Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'ye tahminen kaç kişi başvurur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
deli ettiniz valla,bu gidişle sınava 2 gün kala ne uyku nede yemek yiyebilecegiz,ya bi sınav altı astarı bi sınav çalışan kazanır,pire deve oldu sayenizde

Başvurular Bitti hadi Hayırlısı, son Rakamları duyan bilen varsa yazalım arkadaşlar:)

ömss başvuranların son rakamları ...............

ÖMSS ye başvuran orta öğretim sayısı 37,365 bin kişi önlisans 6,150 lisans 4,321 kişi

telefonla arayıp ögrendik. zaten yarın resmi açıklamayı yaparlar.

arkadaş ortaya balonu saldı gitti ama rakamlar ortalama arkadaşın değine yakın olabilir çünkü aşağıdaki linkte bakanda 50 000 kişiden bahsediyor

tv arşivi

ya ne saçmalıyorsun ? ne balon atıp gidecem. sanki devlet sırrını mı açıga verdim alt tarafı yarın açıklanacak sayıları söylediler bende sizle paylaşmak istedim. ŞİMDİ KONUŞMAMIZ GEREKEN ACABA HER ÖGRENİM DÜZEYİNE NE KADAR ALIM OLACAK...

oneway35;

onu ben cmtsi günü paylaştım dostum o biraz havada bir rakam verdi bakan açıklamadan 1 gün önce rakam 32 Binmiş bakan 1 sonra 50 bin açıkladı ve ben kendi kendime bakanın sadece tahmin yani çarşambaya bu güne denk ollacak tahmini rakam olduğunu düşündüm ve öyle çıkıyor 47 bin kişi aşağı yukarı :)

arkadaşlar boş kadro 23 000... 5 farklı kategoride alım olacak birde kura alımı var şimdi önemli olan hangi oranlarda paylaşım yapacaklar...

eşit dagıtacaz dediğine göre bakan(çokta inandırıcı gelmesede) 20bin kadro için...lisanslara sınav formalite olacak....önlisans mezunlarıda rekabet olacak biraz...lise mezunları arasında kan çıkar:)))).....kuraya kalanlar içinn allahım şansı üzerinize olsunnnn.......

deisnger07 ... dogru teşis.

ama haksızlık olur bence. sınava başvuran lisans mezunu 4000 se alacakları 5000 olması saçma olur adaletli bir yarış olmaz.

en mantıklısı başvuranların yüzde si kadar alım olmalı her branş için . mesela 4000 lisans için de % 10 kazanmalı 30 000 lise içinde % 10 olmalı

neopolis;
hangi beş farklı kategori. biri nerde.
lisans, önlisans, lise mezunu alımı yapılacak. bir de ilkokullar kuraya katılacak. diğeri????

kardeş ben zihinsel , işitme genel görme ve genel özürlülerden bahsediyorum

böyle bişey olamazz...nedemekk lise mezunları çok alınsın demek...ozaman okumanın ne anlamı kalır....

kimse lise mezunu fazla alınsın demedi. zaten göreceksin benim dedigim şekil olacak. 4 000 lisans mezunu için 5 000 kadro ayıracak halleri yok.

bu işler arz talep meselesiyle olur. farz edelim 5 000 kadro açıldı o zaman sınava giren her lisans mezunu yarışsız sadece başvurarak sınavı kazanmış olacak buda adletsizlik olur. başvuranların oranına göre kadro açılacak % 90 .....

özür grubuda işitme konuşma görme zihinsel ortopedik ve diğer diye ayrılıyor. bilgi devlet personel daire başkanlığına ait ?????

ben tahminimi söyliyimi....devlette şuanda normal stadüdeki atamalarda lisans ve önlisans mezunlarına öncelik saglıyorrr...lise mezunu alımları yok denecek kadar az...böyle bi oran kurmaları zaten sacma olur...üst öğrenimm görenler devlet alımlarında şuanda çok önemlii...memurun eğitimini yükseltilmesi içinnn...

kardeş.ÖMSS nin amacı memurarın egitim seviyesinin yükselmesi degil!!! engelli vatandaşları topluma kazandırmak ......

ve göreceksin başvuru sayısına göre ayarlama yapılacak yoksa şimdiye kadar açıklama yapılırdı şu kadar lisan şu kadar orta ögretim diye..

sence bu yaklaşım adeletli mi olur...ozaman eğitimm almanın ne anlamı kalırrr....

ne diyorsun kardeşim yav. ağustos 2011 istatistiklerine göre tam olarak 8551 tane lise mezunu alınmış. önlisans 2589 tane, lisans mezunu 4111 tane alınmış ön lisans ve lisans alımının toplamı lise mezunları kadar değil. VEE HERKES LİSANS MEZUNLARINA ATANIR GÖZÜ İLE BAKIYOR. PUANLAR ÖZÜRLÜ ÖĞRETMEN ALIMINDA YİNE AYNI 90'LARDA. tavsiyem tahmin etme çünkü rakamlar çok değişiktir. tahmin edilmez, sayılır...

benim aldığım eğitimin bir anlamı kalmadı. lisans diplomamı yırtasım geldi. hiç bir şeye yaramadı. ben hem lisans eğitimi alayım hemde özürlü olayım adamlar çeşitli envarelerle BAŞVURU DAHİ yaptırtmasınlar. sistem bu. yapacak bir şey yok!

ne mezunu olduguyun bu sınavda bir önemi olmuycak her egitim düzeyinde ki başvuru sayısının oranı kadar alım açıklanacak . yoksa hangi egitim düzeyinde ne kadar alım olacagına bakılmadan. şu kadar lisan şu kadar orta ögretim diye açıklarlardı.

hayret bir şey ya hu!! ne biliyorsun antalyalı... bu sınav ilk. ne olacağı belirsiz. tahminlerini kendine sakla.

tamam arkadaşlar ne kızıyosunuz sizin dediğiniz gibi olsunn..allah kimseyi utandırmasınn.....herkes emeklerinin karşılıgını alır inşşlahhh...

devlete giremde hizmetliside olmaya memur olmayada razıyım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt