Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu kamuya sadece 3512 kişi mi alınacak? Dağ Fare mi Doğurdu!?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
1,025
11 Nisan 2012 Güncel:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı'nca açıklanan 3 bin 512 özürlü kamu personelinin, ilk aşamada alınacak atama sayısı olduğunu bildirdi.
Basın müşavirliğinden, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ve kura sonrası yapılacak özürlü kamu personeli atamalarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili detayların belirlenmesinde Bakanlık yetkililerince defaten kamu kesiminde 20 bin özürlü memur kadrosunun açık bulunduğu ve yapılacak sınav ve kura neticesindeki süreçte bu açık kadronun doldurulmasının arzulandığı ifade edildi.

Sürecin başladığı Ağustos 2011'deki Devlet Personel Başkanlığı istatistiklerine göre, kamu kurumlarında açık bulunan özürlü memur kadrosu sayısının yaklaşık 20 bin civarında olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:''Bakanlığımız ve ilgili Genel Müdürlüğümüzce yapılan açıklamalar bu tarihte eldeki kadro göz önünde bulundurularak verilmiş olup, bu kadronun doldurulması hedeflerimiz arasındadır.

ÖMSS ve kura sonrasında doldurulacak kadrolar ve ilk aşamadaki atamaların tamamlanmasının ardından, boş kadrolara dair yapılacak diğer atamalar Devlet Personel Başkanlığı'nın yapacağı değerlendirmeler ve kamu kurumlarından gelen kamu personel taleplerine göre devam edecektir.Devlet Personel Başkanlığımızca alımı açıklanan 3 bin 512 özürlü kamu personeli, ilk aşamada alınacak atama sayısıdır.

Boş kadroların doldurulması konusunda Bakanlığımız bundan sonraki sürecin takipçisi olacaktır.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız özürlülerin istihdamı konusuna büyük önem atfetmektedir. Bu yöndeki çalışmalar konusunda kamuoyunca Bakanlığımızca yapılan açıklamaların dikkate alınması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur

Oysa daha geçtiğimiz hafta Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bu kadroların tamamına atamaların yapılacağını söylemişti...

ÖMSS'ye katılacak 65 bine yakın engelli için büyük bir hayal kırıklığı olacak bu gelişme için çeşitli bilgiler ortalıkta dolaşıyor.

Bu başlıkta konuya dair güncel bilgileri aktarabilir ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

tek cümleyle şunu söyleyeyim;
Erdal Eren’ in yaşını büyütüp idam edenleri, uydurdukları ve sahneye koydukları 12 Eylül davasıyla, Hrant Dink’ in katilinin yaşını küçültenlerin yargıladığı bir hükümetten siz ne bekliyordunuz ???

60 bın engelli kardeşim 3512 kişi alındığını bilseydi başvuru bu kadar olurmuydu

6 yıldır işsizim çok istıyordum kamuda çalışmayı demekki nasip değilmiş

ben de çok umutluydum ama inanın şimdi üstüme büyük bir üzüntü çöktü yinede umudumu koruyorum belki ilk etapta bu kadar alım olur 2 sene icinde 20 bin ya da üstü tamamlanır diye bakalım ...

saat 14.50 itibariyle İstanbul milletvekili gürsoy erol ile yaptığım görüşme aynen şöyledir. Sayın vekilim biliyorsunuzki 29 nisan 2012 kamuda istihdam için engelli kadrolarına sınav sonucu alımlar yapılacaktır.Sayın bakanımız Fatma şahin ile Faruk çelik 3 ekimden sonra yaklaşık 20 bin kadronun olduğunu ve haziran ayına kadarda bu kadroların hepsinin doldurulacağını basın yayın organlarında beyan etmişlerdir. Ancak 4 nisan da yapılan genel kurul görüşmelerinde Sayın bakanımız Faruk çelik bu sayının 3512 olarak telaffuz edip dile getirmiştir. Konuyla alakalı bütün engelli kardeşlerim arkadaşlarım üzüntü duymuşlar umutları kırılmış ders çalışma şevkleri kırılmıştır konun üzerine düşerek yüreklermizi rahatlatmanızı istiyoruz dedim. Önce engel durumumu oranımı sordu. bende önce sitenin reklamını yaparak :D cevap verdim konuyla ilgili olarak 26 bin engelli kadrosunun boş olduğunu yalnız ilk etapda kaç kadroya memur alacaklarını bilmediğini bakanlıkla görüştükten sonra bana tekrar döneceğini söylemiştir. Bende konun üzerine düşmelerini rica ettim durumun ciddi olduğunu söyledim umarım iyi olur bakalım hayırlısı tavsiyem sizde mutlaka bu vekile ulaşın mutlaka defalarca aynı konu ile aranırsa sonuç alınır en azından ilk etapda 3512 olan rakam hangi aylarda tekrar alım olacağı konusunda net açıklama yapılır herkes rahatlar.Not:Şafak pavey e ulaşmak biraz zor gibi malesef aynı özeni göstermediler danışmanları ....

yakın zamanda öğretmenler neden atanmıyor bu kadar boş kadro var iken die sormuşlardı hükümete, hükümetin gündeminde yabancı öğretmen getirme söylentileri dolaşıyordu, o zaman şu açıklama yapılmıştı ''herkes öğretmen olaçak diye şart mı var'' diğerleride başka iş yapsın denilmişti, buda aynen o demek oluyor biz 3512 kişiyi alıyoruz diğerleri başka iş bakın kendinize demek, bakanıda milletvekilide başbakanıda alayı yalancı milletin gözünün içine baka baka çok profsyonel yalan söylüyorlar

Dünkü telefonla aradığımda Gürsoy beye ulaşamamıştım danışmanı bizzat ileteceğini bildirmişti 24 saat sonra telefonla geri dönüldü ben tekrar aramadım bunuda ayrıca belirteyim...

bizede versene kardeşim şu gürsoy erol un numarasını

führer;

Tabiki direk cep telefonu değil meclis telefonu 0 312 420 56 80 danışamnı not alıyor durumu izah ediyorsunuz telefon numarası alıyor müsaitse genel kurulda değilse eminim konuşur ben aradım ancak geri döneceklerini hiç düşünmemişti bakalım sonuç ne olacak tekrar döneceklerini bile söyledi vekilin kendisi....

Gürsoy erol

Aşağıdaki argümanlara katılmıyorum. Eğer 30 bin kişi yerine 3500 kişi atanmasının nedenleri aşağıdaki gibi ise, o zaman bu yanlış düzenlemeleri yapan, haksız atanmalara neden olabilecek şekilde sınav prosedürü oluşturan devlet görevlileri hakkında idari soruşturma açılması lazım. 65 bin kişinin umutları ile oynayıp mırın kırın etmek öyle cezasız kalacak bir konu değildir!

İkincisi, bu tür sınavlar öyle hop diye kolayca yapılan sınavlar değildir. 30 bin kişilik boş kadrolar için yeni sınav takvimleri şimdiden açıklanmalı ve yaşatılan umutsuzluk hiç olmazsa birazcık olsun hafifletilmelidir

Son olarak, eğer haksızlık olacaksa, 3500 kişilik atama da yapılmamalıdır! Sınav ertelenmeli ve neden ertelendiği çok çok çok açık olarak verileri ile birlikte ortaya konmalıdır; bu saçmalık nedeniyle mağdur olan 65 bin kişi ikna edilmelidir.

Yani, siyasilerden ve kurumlardan ikna edici detaylı bir açıklama bekliyoruz...

Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim bu kişisel yorumum değildir.

ÖSYM, Bakanlık ve üniverstelerden katılımcıların bir araya geldikleri toplantılarda dile getirilenleri yazıyorum

Ben hem ÖSYM başkan yardımcı hemde gazi üniverstesinden tolantılara katılan yakınımla görüştüm

sınav sistemi yeni, aksaklıklardan dolayı yanlış, adaletsiz yerleştirme olsun istemiyorlar bunun içinde alım sayısını düşük tuttular.

bu sınav bir nevi "deneme" olacak.

önüne geçmeye çalıştıkları problemler

1. sınavda sosyal yönden daha dezavantajlı olan özür yüzdesi yüksek engellilerin safdışı kalma olasılığı,

2. özür grupları belirlenirken yaşanan suistimaller (ösym çok sayıda kişinin okuyucu talep edip 40 dakika ek süre almaya çalıştığını tesbit etmiş.)

bular öne çıkan sorunlar, daha bir çok konu hala tartışılıyor,

örnek vermem gerekirse, ben tetrapileji hastasıyım, elimde biraz problem var, işaretleyici talep ettim, elimi iyi kullanamamamda dolayı bana azda olsa ek süre verilmesi gerekiyor ama kılavuzda bunu atlamışlar.

bir dahaki sınavda tetrapileji hastalarına ek süre verilmesini kılavuza ekliyecekler,

bunun gibi birçok atlanan konu var, bu sınavda böyle konuları tespit edip bir dahaki sınavı daha adaletli yapmaya çalışacaklar,

işte kadro sayısının 3500 olmasının sebebi bu.

scottsdalebird KONUYA açıklık getirmesine göre o zaman bunlara en başta fırsat verilmeyecekdi sınava girceklerden detaylı bi rapor istencekti aşa yukarı 2 yıldır bu sınav söz konusu...Diyebilirdi sınava gircekler yeni rapor almalı ve ordaki rapora ek süre verilip verilmemesine kadar herşey belirtilebilirlerdi atıyorum kolları yoksa çalışamayacağı alan ve talebendi işaretleyici uygundur diye not düşürülmeliydi...eee sen herkeze gel gir sınava diyorsun sonra haksızlıkların önüne geçmek için bu şekilde yapıyoruz diyorsun CAMİYİ ÇALAN KILIFINI HAZIRLAMIŞ...sonra bazı kurumlar engelliyi çalıştırmak istemiyor ne iş yaptırcaz diyormuş kimin parasıyla kimi çalıştırmıyorlar bizim verğimizle bizi çalıştırmamak için ceza ödüyorlar TABİ DEVLETİNDE İŞİNE GELİYOR BASKI YAPMIYOR...sonra yok EKİMDE AÇIK KADROLAR BELİRLENCEKMİŞ GEÇEN EKİM BELİRLENDİ ZATEN SAYILAR VERİLDİ HAZİRANDA BÜTÜN ATAMALAR YAPCAK DENDİ şimdi oyalama politikasına girildi...

OturanBoğa;

bu konunun üzerine gittiğin için teşekkürler,

daha önce agresif yazdımsa kusura bakma,

inanın doktorlar olsun üniversteden prof ler olsun bizim yaşadığımız engelleri ösym ve bakanlık yetkililerine en ince ayrıntılarına kadar ilettiler,

bu işin baş suçlusu bakanlıktır,

ösym ye çok kısa süre verdiler sınavı organize etmesi için,

ösym süper iş çıkardı denilebilir (zamanın kısalığına bakıldığında)

bu sınavla atanacak 3500 kişi adaletli atanmayacak,

2010 alımmlarından 2012o cak ayına kadar bakanlık hiç bir iiş yapmadı, yarım yamalak bir yönetmelik çıkardı,

kasım ocak gibi ösym nin kucağına bombayı koydu, al 2 ayda sınav organize et dedi,

scottsdalebird sen hala haksızlık olduğu için alım 3.500 olduğunu idda ediyorsun demi? o zaman haksızlığın önüne geçmek adına bu kadar az alım olacağını söylüyor az alımla haksızlığın önüne geçilmez 20bin denmişse 20bin kişi alarak haksızlığın önüne yine geçilebilir...SINAVDAN SONRA KİMLER KAZANDI 20BİNE GİRDİ HASAN,HÜSEYİN,AYŞE,FATMA HER NEYSE GİDİN DETAYLI Bİ RAPOR GETİRİN DENCEK RAPORDA ORANI,ÇALIŞTIRLIMAYACAĞI ALAN,EK SÜRE,İŞARETLEYİCİ OKUYUCU FALAN GEREKLİ OLUP OLMADIĞI BELİRTİLCEK ATIYORUM HASAN İŞARETLEYİCİ KULLANAMAYACAĞI HALDE İŞARETLEYİCİ ALMIŞ BAKCAKLAR HASANI ELEYECEKLER evet bu tür haksızlıklar olmamıştır diyemeyiz ama önüne geçmenin kolay yolu varken neden 20binlik kadroya 3.500 kişilik kadro verilip kurtulunmaya çalışılıyor?BİO SINAVIN ERTELENMESİNE FALAN GEREK YOK SINAVDAN SONRADA HALLEDİLİR FORMÜLÜ BURDA TABİ BUNU YETKİLİLER DÜŞÜNEBİLİR VE GERÇEKTEN HAKSIZLIK OLMASIN ADINA BÖYLE Bİ DÜZENLEME YAPABİLİRLERSE...

scottsdalebird;

Acaba bu komisyonda gerçek engelli bir kişi varmıydı varsa kimdi ?

Nasrettin hoca damdan düşmüş demişler ki hocam ağrın sızın var mı ? hocada cevabı yapıştırmış beni siz anlayamazsınız bana damdan düşen birisini getirin bizi bizden başka kimse anlayamaz .

Sınavın ertelenmesine ben razıyım yeter ki hak yenmesin adaletli adam gibi sınav yapılsın bizler hakkımızı istiyoruz olmayan bir şey istemiyoruz şimdi düzeltilmezse 2 yıl sonra düzenlenecek sınavda da düzelme felan olmaz ....

xxxman;

anlamıyorsun herhalde sınav tarihi açıklandıktan ve başvurular yapıldıktan sonra bu problemler ortaya çıkmaya başlmış,

hasanı elediler diyeliim, xxx kişi okuyucu alması gerekirken alamadı bu yüzden sınavdan düşük aldı, haliyle o 20 000 in içine giremedi, o xxx kişinin kakkı ne olacak,

sırf uygulamadaki eksiklik yönünden elenmiş oluyor.

scottsdalebird o zaman kardeşim sınava 60bin 500 küsür kişimi girdi bu kişilere yeni eklenme yapılmadan sadece başvuranlardan o dediğim şekilde detaylı bir rapor istencek ha nolur sınav bir iki ay uzar onada razı olcaz SIRF HAKSIZLIK OLMASIN DİYE ALIMI 3500 KİŞİ GÖSTERİYORLARSA AMAÇ HAKSIZLIK YAPILMASINI ÖNLEMEK FALAN DEĞİL ENGELLİ ÇALIŞMASIN YOKSA DAHA ÖNCEDEN BÖYLE BİR YOL UYGULANABİLİRDİ İNSANLARIN TERCİNE BIRAKILMAZDI ek olarak hangi özür grubunda net olarak belirtilmeli...BEN BU HALDE ÇÖZÜM YOLU BULABİLİYORUMDA YETKİLİLER BENİM KADAR DÜŞÜNEMİYORMU?AMAÇ HAKSIZLIĞI ÖNLEMEK OLSAYDI KAMUDA ÇALIŞIP ÜNVANI OLMAYAN İNSANA GEL GİR KURUM DEĞİŞTİR,YÜKSEL DEMEZDİ amaç ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK...Hem herkez isteğine göre işaretleyici,okuyucu,ek süre alabildi klavuzda belirtilene göre tek sorun işitme engellide olduysa oldu o da çocukluktan işitme engelli olduğunu ispatlaması gerekiyordu onun dışındakiler ihtiyacı yoksada aldı...

Mail ve telefonlarla ne kadar baskı yapılırsa sonuca varabiliriz siyaset yapan insanlar oy potansiyelini özellikleTürk halkının duygusallığını hesaplarlar arkadaşlar telefon ve mail yağmuruna devam eksiklikleri bahane edip 3512 kadro bu yüzden diyecek olanlar çıkarsa sınavın ileri bir tarihe ertlenmesi konusunda tereddüt etmeyin sınav ertelensin diyebilin haksızlık karşısında hakkı söylemeyen dilsiz şeytandır....

Dilsiz_Düşünce;

Ben telefonla birebir görüştüğüm vekillere ve grup başkanvekillerine iletmeye devam edeceğim bunları yaparken ders çalışmay ihmal etmeyin canlar...

yukarda söylediğim gibi işitme engellide sorun olmuşsa olmuştur onun dışındakiler haksız yere alanda çok oldu bizim kursta bi arkadaş işitme engelli nasıl engelliyse artık yemin ediyorum işitme engeli varsa onda BENDE İŞİTME ENGELLİYİM HABERİM YOK bu insan çok uğraştı ek süre almak için ama çocukluktan olduğunu ispatlamayamadı yeni raporu %5 eskisi %40 üzeri gitti eski raporla başvurdu bide ek süre almak için o kadar çabaladı ama vermediler ya nasıl sevindim anlatamam...

ayşe hanım haklısınız da sizden farklı düşündüğüm bir nokta var. o da şu ben hükümete değil meclise karşı olan güvenimi kaybettim. hepsi aynı düzenin elemanları. başta kimin olduğunun bir önemi yok. sonuç hep aynı

PRENS ESAT sözlerinde durmayıp 20bin engelliyi almayıp engelliyi işsiz kalmaya mahkum bıraktık sonra özür dilese ne olur özür dilemese ne olur bir özür dilemekle herşey düzelcekmi ya çıkıp 20bin kişiyi işe alcaz diyecekler yada engellileri kandırdık onlara yaptırılcak bi işimiz yok 3512 kişiyle idare etsinler desinler bizde helal olsun diyelim...

xxxman
Sizler burada ayrım yapıyorsunuz bu arkadaş %5 raporu olupta eski rapor %40 ile başvurmuş sa bu devletin sorunu malum işitme engellilere 20 dakika ek süre veriliyor bunlara neden süre var bize neden yok diye ayrım yapanlar Mantıklı düşünüp yorum yapmıyorsunuz herkezin derdi kendine

muneza kardeşim benim işitme engelli arkadaşlar hakkında düşüncemi herkez bilir hak edene verilsin ona lafım yok ama dikkat edersen demişim ki O KİŞİ İŞİTME ENGELLİYSE BENDE İŞİTME ENGELLİYİM HABERİM YOK diyorum bizim sınıfta 3-4 kişi var işitme engelli o insanlara ek süre verilsin onlara lafım yok ARTI BÖYLE İNSANLARIN EK SÜRE ALMASI DEVLETİN DEĞİL DİREK BİZİM SORUNUMUZ hem adamın bişeyi olmayacak hem ek süre alcak gitcem ben o insanla yarışcam baya mantıklı:D

İyi de bu tür sınav ilk kez yapılmıyor ki. Daha önce milli eğitim bakanlığı, sağlık bakanlığı, orman genel müdürlüğü gibi kurumlar sınav açıp aldı. O sınavlarda devlet tecrübe kazanmadı mı? Eksikliklerini görmedi mi?

Oralarda kazanılan tecrübe pekala merkezi sınav içinde kullanılabilirdi. Deneme olarak düşük bahanesi çok vasat bir bahane. Arkadaşların hayalkırıklığı çok normal.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın RUHSAR DEMİREL ile 11.20 itibariyle yaptığım telefon görüşmesi aynen şöyledir. Sayın genel başkan yardımcım biliyorsunuz ki 29 nisanda engelliler için kamu istihdamına yönelik bir sınav yarışması yapılacaktır. Ancak 38 bin boş kadroyla yola çıkan hükümetimiz sağlı bakanlığı ve meb sınavlarından sonra hiç sınav düzenlememiştir bu sınav sonucunda atamları çıktıklarında 29 bin boş kadro diğer açıklamalarındada 26,23 en son 3 ekimde kurumlardan engellilere ait boş kadroların 20 bin olduğu netlik kazanmıştır.Basında sayın bakanlarımız faruk çelik ve fatma şahinin açıklamaları beyanatları net bir şekilde haziran sonuna kadar bu 20 bin kadroların doldurulacağı yönünde idi fakat 4 nisanda 4 c lilerle işçilerle ilgili soru cevap bölümünde sınavdan sonra 3512 kişinin kurumlara yerleştirileceğini belirtmiş böyle bir komik rakamın hem engelliler.biz sitesindeki kardeşlerimin arkadaşlarımın hem umutlarını hem ders çalışma şevklerini kırmıştır. Sayın vekilimiz bu rakamın o sayıya düştüğünden haberi olmadığını yalnız konuyu bakanlığa soracağını üstüne düşeceğini belirtmiştir. İkinci sorum ise sakatlık cetveli ile ilgili olmuştur ben daha söylemeden hemen cevap verdi çalışmalarımız var ve ülkemizdeki engelli sayısında yaptıkları araştırmada rakamın 8 milyon 500 değil 9 milyon 600 küsüratlı bir rakam olduğu 200 bin kişiye maaş bağlandığını söylediler kendileride diğer kalan engelli kardeşlerimiz için ne yaptınız diye sorduklarında ses seda çıkmadığını söyledi. üçüncü bir sorum ise Terör şehitleri ve gazileri ile Vazife malül gazilerin çocuklarının yakınlarının arasında ayrımcılık yapıldığını ancak teröristlere tazminat ödeyen bir hükümetimiz mevcut diye sordum komisyonda gündemimizde dedi. Ben bi kaç defa sitemizin ismini zikredince sorulardan sonra sitenin ismini sordu bende söyledim hatırladığını ve ENGELLİLER.BİZ sitesini bildiğini ve buradanda takiplerde bulunacağını söyledi .Bende konun takipçisi olacaklarından hiç şüphemiz olmayacağını belirtip teşekkür ettikten sonra kapattık.

engelli vatandaşı ile bu kadar alay eden bir devlet veya hükumet tanıyormusunuz? şahsen ben duymadım. acaba afrika da var mıdır? belki de hindistan, afganistan. herhalde en son obama-erdoğan görüşmesinde obamanın tavsiyesi ile bu karar alınmış olabilir mi?

OturanBoğa;

pekı sebeb buysa kura ile gırenlerı uzaktan yakından hiç ilgilendiriyor mu

ben hep demişimdir , engelli kadrolarında hep engelsiz insanlar calışıyor diye , o kadrolara acıktan atama yoluyla kendi adamlarını alıyorlar aday memurlugu bitincede normal kadroya geciş yapıyorlar , yani engelli kadrolarını her hükümet kendi kadrosunu yapılandırmak oluşturmak icin kullanıyor

arkadaşlar bizim sınıftada bi engelli diye kurs gören var engelli felan değil ben işitme cihazı kullanıyorum . adam da ne işitme cihazı var nede duyma güçlüğü o kişi sağlam insan dan daha sağlam diyebiliriz. raporunuda memleketinden almış . bu raporu ona veren doktor sen nasıl doktorsun allah izin verir se yakana yapışacağız ahirette..

Üst Alt