağı, mesela 5 tane atama yapılcak il seçmiştik... Sınav açıklanma tarihi belliydi... Bu ÖMSS ' de ipin ucu gözükmüyor... Bu sınava girmeden önce demiştim zaten, Eğer OSYM bu işe el attıysa cok afedersiniz, bu işin b..u çıkıcak diye ve çıktı da...

1haftada açıklanması gereken sınavı bir ayda açıklayamadı ösym tugçe aramıza h.g bundaki alım düz memurluk tarzında olcak

ömss ile aynı gün yapılan askeri sınavın sonucu açıklandı sıra bize geliyor sanırım hadi hayırlısı....

valla artık sabırsızlıkla beklemiyorum sonuçları... ne zaman açıklanacağı konusunda ise tahminim bu hafta sonuna kadar bekletebilirler.

ARKADAŞLAR; ÖMSS Sonuçları Açıklandığı Zaman, Bana Göre Sonucu; Puan açısından değil de; Hangi Gruptan girdi iseniz oradaki sıralamanız açısından değerlendirmekte fayda var ... Örneğin ; Lisans girdiniz ve 5.144 Lisans Arasından diyelimli 1.000 inci oldunuz.. Tercih Kılavuzu yayınlandığında ; farzedelim 1.500 Lİsans alınacaksa; COk Kotü bir Tercih Sıralaması Yapmadığınız takdirde atanmanız mümkün olabilir.. Bu bir örnektir, tüm mezuniyet Gruplarına göre uygulanabilir.. Ancak Lisans diyelim 2.000 inci oldunuz ve ; toplam da 1.500 kişi alınacak.. Cok guzel bir tercih sıralaması ile yine atanmanız mümkün olabilir, tabiki diğer sonuçtan daha düşük bir ihtimalle.. Az Tercih edilen illeri ya da ilçeleri yazdığınızda ; o şekilde atanmak mümkün olabilir.. Şimdi Puan konusuna gelince; diyelim ki 70 aldınız , eee ne işinize yarayacak ( Eğer ÖMSS Tercihlerinde Bir Baraj Puan Uygulaması Olmazsa.. Benim Tahminim, herhangi bir baraj puan uygulaması olmayacağı kanaatindeyim ) ; Ömss nin bir öncesi olmadiğindan; Ne Tavan Ne de Taban Puanlar belli ... O yuzden alınan bir 70 in; yerleştirme anlamında size direk olarak bir faydası yok .. Bunlar benim düşüncelerim .. Ancak Tercih Kılavuzunda ; farklı durumlar olursa ; onları bilemem ... Hani şoyle düşünün; Üniversite Sınavında bile ; Puan aldığınızda ; Öncelik Yüzdelik Dilime Bakın diyorlar ya, aynı şekilde bizim ÖMSS de de Sınavdaki Sıralamanız Önem arz etmektedir ...

Saygılarımla ...

Ozkancey :)

konuyu kapatalım yada ismini değiştirelim her baktığımda 1 hafta daha bekleyeceğiz gibime geliyor

özkancey teşekkuru size borç bilirim

yetti ya bilinmezlik elimizi kolumuzu bağlıyor bizimde bir yaşantımız var planlarımız var evlencez barklancaz Allahın izniyle ne bu çektiğimiz ya !:mad::mad:

kadran ; Rica Ederim .. Saygılar ...

cevdet bey, aynı duygu ve düşüncelerdeyiz :)

ARKADAŞLAR ; Bizim Hayatımızda ÖMSS Dışında da Bir Şeyler Var ... Örneğin Sevap İşlemek, hem de Su İçerken :)

Bir Bardak Suda 7 Sünnet:

1.Besmele çekmek,
2.Oturarak içmek,
3.Sağ eliyle içmek,
4.Bardağa üflememek,
5.Üç yudumda içmek,
6.Aile içinde de olsa ikramda bulunmak,
7.İçtenlikle Elhamdülillah demek..

Saygılarımla

yasalara göre yarın kesinlikle açıklamaları lazım aksi taktirde dava açılabilir.

gece 12den sonra veya yarın açıklamaları yüksek ihtimal kanaatimce...

ibrahimöztürk bey ; yasalara göre 1 Ay içerisinde açıklamak zorundalar, Ancak 30 İş günü.. Yani Cumartesi ve PAzar Günleri dahil degil ... O sebeple Yasal olarak 11 Haziran 2012 - Pazartesi Gününe kadar zamanları var ... Ben bugün saat 17.00 de ÖSYM yi aradım, aynısını sordum.. 30 gün yani yarın son değil mi dedim; hayır 30 işgünü dedi yetkili.. Ben 10 Hazirana kadar mi acıklanacak dedim; Bu hafta icinde DUYURULAR Bölümüne bakın dedi, başka da bisey demedi, İbrahimozturk bey

kardeş kurrayla seçilecek özürlülerden haderin varmı

sannoro ; Kura Çekilişinin Ne zaman yapılacağı ve KURA HAKKINDA herhangi Resmi bir açıklama malesef şu anda yok.... ÖMSS - 2012 ye Kura Başvuru Tarihleri ; 14 - 25 Mayıs 2012 arasında idi ... Daha Kura Başvuruları Cuma günü Sorna erdi, yani cok yeni bitti başvurular. ... Tahmini olarak ; Haziran Ayının İlk yarısından Sonra Kura Çekilişi Olabilir.. ÖSYM ; Yapılan Tüm Başvuruları tek tek inceliyor ... ÖSYM Merkezinde yaptığınız işlemler; Merkezde İnceleniyor , sisteme girişler kontrol ediliyor ve bunun içinde bir süreç gerekli .. Başvuruların doğru - düzgün yapılıp yapılmadığını da bakılıyor.. Ben de ÖMSS - 2012 ye Lisans olarak girdim ve bugün 29. gün halen Sınav Sonucumuzu öğrenemedik ... ÖMSS Sınav ve Kura sistemi ilk defa bu sene yapıldığı için biraz sıkıntı, acemilik, koordinasyon eksikliği gibi sorunlar mevcut ... Kura Çekilişinin Nerede, Ne Şekilde, Ne zaman yapılacağı ; DUYURULUR.. ÖSYM nin Resmi İNternet Sitesinden, Bu siteden; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Sitelerinden Takipte kalmaya devam ...

arkadaşlar merak ettiğim bir konuda bana yardımcı olun lütfen.Ben ömss kura ile başvuru yaptım bize verilen şifre ile gelişmeleri öğrenmek istiyorum ama bi türlü aday işlemleri sitesine giremiyorum ne yapmalıyım şimdididen teşekkür ediyorum

ömrümce ; öncelikli olarak ; Aday İşlemleri Sistemi ---> Bu siteye tıklayıp giriyorsun ... Açılan Yerde T.C. No ve Sana ÖSYM Başvuru Merkezinde Verilen Şifreyi yaziyorsun, seni şifre değiştirmeye yönlendiriyor... Yeni şifre Oluştururken, Sembol, kucuk harf, buyuk harf, hepsinden olsun istiyor ve yeni şifreni oluşturunca, bir kenara yazmalisin, unutmamalisin... Sonrasında ise yeni şifrenizle girip yaptıktan sonra; Üyelik Bilgilerinizi ve Fotoğrafınızı orada görüntülüyorsanız; sorun yok demektir.. Siz TC No ile ve Yeni Şifreniz ile Sorunsuz giriş yaptı iseniz ; İŞLEM YAPMAK İSTEDİĞİNİZ AKTİF SINAV Bölümünden ; 2012 - ÖMKUY 'u Seçip Tamam 'ı Tıklıyorsunuz ; ve sizin işlemleriniz oradan gercekleştirilecektir... Mesela ; Aday Bilgilerim Bölümüne girip kendi Bilgilerinizi Kontrol edebilirsiniz..

arkadaşlar sınav sonuçları açıklanmış sınavdan 10 gün sonra fakat yönetmelik gereği resmi olarak açıklamadılar kura ile gelenlerle birlikte toplu olarak açıklanacakmış ve bu toplu açıklama bu hafta içerisinde ön görülüecekmiş fakat bu kura kamuoyu önünde çekilecekmiş bu yüzden kura ile çekilişte son aşamalardaymış. yani bizim sınav meğersem sınavdan 10 gün sonra bitmiş saklıyorlar.

o vakit bir ayarlama yapsalarmış keşke... bizi bu kadar bekletmeye ne hakları var bi haftaya diye açıklama oldu... kaç haftadır midemiz ağzımızda bekliyoruz

Gençler ve daima genç kalanlar bugun açıklanır mı ne dersiniz :) :cool: Artık gülerek yazıyorum çünkü sinirlerimi bozdular artık :cool:

alijchan kardeş öyle birşey olsa ösym nin sınav sonuçları kura ile beraber açıklanacak diye bir açıklama yapması gerekmezmiydi :)

azda olsa heyecan vardı o heyecanıda bırakmadılar

mesele erken açıklanmış,geç açıklanmış meselesi değil..ösym sitesinde bir açıklama yaparsın ''ömss sonuçları şu tarihte açıklanacak diye'' olay biter..herkeste ona göre yerli yersiz beklenti içinde olmaz..bu kadar da kargaşa olmaz..

sitelerin birinde kura atamalarının haziranın 1 inde belli olacagı na dair bi yazı okudum eger toplu olarak açıklayacaklarsa bizimkide cuma ya kalabilir... ya çok bı netım de yok 40 -42 cıvarı zaten ama yıne de merak duygusu insanın doğasında var hergün habersız bekleyiş

bu arada lisansım durumum ne olur 40 42 cıvarı netle yorumlarınızı beklıyorum:)

bu arada lisansım durumum ne olur 40 42 cıvarı netle yorumlarınızı beklıyorum:)

tugce8866; dediğin netle atanma ihtimalin çok yüksek.. daha fazla ayrıntılı yorum yapmak için 5000 lisans mezunu arasından kaçıncı sırada olduğun açıklandığında daha net konuşabilirim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt