Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'yi kazananlardan yeniden rapor istenmeli...

okaneren kardeşim düşüncelerimizi paylaşıyoruz amacımız kimseyi kırmak yada üzmek değil ha benle muhattap olma dersen olmam sorun değil ama doğrularıda konuşmak gerek diye düşünüyorum ben kuzenim üzerinden örnek verdim sizin deyiminize göre x tarihinde aldığı rapora göre özürlü ama tedavi oldu ve şuanda hiçbir sorunu yok şimdi size göre elinde kapı gibi SÜREKLİ özürlü raporu var ve hala özürlü sayılıyor HAK ETMİŞ raporu zamanında şimdi ne yapalım böyle insanlara iyi geç kardeşim sen zamanında hak etmişsin özürlüde olsan sağlamda olsan elinde rapor var gir sınava özürlü birinin işine geç özürlüde çalışmayıversin onların hakkı yokmu diyelim....

xxxman;
arkadaşım kimseye benimle muhatap(muhattap değil) olma demem. sen anla anlayacağını. seninle konuşmaktan hoşlanmadığımı bildirdim sadece. yazdığın cevap senin düşüncen saygı duyarım. herkesin düşüncesine saygı duyarım.

ya arkadaşlar sizlere hayretle bakıyorum. kimse kusura bakmasın ama alımlar mevcut raporlara göre yapılacak. burda ortamı bulandırıp insanları derslerden soğutmaya çalışmayın. bu şekilde sınavda üstünlük sağlayacağınıza mı inanıyorsunuz? insanları soğutmaya çalışacağınıza oturun dersinize çalışın. ayıp vallahi ayıp. varsa çevrenizden sahte raporlu biri gidin adam gibi şikayet edin. yoksa 2006 da sürekli rapor almış ve sonradan ne hikmetse özürlü olmadığı anlaşılmış arkadaşların hakkını yemeye çalışmayın(örneğin polio sekeli). allahtan korkun...

ha bu arada önceliği bu dandik özür oranı cetveline verin benceeeee....

Bence arkadaşlar haklı; zamanında bi şekilde rapor alıp sonradan iyileşip, hala o raporu kullanan adamın ben şerefinden şüphe ederim. Ne demek mlletin hakkını yemek, bu dünyada milletin hakkını yiyen ve hiç vicdan azabı duymayan adamın, bu dünyada da, öbür dünyada da yatacak yeri yok kardeşim. Bu kadar net bu durum, fazla demogojiye de gerek yok.

Yahu arkadaşlar neyin kafasındasınız anlamıyorum ki, Benim raporumda sürekli yazıyor, adı üzerinde "sürekli" Ben ne diye tekrar gidip rapor angaryasıyla uğraşayım?

Türkçe anlıyorsanız, Sürekli demek bu rapor benim sağlık sorunumun tedavisi bulunup ben tadavi olana ya da ben ölene kadar geçerli olacak demektir,şaşırdınızmı siz, neresinde mantık var bu söylediğinizin?

öncesinde torpil yapan adamlardan bazıları diğer rapor için torpil mi bulamicak?

ha bu sahte raporların önüne bir nebze geçer mi geçer, ama yine de bunu %100 engelleyemezsin.

Yanlış düşünüyorsunuz demiyorum, ama çok mantıklı da değil.

Fornaks

Düşüncelerimi okumuşsun.

Evet usulsuz rapor alarak bu sınava başvuran midesizler çok fazla var....Ama bir şeyi unutmamak gerek şuanda yaptığınızın ne kadar yanlış olaylara gebe olduğunun farkındamısınız..Ben 6 aylıkken çoçuk felci gecirdimm devletin şuandaki rapor yönetmeliğinden dolayı rapor oranı düşük geliyor artık özürlü stadüsünde görmüyorum...ben ve benim gibi arkadaşlardan tekrar rapor istenmesi o kadar üzücü sonuçlar doğuracakkii bunun vebalinden kurtulamasınız..Usulsuz rapor alan kişi zaten tekrar bu yolu bildiği içinn rahatlıkla tekrar bildiği yoldan yeni raporu alacak...bizimm halimiz ne olacak...bunu düşünücek var mı yokkk..burda saçma sapan konular açarak milleti germeyinn..eğer öyle bi niyet olsaydıı sınav esnasında yeni rapor getir derlerdi....

designer__07 sana katılıyorum. anlatmak istediğimde bu. ama bazı arkadaşlar insanların moralini bozup, şevkini kırıp sınavdan elemeye çalışıyorlar galiba. allah bilir kendilerinde ne rahatsızlık var. afedersiniz ama toplumda ortopedik, görme, işitme, zihinsel özür dışındaki özür grupları özürlü muamele bile görmezken bu özür gruplarındaki bir çok insan saçma sapan özür oran cetveli yüzünden mağdur olmaktadır. bunları sorgulayacağınıza takmışsınız bir rapor yenilenmesine. e tabi dünya bu herkes menfaat peşinde. nasıl kısayoldan atanırım derdinde. allah bilir siz keşke sınava 20000 başvuru olsaydı da 0 puanla atanabilseydik gibi de düşünüyorsunuzdur...
size yazıklar olsun diyorum başka da bir şey demiyorum...

kardeşim haklı olanda var onlarada lafımız yok ama sürekli diye tedavi olmuş insanın girmesinide engellemek gerek 2000 öncesine bakın göz kusurlarının hepsinde sürekli özürlü raporu vardır yada a hastalığı aklımıza gelmeyen binbir türlü şey var 1990 yılında almış raporu çocukken tedavi olmuş hala bu raporu kullanıyor haklı olanlarda haksız yere özürlü sayılmayan ama bi çözüm olmalı yoksa gireceklerin yarısı haksız yolla giriyor haksız yolla girenleri şikayet etsek hangi birini edebiliriz yada bizim gözlemlerimize göre olmuyor yada gidip arkadaşımızı eşimizi dostumuzu şikayet edemiyoruz cetveli düzeltip yeniden rapor alınmazsa 20binin en az 5-6bini sürekli rapora sırtını dayayanlar olcak bizim dememizle olmuyor son sözü devlet söyleyecek yine bizimki burda düşüncemizi açıklamak ve bimere email göndermek herşeyin hayırlısı olsun...

benimde söylemek istediğim bu zaten. özür oran cetvelinin bir an önce düzeltilmesi... e tabi haksız rapor alanlarında elenmesi....

Ömss sınavından sonra yeniden rapor istenmesini sonuna kadar destekliyorum. Sahdekarlık diz boyu...

arkadaşlar aile sosyal politikar bakanlığına şikayette bulunabilirsiniz. ben bulundum gerçekten boyle birşey varsa araştırılmalı ve kazanılan kurumun belirleyeceği bir hastanede yeniden rapor alınmalı. bir çok engelli arkadaşımız bu duruma kızacak ama hak edenlerin hakkı yenmemeli.
şikayetime cevap gelirse yayınlarım.

vilanjik;
Balta cetvelinin düzenlenmesini isteyerek bu durumun düzenlenmesini istiyoruz kendi açımız değil sizde kendi gözünüzle okuyup değerlendiriyosunuz sizin bu söylediğiniz bir gecede engelli olanlar engelsiz duruma geldiler dediğiniz olayın düzeltilerek zaten yeniden rapor istenmesini dile getiriyoruz lütfen iyi okuyup anlayınız .... sahtekar dediklerimiz belli bizim olkayı farklı noktalara çekmeyiniz....

designer__07;
Arkadaşım buı tip haksızlıkların sizlere yapıldığını gözönünde bulunduruyoruz özellikle benim yazdığım mesajları okursanız bütün haksızlıklar cetvelde tam bir seviyeye getirildikten sonra yeni rapor istenmeli tetkikleri ile ankaraya denetime tabi tutmalı merkezi olmalı diyoruz o yüzden kendi ilinden torpille rapor alanların alayı güme gidecek bu yüzden ortak bir dilekçeyi aynı dille hazırlanmış bir dilekçe için uğraşıyoruz herkes işine geldiği gibi konuşuyor aramızdaki tek fark biz gerçek engellinin hakkını yiyen sahtelere ses çıkarıyoruz haksızlığa uğramış engel oranı sürekliyken yüzdesi düşürülmüş arkadaşlara demiyoruz sahtekarsınız sahtekar dediklerimiz keyfi ve haksız alınan raporlar bunun önüne geçmeye çalışıoz lütfen forum msjlarını iyi okuyunuz açılan başlıktaki msjları dikkatli okuyarak tartışmaya meal vermeden kalp kırmadan fikirlerinizi yazınız.....

Herkes konuyu idrak etmeden yok siz kendinizi düşünüyosunuz yok alan yiner alır yok bilmem ney herkes işine geldiği gibi konuşuyor bana dokunmayan yılan bin yaşasın Cetvel düzenlenip engelli olan hakkı oranları düşürülen arkadaşlarımın dostlarımın mağduriyeti giderildikten sonra yeniden rapor istenmeli bu olay merkezi tıpkı maliyenin sistemi gibi işlemeli bütün tetkikleri kendi ilinde yapılan engellinin önce kendi ilindeki heyete girmesi daha sonra ilindek yetkili kurul yapılan bütün tetkikler ve muayene sonuçlarını ankaranın onayına ve aynı zamanda kontrolüne sunmaları bu şekilde düzelecektir birçok sahtelikle alınan raporlar bulgusu tetkiki olmayan raporlar elenecektir tıp fakülteleri yine hakem hastane konumunda yapılan ititrazları değerlendirebilir diye düşünüyorum eksik yazdığım konular olabilir lütfen eksiklik konusunda giderilmesi gerekenler varsa düşünceniz bir öneriniz varsa yazınız.....

Bence kaldırılmamalı

centirmen;

centi sana su kadarını söyleyeyim adamı olan herkes yine alır bu raporu. Olan yine biz engellilere olur her gecen gün sahte rapor yüzünden engellilerin rapor alması dahada zorlastırıldı sen sanıyormusun kı fii tarihinde aldığın raporu aynı oranla alacaksın formda kac kez okudum adam önceki aldığı raporla tekrar gidiyor ve ona önceden verilen 40 lık oran 25 lere kadar düşüyoor
kendimden örnek verecek olursam ben 2005 de aldığım bi rapor dr bana 40 ı bile zor verdi her oranımı gören insan hangi dr sana bu oranı verdi bunu verebilmek icin önce o doktorun kör olması lasım dediler gerisini sen düşü artık ben engeli olduğum halde hakkım olduğu halde adama yalvarmadığım kaldı ama o sahtekar insanlar o raporları rahatlıkla alıp ortalarda dolasabiliyolar

Ha bide su var sosyal hizmetler il müd rapora bakıp özrunuzu uygun görürse yeni yapor istenmez dediler düsünün ben gittiğimde ordaki görevli bana demezmi sizin engeliiz gözünüzdemi bence asıl yetkililerin bilinçlendirilmesi gerekiyor.Bu demek oluyorki ordaki yetkililer raporlara bile bakmıyorlar bende omurga egriliği varken kör muamelesi gördüm yok böyle bişey arkadaş))))

en azından ordaki yetkililer bunları farkedebilselerdi sahtekarlığın önüne azda olsa gecilirdi onlar bile görmezlikden geldikden sonra sahtekarlığa göz yumdukdan sonra bizler ne yapsakda nafile

şimdi şöyle; benim hanımın %46 raporu var doğuştan kalça cıkığı+ polyo sekeli; olaki kazandı sınavı ve yeni rapor istediler yeni uygulamaya göre %40 belki alır. şimdi rapor oranı düşürülürse bunun neresinde hak ve adalet. hanımın bacağı düzeldi de bizim mi haberimiz yok. bana göre kurunun için de yaşı yakmamak lazım.

Neden istenecekmiş ki , sınava girmeden önce istenseydi olurdu ama kazandıktan sonra istemek saçma olur.

şimdi şöyle; benim hanımın F raporu var doğuştan kalça cıkığı+ polyo sekeli; olaki kazandı sınavı ve yeni rapor istediler yeni uygulamaya göre %40 belki alır. şimdi rapor oranı düşürülürse bunun neresinde hak ve adalet. hanımın bacağı düzeldi de bizim mi haberimiz yok. bana göre kurunun için de yaşı yakmamak lazım.
Yahu arkadaşım bu tip durumlar cetvelde düzeltildikten sonra zaten istensin diyoruz rapor gerçek engeli olan mağdur olan arkadaşlarımız çok bunu biliyoruz zaten bu durum düzeltildikten sonra alınsın diyoruz herkes kafasına göre bişeyler yazıyor lütfen bir okuyunda öneriyi sonra yazınız ....

ha bide şu durum var. ilçe sosyal hizmetlerde başvuru yaptık. oraya bi engelli kardeşimiz geldi. beyanını doldurdu felan. sonra yetkiliden yanıma refakatcı istiyorum dedi engelli sanırım zihinsel di yetkili bi kaç soru sordu sorulara netlikle cevap veriyor adam illa istiyorum diyor. yetkili kıramıyor tamam diyor. refakatcı nasıl hangi şartlarda kimlere veriliyor. konuşması sağlam sorulara cevap veriyor okuması saglam v.s. peki bu tip insanlarının niyeti ne? sınavda refakatcıya kucuk emrah modunda sokulup ben bilmiyom sen yap değil mi? belki acımasız bi yorum oldu ama durum böyle. aadam kalem tutamaz okuması yavastır. anlaması geçtir felan biri okur ama söylenene çat diye cevap veriyor bide refakcı istiyor bu bir çelişki değil mi?

Amaç aynı zamanda şu balta işine çözüm bulmakta ....

Bio;

ya ozaman sınav yapmadan önce bu durumlar düzeltisin hocam sonra sınav basvurusu ve süreci. neyse bak birtan arkadaşım ne diyor.. bence o da haklı. haksızı ayırt edecem diye haklılarında raporları düşecek böyle yapılırsa.

Ya arkadaslar şunu defalarca söyledim bu yönetmelik 2006 da çıktı ama 2006-2010 arası binlerce engelli memur alındı peki engelli memur olarak girenler hangi raporlarla memur oldu biliyormusunuz en az % 30 u 2006 öncesi raporlarla işe yerleştirildiler o açıdan neyin davası neyin hakkını arıyorsunuz öyle birsey düsünüyorsanız o zaman son 6 yılın tüm engelli alımlarını masaya yatırmalı ve dava etmelisiniz .

kesinlikle özür oranı cetveli değiştirilmeli diyorum başkada birşey demiyorummmm....

%40 ları tartışıyorsunuz, ya benim gibi %100 engellinin durumu?

ben ösym ile şu an tercih kılavuzu üzerinde çalışan bakan yardımcısı ve müsteşarla görüştüm,

raporları sahte olanların varlığından haberdarlar, şu an engelli kadrosunda memur olanların sınava girdiğindende haberdarlar,

ben bu iki durumunda işsiz olan ve bu sınava girecekleri rahatsız ettiğini tekrar tekrar ilettim,

üzerinde çalışıyorlar, bir çözüm yolu bumaya çalışıyorlar. bu sınav belki, bu sınav olmasada bir dahaki sınav ve alımlarda

çok daha sağlam bir sistem getireceklermiş. hayırlısı diyelim.

şu an elimizden gelen bir şey yok. sadece sınava iyi hazırlanmak.

tüm engelli arkadaşlar, iyi çalışalım, bu sahte rapor alanlara en iyi cevabı sınavda başarılı olarak verebiliriz.

ben 5dk. boş vakit geçirmeden çalışıyorum. devlet hakkımı yedirecek ortam yaaratsa bile BEN HAKKIMI YEDİRTMİCEM.

BİR NOT: bu ekstra 40 dkiçin maşallah herkes okuyucu istemiş, ösym buna imkan tanımıcak, herkesi tek tek arıyorlar,

okuyucu isteyenlere kitapçığı göstermicekler. bunu belirtip, sizeden ktekrar düşünmenizi istiyorlar.

Ayıp gerçekten. okuyucu ihtiyacı olmayıp okuyucu talep eden bir çok kişi kitapçığı göremeyeceğini duyunca

okuyucu istemekten vazgeçmiş.

Ne kadar okuduğumuzu anlıya biliyoruz? Bir tartışma konusu daha. Biz orda madur olan engelli arkadaşlarımızı sahdekarlıkla suçlamadık suçlamayızda sadece sizinki düşmedi bizim rapor oranlarımızda düştü o yönetmelikle ibrahim kardeşimin ayrıntılı yazdığı gibi başta o yönetmelik değişsin diyoruz, yeni oluşturulan yönetmelikle maduriyetimizin giderilmesi hepimiz istiyoruz. Biz yeninden rapor istensin derken madur olan rapor derecesi düşürülen (hepimizi içinde bende, bio, ilker abimizde vs vs ) bunları sahdekarlıkla suçlamadık suçlayamayızda (benimde ilk raporlarım %80di zamanla iyileşmelr + yönetmeliğin madurluğuyla %47 ye düştü raporum) Lütfen konuyu iyi okuyalım ondan sonra yorum yapalım ve yorumlarımızı yaparken düşüncelerimizi belirtirken kimseye hakaret etmeyelim seviyemizi düşürmeyelim. Bizim amacımız bazıların dediği gibi ortamı bulandırmak yada kafaları karıştırmak degil. Aramıza sızan SAHDEKARLIKLA ALAVERE DALAVERE EMMİ DAĞI ilişkisi ile haksız yere ENGELLİ raporu alanları ayıtlamak ortaya çıkarmak çabamız bu. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın düz mantıyla hareket etmek değil.

arkadaşlar torpili olan her türlü sahte raporu alır, ancak oranı doktordan doktora, hastaneden hastaneye değişen engelliler arada kalır. bunlardan biri de benim.
2010 meb sınavına kadar kesinlikle hiç bir şekilde rapor almayı düşünmeyen ben, 2010 meb sınavından önce ilk defa rapor alayım dedim. gittim hastaneye, 2 hafta film mr falan bekledim. 2 hafta sonunda, nörolojiden 39, fizik tedaviden 19 özür oranı yazdılar, ancak işitme kaybını nasıl oluyorsa tespit edemediler ve başka hastaneye sevkettiler. tekrar rapor düzenlesinler diye (işitme oranı tespiti için değil, tüm raporu yeni baştan düzenlemek için). ikinci raporda da nörolojiden 19, işitmeden 17 verdiler. ve böylece sınava giremedim, eğer o sınava girmiş olsaydım, bu sınava girmezdim. çünkü öğretmenlik mezunuyum ve o sınava hepinizin bildiği gibi 1000 öğretmen başvurmadı. 6 ay sonra başka bi şehirde başvurdum ordan 54 oran aldım. hastaneden hastaneye doktordan doktora değiştiği gibi yönetmelikten yönetmeliğe de değişiyor ki 2010 dan bu yana yönetmelik 2 3 kere değişti, oranlar yeniden yazıldı falan bunları gözardı etmezseniz, çoğu dürüst doktorun denetim sıkılaştığı için var olan engeli de gözardı ettiği bir gerçek. adamı olan gene raporu alır, adamı olmayan da 2 senelik kaybımı gözönünde bulundurursanız bizim gibi gene mağdur olur.

Arkadaşlar daha ne okuduğunuzu anlamıyorsunuz,sınavda ne yapacaksınız çok merak ediyorum ? biz diyoruz ki kişi rapor almış zamanında sürekli ama ilerleyen tıp sayesinde engeli kalmamış iyileşmiş işte bunlar ayıklansın yukarıda bir arkadaşımız örnek vermiş göz rahatsızlığı ile ilgili ...

officer;

Olurmu ilker abi aaa çok ayıp neden böyle söylüyosun şimdi bize dokunmayan yılan bin yaşasın biz sistem baştan sona ele alınmalı diyoruz herkes yok torpili olna gene alır yok öyle yok böyle ortaya öneriş koyan yok işi bulandırmak amaç Haksızlık karşısında hakkı söylemeyen dilsiz şeytandır bırak herkes bildiği gibi yapsın bizde doğru bildiğimizi tek bir dilde toparlamaya çalışalım gerekli yerlere verdim eldende verdim sen az çok biliyosun kimlerle görüştüğümüzü en son şafak hanımlada görüştüm olumlu yaklaştı bulunulan sistemin içerisinde en mantıklısı dedi bakalım zamanla göreceğiz neler yapılacak ancak sesini çıkarmayan bir çok konuda sora başlıyor veryansına öle olmaz böyle olur:D demeye eleştiri veya farklı savunma sistemlerinin yerine öneri sunan görmedim daha bi kaçmkişi haricinde...

o sınavla ilgili bişey değil, onlar için yönetmeliğin değişmesi lazım, belki vardır yönetmelikte öyle bi madde. mesela şöyle bi madde konulmalı: tedavisi sonradan bulunan hastalıklara sahip engelliler için tedavinin bulunduğu kesinleştikten sonra 3 ay 6 ay yada şu kadar ay bu kadar yıl içinde yeniden rapor düzenlenir falan şeklinde bi madde konulmalı, bunun sınav öncesi sınav sonrasıyla bi alakası yok, genel bi maddedir bu, rapor yönetmeliğinde bulunması lazım bu maddenin çünkü, bu durumda sadece haksız yere memur olanlar değil haksız yere engelli maaşı alanlar falan da ortaya çıkar.

kara;

Zaten genel manada temelden başlanmazsa olmaz bizim anlatmak istediğimiz tek sınav değil eğer okursan yazıdklarımı ilk başlarda cetvelin düzeltilmesi önce mağduriyetlerin rapor oranı düşürülen arkadaşlarımın mağduriyetlerinin giderilmesi merkezi bir sistemle mesela adam yaşadığı ilde tanıdıkları sayede rapor almış ama tetkik felan yok örnek ankaraya giderse bu tetkik olmadan ne olacak rapor iptal veya tetkik isticekler o kişide rahtsızlığı olmadığı için tetkiklerde çıkmayacak doğal olarak maaş alıyorsa maaşı memuriyete hak kazandıysa eldeki sahte raporla o hak elde edememiş olacak ki şöyle düşünüyorum imzaladığımız tahattütnamede bu yönde bu amaçla istendi sen dicekler sınavdan önce bu rahatsızlığım mevcut diyordun ama şimdi yok zaten 5 kişilik bir heyet tarafından memurluk sınavı kazanılınca görüşmeden geçilecek ve orada eminim raporlara bakılacak büyük ihtimal idari amirlerin yanında o grupta birde doktor bulunacak ve bizim şuanki yazdığımız dilekçeler bimere sağlık bakanlığına giden dilekçeler gözönünde tutulacak benim bir dilekçem mail yolu ile değil çıktısı alınarak şuan sağlık bakanlığı yeniden yapılanma başkanlığına gönderildi bimerden öneri sunmuştum çünkü....

Bio;

Konuyu açalı 2 gün oldu 1,297 kişi ögle yada bögle tıklamış okumuş 56 kişi cevap yazmış ama dediğin gibi ortada bir öneri yok kardesim. Sanki biz herkezi, raporu düşeni düşürüleni sahdekarlıkla suçlamışıkda herkez bu şekilde tepkisini belirtmiş, bir korku sarmış acaba aklına gelmşyor degil insanın konuyu anlamadan o ateş sürkürtenler demi acaba emmi dayı ilişkisi ile aldı raporlarını?

ama sonuçta bu durumda ben gene mağdur olabilirim. çünkü doktordan doktora değişiyor, kimi doktor film mr falan istiyor, kimisi istemeden şöyle bir bakııyor, ki nörolojik hastalıklarda filmler mrlar da kesin bir sonuç vermiyor. ilk gittiğim hastanede %39 veren doktor benden film de istedi mr da istedi ama senin beynin filmlere göre sağlam dedi, ama dış görünüşte hiç de sağlam değilsin dedi. kimisi sende serebral palsi var diyor kimisi yok diyor seninki kısmi bi rahatsızlık diyor, kimisi selebral palsiye doğru gidiyorsun diyor, kimisi iyileşiyorsun diyor.

Üst Alt