Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'ye tahminen kaç kişi başvurur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
"ÖSYM Başkanı Prof Dr. Ali DemirDemir, şu ana kadar genel engellilerden 6 bin 968, görme engellilerde bin 829, işitme engellilerden bin 306, zihinsel engellilerden 596 olmak üzere toplam 10 bin 699 adayın başvuruda bulunduğunu bildirdi."

Ama kaçı lise kaçı önlisans mezunu onlar belli değil henüz ..

aceba son başvuru tarihine kadar bu sayı 50 bini bulurmu

ben şuna takıldım ,önlisans mezunuyum..eğitimime ve engelime göre soru gelecek yazıyor ya..eğitimime göre ne tür soru gelecek acaba..

kpss gibi farzet bu sınavıda mesela ortaöğretim ile önlisans kpss soruları aynı değil demi önlisans biraz daha zor

MEB'in hazırlamış olduğu soruları unutun arkadaşlar. ÖSYM kesinlikle farklı sorular hazırlayacaktır. 4 yanlış 1 doğru götürür kuralıda var. Sorular ya KPSS yada YGS düzeyinde olacak. O yüzden sadece 1 kaynağa bağlı çalışmayınız. Farklı kaynakalar ve bol bol soru çözmenizi tavsiye ederim...

arkadaşlar hiç kimsenin bu konuda bir bilgisi yokmu aceba

çok giren olucak galiba çalışanlar bile başvuruyor bu sınava.

barok dediğin gibi ilk haftanın telaşından dolayı bu sayıya ulaştı ama son başvuru tarihene kadar bu sayı bence 50 bine ulaşır belkide gecebilir diye düşünüyorum tabikide bu başvurularda mutlaka sahte rapor vs gibi işin sahtekarlığı vardır rabbim hakedene nasip etsin bu sınavı inşallah herkez gercekten hakeden emek veren kişiler kazanır. Meb sınavını biliyorum o zamn 30 bin civarı başvuru olmuştu

arkadaşlar önümüzdeki hafta da müracatlar olacak yeni rapor alacaklar var mezuniyet belgesi alacak olanlar var vs. yolları kapalı olan köylerdi soguktan çıkamayan dı bi sürü sebebler,inşallah fazla başvuru olmaz:)

Bence bu hafta içinde 10 bine yakın başvuru olur ki haftasonuda başvuru yapılabiliyordu.

Toplam kaç kişi alıncak peki arkadaşlar bir 26 Bin kişi deniyor bir söyleyişe göre 46 bin hangisi doğru?

devlet kadrosunda 23 360 acık var bakanın acıklamasına göre 20 bin kişi alınacak

10000 kişi başvurşsa az olmuş.benim toplamda 30000 tahminim vardı.peki başvuranların kaçı lise kaçı önlisans kaçı lisans mezunu?

yani 25 bin başvuru olrsa 20 bini işemi yerleşecek yani %90 fln doğrumudur bu sınav formalitemi olyor yanii?

EHN1905;

yani 25 bin başvuru olrsa 20 bini işemi yerleşecek yani %90 fln doğrumudur bu sınav formalitemi olyor yanii? 300 bin diyorlar sınava girecek olanların sayısına tahminen

Daha kura ile atanacaklar var arkadaşlar bence Türkiye şartlarında engelli bireyin Lise bitirmesi bile bir başarıdır.Bence Lise ve üstü mezun sayısı az kura ya katılımına hesaplar isek katılımın 40.000-50.000 arasında olacağını düşünüyorum.Bundan önce yapılan sınavlarda ilkokul-ortaokul mezunları da sınav ile alınmıştı.

o değilde kura ile atamayı nasıl yapacaklar o merak konusu sınava girenler ile sınava girmeyenler aynı kutuya mı koyacaklar? eğer aynı kutuya koyarlarsa sınava girenlere karşı haksızlık yapılmış sayılır. inşallah öyle değildir kılavuzu inceledim ama gerekli açıklama yok yada ben mi göremedim.

henüz 12 bin diyor ösym başkanı ama 1 haftada 200 bin kişimi başvuracak ? ben eğer 12 bin rakamı doğru ise şayet 35 bini geçeceğini sanmıyorum zaten 5 gün kaldı

arkadaşlar inşallah herkes için hayırlı olur allah yardımcımız olur,1 hafta var bu süre içinde bi 20 bin kişi başvurur tahminen 30 bin lise önlisans lisans mezunları olur,bide mayısı bekleyelim kurayla başvuracak olanlar var oda çıkar en az 20 bin,alımlar zaten birden olmuycak hemen 20 bini almazlar 2 seneye bölecekler bu alımları 4 seneye de bölerler merak etmeyin hepsini bi almazlar benim görüşüm,yani bu sınavda yerleşecek olanlar 90 ve üstü ben öyle diyorum.

100 bin başvuru oluR. SAHTEKAR ÇOK TÜRKİYEDE.

bu 20 bin sayısı sabir kalacak bi sayı değil zaten. mesela 2012 yılında kamuya 70 bin personel aldıklarını düşünürsek bunun %3ü yani 2100 kişi kadar yeniden boş kadro olacak. işi yıllara bölecekler ama sayıyıda mecburen arttıracaklar.(diye düşünüyorum en azından:D)

yani sınavı olay ortada birden alım zaten olmaz yapmazlar devlet işini bilir açıgın hepsi kapatılmaz,yani kısaca bu sınavda kpss gibi 90 ve üstü tercihlerde atam yapılır bakın görün..öyle yaparlar 20 bin alım için bu sınavı 2020 yılına kadar yaparlar:D

kpss sayısal yerleştirmelere bi bakın isterseniz orda 80 puandan aşagı hiç görmedim,bizede yapacakları o sanmayın ki 20 bin alım birden olacak,zor arkadaşlar sanmıyorum

Cimcimee;
Bu bilgi nezamana ait acaba cuma cmts?

FaCia;
Türkiye değişti ! zira öyle olmasaydı herkez rapor % sinin düşmesinden yakınmazdı , Kanunlar çıkıp eski raporlar elde kalmazdı 20bin kişi alırlarmı bilmem ama eğer alınacaksada %95 adil bir şekilde yerleşiceğine inanıyorum yani bu benim inancım hocam :)

Bu, 80-90 Puanlar uçuk ve ütopik rakamlar değilmi yaa :D

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım incelediğim kadarı ile güzel bir site...Benim de sizden ricam ben ilkokul mezunuyum okuyamadım ki Bu alımda ilkokul olanlara kura ile tabi olucakmış Bu kuraya girmek bende gireceğim bir kurs gereklimi acaba..sınava girecek olanlar kursa tabi oluyorlarmış...bide merak ettiğim hangi kadrolara alım olucak ki

ömrümce evet ilkokul mezunu olanlar kuraya katılacak ve başvurular 14-25 mayıs arası.. kuraya başvuracaklar için ne kursu? yok öyle bir şey.. sadece sınava girecekler için kurs var oda şart değil isteğe bağlı ister kursa git ister gitme.. hangi kadrolara ne kadar alım yapılacak o belli değil..

cimcime malatyada başvurular şuana kadar 600 oldu bu hafta var,bu sayı malatya iline ait olunca diger büyük iller heralde 2 bin 3 binlerde gider:confused:

nerden cıkarıyorsunuz yok şu puan yok bu puan tavan taban belli değil ilk alımdan sonra belli olur ama şu var gidip ardahanda 65 le memur olanla ankarada 85 ile memur olamayan ayrımı kalkacak o güzel bir şey

mebin hizmetli kadrosu için lise mesunu 24000 idi y.okul 6000 idi.. bu göz önünde bulundurun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt