Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'yi kazananlardan yeniden rapor istenmeli...

Rapor almak o kadar kolay mı sizce? Demek ki sizin için kolay ve bunu söyleyebiliyorsunuz. Ben vergi indirimi için tekrar rapor alacağım ve 15 hazirana gün verdiler. Bir de işe girdikten sonra isterlerse valla engelli yaşamak çok zor zaten artık hastane koridorlarında koşuşturmak istemiyorum.

Zaten torpille alanlar yine alır değişen bir şey olmaz.

Sadece söylemedik kardeşim öneri sunduk sizlerde sununki hem rapor almamız defalarca olmasın hemde sahteler ayıklansın konu başlığını baştan sona okuyup yorum yazın lütfen okumadan anlamadan yorum yazmayın ayrıca milletvekillerine telefonda iletildi ayrıca mailler atıldı ....

Arkadaşlar bakan şahin açıklama yapmış admin arkadaş yorumları okuyor siliyor anlamadım ...

bazı arkadaşlar sanki bilmeden atıyor..arkadaşların ellerindeki raporların çoğu eski. şimdi tekrar rapor alsalar inanın %80 i %40 rapor alamaz..ancak eski raporlar sahtemi. hayır adam ayaktan ampute daha önce %60 olan oranı şimdi %30 eee. bu kişi şimdi saglam mı..?özürlü mü..? çogu özürlü arkadaşımız yeni yönetmelik mağduru.. barajı aşamadıkları için ortada kalmışlar...

Evet önce cetvelin düzetilmesi vursunu yaptık önerilermizde ilk maddede yer alıyor isterseniz forumdaki diğer msjlara ve yorumlara bir gözatın...

Ama ben geçen sene almıştım raporu. :S Neden tekrar istediler vergi indirimi için?

TarikUzel;

işte bu tip konular meydana gelmesin diye eksikliklerin giderilmesi hususunu dile getirmeye çalışıyoruz tarık istiyorlar herkes kafasına göre uyguluyor yasaları...

Neyse artık 15 haziranı bekleyeceğim, Teşekkürler ilgin için.:eek:

[FONT=Arial]f) Sağlık Kurulu Raporu: 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunu,
[/FONT]
Memurlar.Net (Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik) geçen bi yerde okumuştu işe başvuran arkadaş ankaraya gönderilmiş eskiden böyle bi sistem yoktu diyordu bide 2012 de yönetmelik yine değişti komplece sağlık kuruluna gircez demektir...

Bence önemli olan başvurularda iyi değerlendirmek kazanan kazanıyo zaten kardeş.

bazı arkadaşlar sanki bilmeden atıyor..arkadaşların ellerindeki raporların çoğu eski. şimdi tekrar rapor alsalar inanın %80 i %40 rapor alamaz..ancak eski raporlar sahtemi. Hayır adam ayaktan ampute daha önce %60 olan oranı şimdi %30 eee. Bu kişi şimdi saglam mı..?özürlü mü..? çogu özürlü arkadaşımız yeni yönetmelik mağduru.. Barajı aşamadıkları için ortada kalmışlar...

valla arkadaşım gözüne gözlüğü takan engelli raporu alırsa olacağı bu kimi şeker hastası engelli raporu der vs vs
ben bu sınava kaydolurken kayıt esnasındakı bayan sanırım öyle raporlar görmüş olmalıkı benim skolyozu farketmeden sen gözünden mi engelin demesmi sasırdım bu görevli bile bana bunu diyorsa doktorlar neler demes:)))) sinir oldum her önüne gelen engelli raporu alıyor yakında ben gribim rapor alabilirmiyim die hastaneye gidenlerde olursa ben sasmayacam artık

bio yönetmeliği bu hale getirenler bizim insanlarımız.engelli damgası o kadar basitleştirildiki su duruma bakılacak olursa dünyada engelsiz insan yok

bu basitleşmeden doğan gelişmelerden de en cok biz engelliler zarar görüyoruz

Vallaha neriman elimden geldiğince doğruyu savunmaya çalıştım gerçekten mahruzatı olan arkadaşlarım kardeşlerim adına bu saatten sonra kılımı kıpırdatmam ister sahte raporla girsinler ister torpille işe yerleştirme olsun kim kimin hakkını yer umrumda değil insanlar daha konu başlıklarındaki diğer yorumları okumadan sunulan önerileri görmeden yok böyle olmuş yok şöyle olmuş yok alan alır yapan yine yapar bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesi beyinlerini örümcek ağı gibi sarmış bu saatten sonra umrumda değil neyin asıl olacağı neriman kardeş ben öenrilerde ilk sıraya sakatlık cetvelin yeniden ele alınıp düzeltilmesini koymuşum adam hala bana diyoki yüzde 80 raporu olanın oranı yüzde 40 düşmüş sanki biz bu olanları bilmiyoruz gerizekalıyız hala aynı sözler söyleniyor yani bu yüzden umrumda değil :) düşünki adam kralından tanıdık vasıtasıyla yüzde 40 üzeri raporunu aldı sınavada lise düzeyinde girdi eğer zaten bilgisi varsa 60 da 60 yapmıştır eminim buna lise soruları basitti eeeee diğer gerçek engeli olupda atanamayan kardeşimde gelip sitede dert yanmasın dimi ama yumurtadan civciv çıktıktan sonra iş bitmiştir herkes rahatında sende rahat ol neriman boşver kim ne yaparsa yapsın...

Bu konu sınavdan sonra açılsa dediğin doğru bu konu mağdur edilen gerçek engelli kardeşlerimizin mücadelesi için açıldı rapor oranım yüzde 88 sınavım 15 yıl sonra girdiğim ilk sınav iyi geçti yaşım 32 şuanda özel sektörde çalışıyorum iyi kötü bir işim var çok şükür en azından atanamasamda teselli bulacağım birşey bu kanıya nasıl vardın anlamadım bence tanımadan yargılamaya gitme insanları erhan kardeşim erhan kardeşim ...

Yani kısaca amaç gerçekten engeli ve işe gerçekten ihtiyacı olan kardeşlerimiz biz sınavdan önce sırf bu sınava girebilmek için heyet kuyruklarının oluştuğunu gördük ...

Erhan,
Rapor yönetmeliği sil baştan düzenlensin ve yeni yönetmeliğe göre engellilere hakkı olan oranlar verilsin ondan sonrada densin ki herkes yeni rapor alacak ve bu alınacak rapor da ömür boyu geçerli olsun.
Sen burada biraz okuduklarını anlamamış gibisin bir daha oku derim.

ben sürekli rapora karşıyım ne geliyorsa başımıza sürekli raporlardan geliyor raporlar süreli verilsin atıyorum 5 yıllık 5 yılda herkez yeniletsin tedavi imkanlarının geliştiği bu yıllarda ancak böyle olur herkez 5 yılda bir kontrol olsun tedavi olmuş insan bile SÜREKLİ olmasından faydalanıp hala o raporları kullanıyor sorunda burdan çıkıyor.BİDE engelli ve özürlü raporu diye ikiye ayırılsın bütün haklar eşit olsada engelli ve özürlü iş kadroları ayrı ayrı açılsın 100 kişi çalıştırcak bi yer 2 engelli 2 özürlü ile %4 kadrosunu doldursun aksi halde engelli işe girerken zorlanıyor.

xxxman;
Bu düşüncene kimse katılmaz ... Sanki engelli kişiler üstünde 10 yıllık deney yapmış gibi açıklama yapıyorsunuz..
5 yılda her seferinde evden zar zor çıkan insanları koşarak Hastaneden rapor alacak mı zannediyorsun !!
Engelli ve özürlü Aynı anlamda biraz türkçe Çalış öğrenirsin
Devlet Bizim duruma çare bulmaya yeni başlıyor Senin görüşün çok çok pasif...

muneza hangi dış görünüşü sağlıklı insan engelli damgasını yiyor? engelli dış dünya ile iletişim aksaklığı olan kişiye densin özürlüde bakınca engelli denilmeyecek insanlara densin neden rapor ayrımına karşısınız iş alanı dışında bütün şartlar eşit olcak işyerleri eli ayağı sağlam insanlar varken eksik insanlara iş vermek istemiyor bunu hepimiz biliyoruz 2 özürlü alınsın 2 engelli kardeşim 5 yılda bir herkez çıkar çıkamayacak olanda evinde incelensin yapılmak istense öyle bir yapılır ki...

şimdi bio kardeş kızacak ama yorum yapayım dedim:) bana göre kurunun yaştan ayrılarak istenmesi lazım yeni rapor. şimdi polio sekeli bi kardeşimizin %46 raporu var diyelim 2000 yılına ait. bu kişinin engeli değişmedi üstelik yaşla beraber vücut direncide eskisi gibi olmayacağı için yıpranması daha fazla. ama iş için sınava girdi bu raporla; sonra ilgili kurum rapor yenide dedi. sonra bizim arkadaşın raporu düştü %35 e diyelim. bunun izahını kim yapcak.art niyetli insanların yuzunden bu kişinin hakkını kim ödeyecek?

Hoşgeldin yahu paşam neden kızayım bizim amacımız o yaşlarının yanmaması sakatlık cetvelinin tamamen elden geçirilmesi şuan birçok kardeşim arkadaşım rapor oranları düşürüldüğü için eski raporlarını kullanıyorlar madde birde yazdık aynı dili konuşuyoruz aslında :) defalarca anlattım diğer yorumları bir oku tekrar istersen kızmam asla öneri sunan gerçekten engelli kardeşlerimizi düşünenler her zaman başımızın tacı ...

efekt kardeşim sadece polio sekeli değil 2-3 tane daha var oranı düşürülen hesabı cetveli düzenleyene sormak gerek biraz sivri çıkışlarım var benim ama art niyetim yok polio seke çocuk felci sanırım FELÇ RİSKİ TAŞIYAN ENGELLİ SAYILIRKEN felç olan bağışıklık kazanmış bu artık alışmış bunun yerine felç olma ihtimali olana rapor verelim o daha olmadı alışık değil diye düşünülüyor sanırım şu cetveli adam akıllı düzenleseler kimse zarar görmeyecek aradaki sürekliye sırtını dayayanlar ayrılcak onun için burda muhabbet yerine bimere yüklenelim:eek:

benim katılmadıgım noktalardabiride 5 yılda bir yenilensin diyor aarkadaşın biritamam arkadaşım ama tüm raporları bunun içine sokmak hata olur herhalde dimi mesla arkadaşın 2 ayagı ampute veya kolu yok şimdi bu arkadaşında gidip yeniletmesimi lazım bu saçmalık olur benim tahminem ama tansiyon piskoloji derlerse tamam derim yani tedavisi olacak rahatsızlıklardan dolayı 5 yılda bir kontrol notu düşürülebir.

Benim uc tane raporum var, yeni rapor istesinler, sadece rapor guncellenmis olur.

xxxman;

Son 5 yil icerisinde hangi hastaliga care bulunmus? Bunu okuyanda bizlerin soguk alginligi gibi hafif hastaliklar gecirdigini zannedecek. Yazdiklarimizi kendimiz okuyormuyuz?

kardeşim 5 yıla takılmayın sadece bir örnek 10 yıl olsun hadi sizin güzel hatrınız için;) özürlü raporlarını sadece kol,ayak eksikliği olarak almayın ismini bile bilmediğimiz yüzlerce hastalık var rapor verilen ona göre hesaplarsak belli süreler içinde yenilenmesi mantıklı olur....

yeniden rapor alınsın diyorssunuz da saglam adam alabiliyorsa yine bi yolunu bulup rapor alır sonra sizin oranlarınız düşer yani olan yine gerçek engellilere olur ..

5 yılda bir yeniletmek bence de saçmalık. Mesela kendimden örnek verecek olursam ben işitme cihazı kullanıyorum ve işitme sinirlerim yok. İşitme sinirleri onarılmadığı için 5 yılda bir rapor almak çok manasız. Sonuçta 28 yıldır cihaz kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç düzelme olmadı tam tersine işitme kaybım daha da ilerledi.

Ama söyle bir şey de var önceden alınan rapor yüzdeleri şu anda değişiyorsa neye göre değişiyor. Bu da saçma aslında. O zaman da duymuyorsun şimdi de duymuyorsun. Bunun oranları neden değiştiriliyor ki.? Engelli ya da Özürlü oranları neye göre değiştiriliyor ya da?

Bu arada Engelli ile Özürlü arasında fark var ama bunu çoğu kişi aynı olduğunu söyler.

Sinava girmeden once rapor aldim, simdi diyorsunuzki bir daha al bu neya omrumuz rapor guncelemekle gececek yeter yahu

madem bu kadar hak hukuk arıyorsunuz adamı olan adam herzaman alır kardeşim olan benim gibilere yani polio lulara olur %40 aldığımız oran %19 a düşürüldü şimdi biz sahte rapormu almış oluyoruz ( sizin değiminizle sahte rapor oluyor )

TarikUzel
Engelli ile özürlü arasında ayrım yapmamak gerekir aslında dikkat edersen Şafak pavey milletvekili özürlü kişilere özürlü demesini yakıstıramıyorum engelli desek daha iyi olacağını umuyorum diye bir konuşma yapmıştır .. Ben fark görmüyrum ayrımıda olmaz bunun.!

münaza ayrım yapmak tabi olmaz bizde ayrım yapmıyoruz engelli ezilmesin diyoruz iş öncelik hakkı eli ayağı sağlam insanlarda olmasın eşitlik olsun diyoruz.İŞİTME ENGELLİ,GÖRME ENGELLİ,YÜRÜME ENGELLİ bak bunlar engelli olarak güzel uyum sağlıyor ŞEKER ENGELLİ,BÖBREK ENGELLİ,PSİKOLOJİK ENGELLİ OLUYORMU bence olmuyor onun için özür ve engel kavramları ayrılmalı öncelik hep özürlüde olmamalı eşit olunmalı işe girerken %4de 2 özürlü 2 engelli kadrosu açılmalı...EXELANS KARDEŞİM SENDE BİMERE ŞİYATTE BULUNCAN o cetveli düzenleyene söyleyecen ihtimale göre oran vermek yerine olana göre oran vermelerini isticen...

Üst Alt