Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de 81 puan aldım. Ortaöğretim düzeyinde, ikinci atamalarda şansım ne olur?

veydel
sen ne diyorsun adamlar kabul ediyorlar hatalarını ilk defa böyle bir sınav yaptık bazı sıkıntılar oldu diye söylüyor hen tercihleri yanlış yapanların hiç mi kabahati yok o zaman 98 deki öss faciasının sorulusu olan hükümetten neden kimse hesap sormadı hem bu adamlar engellilere cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını yaptılar 15.000 den fazla engelli sadece 2 yıl içinde iş sahibi oldu şimdi dfiyeceksin görevi tabi yapacak peki bundan öncekiler neden yapmadı 40 yıldır yürürlükte bu yasa doğru dürüst uygulanmadı bugüne kadar hata yapılır önemli olan hatayı tekrarlamamak

evet hata yaptıklarını inkar eden yok ömss süreci içinde haziranda doldurulacak denilen kadro sözleri veya bu süreç içinde söylenen sözler yalan beyalar aciz bakanların kamudaki görevlilerin itimat etmeyip boş kadroları bildirmediğini diyerek ama işlerine gelince makamlarda bulunanları kulaklarını çekmeyi ihmal etmeyenler saçma ve aptalca söylemleri ,1 aralıkta yapılan engelli sınavı ve alınanların kimlerin olduğu belirsiz bir düzen alayı aynı hepsinin canı cehenneme önceside sonrasıda.....

Ayrıca kpss sınavındaki 10 yıldır soru çalınması ve peşkeşlerin çekilmesini görmeyelerin gözleri değil beyinleri kör derim...

bende kura ile katıldm ama çıkmadı biz tekrar tercih yapcazmı nasıl yol çizcez bilgi lütfen saygılar yücel karaduman 05306959919

sağlam türk;

Kötüden emsal olmaz saglam turk hocam,digerleri yapmadı bizde yapmayalım diyerekten bu işe bakılamaz,ayrıca avrupa birligi gibi hedefler koyup sermayenin büyük pazarlara girmesi için uyum paketlerinden dolayı bazı mecburiyetlerin altına imza atarsanız,taahhüt ettiginiz seyleri yerine getirirken; engelliler parti promosyonu gibi kullanırlarsa, o vakit bazı şeyleri yapmak zorunda kalırsanız; ama kimse gelip de demesin engelliler için sunu yaptık diye. 7 yıllık süre zarfında kaldırımlar otobusler kamusal alanlar engellilere gore yapılacaktı,yapmayan belediyeler ayıplı ilan edileceklerdi; fakat bu yasanın uygulanması 3 yıl daha ertelendi,işte asıl samimiyet ve asıl seçim budur saglam turk hocam. vatandasının yanında mısın belediyelerdeki kendi adamlarının yanında mısın sorusunu boylece yanıtlamıs oldular. bu arada not dusmek isterim uzun yıllardır herhangi bir partiye oy vermiyorum. bana da digerleri şöyle böyle yaptı diye cevap vermeyiniz;ayrıca yukarıdaki paragrafta sen ne diyorsun diye cümle kurmussunuz, holigan gibi birşeyleri savunmak yerine söylenenler, verilen sözler ve yapılanlara bakarsanız insanların neden kızgın oldugunu belki anlayabilirsiniz.

Şunu yazmayı unutmuşum adına balta formülü dediğimiz bir gecede düzenlenen sakatlık cetveli ile mağdur edilen, sürekli raporları olmasına rağmen yeniden rapor istenilen ve kağıt üzerinde engelsiz duruma getirilip engelli haklarından faydalanamayan kardeşlerimizi arkadaşlarımızı unutmuşum çok özür dilerim. Benim raporla sınavla işle ilgili hiç bir sıkıntım yok çok şükür bu yüzden banada yorum yazarken lütfen eleştiriyi bilerek yazalım kişilerin yazdıkları ile değil nasıl durumda iken neleri ne için savunduklarına bakalım partizanca değil benim için engellinin hakkı bütün siyasi oluşum dernek ve menfaatçi kişilerin yüz bin kat daha üstündedir saygı ve muhabbetle...

bu ne hataymış arkadaşlar. nasıl oluyor da 1.5-2 milyon adayın girdiği bir kpss sınavı tıkır tıkır işliyor da 60 binlik bir ömss ellerine yüzlerine bulaşıyor. yapmayın allah aşkına adamlar yıllardır sınav manyağına çevirdiler insanları(anadolu lisesi, fen lisesi, öss, öys, kpss.....). bu sınavı mı beceremediler??? olabildiğince alımları uzatıp seçime yaklaştırıyorlar. yoksa 1 senede nasıl 2 alım olmaz?????

bio ve foneks
bu ülke bundan beterlerini de gördü 60 kişiyle ülke yönetildi hükümet engellileri seçim promosyonu olarak kullanıyor diyorsunuz o zaman koalisyon da öcalanı seçim promosyonu diye kullandı demezler mi adama hem zaten yerel ve genel seçimlerin arası ne kadar ki 2009 da yerel 2011 de genel seçim yapıldı zaten 2009 kasım da da engelli ataması yapıldı 2010 eylül de de engelli ataması yapıldı 2011 de genel seçim vardı 2014 de yerel seçim var 2012 de engelli ataması yapıldı yani bunlar seçim yatırımı değil ülke yönetmek öyle basit iş değil iktidar olursak şunu bunu yaparız diyenler zamanında iktidardı ve hiç bir iş beceremediler birgünde 5 lira olan zeytinyağı 12 liraya yükseldi 0 zamla neyse şimdi genel ve yerel seçim arası kısa olduğu için yapılan her engelli atamasını seçim promosyonu diye değerlendiremezsiniz ha benim kullandığım kelimeye takılmışsınız adamlar küfre varan sözler söylüyor kimse de çıt yok ben sadece ne diyorsun dedim diye kıyamet koptu ne var bunda kardeşim ha mağdur edilme olayına gelince o raporlar vücut fonksiyon kaybı diye değerlendiriliyor yanlış bir olay ama sahte rapor alanları da bir yandan engellemeye çalışıyorlar ya da adam gerçekte o kadar engelli değil ama raporu yüksek vermişler mesela bir arkadaş üç parmağı yok elinde U vermişler ankara maliyeden 3 le geri döndü ben olsam ben de o kadar yüksek vermem neyse şimdilik bu kadar açıklama yeter sanırım

sağlam türk;

saglam turk hocam, sizinle bir konu hakkında yazışmak mümkün degil, takım tutar gibi parti tutuyorsunuz.Bu bakış açınızla söylenecek hiçbir şeyi göremezsiniz,her yazılanı partinize yapılan hakaret gibi algılıyorsunuz oysa digerleri çok daha iyi gibisinden tek kelime etmedigim halde yine partileri kıyaslamıssınız. ayrıca seçim promosyonu yazmadım, parti promosyonu yazdım;avrupaya verilen taahhütler sonucu engenliler için zaten yapmak zorunda kaldıkları şeyi yapmaya basladılar; ama onu da ayak sürüyerek, engellilerin haklarını 3 yıl daha erteleyerek yapıyorlar. bu yazdıklarım sadece benim gördügüm şeyler degil,yalnızca olan durumun ifadesidir. millet küfür ediyor diye siz daha fazlasını yapın isterseniz, digerleri böyle diye siz daha beter bir kişi olabilirsiniz,rahat olun tutmayalım sizi hocam kimseden geri kalmanızı istemeyiz.

Sağlam Türk bana burada onların veya bunların yaptığını söyleme arkadaş çıkmışsın hala partizanca yazmaya devam ediyorsun benim için engellilerin hakkı yüz bin kat daha hem parti yalakalığına soyunanlardan ağzına bir parmak bal çalınmış işe girdikten sonra ha ben girdim siz neden giremediniz kesin puanınız düşük denmesi muhabbetlerini gülerek izliyorum, benim burada anlatmak istediğim açık ve net her bir naneyi kendi açısından yapabilen mahlukatlar engellilere gelince kurnazca açık ve net görülür şekilde ortaya koyuyorlar. Örnek kpss sınavlarının ve diğer sınavlarda sorular çalınmasına rağmen ösym başkanı hala görevde bu memlekette söylenecek söz yok bu tip bir kadro ile nasıl ömss sınavı yapılır ,veya zihinsel engelliler kendi aralarında sınava tabi tutuldu deniyor acab IQ testi istendimi daha neler neler bu yüzden senin bizim söylediklerimizi anlamn mümkün değil burada sadece partiler bazında değerlendirme yapıyor ve savunduğun partinin propagandasını yapıyorsun sağlam Türk bu yüzden anlamazsın arkadaş sen siyaseti yanlış yerde yapıyorsun ömss sürecinde benim kimlerle hangi siyasi lider vekil iç içe olduğumu bilen bilir en başından bugüne kadar mücadelemiz hep engelli hakları idi yanlışlara muhalefet doğruları göstermekti çok şükür elimizden geldiğince bırak sende bu siyaseti artık her yorumunda hükümet ve öncekiler demekten vazgeç ....

Yazık yahu.. Hasta hasta tipler türedi ki yüzsüzlük aldı başını gidiyor.

81 puanla atanmayı bekleyen arkadaş için söylemek gerekirse; açılacak kadro sayısına ve branşlara göre şansın değişkenlik gösterecektir. Onun haricinde pek bir şey söylemek mümkün değil. Umarım dilediğiniz gibi atanır, iş-güç sahibi olursunuz.

"Geçmişte B partisi yedi birazda A partisi yesin." Daha iyisi için çabalamayan mantalitenin Türk olmakla yakından uzaktan alakası yoktur. Yemeden, kayırmadan, ayırım gözetmeksizin hep daha iyisi için çalışmak bize bırakılan yegane mirastır.
~2.5 milyon memurun çalıştığı bir ülkede 40.000 kişilik kadroyu tamamlayamamak, engelliler için ulaşılabilirliği gözardı etmek nasıl bir başarı hala anlamakta güçlük çekiyorum.
Ülkemizin eğitim durumu ortadayken, yüksek derecede eğitimini tamamlamış ve tercih yapmış ~3800 engelli adayın %26'sının yerleştirilebilmesi mirasımıza büyük bir hakarettir bunuda unutmayalım ve herşey ortadayken konuları sulandırmayalım.

forneks
bana partizanlık yapıyor diyorsun ama adam 81 puanla atanırmıyım diyor hemen biri vay bu hükümet oldukça şöyle olur yok torpil var diye basıyor yaygarayı onlara da birşeyler söylesene ha bire ban konuşuyorsun
kardeşim diyorsunki 3 sene ertelendi sen hangi projeler kaç yıl ertelendi biliyormusun mesela 1inci boğaz köprüsü MENDERES zamanından bir projeydi ve 1958-66 yılları arasında tamamlanacakken 1973 yılında zor bitirildi 8 yerine 15 yılda tamamlandı daha birçok açılan fabrikalar iş sahaları tesisler zamanından çok sonra açıldı kaldı ki ülkenin durumu ortada muhalefet dış politikada bile hükümete destek çıkmıyor bazı sorunlarla uğraşırken bazıları aksıyor herşey dört dörtlük değil tamam ama 7 yıl beklemişsin 3 yıl daha bekleyiver ölürmüsün diyorsun ki bunlar taahütle yapıyorlar bu işleri peki bu engelli alımı yasası41 yıldır yürürlükte hangi hükümet ne kadar engelli memur aldı adamlar 2 yılda 15 binden fazla alım yaptı şimdi de yapıyorlar eksşklerde en kısa zamanda tamamlanır umarım
bio
1999 da öss sınavını hatırlıyormusun o zamanda aynı durum söz konusuydu ve başkan yerindeydi ayrıca o zamanın parasıyla 3.5 trilyon boşa gitmişti ha bu adamların yaptıkları doğru demiyorum ama geçmişte de oldu cezaları neyse çeksinler ama sen bana anlayışsız diyemezsin o zaman sen benden daha anlayışsızsın çünkü engelli sınavında torpil dönmeyeceğini bilmiyorsun eğer torpil yapılsaydı 2010 daki sınavda olurdu o yüzden birilerini eleştirirken onların o işleri ne şartlarda nasıl yaptıklarına neden öyle yapmak zorunda olduklarını araştır

Sağlam Türk ben siyasi konuştuğun için söylediklerimi anlamazsın dedim söylemiş olduklarım gayet açık ve net sen hala onlar şu tarihte böyle yaptı diyerek birilerii savunmaktasın bense yanlışları ortaya koyarak siyasi savunma değil engellilerin haklarını daha şeffaf olması savunmasını yapmaktaydım iyi onlar yaptı bunlarda yapsın öteki soru çaldırdı bunlarda çaldırdı bu şekil düşünce biçimi bence hiç akılcı değil herkes aynı şekil devam ederse insanlığı doğruluğu kim düşünecek . Saygı ve muhabbetle.... Konu ve yorumlar sadece engellilerin nerelerde hakları yeniyor nerede yanlış var ise bunu siyasi partizanlıktan çok tek çatıda toplanıp belirlemek ve gerekli en üst seviyedeki insanlara iletmektir. Böyle kısır döngülerde onlar çaldırdı bunlarda çaldırdı onlar böle bunlada şöyle yaptı siyaseti devam ettiği sürece bu tip rahatsızlıklarımız devam edecektir yıllarcada siyasiler bu kargaşayı halk içinde yapmıştırlar bundan sonrada yapacaktırlar çünkü millet arasındaki bölünmüşlük ve kargaşa onların ekmeğine yağ sürer...

saglam türk hocam allah partinizle mutlu mesut bir ömür yasatır umarım.insan ömrü 500yıl zaten, 10yılda bekleriz 100yıl da;sahsen ben siyasi birisi olsaydım ve sizin gibi vatandaşlarım olsaydı; daha beter ederdim, az bile yapıyorlar bize. vatadanşın ne önemi var ki 10 yıl daha beklesin önemli olan vatandaşın mutlulugu degil siyasetçilerimizin mutlulugu tabi ki. onları zora sokacak eleştirilerden kaçınmalıyız, hatta bizim aklımız ermez hiçbirşey karısmamalıyız, vatandaş dedigin nedir ki zaten; oy verilecegi yıl kıymeti artan,demokrasi adı altında istatistiksel bir veriden baska anlamı olmayan canlıya vatandaş denir.önemli olan partilerimizin korunması dokunulmazlık falan da kalkmasın hatta vekillik babadan ogula geçsin bana kalırsa bu siyasilerin korunması hatta genlerinin gelecek nesillere aktırılmalarını garanti altına almalıyız.ne olur ne olmaz vergi verenlerin partileri eleştirmesi ne haddine, iktidarda olanı, karar verici olanı eleştirmek kimin haddine.az sabredin tabi digerleri de böyle yapmadı mı?densizlik etmeyin eleştiri yaparak, onlar sizin buyukleriniz aklınız ermez,şurada verilen sözlerin tutulmamasından sıkıntı duyan birkaç insanın iki kelam etmesine bile karsı cıkılıyor, ama haklısınız tabi hadlerini bilmeliler,vatandaş dedigin buyuklerinin işine karısmayacak, susacak haddini bilecek.

siz nasıl bir ülke istiyorsunuz ya herşey güllük gülistanlık savaş yok açlık yok sefalet yok var mı böyle bir ülşke ve dünya varsa söyleyinde orada yaşayalım
siz şükretmesini bilmiyorsunuz ne olmuş ömss de atanamayan varsa herkes atanacak diye bir kaide mi var hadi herkesi atadın geriden gelenleri 30-40 yıl bekletecekmisin forneks kendin diyorsun insan ömrü 500 yıl mı diye ben sadece 3 yıl dedim ama burda 30 40 yıl beklemek söz konusu herkesi atadın mı bu seferde vay efendim hükümet engelli alımı yapmıyor dersiniz her şey aşama aşama ybile sindirerek yenir

sağlam türk;

saglam turk hocam konuyu hala baska yerlere tasıyarak çarptırıyorsunuz;bakın süreci bastan yazıyorum; 30 bin alım yapılacak denildi en basta;daha sonra 23 binlere kadar rakam indi sonrada 23 bin engellilin haziran ayında atanacagı soylendi. fakat dpb acıklama geldi 3512 kişi alınacak diye daha sonra bu rakam 7700 lere ulastı onunda 5000 ini ancak doldu. bakın ben ne gelecekten ne geçmişten bahsediyorum.sadece vaad edilen ve yapılanları yazıyorum hepsi bu. aralık ayındayız hala net bir tarih ve 2.atamada kaç kişinin alınacagı bilinmiyor bu sozler benim agzımdan çıkmadıgına göre kimin agzından çıkarsa onu baglamaz mı?hoş eger agzından çıkan söz o insanı baglamıyorsa konuşmamıza ne gerek var.insanların sıkıntısı bu saglam turk hocam söylemle eylemin tutmayışı;ne geçmiş partiler ne gelecek partiler ne simdikiler ne sonrakiler; sadece bu sözleri manset yaptıranlara, izin verin de insanlar iki cümleyle de olsa meramlarını anlatsınlar.herşey asama asama olursa bu kadar büyük sözler verip büyük lokma yemeye kalkmazsın asama asama kadroları dolduracagız denir.

sağlam türk;

Birçok Avrupa ülkelerini, Kanada'yı, Avusturalya'yı engelli hakları ve refah yönünden incelediğimizde 3.dünya ülkesi gibi duruyoruz. Rakamlar yönetimin en büyük hokkabazlık silahıdır. Diyorlar ki "göreve geldiğimizden bu yana engelli memur oranını P0 arttırdık." Allah aşkına 10 yılda 15 bin kişi almışsın ama hala 20.000 üstünde açık var onunla mı övünüyorsun? Sağlam kardeş; ~2.500.000 memuru olan devlet 62.000 i alamaz mı? Ha alamıyorsa süper gücüz, şöle geliştik, böle büyüdük, milli geliri katladık vs. demesinler! Gücümüz yok desinler, eyvallah... Yok refah artmışsa bende pay alıcam arkadaş, ben bunca yıl koyun olmak için okumadım. Hakkımı yedirtmem!
2012'ye gelmişiz sindire sindire diyorsun. Allah aşkına topram; sindire sindire osmanlıyı bile yıktık, millet marsa gidiyor!

her şey güllük gülistanlık mı???
yapma arkadaşım aynı ülkede yaşıyoruz olan bitenleri görüp değerlendirebilecek kapasitede ve zekadayız. bir yanda arap ülkelerine demokrasi! getiririz perde arkasında abd-israil ortaklığının maşalığını yaparız. mezhep kavgası çıkartmaya çalışıp başka ülkelerin teröristlerine öso deyip ülkemizde kucak açarız hemde kendi insanımızın çadırlarda yanmasına sebep olurken onlara konteyner kentler inşaa ederiz. zaten hükümetin son zamanlardaki en kötü siyaseti suriye üzerine olmadı mı? bunun sıkıntısını kim çekiyor sizce? bir gecede fahiş zamlar, vergiler, belki de bizim kadroların güme gitmesi. ama yok yok sizde haklısınız her şey güllük gülistanlık biz çok abartıyoruz!!!!
daha yazacak çok şey var ama zamanım yok. kalın sağlıcakla...

ARKADAŞLAR BU YAZIMI AYLAR ÖNCE YİNE BÖYLE BİR SİYASİ KAVGA Baş göstermiştide ozaman yayınlamıştım yie benzer bir durum baş gösteriyor lütfen bir okuyun ;
Bizler belirli Bir Hükemetin veya Siyasi Partini Genel siyaseti ve yaptığı icraatlar üzerine yorumlar diğil ,Sadece ömss sınavında karşı karşıya kaldığımız sorunlar sıkıntıları bunun yanısıra da ÖMSS Sınavı ve tercih kılavuzunda yaşanan aksaklıkları ve uygulanan adaletsizlikleri dile getirip bunun üzerine yorum yapıyoruz.....ÖYLDE YAPMALIYIZ
Bizim derdimiz Biz Özürlüler........OLMALI

Heye Sağlam Türk he gardaş senin dediğin doğrusunu sen biliyosun biz yanlış şekilde düşünüyoruz eyvallah :D ...

puan önemli değil önemli olan atanmadır atanabilirsen atanırsın hayırlısı neyse o olsun

merhaba;yorumlarınızı okuyorumda belli bir siyasi partinin tabiri caizse taşeronluğunu yapanlar cukkası sağlam olanlar burda kafasına göre yazıyor madalyonun öbür yüzünde gerçekten işe bakıma ihtiyacı olan insanlar var olan onlara oluyor ayıptır günahtır kardeşim hükümetin adamı olabilirsin sana parada veriyo olabilir partililerin ama burda zor durumda olan insanları boş şeylerle oyalama kim hangi partiden hangi milletten hangi ilden olursa olsun gerçekten engelli gerçekten işe bakıma ihtiyacı varsa bırakın öncelik onun olsun....

bakın ben herşey güllük gülistanlık demedim sonunda öyle bir ülke bulursanı ben de yaşayayım dedim şimdi gelelim atamalara hata yapılır söylemlerde kabul yanlış söylediler ama 38192 kişilik kadroyu doldurdun sonra en az 15 yıl alım yapılmayacak sonra diyecekler ki bak bak kadroyu şişirdiler şimdi de adam almıyorlar bakın öğretmen alımları gibi düşünün zamanında bundan 15-20 yıl önce kadroları doldurmaya başladılar 10 yıl sonra alımlar yok denecek kadar azaldı 4 4 4 te de sınıf öğretmenleri mağdur oldu norm fazlası öğretmenleri saymıyorum bile aynı durum engellilerin yani bizlerin de başına gelebilir eğer birden alım yapılırsa ha avrupa ülkeleri diyorlar avrupa ülkelerinin hangisinde terör var ya da hangi avrupalı muhalefet partisi hükümete hiç destek vermeden köstek oluyor bu şartlarda bunların olduğuna şükredin ya

Yüksek puan alıp (80-90) atanamayanlar, ne kadar şükretseniz azdır. siz şimdi bu puanla daha iyi yerlere ( Güzel şehirler) atanırsınız. Sırf birkaç ay önce başlamak için yaşanılası zor yerlere geldik. Sakın ama sakın üzülmeyin ben sizin yerinizde olsam atanmadığıma sevinirdim.

Çolemérgé;

dediklerine aynen katılıyorum. bende lisans 83,7 sıra 304 ile sadece d.bakır yazdım. iyi ki de başka yerleri yazmamışım. her ne kadar çevrem farklı illeri yazmam konusunda baskı yapsa da ben yazmadım. ilk atama olmadı ama 2.de kesin olur diye düşünüyorum...

Veydel çok ama çok iyi etmişsin.

Welat şérÎne û xwerîbî zore... ( Memleket şirindir, gurbetlik zordur)

Bu açıklama yeterlidir sanırım.

Şuan her ne kadar buluınduğunuz yerden ayrılmak için can atıyor olsanızda gideceğiniz yerde memleketınızı ve ailenizi çok özlersınız. Hele doğa koşulları engelliniz açısından yaşamı zorlaştırırsa o zaman çekilmez oluyor zira sorunlar sadece bunlar değil. İş yeri ve ev işleri durumlarıyla da insanlarla muhatab oluyor dünyanın zahmetını veriyor olacaksınız. Ben ettım ahmaklık, etmeyip sabırlı davrananlara helal olsun. sizden önce başladığımız bir kaç aya lanet gelsın :))

colemerg kardeş güzel yazmışsın. gerçekten zor. bende bu yüzden yazmadım. bizim buraların havası bir başka. tatil beldelerine gittiğimde bile bir hafta sonra memleketimi özlüyorum. bırakıpta hiç bir yere gitmem...

siz sadece şükür kısmını mı gördünüz nasıl okumak ve nasıl görmektir bu gerçi nasıl bakarsan öyle görürsün o kadar şey yazdım sadece orayı görmüşsünüz acaba diğer yazdıklarımı neden görüp okumadınız yoksa onunla ilgili yapacak açıklamanız mı yok

bende arkadaşlarla aynı fikirdeyim........ arkadaşlar ben işe başlayalı 5 sene oldu. ömss den önce burd bir çok arkadaşımı uyarmıştım. memleketinize tercih yapın diye ama beni ortalıgı karıştırmakla suçladılar. arkadaşlar dikkat edin herşey memurluk degil. engelli için memurluk evine yakınsan anlam taşır. yoksa ev kirası :500 elektirk 50 su:50 internet :50 ısınma 250 bu masrafları topladıgınızda zaten maaşınızın büyük kısmı gidiyor. bir yatırım yapamadıgınız gibi yeri geliyor evden borç istiyorsnuz. bu yüzden evinize yakın yerleri tercih edin..

sağlam türk;

recep bey biz her şeyi okudukta herhalde sen yazdıklarımızı okumamışsın. neyse uzatmaya gerek yok. hakkımızda hayırlısını isteyelim gerisi boş...

Üst Alt