Ben de ÖMSS ile MEB'e memur olarak atandım. Derecem 7 olarak yazıyor. Evliyim ve çocuk sahibi değilim. Sizce ne kadar maaş alırım? İkinci sorum, F'lık engel raporuna sahibim. Vergi indiriminden yararlanmak için raporumu maliyeye işletmem mi gerekir yoksa ÖMSS ile atandığım için atandığım kurumum bunu otomatik olarak işletir mi? Siz de bu süreç nasıl yaşandı bilgi verirseniz sevinirim.
Üçüncü sorum ise özel sektöre SSK'ya bağlı olarak 3-4 yıldır çalışıyorum. O çalıştığım süreyi memuriyetime nasıl dahil edebilirim? Nerelere başvurmam lazım? Bilgi verirseniz çok ama çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.
1. Öğrenim durumunuzu yazmamışsınız. önlisans mezunu iseniz 1.725 lisans mezunu iseniz 1.820 alırsın. ( vergi indirimi hariç ve eş çalışmıyor.)
2. Kararname cıktıktan sonra sana mal bildirimi, aile beyannamesi vb. evrakları doldurmanızı isteyecekler. o zaman memura vergi indirimi olacakmı diye sor. (Bazen vergi indirim kağıdı istenmez.) olmaz, sen maliyeden alacaksın derse işlemler bira uzun sürüyor.( 6 ay kadar.) . İlk önce maliyeye (mal müdürlüğü) gideceksin. orada senden belli belgeler isteyecekler. (iş yerinden görev kağıdı, fotoğraf vb.) ve sizi hastaneye yeni özürlü sağlık kurumu raporu için sevkedecek. (Elineki rapor 3 aylıktan yeni ise o raporu kabul edebilirler.ama cok zor). Yeni rapor aldıktan sonra o rapor ankaraya gidecek ve ankaradan onaylandıktan sonra vergi indirimi alabilir diye yazı gelecek.bu yazı ömrün boyunca kullanabilirsin.
3. üç çeşit derece vardır. a.) Kadro derecesi: bu kadro derecesi senin hangi kadroda calıştığını gösterir. senin 7. derece imiş. maaşa ve ya hiç bir gelirine etki etmez. zamanla bu kadro derecesi artar. Mesela 4 yıl sonra otomatikman VHKİ kadrosuna atanınca kadro derecende 5. dereceye düşer. bunun gibi hep dişer. taki 3. kadroya dişmen için müdür olman lezım. yoksa orada kalır. b.) Maaş derecen: bu derecen lisans mezunu isen 9 tan başlar. her 3 yılda 1 derecen düşer. Bu dereceyi öğrenim seviyen etkiler. Mesela lisede hazırlık okuman, yüksek lisans ve ya doktora yapman gibi. bütün maaş ve gelirlerin buna göre hesaplanır. c.) Emeklilik derecesi: Bu da emekli olduğunda alacağın maaş ve gelirlerin buna göre hesaplanır. SSK lı calışırken yaptığın işlere göre (dersane ve ya kolejde öğretmen olduysan vs.) değişebilir. Vergi indirimi alırsan 15 yılda emekli olursun ve 4 yıl SSK lı günün varsa 11 yılda emekli olursun.
klavuzda apaçık yazan 5. maddeyi kimse görmüyomu ya herkes diyoki ben hizmetli seçeyim bana başka görev verirler oraya hizmtli yazıldıysa hizzmetliye ihtiyaç vardır ben tartışmak için yazmıyorun hizmetli atanıpta başka bişi yaptırııılanları görelimbuyrun
Siz klavuzdan bahsediyorsunuz. Ben görev veren kişiyim. Özürlüler kanunu ve 2002 özürlüler genelgesine aykırı hiç bir iş verilemez. KPSS ile alımlarda nokta atışı yapılır. Şu okulun Şu Kadrosuna ve ya çanakkale devlet hastanesi, santral operatörlüğü diye. ama ÖMSS de il emrine atanırsın. ilde sana uygun ve yarde görev verir. Mesela Çanakkale iline 2010 da hizmetli kadrosuna atanan arkadaş 0 görme engelli idi. Bu arkadaşı çan ilçesi ilçe milli eğitim müdürlüğüne telefon santraline oturttular. Terçihlerde çanakkale tüm ilçeler yazar. Kanunen de (özürlüler kanunu ve genelgesi) yapamayacağı iş verilmesi yasaktır. Ben görme engelliyim. kışın benim mesai 4 te biter.çünki hava kararıyor. ve ya öğle yemeği vaktinde eve gidip gelemiyorsan öğle yemeği süresini uzatabilirsin. Okulda merdiven var ve sen odana ulaşamıyorsan bu durumu idare çözmek zorunda. sana neden odana gitmiyorsun diye kızamaz.Yani gercekten memurlarda bile bize posidif ayrımcılık yapılıyor.İstersen olur yazılarını sana gönderebilirim.