Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'yi kazananlardan yeniden rapor istenmeli...

sınava girmiş arkadaşlara hayırlı olsun öncelikle insallah kazanır memur olursunuz benim bi sorum olacaktı benim 2001 tarihli vergi indirimi için alınımış raporum var ilkokul mezunuyum kuraya katılıcağım acaba sınava girmiş arkadaşlar eski raporlarıylamı ? kayıt yaptırdılar merak ettim 2001 yılında alınmış raporumu kabul ederler mi

evet dostum bende 2001 tarihli raporla girdim sınava

Herkes kendini düşünmüş, ayağında veya kolunda sorunu olan diğer insanların içinde vs. ne vardır bilmediğinden biraz burdan kendine çıkar sağlamaya çalışmışlar.Bunların raporları elllerinden alınsında önümüz açılsın diye bakanlar var. Zaten raporda sürekli/sürekli değil diye belirtiyolar.Açıkcası, ben kendimi söyleyeyim bundan 10 yıl önce aldım raporu, işe gircektim askere almadıklarından rapor istediler, ilk baş (A) hastanesine gittim doktor elinde kahve bir ayağını sandalyeye atmış bir yandan diğer Dr. arkadaşı ile muhabbet ediyor, kocaman yazıları oku bakayım dedi bende okudum (okumak istemeyip kandıradabilirdim) sonra sağlamsın dedi gönderdi.Daha sonra (B) hastanesine gittim böyle böyle oranlı özür raporu almam lazım dedim. Sonra 4-5 çeşit cihazlarla kontrol ettiler beni (Askeriyedeki gibi) sonra %40 rapor verdiler, daha sonra Ankaraya gönderdim raporu Ankaradanda % 4 6 ile dönüş yapıldı (normalde düşürüyolarmış) şimdi takılan kafama şu olucak böyle rapor tekrar alınırsa ilk dr. daki gibi işini sallamayan birine denk gelirsem, veya Dr. eskiye göre raporu 0 vs. verirlerse şuanki işimdendemi olayım?

ömss de dökülenlerin tek sığındığı şey bu kaldı tekrar rapor olayı :)

bende başarılı olmadım ömss de ama bu olayı dallandırıp budaklandıranlara sözüm .

kanber;

Şükür bizim dilimizde bir arkadaşımız daha yazmış teşekkürler kardeş saygılar... bizde aynısını savunuyoruz ama hala kısır döngüde olanlarımız var....

bence en iyi yol vergi indirimi almış olma şartı getirilmeli; sahte rapor alabilir ama sahte vergi indirimi alamaz,hali hazırda vergi indirimi olmayanlarda atandıkları gibi vergi indirimine başvururlar,vegi indirimi alamayanların atamaları iptal olur..bence en gerçekçi ölçüt bu..

Ferdi çözümüne hayran oldum fakat 2008 den sonra ilk defa işe başlayacaklar için vergi indirimi şartı yok kanunen. Onları nasıl ayıklayacaz bu durumda. Yine yazayım da; size haksızsınız diyen yok millet, tabii ki haklısınız ama olayın çözümü yok. daha önce de yazdığım gerekçelerle olay o kadar arapsaçına dönmüş durumda ki bunu çözebilecek bir güç yok bu durumda.

hayalet73;

Bugüne kadar olan olmuş,bari bundan sonra sadece hakedenler atansın..çöüzm yok diyorsun da çözüm kolay ilgili kanunun ilgili maddesine belli bir tarihten sonra devlet kadrosuna atancaklar için vergi indirimi alması şarttır diye bir ibare eklenir olur biter..

Yeniden rapor istenmeli diyen kardeşlerim aynı zamanda bimere ve gerekli yerlere yazarlarsa daha faydalı olacaktır ama aynı metin olması daha sağlıklı olacaktır ismaillllllllllllllllllllllll bir metin hazırla:D:D:D

bio;
metni sen hazırla dostum..azmı vekillerle sohbet ettin :) sen anlarsın devlet dilinden ;) bizde atarız her yere

Kardeşim her zaman güzel kardeşlerim için elimden ne geliyorsa yaparım ama metni sen hazırla ama sakatlık cetvelinin düzeltilmesi hususunu eklemeyi unutma isterlerse böyle bir işe düzeltme getireceklerse atamaları 2013 de yapsınlar.....

bio;
işte o cetveli ben pek bilmiyorum,kafa yormadım bu güne kadar..ama sen iyi ilgileniyorsun onunla,farkındayım..sen bi yazı yaz,konu aç..daha iyi yazı yazabilen varsa eklesin onu yollayalım dersin çıkar bir iki tane..yada senin yazıyı birlikte şekillendiririz..ben o cetvel işini pek anlamıyorum yani ..ondan topu sana attım :)

donence;
bio'ya rica ettik bakalım..hazırlayacak bir yazı..bizde artık kendi yağımızda kavruluruz yollarız yazılarımızı gerekli yerlere..çok bi destek olmayacak biliyorum..ama napalım,azda olsak sessiz kalmaktan iyidir..bio bekliyoruz seni dostum :)

golden_heart;

Nerde yeni metin kim hazırladı ibo mu isomu:) Sahte raporlarda gündeme çıkmışken vee hem fikirler çogalmışken mail yağmuruna tutalım. Tabi arada halâ konuyu baştan sona okumayıp aradan bodozlama yaparak konuya karşı çıkanlar olsada en saglıklısı raporların yeniden istenmesi.

İlgili makama ; Dün itibariyle yapılan operasyonlarda gözaltına alınan doktor, hemşire ve memurların bugün serbest bırakılması sahte raporlar konusunda sınava birçok kişinin haksız yere girmiş olabileceği engelli olan kardeşlerimizi ve bizleri derin düşüncelere yiteklemiştir. Yapılan ömss sınavı ve diğer haklar konusunda öncelikle sakatlık cetvelindeki rapor oranları düşen rahatsızlıkların düzeltilmesi,kalıcı rahatsızlıkların cetvelde olmayan gruplarının cetvele eklendikten sonra sınavı kazanıp ataması yapılacak memur adaylarından yeniden rapor istenmesi bunu genele yayarak engelli haklarından kimler faydalanıyorsa yeninde yapılandırılması hususunda gerekli hassasiyeti gösterilmesini tarafınızdan ARZ ederim. SAYGILARIMLA. bir okuyun düzeltmeleride yapın artık gerisi size kalmış... :)

süper olmuş bence dostum..ama içinde "yiteklemiştir" yerine "sevk etmiştir" denebilir..onun haricinde güzel olmuş..

tamam düzelt yitekle:D:D:D:D

golden_heart;

Şimdiden ellerine sağlık kardeşim...

arkadaşlar ben 1 ay once yazmıştım verilen cevap
BİMER talebiniz.İlgi talebiniz incelenmiştir.

[FONT=&quot]ÖMSS Yönetmeliğinin 9 ve 15 inci maddelerine göre kamu kurum ve kuruluşlarına özürlü memur alımı amacıyla merkezi sınav ve kura ile bunların sonuçlarına göre yerleştirme işlemi yapılacak olup, sözkonusu merkezi sınav ve kuraya müracaat edebilmek için mezkur Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin (f) bendinde belirtilen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca müştereken hazırlanan “16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunun bulunması gerekmektedir. Bunun dışında talebinize ilişkin olarak Başkanlığımızca yapılabilecek bir işlem bulunmamaktadır. [/FONT]
[FONT=&quot]Başvurunuzda yer alan hususa ilişkin bilgi veya belgeye dayanan somut durumlar mevcutsa cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmanız gerekmektedir. [/FONT]

Bilgilerinizi rica ederim.
Devlet Personel başkanlığı
Bilgi Edinme Birimi

Onu bana direk telefonda söylede uzman arkadaş söylediğine pişman oldu :) kılavuzdada yazıyor ancak bütün sürekli raporlar kabul edildi bu çok ayrı bir istek sahte raporların hangi birini bulacağız biz :D akıl var mantık var zaten görsek yakalasak şikayet edicez hafiye gibi hastane heyetlerinemi girelim :) kanber geçerli arkadaş raporun problem yok ama kurumlar tahmin ediyorum tekrar rapor istiyebilirler ...

erhans;
erhan aslında aynı dili konuşuyoruz o kardeşlerimin mağduriyetleri genel bir durum ve bunuda en başda dile getiriyorum zaten elbette kimsenin ahını çekemeyiz bizlerde vicdan sahibiyiz o söylediğin ampute palio sekeli arkadaşlarım kardeşlerim için sakatlık cetvelinin biran önce düzeltilmesi gerekiyor işe yerleşmiş ama vergi indirimi almamış biçok arkadaşım mevcut bu yüzden sesimizi duyurup bunları yaptırabilmek için aynı metinleri göndermemiz aynı dili konuşmamız gerekiyor anlatırken öncelik sakatlık cetveli zaten o düzelince biçok şey düzelecek mhp grupbaşkanvekili ruhsar hanımla görüştüğümde öncelikli ilgilendiği konunun sakatlık cetvelinden dolayı mağdur edilen arkadaşlar olduğunu söyledi ben en az senin kadar konunun hakimiyim meraklanma gerekli yerlere gerektiği şekilde aktarıyorum birçok engelli kardeşim bir gecede çıkan cetvelle engelsiz duruma getirildi ama susmaylada olmuyor işde nerede o palio sekeli arkadaşlarım bugün ses çıkarmayız yarın kafalarına göre bir sistem uygulanırsa bugün yeniden rapor istenirse benim rapor oranım yüzde 40 altında çıkar yeninden rapor istenmesin diyenler o zaman daha çok çıkmaza girmezlermi sence o zaman canımız daha çok yandıkdan sonra bağırsakda çağırsakda küfür etsekde faydasız olacaktır dün cetvelde oranları düşürenler yarın daha farklı bir uygulamadanda çekinmezler zamansa zamanada bırakırım ama ortada susitimal edilen ve bugün itibariyle hat safhalara çıkmış durumlar söz konusu gerçekten engellilerin haklarını yiyen vicdansızlar azdılar son sürat kullanmayada devam ediyorlar bilmiyorum artık ne düşünürsünüz ama bu konuda mücadele fikrim sabittir ben ve birçok arkadaşımın önerisi olanlar önerilerinide sunarlarsa tartışamdan çook kısır döngülerde değil nasıl mücadele eder haklarımızı daha temiz bir şekilde alırız onun için uğraşalım derim ben Saygılar...

eline sağlık ferdi kardeşim...

Atananlardan yeni rapor istenmesi

KURAYLA ATANACAKLARLA İLGİLİ YENİ DUYURUDA ŞU YAZI DİKKATİMİ ÇEKTİ

Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, kuraya alınmış olsalar bile kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Zaten Taahhüt Beyanı belgesini imzalıyoruz muhtemelen yeniden rapor almamızı isterler[FONT=times new roman]

[/FONT]

Üst Alt