Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu MEB'de işe başlama ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocam emniyet soruşturması istenmez ama adli sicil belgesi istenebilir. oda adliyelerden verilir. İstenen belgeler zaten sende olan belgeler. Mal bildirimi, aile beyannamesi, gibi belgeleri kurumdan size verecekler zaten. onu dert etme.

aradık bıze bılgı gelmedı dıyorlar daha. daha önumuze bakamıyoruz kazandık hayret bırşey

hatice çevik;
durumdayımTamam anladım hocam. Doğru. görevlendirme olduğun için herşeyini il halladecek. Kadron nerede ise. Senin konumda bizdede bir işçi var. Kesin cevabımı yarın sana veririm. Şimdi ne söylesem yalan.[/QUOTE]

sevgi dostu;
Sayın Hocam bi arkadaşınızında benim gibi olduğunu söylemiştiniz sizden haber bekliyorum teşekkürler

sevgi dostu
ben bedensel engelliyim atandıgım okulda merdiven varsa rampa yaparlar mı

MEB'e atanan arkadaşlar;

gereken evraklar için, şimdi istanbul il milli eğitim müdürlüğünün persenol başkanlığını aradım.

Perşembe-cuma gibi bize bilgiler gelecek dediler. bana o zaman ara dendi..

nacar;
Hocam evrakları teslim ederken özellikle tuvalet ve merdiven problemlerinizi mutlaka söyleyin. ona göre atama yapılır zannedersem. okul rampa yapmaz.Kanunen oraya atanırsanız yapmaları gerekir. ama pek zannetmiyorum.

*aydın*;
Her il ayrı zamanlarda işlem yapabilir. İstanbul cuma derse ankara perşembe diyebilir.

hersey_sahte;
1. Hocam evraklar daha belli olmadı. MEB illere daha göndermedi ama yakın zamanda belli olur. İl milli eğitim müdürlüklerinden öğrenebilirsin.
2. Askerlik ile ilgili belge bizden başlarkan istemediler. Ama isterlerse askerlik şubelerinden alabilirsin.
3. Kanunen Noter ve raporu aldığın hastane nin aslı gibidir kaşesini kabul ediyorlar. Diğerleri memurun insiyatifinde.

nacar;
Hocam kanunen yapılmak zorunda. ataman gercekleştikten sonra 2002 genelgesini ve özürlüler kanunundaki maddeyi size gönderirim. ona göre dilekce yazarsınız. ve ya ben size yazabilirim.

sevgidostu;

hocam iyi olur örnek dilekçe yazarsanız sevinirim

dilektuba;

Hocam ömss, kpss ve kurum içi kurumlararası ilk atamalarda yolluk verişmez.Çünki muvaffakat alıp ilişiğini o kurumdan alıp diğer kurumu ve ya kendi kurumuna sıfırdan (ilk atama) başvuruyorsun. Yinede kendi kurumunuzun muhasebesine sorabilirsiniz.

gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı istenen belgeleri açıkladı ama aklıma bazı sorular takıldı.
mal bildirim beyannamesini nereden alacağız ?
tasdikli diploma nedir ? noterden tasdikli diploma fotokopisi midir ?
istenen 6 adet fotoğraf kravatlı ceketli mi olacak ?
adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı durumu nedir belgeyi nereden nasıl ne kadar sürede alacağız ?
askerlik durum belgesi askerlik şubesinden mi alınacak ?
sitede tebligat yapılmayacağı yazıyor.yani eve bu belgelerin örneği gelmeyecek sanırım.
bir de açıklamada belgelerin genel müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir yazıyor.bu durumda elden teslim etmek zorunda değiliz değil mi ?
son soru işe en kısa sürede başlamak için ne yapmalıyız ? atama tebligatının gelmesini beklemeden hemen başlayabilir miyiz ?
cevaplar için teşekkürler.

C.ym;
Hocam biz engellilerin engel oranlarını arttırıcı ve raporunda yazan yapamayacağı işler kısmına uygun davranmak zorundadır idareciler. En kötüsü yine temizlik işleri verebilir ama geniş zamanda daha az ve belirli yerleri temizlemen istenebilir. İlk okulu olarak kurada kazanmanız cok zor. çünki ilköğretime kurada öncelik verilir.
03 Aralık 2002 ve 2001/58 genelgesini kontrol ederseniz gerekli bilgiler burada yazıyor.

nacar;
Tabiki,atamanız yapılsın beraber yazarız. aynı zamanda 2002/58 genelgesi 03/12/2002 tarihli olana bakarsanız daha geniş yazıyor.

gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı istenen belgeleri açıkladı ama aklıma bazı sorular takıldı.
mal bildirim beyannamesini nereden alacağız ?
tasdikli diploma nedir ? noterden tasdikli diploma fotokopisi midir ?
istenen 6 adet fotoğraf kravatlı ceketli mi olacak ?
adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı durumu nedir belgeyi nereden nasıl ne kadar sürede alacağız ?
askerlik durum belgesi askerlik şubesinden mi alınacak ?
sitede tebligat yapılmayacağı yazıyor.yani eve bu belgelerin örneği gelmeyecek sanırım.
bir de açıklamada belgelerin genel müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir yazıyor.bu durumda elden teslim etmek zorunda değiliz değil mi ?
son soru işe en kısa sürede başlamak için ne yapmalıyız ? atama tebligatının gelmesini beklemeden hemen başlayabilir miyiz ?
cevaplar için teşekkürler.
1. Mal bildirimi beyannamesinı kurum verecek.ama aşağıdaki adresin aşağısında link var. oradanda alabilirsiniz.Kapalı zarf usulü ile verilir. senden başka kimse bilmez.
Öğretmenler Sitesi: Mal Bildirim Beyanı
2. Aile durum beyannamesini de kurum size verir. bunu doldurup direk acık olarak verebilirsiniz.
Aile Durum Bildirim Formu
3. Tasdikli diploma ise diplomanın aslı ve ya noter tasdikli diploma fotokopisi. Aslını götürürseniz onlar fotokopi çekip,tastikleyip diplomayı size verecekler.
4. kıravatlı ve çeketli olursa iyi olur. personel kimlik kartı vs. işlemler için kullanılacak. ama gömlek mutlaka olmalı.
5. Adliyelerden bizzat gidip alabilirsin. sabah başvuru yapıp öğlen veriliyor. ( bazı adliyeler 2 saattede verebilir.) 5 lira alıyorlar.
6. Askerlik durum belgesi askerlik şubenden ücretsiz olarak hemen veriliyor.

Hayır. sadece kazandığınız ve 15 gün içerisinde gerekli evraklarla ..... yere başvuru yapın denecek. Genel müdürlüğe telefon acarak evrakları elden götürürseniz kararnameniz cabuk cıkar. kararnameyi de alden alıp başlayacağınız yere verdiğinizde göreve başladı üst yazısı yazılır ve o tarihten 1 ay öncesi ile birlikte maaşınızı 3-4 günde alırsınız. ve ya ayın 15 inde yüklü maaş aılrsınız.

bitmedi okul bitseydi süper olcaktı, ben fazla ümidli değilim kuradan saten ama şans işte...

bahsettiğiniz 2001/58 nasıl okurum acaba...
adresi aşağıda.
GENELGE - 2002/58

mal bildirim formunda sağ üst köşede kurumu,görevi,sicil no yazıyor.bunları biz işe başlamadan nasıl dolduracağız ?

goku;

Dediğim gibi bu form kurumda size boş verilecek ve kurumda dolduracaksınız. size gönderdiğim form numune. ama dediğin kısımlar atama kararnamesindede yazar. bu formda isterseniz bildiğiniz yerleri doldurun ve gerisini kurumda doldurursunuz.

sevgidostu;

http://www.tarimpersonel.gov.tr/2012duyurular/14082012omss/14082012duyuru.pdf
linkteki dosyada duyuru ayrıca adreslere tebliğ edilmeyecektir yazıyor ve bu belgelerin 24 ağustosa kadar genel müdürlüğe gönderilmesi gerekmektedir deniyor.yani elden teslim edilmelidir gibi bir ifade yok.yani kuruma gelmeniz gerekir yazmıyor.bu durumda yine de kuruma gitmeli miyim mal bildirim beyannamesini almak ve doldurmak için ?
verdiğiniz adresteki belgeyi yazıcıdan çıkardım ve belirttiğim kısımlar hariç dolduruyorum.belgeleri postayla kuruma göndereceğim.ankaraya git gel zor oluyor ve ikamet edecek yer yok bu yüzden gitmek zor ama siz belgeleri elden teslim edin ve kurumda doldurun derseniz giderim sorun değil.
cevaplar için çok teşekkürler.

Gönderin diyorsa gitmenize gerek yok ama telefon acmanı ve ona göre hareket etmeni tavsiye ederim. ama en azından akrabanızı göndermeniz daha uygun olur bence. posta da kaybolur, ulaşmaz vs. hep telefonla takip edin posta ile gönderseniz bile.MEB olsa idi illerde hatta ilçelerde bile personel bölümü olduğu için daha kolay idi.

Sevgidostu askerlik durum belgesi diyorsunuz ya okuldan aldıgımız öğrenci durum belgesi aynı işlevi görür mü yoksa gidip askerlik şubesinden mi almamız gerek o kağıdı ?

Kurumdan istenen belqeleri aps ile qondermek mecburiyetindeyim ama tedirqinim. Biseyler ters qider diye korku sardi icimi :(

by_extreme;

okuldan aldığını öğrenci durum belgesi sizin okuyup okumadığınızı gösterir bir belge. askerlik durum kagıdı ise askerlikle ilginizin olup olmadığını anlamaları için istenir.

by_extreme;
Hocam askerlik durum belgesini sadece askerlik şubeleri verir. Kırmızı mühürlü ve askerliği yapıp yapmadığınız, kac gün yaptığınız vs. bilgiler yazar. bu belgeyi her kurum istemeyebilir. öğrenci durum belgesi bu işlevi görmez. anneniz ve ya babanızada verebilirler. askeralma şubenize telefon acarak sorabilirsiniz.

kalben;
Hocam sağlık durumunuz cok kötü değilse ve ya maddi durumunuz iyi ise cıkın gidin ve ya akrabanızı gönderin. Hem de gezmiş olursunuz.:) ve ya telefonla daima temasta olun.

abukperi
Hocam adaylığınız kalktığı yıl için 20 günlük iain hakkı verilir ve ancak en fazla 2 yıl birleştirilebilir. Mesela 2012 yılında 2010 yılından kalma izin hakkınız varsa o izin hakkınız yanar.
1. 27.12.2010 tarihinde adaylığa başladığınız için 2011 ve 2012 yıllarının izinlerini kullanabilirsiniz. yani 2012 yılı sonuna kadar 40 günlük izin hakkınız var.
2.14.07.2011 tarihinde adaylığınız başladığı için 2012 yıluında 20 gün izin kullanabilirsiniz.

Devlet memurları izin kullanım usul ve esasları yönetmeliğinde
1.5. Aday Memurların İzinleriBir yıllık hizmetini doldurmayan aday memurlara yıllık izin kullandırılmayacak, bir yıllık hizmetini dolduran aday memurlara ise yalnızca bir yılın doldurulduğu yılın izni olan 20 gün izin verilebilecektir.Örneğin, 10.11.1994 tarihinde memuriyete aday olarak başlayan bir memur, ancak bir yıllık süreyi doldurduğu 10.11.1995 tarihinde ve 1995 yılı iznine hak kazanacaktır.3065 sayılı Kanunun Geçici 5 nci maddesi uyarınca sözleşmeli olarak çalışmakta iken, memuriyet kadrosuna aday olarak atanan personel hakkında da yukarıdaki şekilde işlem yapılacak, bu personele aday memur olarak bir yılı doldurdukları tarihten sonra yıllık izin verilebilecektir.

Diye yazar. Yani adaylık başlama tarihinden 1 yıl sonra ki tarihte izin hakkı kazanır ama adaylığı bitmeden kullanamaz.

murattolga
Muhasebedeki arkadaşa sordum. Evet doğru .

filmet
Hocam 2 şekilde maaş alabilirsiniz.( muhasebedeki arkadaşa bağlı.)
1. 5 Eylülde işe başlarsanız 7-8 eylğl gibi tam maaşınızı alırsınız. ve ayın 15 indede 10 günlük maaş alırsınız.
2. 5 eylilde başlarsanız 15 eylülde 40 günlük maaş alırsınız. Yani maaşınız mesela 1500 lira ise ayın 15 inde 2.000 lira alırsınız. Memur maaşını peşin alır. Yanı 5 ağustostan itibaren maaş alırsınız.

az önce 03124131871 bu numarayı aradım dün bir arkadaş aradığında ösym den yazı geldi imzalar atılıp il milli eğitimlere gönderilecek demişlerdi bugün aradığımda çalışıyoruz hocam, bugün ya da en geç yarına il milli eğitimlere yazı gider dediler. sonra da istanbul il milli eğitimi aradım en geç yarına yazı elimize ulaşır dediler. Benim tahminime göre bugün öğleden sonra 15-16 gibi yazı ellerine ulaşır, sizlerden ricam öğleden sonra il milli eğitimleri ve bakanlığın yazdığım numarasını arayıp durumu öğrenmeniz

Hocam fazla sıkıştırmayın. Çünki yazı il milli eğitim müdürlüklerine internetten gelecek, siz evrakları teslim edeceksiniz ve daha en az 10 günde kararnamenin cikmesını bekleyeceksiniz.eylülde anca başlarsınız. il milli eğitimler daima işlemleri toplu yapar. yani o ilde kazanların hepsi evrakları verdikten sonra toplu olarak valiliğe gider.

zaten gelip gelmediğini ben kurum net programından da görebiliyorum.

sevgidostu

hocam geldiği an bize buradan bilgi verebilir misin? ben özel bir okulda öğretmenim 22 Ağustosta okulda seminer dönemi başlayacak okul açılmadan evraklarımı teslim etmem lazım zira sonrasında 1 Eylüle kadar vakit bulamam bu yüzden acele ediyorum.

sevgidostu

hocam şimdi bakanlığı aradım istenilen belgeleri ve kişi listelerini il milli eğitimlere yolladıklarını söylediler size bilgi geldi mi paylaşır mısınız?

thief27;

Tamam hocam. Özürlü öğretmen alımı olabilir diye söylenti var.bizde onun için bakanlığı her gün 3-4 defa aradığımız için aramam doğru olmaz diye söylemiştim. kurumnetten görünce haber veririm.

sayın hocam;daha önce bana cvp yaazmıştınız araştırıp bana mail atacağınızı söylemiştinizama unutabilirim hatırlat demiştiniz baya oldu sanırım unuttunuz bu arada ben 1250 lira mmaş aldım bu benim ilk maaşım şimdi söyleyebilirmisiniz ben hangi sendikaya üye olucam haklarım nelerdir bide umarı beni ve hangi konumda çalıştığımı filan hatırlarsınız cevabınızı bekliyorum.lütfen

Konya miili eğitime isimlerimiz ve istenilen belgeler ulaşmış fakat bayramın bittiği ilk gün arayıp öğrenecekmişiz.konya meme atanan herkesin belgelerini biriktirip valiliğe toplu sunacaklarmış.süreci hızlandırmak için atanan herkesin en kısa sürede belgeleri teslim etmeleri iyi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt