Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de 81 puan aldım. Ortaöğretim düzeyinde, ikinci atamalarda şansım ne olur?

5430-2130=3300 lisemi olacak ne yanı anlamadık.

yok tahminim 5430+2130=7660 toplam olur diyorum....

7660 ise ben 3455 sıradayım 4205 kalıyor...d

yok celal kardeş öyle demek istemedim. 7660 toplam olabilir. yani kura+lise+önlsns+lisans

hmm :) özurdılerım...biraz jeton gec dustu..ınsallah hakkımızda hayırlısı olur ıns. ne dıyelım

80 puan altı,ustu bence degıl...kım ne derse desın bence dogru tercıhhhhhhhhhh
Celal , doğru diyorsun da , bu engellli sınavı , herkes her yere gidecek durumda degil . Ben 86 puanla memleketimi ve etrafını yazdım hep 90 üstü kapattı. Oysa 83-84 le düz memur olanlar var. Sence ben yanlış tercihmi yaptım ? Bu durumuda hesaba kat bence.

15 tane tercihle nasıl doğru nerdeyse en küçük ilde bile 5 tane tercih yapılacak kurum var benim puanım 81 lerde orta öğretimde ilk 2000 lerdeyim eğerki en az 3 bin tane den az lise mezunu alınısa işimiz zor atama puanı 80 altını görür 80 puan üstü yine açıkta kalır ..... bazı arkadaşlar diyorki 80 li puanlar kırsalı yazsın haklılar ...ama kış mevsimindeyiz kırsalın hali vahim ...

o zamana desene işimiz önce şans sonra puan...81 puanla sansım düşük.

İnsanların beklentilerini yükseltmeyin. Kadro 5423'tür... Ve öyle olacak gibi kendinizi böyle hazırlayın. Fazla olursa zaten süpriz olur.
Yani konu hakkında kişisel fikir yürüttüğünüz gibi olmazda tutmazsa tahmininiz, insanlara umut aşıladığınız için umutsuzluğa sürükleyeceksiniz... Biraz düşünerek yazın.:confused:

bakan çelik in son açıklamasına göre ösym ye kadroları bir hafta içinde iletecegiz demişti; bu bir haftalık süre zarfında kurumlardan talep gelirse ancak o sekilde bir arttırım olabilir; yoksa 5423 son sayıdır.

zaten 15 tercih hakkı var nasıl doğru tercih yapacaz arkadaş özür grupları çok önemli adamın yürüme engeli varsa nasıl yazacak doğu yu görme engeli varsa nasıl yapacak offffffffffffffffffffff offffffffffffffffffff ama ben antepliyim hakkari, siirt,van,bingöl, hepsine bunları yazacağım yeterki gideyim canıma tak dedi akşama kadar eşşek gibi çalışırıyoruz yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

valla benim puanım 78.74212 sıralamamda 5282 imam hatip mezunuyum ama yerleşemedim sebep diyanet tek bir kadro hariç ''oda gaziantep '' hepsinden sertifika istedi. sertifikası olan 50 puanla yerleşti ben açıkta kaldım. imam hatip lisesini ben benden daha düşük puanlılar kadroya alınsın diye bitirmişim. şimdi ümidim yok tercih yapacağım ama çıkacağını düşünmüyorum çıkarsa piyango gibi birşey olur kendimi fazla kaptırmayacağım sonucunda daha çok üzülmemek için tecrübe.şimdiden ders çalışmaya başlayıp iyi hazırlanmaya kendimi adapte etmeye çalışıyorum. ve inat ya bir daha diyanet yazmayacağım bir sonraki sınava kadar işe yarar bütün sertifikaları alacağım gecen dönem elimde fazla kaynak olmadığı için iyi hazırlanamadım ama bu sefer çok iyi hazırlanacağım kursa bile gidememiştim.bir yolunu bulup halk eğitim kurslarına gidecem 2013 sessiz gececek belki ama 2014 benim yılım olacak öyle de olmalı.

[FONT=Tahoma]TERCİH YAPARKEN DİKKATLİ OLALIM .... YANLIŞ TERCİH YAPIP NE BAŞKASININ HAKKINI YİYELİM ...NEDE KENDİ HAKKIMIZI BAŞKASINA YEDİREDELİM ....

Not bu yaım geçmiş başka bir başlıkta ki makallelerimden toparlanma ....
Canım Nişanlıma söz verdiğim için ÖMSS ile ilgili yeni bir yorum yazmıyorum ama eski yorum ve makaleler bugün içinde çok değerli ....ALLAH CC hepinizin yar ve yardımcınız olsun sizin ve benim Atanmamızı nasip etsin ....... Benden hayır dualarınızı eksk etmeyin en çok buna ihtiyacım var ...
Forumdaki Arkadaşlar Bunu üzerineAlınmasın:Bu formda yazıp çizen insanlar belirli bir bilgiye ve bir birikiminesahip ....Okadar Dikkatsiz tercih yapan kişi varki ..İnanamazsınız ... ÖMSS Atananlarınçoğu Atandığı şehre gitmeyecek......Bunuda çok emin olarak söylüyorum...

Nedenleri :1-Atandığı şehrin sosyo ekonemik yapısı ......Kültürel fark....Özürlülere yaklaşım....Yaşam maliyeti....
2-Şehrin corafi yapısı (yer şekilleri)ORTABETİK ÖZÜRLÜ BİRİNİN , tekerleklisandalyeve Benzeri Durularla karadenizde yaşması ne demek......Birde Heleki ilçelerinde......... veya sivas erzurum kars diyarbakır, Antalya,artvin,rize vb ilerde:soğuk İklimi -35 - 40 6 ay yerden kalkmayan kar .....sıcak iklimlerde+40 +45lerde Full nemli Yada tamamen kuru havalarda yaşamak nedemek....
3-Bu çile niçin memur mağşı içinmi Çoğumuz zaten 2022 den maaş alıyorAilelerimizde bakım ücreti alıyor ...çoğumuz ayriyeten sosyal yadımdaalıyor..odun kömür gıda vb ....Bu çileyi neden çekecek Maaş içinmi zatenfazlasını devlet veriyor...
4- En önemlisi Ailemizden uzak yaşaya bilecekmiyiz Onları yardımı olmadabağımsız bir hayat süre bilecekmiyiz zor !!!....Onlar bizim gittğimiz yeregelecekmi o da zor... Onlarda haklı Herkesin bir kurulu düzeni var......Diyelimki evli değil ailesiyle yaşıyor.....Babası Annesi devletdairesinde çalışsa tayinini nasıl Aldıracak.....Esnaf olsa iş yeri neolacak....Senden başka kardeşin olsa okulları vb durumları ne olacak .....vbonlaca durum Ben yazmayla bitiremem ... Bu durumu Genel özetleyen bir ata sözüvar tuttuğun kurba ürküttüğün balığı değecek (Anlamı : Kar etmek için çıktığınyolda masrafları karı geçerse değmez)

Ben Kalender ŞAH olarak bugüne kadar Özürlülerin iyiliğine yönelik yazılaryazdım....Magazin değil Bilgiye yer verdim...Bazen gerçekler acıdıor[/FONT]

[FONT=Tahoma]Ben 20 seneye yakın bir süremi yaşadığımil dışında geçirdim av ,balık ,dağcılık ,yüzme, ve onlarca sporla uğraştım,cirit oynadım ve harika ata biner ve yüzerdim çok uzun mesafeler ....Özürlüoldukdan sonra uzun yılar ne ata binebildim nede yüze bildim .....en son atabindiğimde at yürürken üzerinden düşmemek için dua ettim dikkat edin atkoşmuyordu ,Denizde ise okadar kısa bir mesafede boğluyordumki Allahtan Ayağımıyer bastığımda su boyumu aşmıyordu , ben ço uzun mesafeler de yüzücülük yaptımspor takımlarında çalıştım... ..belki şimdi yoktum...siz neyinderindesiniz...Kendinizi Gladyötörmü zannediyorsunuz yada kısa bir izcikampınamı gidiyorsunuz tamamen yeni bir yaşamdan bahsediyorsunuz... ...Özürlüolduktan sanro ise toplamda 1 ayımı bile geçiremedim.....Anyayı konyayı gidincegöreceksiniz.....Arkadşlar...Yeni bir başlangıç bu evcilik değil....Tarımkadrolarının çoğu ilçeler...

özürümde iç hastalıkları .....ortabetik veya benzeride diğil...

Biri saçma dedi diye bozuk plak gibi tekralamayın şahsi düşüncenizi değil geneldüşüncenizi yazınız ....

Ben Kalender Şah olarak yorum Yaparken Yorumlarımı Belirli gerekçeler Belgelervb Deliller üzerine göre yaparım....

Kısaca Delillerimi tekrarlıyım....2022 den maaş alan kişiler özür durumu veailenin aldığı bakım ücretiyle 1500 lira ortlama alan arkadaşlar var...sosyalyardılar hariç...
Ailesel durum kimde yok....nadir...Herkes Ailesinden ayrı yaşamsürdüremez......
corafi yapı...iklimi vb Durumları Yaşamayan bilmez çok okuyan mı bilir çokgezenmi....Ben çok gezdim sizde gidip görün...çok ilde avcılık yaptım saferiyeçıktımm... dağcılıkla uğraştım...yüzme yarışlarına katıldım....
Damdan düşenin Halini Damdan düşen bilir.....
sosyo kültürel ve ekonomik durum ....O da anlatılmaz yaşanır... o hiç birşeyebenzemez... bir senede tayinle gerimi geliyorsunuz hadi gelindegörelim....istisnalar hariç...istisnalar gaydeyi değiştirmez.....[/FONT]

[FONT=Tahoma]Ben Kalender ŞAH olarak yazılarımdaKendimle ilgili Kişisel Bir kaygım Beklentim yok ...........ÖMSS İle ilgiligeçmiş Açtığım Başlıklara ve yorumlara da Bir Bakın....Tamamı ÖMSS nin Göz ardıedilen gerçekleri....

Uzaklara gitmeye gerek yok ....Düşünün ki Kendi yaşadığınız şehirdeBile,Mahalleden Mahalleye geçişlerde oluşan değişimi......Ya ilçeden ilçeyeköyden köye oluşan değişimi değişimi......

Ben İlk yazımda Atadığı şehre gitmeme olayını üstü kapalı yalın bir dille Tabirettim.....İşin Daha geniş ve İleri boyutlarına girmedim bile....Etnikkökenleri........Terörü...... Yanı Başımızdaki Ülkelerde yaşanan sAtananlarınÇoğu Bence Atandıkları yere gitmemiştir .......Yakında Bunuda resmi verilerleAçıklarlar...... 7 gün süre Kadar Sivas Cumhuriyet ünüversitesi hastanesindekaldım , Refakatcim yoktu Yeride merkezin dışında olduğu için pek ziyaretcimdeyoktu...Eskiden olsa eşim yanımda Olurdu artık oda yoktu ....Amelyat olamgerekiyordu olamadım, Kanım pırtı Tutmuyor ve karaciğer emzimlerim tavanda ;Çokda Korktum Amelyattan: Fakat Korktuğum ölmek Kalmak Değidi ; Emanet geldiğimdünyayı sahiplenecekde diğildim .........Korktuğum Amalyattan Sonra FizikiYardıma Muhtaç kalmak Yanlız Kalmaktı 'Ziyaretime Gelmediler Yada refakatciolmadılar diye ,Kimselere Küsmedim, Kimselere Darılmadım,Herkesin Birmeşagalesi kendine yetecek Bir Hayat Kaygısı vardı ,Ziyaretine gelirim diyipteGelmeyen , Çok değer verdiğim samimi bir arkadaşa dosta belkide bunlardanda ötebirine sitem edecek Oldum Ne Dedi Biliyormusunuz ; Mecburbuyum gelmeye dedi,OAynı Durumda Olsa Bırak ben ziyarete gitmeyi,Hasta yatağının Başından hiçAyrılmazdımki, O cevabı ondan duymaktansa yerin dibine girmeyi yeğlerdim. Ohastane O sözlerle kafama yıkıldı; Hastanede Bunu Daha iyi anladım ki Benimyada Hepimizin En Zor Baş edebileceği Güçlük yada Zorluk Yanlızlık.....Atanıpta Tek kalan Arkadaşlarımın ALLAH yardımcısı Olsun .......Allah HiçBirimizi Yanlızlık la 'Daha da doğrusu Sahipsizlikle Sınav Etmesin.

Kalender ŞAH olarak ALLAH' tan .......Hepinize Refaf Mutluluk , En ÖNEMLİSİSağlık Vermesini Diliyorum....avaşı , MessepselFarklılıkları .......Kişi meşeriyetleri......sosyal sitatiko.......Bu Durum vekonulara Hiç girmedim Bile.........[/FONT]

Kardeşim çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık aynı şeyleri düşünüyorum ve sonuna kadar katılıyorum

[SIZE=2][FONT=Tahoma][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[SIZE=1]TERCİH YAPARKEN DİKKATLİ OLALIM .... YANLIŞ TERCİH YAPIP NEBAŞKASININ HAKKINI YİYELİM ...NEDE KENDİ HAKKIMIZI BAŞKASINA YEDİREDELİM ....

Not bu yazım geçmiş başka bir başlıkta ki makalelerimden toparlanma ....
Canım Nişanlıma söz verdiğim için ÖMSS ile ilgili yeni bir yorum yazmıyorum amaeski yorum ve makaleler bugün içinde çok değerli ....ALLAH CC hepinizin yar veyardımcınız olsun sizin ve benim Atanmamızı nasip etsin ....... Benden hayırdualarınızı eksik etmeyin en çok buna ihtiyacım var ...
Forumdaki Arkadaşlar Bunu üzerine Alınmasın:Bu formda yazıp çizen insanlarbelirli bir bilgiye ve bir birikimine sahip ....Oka dar Dikkatsiz tercih yapankişi var ki ..İnanamazsınız ... ÖMSS Atananların çoğu Atandığı şehregitmeyecek......Bunu da çok emin olarak söylüyorum...

Nedenleri :1-Atandığı şehrin sosyo ekonomik yapısı ......Kültürelfark....Özürlülere yaklaşım....Yaşam maliyeti....
2-Şehrin coğrafi yapısı (yer şekilleri)ORTABETİK ÖZÜRLÜ BİRİNİN ,
[/SIZE][SIZE=1]tekerlekli[/SIZE][SIZE=1]sandalye[/SIZE][SIZE=1] veBenzeri Durularla kara denizde yaşması ne demek......Birde Helekiilçelerinde......... veya Sivas Erzurum Kars Diyarbakır, Antalya,Artvin,Rize vbilerde:soğuk İklimi -35 - 40 6 ay yerden kalkmayan kar .....sıcak iklimlerde+40+45lerde Full nemli Yada tamamen kuru havalarda yaşamak ne demek....
3-Bu çile niçin memur maaşı içinmi Çoğumuz zaten 2022 den maaş alıyorAilelerimizde bakım ücreti alıyor ...çoğumuz ayriyeten sosyal yadımdaalıyor..odun kömür gıda vb ....Bu çileyi neden çekecek Maaş içindi zatenfazlasını devlet veriyor...
4- En önemlisi Ailemizden uzak yaşaya bilecekmişiz Onları yardımı olmadabağımsız bir hayat süre bilecekmişiz zor !!!....Onlar bizim gittiğimiz yeregelecek mi o da zor... Onlarda haklı Herkesin bir kurulu düzenivar......Diyelim ki evli değil ailesiyle yaşıyor.....Babası Annesi devletdairesinde çalışsa tayinini nasıl Aldıracak.....Esnaf olsa iş yeri neolacak....Senden başka kardeşin olsa okulları vb durumları ne olacak .....onlarc durum Ben yazmayla bitiremem ... Bu durumu Genel özetleyen bir ata sözüvar tuttuğun kurbağa ürküttüğün balığı değecek (Anlamı : Kar etmek içinçıktığın yolda masrafları karı geçerse değmez)

Ben Kalender ŞAH olarak bugüne kadar Özürlülerin iyiliğine yönelik yazılaryazdım....Magazin değil Bilgiye yer verdim...Bazen gerçekler acıdır
Ben 20 seneye yakın bir süremi yaşadığım il dışında geçirdim av ,balık,dağcılık ,yüzme, ve onlarca sporla uğraştım,cirit oynadım ve harika ata binerve yüzerdim çok uzun mesafeler ....Özürlü olduktan sonra uzun yılar ne atabinebildim nede yüze bildim .....en son ata bindiğimde at yürürken üzerindendüşmemek için dua ettim dikkat edin at koşmuyordu ,Denizde ise oka dar kısa birmesafede boğuluyordum ki Allahtan Ayağımı yere bastığımda su boyumu aşmıyordu ,ben ço uzun mesafeler de yüzücülük yaptım spor takımlarında çalıştım... ..belkişimdi yoktum...siz neyin derindesiniz...Kendinizi Gladyötörmü zannediyorsunuzyada kısa bir izci kampına mı gidiyorsunuz tamamen yeni bir yaşamdanbahsediyorsunuz... ...Özürlü olduktan sonra ise toplamda 1 ayımı bilegeçiremedim.....Anyayı Konya yı gidince göreceksiniz.....Arkadalar...Yeni birbaşlangıç bu evcilik değil....Tarım kadrolarının çoğu ilçeler...

özrümde iç hastalıkları .....orta betik veya benzer de değil...

Biri saçma dedi diye bozuk plak gibi tekrarlamayın şahsi düşüncenizi değilgenel düşüncenizi yazınız ....

Ben Kalender Şah olarak yorum Yaparken Yorumlarımı Belirli gerekçeler Belgelervb Deliller üzerine göre yaparım....

Kısaca Delillerimi tekrarlıyım....2022 den maaş alan kişiler özür durumu veailenin aldığı bakım ücretiyle 1500 lira ortalama alan arkadaşlar var...sosyalyardılar hariç...
Ailesel durum kimde yok....nadir...Herkes Ailesinden ayrı yaşamsürdüremez......
coğrafi yapı...iklimi vb Durumları Yaşamayan bilmez çok okuyan mı bilir çokgezen mi....Ben çok gezdim sizde gidip görün...çok ilde avcılık yaptım safariyeçıktım... dağcılıkla uğraştım...yüzme yarışlarına katıldım...
[/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[SIZE=1]Hac görevimi yerine getirmek için kutsal topraklara Haccabile gittim… HEMDE günler süren bir otobüs yolculuğuyla… Yinede of demedim ..ya şimdi
Damdan düşenin Halini Damdan düşen bilir.
sosyo kültürel ve ekonomik durum ....O da anlatılmaz yaşanır... o hiç bir şeye benzemez...bir senede tayinle gerimi geliyorsunuz hadi gelinde görelim....istisnalarhariç...istisnalar gaydayı değiştirmez.....
Ben Kalender ŞAH olarak yazılarımda Kendimle ilgili Kişisel Bir kaygım Beklentimyok ...........ÖMSS İle ilgili geçmiş Açtığım Başlıklara ve yorumlara da BirBakın....Tamamı ÖMSS nin Göz ardı edilen gerçekleri....

Uzaklara gitmeye gerek yok ....Düşünün ki Kendi yaşadığınız şehirde Bile,MahalledenMahalleye geçişlerde oluşan değişimi......Ya ilçeden ilçeye köyden köye oluşandeğişimi değişimi......

Ben İlk yazımda Atadığı şehre gitmeme olayını üstü kapalı yalın bir dille Tabirettim.İşin Daha geniş ve İleri boyutlarına girmedim bile....Etnik kökenleri........Terörü......Yanı Başımızdaki Ülkelerde yaşanan Atananların Çoğu Bence Atandıkları yeregitmemiştir .Yakında Bunu da resmi verilerle Açıklarlar. 7 gün süre Kadar SivasCumhuriyet üniversitesi hastanesinde kaldım , Refakatçim yoktu hastanenin Yeri de merkezin dışında olduğuiçin pek ziyaretçim de yoktu...Eskiden olsa eşim yanımda Olurdu artık oda yoktu....Ameliyat olmam gerekiyordu olamadım, Kanım pırtı Tutmuyor ve karaciğer enzimlerimtavanda ;Çokla Korktum Ameliyattan: Fakat Korktuğum ölmek Kalmak Değidi ;Emanet geldiğim dünyayı sahiplenecek de diğildim .........Korktuğum Amal yattanSonra Fiziki Yardıma Muhtaç kalmak Yalnızlık Kalmaktı 'Ziyaretime Gelmediler Yada refakatiolmadılar diye ,Kimselere Küsmedim, Kimselere Darılmadım,Herkesin Bir meşgalesikendine yetecek Bir Hayat Kaygısı vardı ,Ziyaretine gelirim deyip te Gelmeyen ,Çok değer verdiğim samimi bir arkadaşa dosta beklide bunlardan da öte birinesitem edecek Oldum Ne Dedi Biliyor musunuz ; Mecbur buyum gelmeye dedi,O AynıDurumda Olsa Bırak ben ziyarete gitmeyi,Hasta yatağının Başından hiçAyrılmazdım ki, O cevabı ondan duymaktansa yerin dibine girmeyi yeğlerdim. O hastaneO sözlerle kafama yıkıldı; Hastanede Bunu Daha iyi anladım ki Benim yadaHepimizin En Zor Baş edebileceği Güçlük yada Zorluk Yalnızlık.Atanışta Tekkalan Arkadaşlarımın ALLAH yardımcısı Olsun .......Allah Hiç Birimizi Yalnızlıkla 'Daha da doğrusu Sahipsizlikle Sınav Etmesin.
[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][FONT=arial]Kalender ŞAH olarak ALLAH' tan .......Hepinize Refah Mutluluk , En ÖNEMLİSİ SağlıkVermesini Diliyorum....İşni Gücünü rast getirsin bir kolaylı versinbir kapı açsın deseniz yeter ...Ben inanıyorumki sizin duvanız ALLAH cc lihunun katında çok makbül...ALLAH cc size zoru kolay sıkıntılarınızı ferah etsinBen çok zor günler geçiriyorum maddi ve manevi lütfen benden duğlarınızı eksik etmeyin ALLAH cc [/FONT][/SIZE][FONT=arial][SIZE=1][/SIZE][/FONT]​
[/FONT]
[/SIZE]

Üst Alt