Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'yi kazananlardan yeniden rapor istenmeli...

centirmen

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
29 Nisan'da yapılacak olan ÖMSS'yi kazanlardan atama yapılmadan önce yeniden,enbaştan yeni bir rapor istenmeli. Böglelikle sahte alınan raporlar ortaya çıkmış olur, suçlular ve suça iştirak edenler cezalandırılır. Gerçek hakkı olan gerçek raporla sınava giren hak eden arkadaşımız nasılsa ozman yine o raporu rahatlıkla alıp memurluğuna atanır. Böglelikler sahdekarlıgın önüne geçilmiş olur ve bizlerin kafasındakı sahte rapor olayıda çözülmüş olur.
Diye düşünüyorum bilmem sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında sevgili arkadaşlar.

Evet buna bir iki ekleme yaparak katıldığımı belirteyim zaten gerçek engelli olanlar yine aynı oranı alırlar. Örnek ancak fil tarihinde alınmış bir sürekli raporun ama rahatsızlığı geçtiği halde raporda sürekli ibaresi bulunduğu için gerçek engellilerin hakkının gasp edildiği düşüncesindeyim en son bimere yazdığım mail dilekçemin çıktısı alınarak mektup yolu ile sağlık bakanlığı yeninden yapılanma başkanlığına gönderildiği bimer tarafından şahsıma bildirildi.Bu dilekçemde öncelikle sakatlık cetvelinin gözden geçirilmesi oranların gözden geçirilmesi hak sahibi olan ve rapor oranı düşürülen arkadaşlarımızın durumlarının düzeltilmesi kaydı ile tıpkı maliyenin sistemi gibi illerde sadece engelliler için kurulacak heyetler ve ankarada denetim kontrol mekanizmasını sağlıkcak merkezi bir heyetin kurulmasını illerde heyete müracaat edeceklerin eksiksiz bütün tetkik ve polikilinik muayenelerinin disiplinli bir şekilde yapılarak dosya halinde oran belirlendiikten sonra ankaraya yollanması ilk baştaki önerimdi birçok olaya şahidiz alan her zaman alır düşüncesini bir nebzede olsa bu şekilde yok edeceğimizi tahmin ediyorum bu yazıma karşılık verecek arkadaşların olacağını elbette biliyorum ama kusura bakmasınlar gerçekten engelli olanlar zaten yaptırkdıkları tetkiklerle yine oranlarını alıp haklarına kavuşacaklardır özellikle bu sınavda bir çok kişinin haksız şekilde rapor aldığını biliyoruz ve birçok kişide şahit olduğu durumları yazmışlar okuyoruz bunların önüne geçme adına böyle bir çalışma için önerilerinizi bimere yazınız....

http://www.engelliler.biz/forum/sag...a-sahte-raporlarin-onune-nasil-gecilmeli.html daha önce bu başlıkta önerilerimle belirtmiştim merkezi sistem olursa biraz zor alırlar yörükoğlu

PEs etmek ve uğraşmamak böle söyleyip herşeyden vazgeçelim iyi o zaman haklarımızı aramayalım susalım sırtımıza semeri yiyelim bunumu yapalım bende en az senin kadar bu memlekette nelerin döndüğünü biliyorum bu yüzden böyle bir durumun önüne geçmek için ne yapabilirizin peşindeyiz...

Bio;

Çok haklısın kardeşim hakkmımızı arayacak haksızlıga göz yummuyacak yumarsak kendilerini bi halt sanıp haksız kazanç saylayanlar kendilerini bu sefer çok büyük bi halt sanırlar.

Ömss sınavından sonra yeniden rapor istenmesini sonuna kadar destekliyorum zaten bio kardeşimde biliyor neler yaptığımı ?

İlker abi gerçekten hak yeniliyorsa ve bizler susuyorsak ki '' Haksızlık karşısında hakkı söylemeyen dilsiz şeytandır'' hakkın yendiğini gasp edildiğini görüp susmak ayrıca o işe ortak olmak gibi bir durumdur vicdanende rahatsızlık verir en azından biz üstümüze düşeni yapalım gerisi Allah tan bu işin diğer tarafıda var rabbim bırakmaz ne bu dünyada ne diğer tarafta ben söyleyeceğimi söyledim caydırıcı ve tartışma yaratacak sözler yerine öneriler bekliyorum bu başlığa saygılar arkadaşlar....

KARDEŞİM ben düşüncemi belirttim bi kezde burada belirteyim KESİNLİKLE YENİ RAPOR İSTENMELİ YOKSA ÖZÜRLÜDEN ÇOK SAĞLIKLI İNSAN GİRCEK İŞE GERÇEK ÖZÜRLÜLER YİNE ORTADA KALACAK...şöyle basit bi örnek vereyim diyelim 1999 yılında görme kusuru olan birine yüzde 40 rapor verildi sene 2012 lazer tedavi diye bişey var artık iki dakikada gözünü çiziyorlar gözlük bile kullanmana gerek kalmıyor bu tedaviyi olan insan 1999 yılında aldığı raporla tüm özürlü haklarından faydalanıyor hala yeni rapor istenmezse belkide elinde olan 1999 yılına ait raporla gerçek bir özürlünün yerine işe gircek...ben raporu 2001de almıştım %67 2011de yenilettim %65 verildi benim hiç bi korkum yok beni 81 ilde 81 hastanede muaniye etseler raporumu düşürseler düşürseler %40 yaparlar yine özürlüyüm yine özürlü gerçekten özürlü olanların korkmaması gerek yeni rapor isteminden korkacaklar kendilerini iyi bilir ama rapor istenmezse keyiften 4 köşe olurlar özürlü birinin yerine işe girdim özürlüde ne nane yerse yesin ben hayatımı kurtardım diye....

destekliyorum, ortak bir metin hazırlanırsa gönderelim ilgili birimlere

2006 yılında yayınlanan bir genelge ile özürlülük ölçütleri değiştirildi.Bir gecede milyonlarca özürlü özürsüz durumuna geçti.Şimdi yeniden rapor istenirse bu arkadaşlar mağdur olmayacak mı? Vergi indirimi alamayan herkes sizin düşüncenize göre sahtekar mı oluyor. Olayları sadece kendiniz açısından değerlendirmeyin lütfen.Devletin yapmış olduğu keyfi uygulamanın faturasını çeken milyonlarca insanı burda sahtekarmış gibi yargılamayın.Yeniden rapor istenmesinde en çok bu arkadaşlar mağdur olacak.

arkadaşlar sizin türkiyeden haberiniz yok mu.parası olan ,adamı olana birşey olmaz mantığı var.bunu yıkacak olan adalete saygıduyan,insan sevgisi ve de allah korkusu olan yönetici ve insanlara ihtiyacımız var.

Ben ne yapıcam peki eski raporum % 42 simdi rapor alsam % 32 he söylermisin ne olcak biz gibiler özele girmeye kalksan ne sağlamsın ne sakat resmi kuruma girsen cabası adam gibi calısın milleti bosverin bee topu topu 60 bin kisi gircek herkes kendini düsünüyor bence

önceden nasıl aldıysa sahte raporu yine alır önüne geçemezsin

yahu sahte rapor almak kolay değil doktorlar risk altında hükümet çok denetliyor ben ankarada yaşıyorum ve % 38 raporumu 40 yapmadılar bende düşmedim peşine

hakem hastane uygulaması ile belki bi nebze sahte raporların önüne geçilebilir mesela raporun bursadan alındıysa ankaradan bir hastaneye sevk yapılıp özür yönünden değerlendirilmesi istenebilir??

zaten rapor almak yeterince vakit alıyor;rapor almıs insanlara tekrar mı eziyet edilecek;ayrıca tekrardan rapor istenmesi demek devletin kendi tayin ettigi doktoruna guvenmedigi anlamına gelir;sen bu denetimi ya en basında yaparsın ya da yapamazsın mesele budur sanırım.araya kaynayan birkaç kişi için onca insanı tekrar ugrastırmaya gerek yok.araya kaynayan kişiler ise zaten gücü olan yeterince çevresi olan insanlardır; her türlü o raporu önünüze koyarlar meraklanmayın.ha ütopik olarak torpil olmasın, sahte raporlar olmasın diye sabaha kadar konusup, yazıp çizebiliriz.ama bu olmayacagı anlamına gelmez.Bugune kadar torpilin donmedigi hiçbir kurum gormedim goren varsa buyursun yazsın bizde ogrenelim.

fornaks kardeşim rapor almanın neresi eziyet? telefonla arayıp randevu alıp heyet günü gidip rapor almak eziyetse sana hergün işe gidip çalışmayı nasıl planlıyorsun sen? kardeşim yeni rapor istenmeli yoksa özürlüden çok sağlıklı insan girer işe raporunun sahte olduğunu anladığımızı şikayet edelim dicem ama hangi birini şikayet etceksin en güzeli işe başvuruda topluca çözülmeli bu olay...ha illa sahteler değil adam tedavi olmuş normal yaşıyor ama eski raporunda özürlü olarak görünüyor ve bu adam hala o raporu kullanıyor bunlar nolcak peki bırakalım tedavi olmuş insanlarda özürlü görünmeye devam etsin demi?

xxxman hocam ben raporumu 2012 nin 2. ayında aldım; eski olanlar beni baglamaz.benim saglık guvencem yok, parayla rapor çıkarttım gidip tekrar ugrasamam; benim rahatsızlıklarım kronik bir gunde de sonuçlanmıyor.sahteler ortaya cıkacaksa bastan sen bu denetimi yapacaksın ya da sınava girmeden raporların hangi tarihten itibaren alınması gerektigi konusunda bilgi vereceksin, yeni almısım raporumu bir daha bu iş için kurus vermem ve kurus da vakit ayırmam.devlet bu iş için duzenleme yapmamıs ayrıca soylediginiz şey oldukça tutarsız, devletin kendi gostermiş oldugu hastanelerden alınmıs olunan raporu geçersiz kılması, kendi onayıyla oraya getiridigi doktorlarına inanmadıgı anlamına gelir. bu acıdan bile bunu yapması abestir.surekli rapor kasesi almıs yuzde 40 ı askın ozur oranı belirlenmiş hastanın tekrar gidip muayene olması bu işi hepten cıkmaza sokmaz mı?hadi bu defada eksik oran cıktı bu seferde hasta olan sikayet edecek bu nereye kadar surecek.bundan sonraki sınav sureci için dogru duzgun bir duzenleme getirilebilir ayrı mevzu ama simdi acele bir yasa ile cıkacak kanunların yaratacagı magdur sayısı suankinden çok daha fazla olacaktır.size onerim baskasının rahatsızlıklarına ya da sorunlarına bir kulp takacagınıza kendi işlerinizle ugrasın o bunu almıs onun su sorunu yok numaracının teki gibi şeyler söylemek terbiyesizliktir.siz kendinize düşen işlerinizi düzgün yapın, doktorlar da kendi işini düzgün yapsınlar; diyeceklerim bu kadar.ne çok başkasının işleriyle ugrasıyorsunuz siz sınavdan 80-90 puan aldınız ve açıkta kaldınız ondan dolayı şikayet ediyorsunuz sanki.becerebiliyorsanız hakkınızı yedirmeyin ayrı konu ama sınavın denetimini de siz degil görevliler yapsın raporuda hastalar degil doktorlar versin...

benim bi arkadaşım var çocukken ağaçtan düşmüş gözünde çok ufak bi çizik var yakından bakınca küçücük leke gibi bişey onun dışında görmesini falan etkilemiyormuş x tarihinde raporo göre özürlü sayılıyor bu arkadaş yeni raporunda oran verilmedi çünkü hayatını etkileyen hiç bişey yok yakından bakarsan gözüne küçücük leke gibi bişey var ve bu arkadaş gitti eski raporu verip ömssye yazıldı varsayalım bu arkadaş kazanırsa bırakalım işe girsinmi bumu milletin istediği? yada geçici raporlar sınav ayına kadar geçerliyse onlarda giriyor sınava kazınırlarsa onlardanda istenmesin yeni rapor niye uğraştırcaklar sınava girmiş kazanmış adam...kardeşim iş başurusu yaparken isteyeceklerine göre senden ücret almayacaklar yada verirsin ücretini işe girince telafi edersin durduk yere git yeniden rapor çıkar demediler kimseye AMA SINAVI KAZANIRSAN GİT YENİ RAPOR GETİR DEMELERİ GEREK...

yörükoğlu verği indirimiyle bi alakası yok dediğimiz raporların sen atıyorum %50 raporu ankaraya gönderirsin %10 olarak geri döner bu dediğimiz rapor istihdam raporu iş kayıp gücün %40sa kimse değiştirmeyecek oranı vergide düşmesi başka bişey raporun...

bu konuları açanlar kendini düşünen ve başarılı olamıyacaklarını bilip bu konuları ısıtıp ısıtıp gündeme getiren tipler asıl ben gibiler mağdur ne özürlüyüm ne normal bir gözüm görmüyor ama özürlü değilim bu mu hak bu mu adalet .

xxxman hocam sen o arkadasının yüzüne dönüp kardeşim, sen ne hakla sınava başvurursun diyebildin mi?ben seni şikayet edecegim diyebildin mi?sürekli olan raporlarda hastalıgın duzelmesi beklenmez ömür boyu rahatsızlık halinin ifadesidir.birkaç istisna dısında hastanın hastalık seyrinde iyileşmeye yonelik gelişmeler olmaz.madem arkadaşınızın bu durumu sizi rahatsız ediyor gidin şikayetinizi kişisel olarak yapın.bir sistemin herkesin lehine işlemesi mumkun müdür?bazı avantajlar olacagı gibi bazı dezavantajlarda yaratır bu kacınılmaz.saglıkla ilgili bunca sorun varken, tek sorunun sanki raporlardaki aksıklıklar gibi görmek olaya hiç bakmamak demektir.protez konusunda, ameliyat masrafları konusunda ilaç alımı konusunda bir yıgın çözüm bekleyen mesele varken tek yanlıs sanki bu konu da yapılmış.her 3 kişiden 1 kişi iş sahibi olacak önemli bir fırsat size önerim, bu fırsatı baskalarının dedektifligini yaparak harcamayın...

SLİMER kendini kazanmış ilan ettin özgüvenin yerinde:)AMA kimin kazanıp kimin kazanamayacağını Allah bilir sen doğru diye işaretlersin yanlış çıkar adam sallar tutar nasip meselesi bu iş NE YAPCAZ KARDEŞİM O zaman bak ben bir sürü sağlam olup sınava gircek insan örneği gösterdim napalım o zaman bırakalım onlarmı girsin işe bi şekilde çözülmeli bu olay haklı olanda çok haksız olanda çok bırakalım kuruları yaşın yanına onlardamı yeşersin???FORNEKS BENİM KUZENİMDE GÖRME KUSURLUYDU GÖZLÜK TAKIYORDU ŞİMDİ TEDAVİ OLDU ELİNDE HALA ÖZÜRLÜ RAPORU VAR AMA GİRMİCEK SINAVA İYİ BİR İŞİ VAR GİRCEK OLSADA BEN KUZENİMİ ŞİKAYET ETCEK DEĞİLİM DEVLETİN BULMASI GEREK...KARDEŞİM O 3 KİŞİDEN BİRİ GİRCEKSE NEDEN ÖZÜRLÜ İNSAN OLMAYIP SAĞLAM İNSAN GİRSİN? 3 KİŞİDEN BİRİ GİRCEKSE ÖZÜRLÜ OLAN GİRSİN...

xxxman;

Ben 40 yaşındayım. İlkokuldan beri bütün ders notlarım çok yüksekti.Askeri okulların hiç biri beni puanım tutmasına rağmen kabul etmedi.Devletin hiç bir kurumu özürlü olduğumu bahane ederek normal statüde iş vermedi.Bende özürlü raporu çıkarıp işe girdim.Ama 2006 yılındaki genelgeye göre ben şu an özürlü değilim.Yüzde 20 oranını alırım yada almamam.Burda ben özürlü insanlara haksızlıkmı yapmış oluyorum.Yoksa yıllarca beni mağdur eden devlet mi bana haksızlık yapıyor acaba.Yeniden rapor istenmesi 2006 yılında sağlam ilan edilen özürlüleri mağdur edecektir. Özürlü olupta devletin bir gecede özürlülükten men ettiği insanların uğrayacağı haksızlık sizi rahatsız etmiyor mu?

hasan beye sonuna kadar hak veriyorum. aynı konumda değilim güncel tarihli raporum mevcut elimde; ancak daha önceki ynetmeliklere göre "haklı olarak" alınmış raporlar kazanılmış haktır. bu hakkı da insanların elinden almak dogru değildir. zaten Ocak 2012'de yayınlanan ynetmelikte bu duruma açıklık getirmektedir. elinizde daha önceki yönetmeliklere göre alınmış "sürekli ibareli" raporlar geçerlidir denmektedir. üstüne üstlük elinizde rapor varsa mükerrer rapor uygulaması sebebiyle yeni rapor düzenlenmesini isteme hakkınız bile yok deniliyor. bu sebepten ömss sınavına başvurulurken ibraz edilmiş olan "sürekli ibareli" raporlar geçerli olacaktır. yok ömss sınavı sonucunda yeni rapor istenmesi 2012deki yönetmeliğe aykırıdır; ancak halihazırda devlet memuru olabilmek için "çalışabilir" onayı almak gerekebilir. o konudada sıkıntı çıkaracaklarını zannetmiyorum.
bilgilerinize.

ya kardeşim sizin derdiniz ne ? ne kadar meraklısınız sağlıklı insanları özürlü insanın işine geçirmeye KAZANILMIŞ HAK DİYORSUNUZ O TARİHTE İNSAN KAZANMIŞTIR RAPORU HAKKINI KULLANMIŞTIR iyi adam tedavi olsada iyleşsede ölene kadar kullansın raporunu o dönemde tedavisi mümkün olmadığı için sürekli verilmiştir ama günümüzde tedavisi mümkünse o raporun hiç bir geçerliliği yoktur biz yine boşuna atışıyoruz son sözü devlet söylicek yine ama umalım doğru olanı yapsın ve bizde elimizden geleni yapalım...

kardeşim bunları sana yazmadım. mümkünse sen benim yazılarıma cevap verme. sana yamıyorum zaten. malumundur seninle pek anlaşamıyoruz. lütfen benim yazdıklarıma sen cevap yazma. ben seninkilere cevap yazmıyorum bu yazdıklarımı da sana binaen yazmadım.
birbirimizi kırmayalım.

xxxman;

ya sende var ya bendee raporlardaa sürekli ibaresı varr tedavi ile geçmeyennn

Üst Alt