Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu hangi illeri tercih edeceksiniz?

atanmayla sertifika ne alaka anlamadım,adamlar 90 puan alanın bilgisayar sertifikası yok die 60 puanın sertifikası var onumu alacaklar bence imkansız,adam 90 puan alanı yerleştirir işe başlar 1 ay süre içinde kursa gönderir olur biter al sana sertifika..

sonbahar,
atamalarda özür grubu ve diploma kadar özel nitelikler gibi bişey daha olcak ya bazı kadrolara özgü olan şeyler... yani diyebilir ki meb onaylı bilg. işletmenlik sertifikası... eee olan tercih yapabilir olmayan elenir
tabii puan da öenmli

gul2011;

merve kardeşim elensede puanlar birbirine çok yakın 90 giremese 89.99 tercih ettiyse orayı onun sertifikası varsa o kişi atanır yani diycegim benim mesela puan çok düşük o yüzden allaha kalmış eger nasipte varsa tercihim nokta atışım olmuş olur ama ben hizmetli de olsa tercih edecegim sertifikam var tamam ama hizmetli seçecegim bu puanla masa başı iş falan gelmez,tabi tercihler arasında hizmetli kadrosu varsa..

kurayla

benkuraya katıldım kalelüfer ci belgem var söyleseydim biyararı olurmuydu acaba

düşündümde puanım 75 sanırım atanamayacam atanırsam tercihim erzurum hakkari olacak biraz adrialin:D

mertcan74;
BASIN DUYURUSU
(29 Haziran 2012)

2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme:
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına
Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

“Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca yapılan 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.Bu amaçla hazırlanan 2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, İlköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer almaktadır.Tercih Kılavuzu, 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında ÖSYM’nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden yayımlanacaktır.Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS’ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması ve Kura Usulü Yapılacak Yerleştirme için başvuru yapılmış olması gerekmektedir.Adaylar tercihlerini, 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. 2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

kaynak: http://osym.gov.tr/belge/1-13556/201...-kamu-ku-.html

tosun paşa kardeşim ben şimdi kuraya yazıldım vede şifremi deyiştirdim tekrar aynı şifremle girmek istiyorum ama giremiyorum nasıol öğrenebilirim birde kurayla seçilip seçilmediğimi bile bilirmiyim:? bilgin varsa teşekür ederim

bilgisayar sertifikasına iki ay önce kayıt yaptırdım bir kaç güne alırım şanslıyım ya :) ama eğer puan abakmasalar çok saçma olur ben 90 almışım sertifikam yok diye yerleşmesem gerçekten haksızlık olur ... benim sertifikam var olmayanlar ne yapacak ya gerçekten eğer dediğniz gibi ise adaletsizlik olur...

arkadaşlar klavuzda kadro yer alacakta bizde tercih edecegiz hangi kurum istiyorki özürlü personel çalıştırmak çok az bi isteyen olur bence,kurumlar şimdiye kadar devletin zorunlu olarak çalıştıracaksın özürlü diyip bitek özel şirketlere baskı yapıyor ceza kesiyor devlet kendi kendine ceza kesermi herşey kendi ellerinde inşallah alımları bütün kurumlar kabul eder açıgını söyler bütün engelli kardeşlerimiz işe girer hayaller gerçek olur ümidiyle..

son bahar çalıştırmak zorundalar avrupa birliğinin önemli şartlarından biridir ve devlet bunları desteklemekle yükümlüdür...

dıe another day;
Yav ARKADAŞ BU KADAR NASILŞ KARAMSAR OLUYOR SUN neden atanmıyasın sertifika şansını ikiye belkide üçe katlar ,AMA SEN OM PUAN LA RAHAT - ATANIRSIN

tosun paşa;
Arkadaşlar Bilgisayar sertifikası gerçekten çok önemli. Benim kendi çevremdeki tanıdık,tanmadık arkadaşlarıma bakıyorum nerdeyse hiç birinde bilgisyar sertifikası yok .... Arkadaşlar ; Özürlü olsun,olmasın ,Adamlar yıllardır kpss ye girmeye çalışıyor,dersane dersane dolanıyor ,basit bir sertifikayı almamış . Vallahi bende bir arkadaşımın sayesinde aldım. Kurslara onu YANLIZ BIRAKMIYIMDİYE katıldım Bugün Bakıyon nekadar önemli ............ Tahmini SÖYLÜYORUM ömss ye giren LİSE DÜZEYİ SIRALAMADA ; ilk on bin kişide ,bin kişide bilgisayar sertifikası zor çıkar . Arkadaşlar Buda bu kadrolarda rekabeti azaltır. Bilgisayar sertifikası olupta daha düşük puna alan kişilerin atamansaını kolaylaştırır.....Kpss de nasılki mesleki lise ve önlisans mezunları çok düşük puanlarla atanma şansı bulduysa ......

63 puan alsamda kapı gibi bilgisayar muhendisi lisans diplomam var. üstüne bide sertifikan yok diye almazlarsa ümüklerini sıkarım.

Ben yaşadığım şehire atanacağım . İnanıyorum . İnanmak başarmanın yarısıdır arkadaşlarım.Sizlerde inanın lütfen..

Engelli kamu çalışanlarında tayin şansı diğer kamu çalışanlarına göre çok çok az hatta imkansıza yakın çünkü engelli eleman zaten o ildeki kurumun kontenjanı icindir baska yerin kontenjanına dahil degildir o açıdan iyi düsünerek kendi memleketinizi yazın dönüş şansı yok gibi çünkü

arkadaşlar bencede öyle sakın yanlış anlamayın beni,bu gün kendi ilini mecburiyetten yazacak olan arkadaşlarımız binlerce var çünkü kendi ihtiyacını tek başına yapamıyan arkadaşlarımız var o yüzden sakın memur olayımda tek gerisi kolay die düşünmeyin diyelimki atandınz çok zor bi şartlarda iş hayatınız olabilir kimse aile gibi ilgilenmez ilgi göstermez..

ben bırşeyı merek etım bu doğu g.doğuyu yazacak arkadaşşlar gerçekten engellımı yoksa zamanında rapor alan arkadaşalrmı çok merak ettım engellı bırı lzmırden ıstanbuludam kalkıcak doğuya gıdecek kışın napıcak bu arkadaşlar dalgamı geçiyolar bızımle yolda yuremeyen adamın doguda neişi var hayret bişey:confused:

dıe another day;

Bugün bana başka başlıkta yazmışsın 770 le atanman uzak ihtimal........

ama türkiyede yaşıyoruz...

musty35;

ne alaka doğuyla anlayamadım??? biraz daha açıklayıcı olursan sevinirim. hem yanlış bilinen birşeyler varsa düzeltelim...

71.255 eml motor aibü otomotiv 2. ci sınıf terk bilgisayar dersini verdiğim için sertifikaya gerek yok tercih bolu

76.301 puanım memleketim Konya yı tercih edecem.niye derseniz evliyim iki çocuğum var evim burda.

62 puan ile istanbulda hiç bir yere yerleşemeyeceğimden dolayı başvuru yapmamayı düşünüyorum. başvuru yapacak arkadaşlar için şimdiden hayırlısı olsun...

af edersiniz ama herkez kendi başvuru yaptıgı ilde atanmıyacakmı ?

merkezi alım olacak. yani herkes istediği şehri yazabilecek....

slimer;
diğer kurumlarda nasıldır bilemiyorum ama meb de senin dediğinin tam tersi durum söz konusu. özürlü memur daha asaleti tasdiklenmeden, 6 ay içinde tayin oldu. tayin işi memurlar için ucu açık bir konu. muafakata bakıyor .

Ankara'dan sıralaması(lisans-önlisans) 200 ün altında olan varmı?
Tayin işine gelince bence sıkıntı olmaz Diyanet,Meb buralarda sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Diyanet neye göre alım yapıyor onuda merak ediyorum.Yani Vaiz,İmam dışında büro memuru mu alıcak.Büro memuru ise müftülüklerde görev alabilir.

Üst Alt