Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'ye tahminen kaç kişi başvurur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tuncay kardeşim hastaneye gelenlerin amacı ne ki?

Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin

ÖSYM Başvuru Merkezine Başvuru Süresi:
20 Şubat 2012 tarihinde başlayacak, 2 Mart 2012 tarihinde sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

her soru kaç puan 2olsa 2*60 120 eder 1 olsa 60

oğuz kardeş osym sınavlarında standart sapma işliyor. normalde 60 soru 60*0,5=30 puan yapar.

arkadaşlar bu gün ben başvurumu yaptım allaha şükür atlattık birinci aşamayı,yarında 2. aşama halledecegim,bide başvuru yaparken oraya gelen arkadaş 800 bin kişi başvurdu diyordu duyumlarınız varmı kaç kişi başvurmuş...

Bu sınavı bence kimse kacırmak istemez ... tahminen 30.000 başvuru :confused:

Burada boş konuşuyoruz. Bu sınav için ne kadar çok başlık açılmış. Çok ilgilenip strese girmeyin. Her şey muamma içinde olduğu için ne desek boş...

Başvuru süresi bittikten sonra ÖMSS'ye kaç kişinin başvurduğuna dair veriler ÖSYM'ce paylaşılır. En geç önümüzdeki hafta belli olur. Benim tahminim ÖMSS'ye girenler 20-30.000 civarı olur ancak kuraya katılacakları da dahil edersek yüzbinleri bulabilir.

arkdaşlar bol bol soru çözün ....şurda az bi zaman kaldı ....

bu sınavı herkes degerlendirir bi piyango gibi görüyorlar bu fırsat kaçarmı diyen rapora sarılıyor ihtiyacı olmayan bile başvuruyor,ama çalışan başvuruyormu onu bilmiyorum heralde yok eger çalışan başvursaydı başvuruda rekor olurdu bence...

şimdi ilk okulmezunların başvurmasına gerek yok galiba mayısn ayındamı başvuru yapıcaz

evet mayısta başvuru yapılcak

kuraya katılcak olanlar sınava girceklerden daha az olur 30 35 bin başvuru olur

pazartesi başvurumu yaptım.görevli genel başvurunun 60 bin olduğunu söyledi.

bişeydaha sorucam peki kurayla kaçkişi alınacak neyegöre belirleniyo

ömss sınavına kaç lise mezunu olur sızce

Sadece lise mezunu olarak tahminen kac kisi girer sınava...alımların ne kadarı lise mezunu olur sızce.

pazartesi başvurumu yaptım.görevli genel başvurunun 60 bin olduğunu söyledi.

Nasıl yani geçen cuma 12 Bin olan başvuru sayısı cmtsi pazazr 60 Binemi çıkmış yaniii yoksa sınav süresi bitimine göremi tahmini söyledi eleman ?

bunların yüzde 80 çakma engelli süreyi uzatan karekteri bozuk adamlar neyin peşinde anlamadım

Ben burada bir zamanlar yazdığım da eleştiri yağmuruna tutuluyordum. Torpil torpil. gerisi hikaye, kimse kimseyi kandırmasın. !o gün yeterli ve çok fazla bile. Bu ne ya. Ayrıca Her yerde Ömss kursları açılmadı ve açılan kurslarında nereye ait olduğunu herkes çok iyi biliyor. Girecekler şimdiden belli, torpili olmayan ümitlenmesin ben de dahil. Ayıp valla Bir işi de hak yolu ile yapılsın yahu. Engelliler yaz gelmeden nerelere buluşmaya gidiyorlar 2 günlük başvuruyu soğuk hava şartları bahanesi ile mi ertelediler. Ben de bu sınavdan yüksek puan alıp atanamazsam bak neler yapıyorum herkes görecek.

tarih kesin değişmez diyor kesin değiştiriliyor;) sahte rapor yetiştiremeyenlerin gözü aydın artık bu başvuru sınav haftasına kadar değiştirilir gerçekten engelli olanlar için iyi bişey ama diğerlerine bakınca kötü oldu girecek sayısı son güne kadar alır başını gider engelli olarak uzatılması güzel dedim bende engelliyim uzatılmasını isteyenleride haklı buluyorum ama şöyle bir düşünüyorum burası 3-4 ay kar kış ben bana verilen süre içinde gidip başvuramıyorsam hergün işe nasıl giderim hadi bir gün gitme 2-3 gün gitme iş babamın özel mülkü değilki canım isteyince gitmemezlik yapmıyım verilen süreyi iyi değerlendirmek gerekti zaten süreyide bilerek uzattılar raporu yetişmeyen sağlıklı insanlarda var onların önünü açıp engelliye bir engell daha çıkartcaklar valla benim hiç umudum yok bu sınavdan gerçekten engelli alcaklarından sınavdan geçsen komisyondan bişey çıkartcaklar işe alınacaklarda bellidir belki formalite olsun gibime geliyor Allah herkeze hayırlısını versin...

ben başvuru süresi uzatılsın diye BİMER e yazdım hava koşulları nedeni ile gidemeyen bir çok engelli arkadaşlarımız olmuştur.Farklı pencereden bakalım

Hastanelerde başvuru için rapor izdihamı haberlerini gördük.
Hemen her engellinin eski de olsa bir raporu olduğu,eski raporların da başvurularda kabul edildiğini düşünürsek,hastanelerde izdiham yaratanların büyük çoğunluğunun rapor alıp başvurmak isteyen pek de engelli denemeyecek uyanıklar olduğunu düşünebiliriz.
Bu uzatma genelde onlara yaradı.
Allah yardımcınız olsun ne denir başka...
Ben emekliyim zaten girmiyorum ama bu gibi şeyleri gördükçe cidden üzülüyorum.

bensalih1131;
kardeşim bende engelliyim biz 11 gün içinde kar kış diye başvuramıyorsak 15 yıl nasıl çalışacagız bi açıklama yapsana dediğim gibi burda kar kış 3 ay o zaman ben işe girersem 3 ay işe gitmiyim kıştan dolayı mantıklımı?yada 11 gün yan gelip yatıyım gitmiyim bir günlük işlem taş çatlasın gayet hızlıda işliyor işlemler ben yarım saatte hallettim

100.000 i bulur bu gidişle. sahte raporlar havada uçuyodur.

Bu uzatmayla beraber toplam 80 bini bulur. sahte raporluları da hesaba katarsak şayet.

Ben ilk başvuruya gittiğimde çok şaşırtıcı şeyler duymuştum gelen diğer adaylardan. Mesela adam kaza geçirmiş bacağı kırılmış ve platin takılmış bu adama %90 oranla özürlü raporu düzenlenmiş. Bİr başkasına ilk gittiğinde %20 rapor vermişler, itiraz edip başka hastaneden rapor çıkarmış bu sefer %46 oranlar rapor almış. Yani bu rapot işi bu kadar esnek ve değişken mi? Benim oranım %48 fakat benden daha sağlıklı insanların (bizzat görüşüp özürünün ne oldığunu sordum) benden yüksek rapora sahip olmaları açıkçası zoruma gidiyor. Umarım herkes hakettiği şekilde hakettiği yere girer. Gerçekten ihtiyaç sahiplerinin ve özelde çalışması mümkün olmayan kişilerin bu sınavla iş bulmalarını temenni ediyorum.

Nasıl yani geçen cuma 12 Bin olan başvuru sayısı cmtsi pazazr 60 Binemi çıkmış yaniii yoksa sınav süresi bitimine göremi tahmini söyledi eleman ?

tahmini değil başvuran sayıyı söyledi.ve çok iyi çalış 3 te 1 şansın var dedi

Bu geçen pztsinin rakamları ise 150 Bin olur çarşambaya kadar öyleya başkanın açıklamasından sonra taklaşık 60 bin kişi başvurduğuna göre :S
tahmini değil başvuran sayıyı söyledi.ve çok iyi çalış 3 te 1 şansın var dedi

XXXMAN;
ÇOK DOĞRU demişsin. %100 katılıyorum. bunca süredir gitmeyen artık hiç gitmesin. bu saate kadar gidemeyene zaten işe gitmesin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt