arkadaşlar torpili olan her türlü sahte raporu alır, ancak oranı doktordan doktora, hastaneden hastaneye değişen engelliler arada kalır. bunlardan biri de benim.
2010 meb sınavına kadar kesinlikle hiç bir şekilde rapor almayı düşünmeyen ben, 2010 meb sınavından önce ilk defa rapor alayım dedim. gittim hastaneye, 2 hafta film mr falan bekledim. 2 hafta sonunda, nörolojiden 39, fizik tedaviden 19 özür oranı yazdılar, ancak işitme kaybını nasıl oluyorsa tespit edemediler ve başka hastaneye sevkettiler. tekrar rapor düzenlesinler diye (işitme oranı tespiti için değil, tüm raporu yeni baştan düzenlemek için). ikinci raporda da nörolojiden 19, işitmeden 17 verdiler. ve böylece sınava giremedim, eğer o sınava girmiş olsaydım, bu sınava girmezdim. çünkü öğretmenlik mezunuyum ve o sınava hepinizin bildiği gibi 1000 öğretmen başvurmadı. 6 ay sonra başka bi şehirde başvurdum ordan 54 oran aldım. hastaneden hastaneye doktordan doktora değiştiği gibi yönetmelikten yönetmeliğe de değişiyor ki 2010 dan bu yana yönetmelik 2 3 kere değişti, oranlar yeniden yazıldı falan bunları gözardı etmezseniz, çoğu dürüst doktorun denetim sıkılaştığı için var olan engeli de gözardı ettiği bir gerçek. adamı olan gene raporu alır, adamı olmayan da 2 senelik kaybımı gözönünde bulundurursanız bizim gibi gene mağdur olur.