Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'yi kazananlardan yeniden rapor istenmeli...

arkadaşlar yeni rapor istenmesi olayına katılıyorum fakat şöyle de bir durum var biliyorsunuz ki bazen oranlar düşürülüyor.. örneğin %43 oranı olan birinin oranı ya %40ın altına düşürülürse? ya yeni oranı %38 çıkarsa örneğin.. o zaman da hak yenilmeyecek mi? merkezi olay ile daha sağlıklı olur tabii ki ama bazı yerlerin gavurluk için bile oran düşürdüğü bilinen birşey..

gamze o yüzden ilk maddeyi önce cetveldeki oranların ince elenip sık dokunarak bir gecede engelsiz duruma getirilen arkadaşların haklarının iadesini istedik söylediğin durumdan dolayı... :)

sende başlayabilirsin vekillere mail atmaya :)

evet arkadaşım ama yüzde 40 ın altında kalan arkadaşlar içinde iş bulmada yardımcı olunsun mesala işkur kayıt yaptırabilsin özürlü olarak çünkü işbulma durumları çok zor bu arkadaşların tabbi katılan olur olmayabilirde ama ben inanıyorumki bu arkadaşlar bizden daha kötü durumdalar işbulma konusunda ne saglam ne özürlü gözüküyorlar haksızmıyım.

anladım bio.. benim %48 oranım düşürülme filan olmaz değil mi?

asi prens;

Durumu daha iyi olanlar kpss girebilir mesela orada işkur şunu yapabilir yüzde 40 altındaki arkadaşlarında işe girmesinde bir hak tanımı yapılabilir zaten yüzde 40 üzerinde geçenlerde kpss puanı aranıp orman müdürlüklerinin işçi aldıklarını biliyoruz bu durumu esnetebilirler...

gamze1988;
Sen zaten son cetvele göre aldığın için oranın düşmez bizim amacımız oranları düşürülen arkadaşlar için bazı durumların düzeltimesi açısından ...

officer;

Emeğine sağlık abim güzel olmuş. Düşüncelerimizi,olmasını istediklerimizi sıralamışsın tasarı haline gelmiş. Eklenmesi gerekenleride varsa sunulduktan sonra toparlayıp biran önce yetkili kurum kuruluş sahızlara yollamakta bizlere düşüyor.

centirmen;

Durduğun hata :D

OFFİCER abi metin düzgünde geçmiş yılları dikkate almazlar gibime geliyor çünkü birçok kişinin bahsettiği KAZANILMIŞ HAK YUKARDAKİ ÖRNEKLERE GEÇİYOR adam özürlü aylığına bağlanmış,memur işçi olmuş,özürlü kimlik kartı var,araç almış,emekli olmuş zamanında yapılmış bitmiş işler ''KAZANILMIŞ HAKTIR'' işte bunlara dokulmayacağı belirtiliyor ama bu sınavla memur olma hak kazanma aşamasıdır amacımız haksız yere hakkı kazandırmamak...

xxxman;
Usülsüz yapılşmış bir işte kazanılmış hak olmaz ...Örnek adam usülsüz bir şekilde dağ gibi servet yapmış ne yapılıyor en ufak bir şüphede araştırılıyor ve gerekirse el konuluyor suçlu bulunursa hem elindekinden oluyor hemde cezaevini boyluyor bundada yapılabilir xman kardeşim ...

zaten usülsüzlük yoksa raporlarında hakkını almaya devam edecektir varsada yandı demektir kısaca budur....

bu gerçekten güzel bir dilekçe. kanaatimce bu sınavda artık olan oldu. başvuruluar yapıldı paralar yatırıldı... bundan sonra kimse yok efendim pardon yanlışlık oldu vazgeçtik sizin sınavınız geçersiz diyemez. önemli olan ilerisi için düzeltmelere gitmek. ha bu arada bazı arkadaşlar daha önce yamış olduğum yorumlardan raporumu eski tarihli sanmasınlar. raporumu 2011 yılında yenilettim. benim tek sıkıntım bir gecede engelli olmaktan çıkan arkadaşların mağdur olmaması....

BİO KARDEŞİM araştırılsın araştırılmasınada sonuç çıkmaz çünkü kazanılmış hakka giriyor benim bildiğim...şöyle düşünelim diyelim 1 yıllık geçici raporla birisi sınava girdi kazandı 1 yıllık daha rapor aldı memurluğu onandı bitti adam resmen memur oldu 3 sefer rapormu isticekler sanki bu insandan yada isteseler bile 3yıl raporu alamasa bu insanı iştenmi çıkaracaklar?VEYDEL KARDEŞİM SEN SINAVA GİRERKEN BÜTÜN ŞARTLARI KABUL ETTİĞİNİ BEYAN EDİYON ZATEN NE DENİRSE KABULÜM DİYEREK BAŞVURDUK...Sahtekarın teki para yatırdı sınava giriyor diye kazanmasına gözmü yumalım..

Xman kardeşim tıp ve teknoloji o kadqar çok geliştiki artık yapılan tetkiklerle o rahatsızlığın geçicimi kalıcımı olduğu net bir şekilde ortaya çıkar süreli zımbırtısıda ortadan kalmış olur peki bide şöyle düşünelim rahatsızlığı geçici süreli ibarelide rapor almış atanması yapılmış rahatsızlığı engelide kalmamış peki gerçekten engellilerin çalışması gerekn kadroyu doldurması hakmıdır madem devlet aldı bu şekilde önüne geçmedi sınava kabul etti normal kadroya geçişini versin sonuçta bu tip raporu olupda sonradan vergi indirimi için müracaat edenlerin cetvelden değilde kendi rahatsızlıklarının tetkikler sonucuda belirlenek rahatsızlıklarının ya ortadan kalktığı yada hafiflediğidir....

Senin söylediğinede yanlış demiyorum sakın yanlış anlama tartışmak hiç amacım değil :) konuşarak eksiklikleri görerek ortak bir metinde buluşmak ve gücümüzü toparlayıp her birime kuruma başvurmak hakkımızı aramak...

KARDEŞİM BENDE ONU DİYORUM İŞTE :D geçebilcek bir hastalığı var 1 yıllık rapor verildi hastalığı geçti bu insandan tekrar rapormu isticekler engelli birinin işinde çalışmaya devam etcek 18. MADDE BUDUR İŞTE ''kazanılmış haklara dokunulmaz'' ee adam kazanmış bitmiş sonra kim uğraşcak bu insanla girdikten sonra o iş biter kimse uğraşmaz her yıl rapor istemezler işte,uğraşılsa bile adam 18.MADDEYLE KURTULUR hakkı kazandım bitti benle uğraşmayın deme hakkı var:eek:

Yasal düzenlemeyle önüne geçilir paşam diğer taraftaki gerçek engelinin kadrosunda işi yok madem devlet kabul ediyor süreli raporla sınava işe girmesine o zaman çeksin ceremesini ya süreli raporları kabul etmesin yada madem böyle bir hak veriyorsunuz engelli kadrosundan alıp normal kadroya versin çalıştırsın 25 yıl :D

bu konudada düzenleme yapılması gerekiyor....

kardeşim ne normal kadroya verir nede işten çıkarır engelli kadrosu dolu görünsün sağlıklı insan devam etsin engelli kadrosunda engelliye ne iş yaptırılcak o insanı her işe koştururlar vergi indirimide alamaz 25 yıl yine çalışır sorun yok yani:D

İşte bende diyorumki çalışmasın kardeşim bizim kadrolarımızda:D üstüne düşelim böyle bir öneriyle onada çareyi kendiler bulsun artık:D

Bio desteksiz sallıyorsun. Madem Hak hukuk peşindesin özürlü cetvelinden rahatsızlıklara örneğin "boy kısalığı" gibi.. rahatsızlıkların tekrar cetvele girmesi yönünde destek ver arkadaşlarına. Gece rüyanda gördüğün hayalleri burada aktarma.. Zira sınav sonrası yeni rapor istenilirse bu cetvelden çıkarılan "kalıcı" rahatsızlığa sahip arkadaşlar madur olacaklar. Bir yazmadan Bin düşünmek lazım..

De4thx;
Öncellikle üslubuna dikkat et arkadaşım yok rüyalar yok desteksiz atmalar felan eksikleride sen yazsaydın reelde kimlerle görüşüp neleri aktardığımı bilmediğin için böyle gereksiz bir yorumda bulunduğu var sayarak sana cevap bile vermeye tenezzül etmiyorum üslubunu nasıl ikaz edileceğini nasıl yönde telkinler veya neler yapabileceğimizi söyleme üslubunu düzelt sen önce istersen adaleti senden öğrenecek hiç değilim gereksiz fuzli kelimeler yerine o boy kısalığı meselesinide bu düşüncelerinize ekleyin unuttuğunuz bazı eksikleriniz var demesini bil öğren sonra gel yorum yaz forumun tamamını okumadan yazdın sanırım sen bu yorumu....

Bio;
ibrahim arkadaşım arkadaşın söylemek istediği ozamanda bunlar böyle istedi bizde isteklerini yapalım diyerekten emekli olanın emekliliğini memur olanın işine son verilmesi kazanılmış tüm hakları geri alınması diyeyim kısaca ozaman daha çok magdur olmayacakmı engeli kardeşlerimiz zaten bundan sonra raporu nasıl çıkartıcaz vergi indirimini alıp nasıl emekli olacaz bunun önene daha çok zorluklar çıkartıp daha çok magdur edilecez korkusu var yani engeli sayısını daha çok aşagı çekmek için kanunlar daha sert cetvel çıkartırlarsa karşımıza mesala bir gözün görmesi yüzde 32 olan cetveli yüzde 15 e düşürürlerse tek gözüyle tüm aktivesini yerine getirebilir dimi mesala piskoloji si bozuklugu olana hiç oran vermeye gerek yok diyebilirler yani daha çok magdur çıkabilir ortaya yani kisenin kimseye güveni yok.

asi prens;
Ben o arkadaşın söylediğini dikkate almıyorum arkadaşım sana cevap yazayım bak ne güzel ifade etmişsin fikrini bizler fikirlerimizi düşüncelerimizi güzel bir üslupla ortaya koyarak fikir birliğine varamazsak bir sonuç zaten ortaya çıkmaz güven meselesi biz önce kendimize güvenmeliyiz eksiklikler neyse bu durumları dile getirmeliyiz iyi o zaman herşeyden vazgeçelim isteyen istediğini yapsın yorulmarımızı biraz daha dikatli okursanız zaten biz mağdur edilen arkadaşlarımızın yani bu cetvel ortaya çıkınca engelli olan kardeşlerimizin hakkı yenen kardeşlerimizin cetveldeki durumlarının düzletilmesi için oranların düzeltilerek haklarının iadesi daha sonra bir sistem oturtulması ve o cetvel düzeltildikten sonra kimse mağdur edilmiceyek şekilde bir yol izlenmesidir. Eğer ki cetvelde eklenmesi gereken bir durum varsa bizim göremediğimiz eksik kaldığımız konuları polemiğe girmeden yazarsanız çok güzel olur ve seviniriz kimse mağdur olmaz gerçekten cetvel düzeltilirse oranlar ince elenip sık dokunursa engelli kardeşlerimi engelsiz duruma getiren hususlar düzeltilirse engeli olan zaten alır tekrar raporunu önce şu cetvel zımbırtısı düzeltilmeli mesela diz altı protezlerle ilgili bir sıkıntı vardı yüzde 35 veriliyordu onu düzelttiler bi kaç daha rahatsızlık oranlarını düzelttiler demekki yapılabiliyor ancak eksik olduğumuz konuları dile getirirsek mantıklı olan bütün düşüncelerde biz varız her zaman....

Not : yüzde 40 altında kalan kardeşlerimiz ile bile bazı düşüncelerimiz var onlarıda engelsiz sayamayız onlarıda bir başlıkta toparlıyalım zamanı gelince maddeler halinde gerekli yerlere iletmek koşuluyla son şeklini verdikten sonra yolluyacağız...

mesla arkadaşım benim emekliliğm 2015 in 10 ay ın 24 ünde dolacak ama primim 2 ay sonra dolacak ben neden 2015 yılını beklemek zorundayım mesala yada çalışalım ama 2008 den sonra çıkan yasayla çalıştıgımız primler fazla etkisi olmayacak o primler belkide havaya gidecek bir mekli maaşı 700 lira civarı mesala yaştan emeli olup normal emekli oluyoruz birde ve daha 10 ay da girişini yaptıgımız bir yakınımızın malulen emeklilik işlemleri nihayet kabul edildi 1800 gün primle emekli oldu mesala 1000 kusurluk primini askerlik ödemesi yapıp topluca yatırdık baglanan maaş ise 1030 lira şimdi soru soracam ama kimse yanlış anlamasın aldıgı paralar helal hoş olsun ama ben 4080 gün engeli olarak çalışayım ve 2015 e kadarda yılımı doldurmak için bekleyeyim ama baglanan maaş 700 lira civarı olsun bunun neresi adalet şimdi arkadaşım sen söyle ben bunla ilğili cumhur başkanlıgına bimere yazdım ve dedimki ozaman biz engeli çalışan arkadaşlarımız zaten ne şartlarda çalıştıgı malum ozaman neden primini tamamlayan arkadaşımızı yıl olaraktan magdur ediyorsunuz vede baglanacak 700 tl ile nasıl geçinmesini bekliyorsunuz siz kendi tarafınızdan düşünün ve konuyla ilğili bir çalışma yapacagınızı ve bu haksızlıgı gideerecenizi arz ederim.ve bunu sadece kendime değil çalışan tüm engeli arkadaşlarımız için yazıyorum. dedim ve yolladım.(GELEN CEVAP) önerilerinizi gereken yerlre ulaştırıp ve ilğiniz için teşşekür eder. ve magduriyetinizi gidermek için gönderdiğiniz dilekçeyi gereken yerlere ulaştıracaz dedi. iyi günler. (evet arkadaşım bende bu konuyla ilğili yazmıştım okumuşundur belki gerçekten yüzde 40 ın altında kalan arkadaşlarımız daha çok magdur durumdalar.)

asiprens,
Bu konuyu bende aynen çok zaman önce yazdım 10 yılda primi dolduruyoruz ancak 5 yıl daha bekledikten sonra emeklilik hakkı kazanıyoruz madem engellilere engelli olduğu için sahip çıktığınızı ve onların refah düzeyini düşünüyorsunuz neden 10 yılda primini doldurana hemen emeklilik hakkı tanımıyorsunuz 5 yıl daha bekletiyosunuz durumu zaten ortada görünen köye kılavuza gerek yok konunun yasal düzenlemeyle tarafınızdan düzeltilmesini arz ederim diyerek bir dilekçe yolladım banada san gelen mail gibi bir yazı yolladılar ne kadar çok yollanırsa o kadar çok dikkate alınır bu forumda bizim toplu olarak hareket etmemizde büyük fayda sağlamaktadır anlatmak isteğimiz bu tip konuları açarak ortak bir noktada buluşup aynı maili binlerce kişinin göndermesini sağlamaktır....

Bio;
evet aynen katılıyorum bu konular önemli konular ben yüzde 40 aldım veya vergi indirimi aldım yada emekli oldum işim var bane ne gibi düşümeyelim biz bir topluluk olarak birbirimiz için varız demeliyiz ne kadar çok mail atarsak okadar belkide çabuk gelişir olaylar. bunu unutmayalım arkadaşlar.

Ya arkadaşlar konu nereye sürüklenmiş?? Ben tekrar heyet raporu alınmasını saçma buluyorum..kolay mı tekrar heyete girip rapor almak? Eğer engelli değil, raporu sahteyse veya engeli kalktıysa böyle tanıdığınız varsa..şikayet edin gitsin..gerçekten engeli olanları yokuşa sürmeyin.

tamam arkadaşım ya tanıdık olmayan binlerce böyle usulsüz alan kişiler var arkadaşım senin rahatsızlıgın devamlıysa neden korkun olsunkii ama şuda var tabbi zaten ucu ucuna rapor almış yüzde 40 birdaha raporunda belki yüzde 39 alacam diyerekten magdur olacam korkusuyla olabilir ama bu hepimiz için geçerli ama usulsüz rapor olanları nasıl ayıklayacaz arkadaşım kimbilir engeli olmayan engeli bir arkadaşımın hakkını almışsa burda susup oturmak en büyük haksızlık olmazmı birde bu taraftan düşün arkadaşım.

Ben işitme engelliyim ve memurum.. emeklilik süremde yeni doldu. O yüzden benim korkum yok ancak bu sitede bazen görüyorum gerçekten engelli olup 40 ın altında rapor verilen veya farklı farklı yerlerden rapor istenmesiyle her seferinde farklı derece verilmesiyle karşılaşan gibi. Örneğin bir arkadaş felçli ve hiç yürüyemiyor. İş kur raporu % 100 vergi dairesi % 49 ÖMSS ise % 88 vermiş. bu raporlar farklı hastanelerde mi verildi diye soruyorum aynı hastane diyor.. Doktorlardan da şüphe edesim geliyor. Raporda sürekli yazıyorsa süreklidir. sahteyse bir yolunu bulup yine alacaktır. O yüzden Allaha havale edin, şikayet edin derim ama tekrar rapor istensin diyemem kusura bakmayın.

Bio sen üsluptan önce düşünce yapını değiştir lakin onu yapamayacağından emin olduğum için seninle ... yarıştırmayacağım...Yok ben böyleyim şöyleyim yazmışsında cevapta.. Sen bir özürlü olarak bile seninle aynı durumda olan insanları düşünmeden konuşan birisin..Tarihte uslüpler değil fikirler yazar... Değiştir sen değiştir anladın sen onu.

De4thx;

Laf cambazlığı yapıyorsun bilen bilir beni sen eksik kalsanda olur anlayanda anlıyor sen anlamasanda olur kimi neyi ne kadar düşündüğümün idrakındayım sanırım sahtelerden birisin konu çok battığına göre....

yarışmak mı çok komiksin :)

mesela şuandan sonra seni daha fazla muhatap almamak seviyeyi düşürmeme adına yasaklı listeme alıyorum istediğin kadar fuzuli yorumlarda bulunabilirsin istersen destan yaz önce yorumları iyi oku dicemde anlama sıfır noktasında o yüzden zaten yarışamazsın ortaya zıp zıp zıplıyacağını o savunduğun konuları eksik kadılğımız konuları yazsan daha faydalı olur bizde altına imzamızı koyarız ama sende o değil farklı düşünceler anlaşılıyor senin neden rahatsız olduğun bu konudan .....

Üst Alt