Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'yi kazananlardan yeniden rapor istenmeli...

kara;

bunun önüne geçilmesi için her ilde engellilere özel kurulların kurulması merkezde bu kurulların gönderdikleri oranları ve hangi tetkike göre verildiğini kontrol eden bir mekanimzanın olması hakkının yendiğini düşünenlerin ise iillerinde bulunan tıp fakültelerinin hakem hastahane tayin ederek itirazlarını buralarda dile getirip haklarını aramasının yolunu açmak gibi önerilerle devam edilirse bu sorun çözülür dediğim gibi adamın ildeki hastahanede tanıdık bir doktor bulunca alamıyacağı raporu almasının hak yemesinin önüne geçmek ancak şunuda tekrar dile getireyim önce mağdur edilen kardeşlerimin dostlarımın oranları düşürülen bir gecede engelliyi engelsiz duruma getiren cetveli düzelterek yapmaları bu raporlar üzerinden geçmişte kim hak kazandıysa zaten gerçekten engelli olanlar net olarak ortaya çıkar rapor oranlarını engeli bulunanlar yeniden alacaktır amma velakin haksız bir şekilde alındıysa zaten ankaradaki denetim mekanizması bunu eleyecektir bunu maddeler halinde hazırlıyalım bimere önerimizi yolluyalım diye düşünüyorum ....Şuanki maliyenin sistemi böyledir ve nefes aldırmıyorlar cetvel düzeltilip yapılsa çok şey ortadan kalkacaktır ....Aynı durumu hak yiyenleri elemek için haksız alınan emmi dayı tanıdık vasıtasıyla alınan kazanılan haklar örnek maaş iş hepsinin elinden alınmasıdır haksızlıkla alındıysa tabiki uzun bir süreç olabilir ancak çalışmak gerekir çalıştaylar kurulabilir konuyla alakalı öneri istiyorum tüm arkadaşlardan bunların dışında neler yapılabilir.....

evet hocam ya tıp fakültelerini hakem hastene yapmaları gerekiyor ya da tıp fakülteleri hocalarından oluşan bir heyet hakem hastanede görev almalı, uzman doktorların tıptaki yeni gelişmeleri anında takip etmek umrunda değil umurlarında olsa bile bunu yasal bi düzenleme olmadığı gerekçesini bahane edebilir. ancak akademisyenler her yenilikten haberdar olabilir.

Arkadaşlar merak etmeyin zaten işe başlayınca vergi indiriminden yararlanmak için mecburen maliyeye gidiyorsun ve Ankara kanaat etmezse yeni rapor istiyor.

Emine onu biliyorum ancak o sistemde cetvelde daha önce gerçekten engelli olupda vergi indirimi alamayan arkadaşlar söz konusu bu yüzden önce cetveldeki eksiklikler giderilmeli kişi memur olduktan sonra alamayınca zaten hakkı yenmiş oluyor biz bunların önüne geçmek istiyoruz önce cetvel düzeltilmeli.....

yaw takmışsınız bir yeni rapor olayına. buna takıp ortalığı yaygaraya verenlere bir çift lafım var. eğer ki sizde 2006 öncesi engelli 2006 sonrası hoooppp diye engelsiz olanlardan olmuş olsaydınız şimdi ne düşünüyor olurdunuz. samimi bir şekilde düşünün cevap verin. bunlara takılıp kalacağınıza cetvelin değiştirilmesi hususunda ne yapılabilir onu düşünün. ha şunu da söylemeden geçemeyeceğim yerleştirmeler mevcut raporlara göre YA-PI-LA-CAKKK....

herşeyi bırakmış diğer engelilerin ayağını kaydırmak derdindesiniz...

veydel;

Sen yorumları okumadan yorum yazıyosun sanırım veya amacın farklı sınava girince soruları nasıl okuyup anlıyacaksın acaba veysel arkadaş....

fazla uzağa gitmene gerek yok hemen en son yaptığın yorumun üzerindeki yorumumu okursan ne için uğraştığımızı anlarsın ....

allaha şükür anlama kabiliyetim iyidir. sözel ve sayısal zekadan yana bir sıkıntım da yok. lafım size değildi genel olarak öyle bir kanı edindim yazılanlardan. sadece bunu bir fırsat bilip böyle bir durumdan faydalanmaya çalışan insanlarda var. lafım onlara.

veydel;

O zaman baş tacısın Ama benim o yorumun altına öyle bir yorumda bulunman anlamsız bizde o faydalanmaya çalışan insanlarla mücadele ediyoruz öneri sunarsan daha güzel olur boşver sen o fayda sağlamak isteyenleri önerinle çürüt gitsin onları böyle bir yorumla o gereksizlere cevap hakkı verme tartışma yaratmak istiyorlar konuyu farklı yerele çekmeye çalışıyorlar söylediğimiz çok net anlayana tabi....

kardeşim bütün formu okudum herkez kendine göre haklı haksız kimse yok:eek:raporu düşecekler itiraz ediyor bizler destekliyoruz ama amacımız eski tarihli raporlara benim önümde sosyal hizmetlere kayıt olanın raporuna baktım 1998 13-14 yıllık rapor gerçekten özürlümü değilmi Allah bilir artık 35-40 yaşlarında işin kötüsü aynı puanı alan özürlüyle yaş avantajı varsa ordanda önde olcak cetvel düzeltilip yeni rapor istenmezse fi tarihli adamda gircek adamını bulup rapor alanda bunların çözülmesi gerek cetveli düzeltip birisi a şehrinde a hastanesinden rapor almışsa b şehrinden c hastanesine gönderilcek kazananlar eziyet olcak dicezde 1 kaç günlük eziyete katlancaz artık buraya kadar gelmişsek son uzatmalarda 10-12 bin kişi başvurdu hepsi normal yollamı başvurdu aldığı hastanede amca dayı bulan aldı...sorun cetvelse bimere email atcaz hep birlikte cetvelin düzeltilip yeni rapor istenmesine dair...

alan insan yine alır benim hiç bir şeyim diyorum doktora yok diyor sen hastasın ben istemiyorum raporu her yer karşıma çıkıyor ama günah sağlam adam hasta muaamelesi yapmam dimi ama

kardeşim çok üst düzey tanıdığı olan sahte raporu yine alır ona lafım yok oda nedir 100de bir ama geri kalan nasıl alır bulunduğu şehirde başhekimi yada bi doktoru tanır ayarlarlar ama a şehrindeki birisi b şehrinde olan başhekim,doktoru tanımaz onun için raporu a şehrinde almışsan seni b şehrine yönlendircekler...

burda tartışma açmak bile yersiz devlet herseyi düsünüp sınav prosüdürünü uygulamıs basvuru yapan herkes hak elde edecek o kadar .

bence atanan herkesten tekrar rapor istensin. bazılarının yüreği varsa buna evet demesi gerekir. tabii gerçekten haklılarsa !!!!:eek::eek:

bu konu zaten formda var o forma bakarsan yorumlsrı okyablirsin.

bencede istensin hileli raporlar ortay cıksın tabi varsa

ya arkadaş 6 yıldır böyle mide bulandıran konular açılıyor amaç belli kendine güvenemeyenlerin ne etsem n yapsamda ortamı gersem maksatlı çırpınışları . neyse siz çırpının kazanan öyle böyle memur olacak bence basbakana cumhurbaskanına çıkın hatta köşkün önünde yatın belki istediginiz olur

alan gene alır arkadaşlar lamı cimi yok. asıl hakkıyla alıp tanıdığı olmadığından dolayı oranı düşenlere olur gene olan.

Yahu hala forumdaki önerileri okumadan alan hala alır deyip yorum yapmayın bu sefer cidden alttan almıcam amacınız nedir sizin ya anlamıyorum ki öneri sunmuyorsunuz saçma sapan yorumlarda bulunuyorsunuz öneri istiyorum kardeşim öneri yoksada yazmayın ortamı germek amacınız sanırım daha okuduğunuzu anlmıcak kadarsanız zaten sözün bittiği yerdir yukarda bikaç yorumu okusanız nasıl bir sistem istediğimizi anlarsınız belki anlarsanızda desteklersiniz işiniz gücünüz yok güzel birşeyler olması çabasında olan insanlarında canını sıkıp ortamı geriyorsun pes artık....

ya hocam ne kızıyon isteyen yorum yazar isteyen böyle yazar. keşke dediğin olsa alkış tutsam. yapanlara dua etsem. ilerde olur inş. ama kızmana gerek yok. burayı okuyup da ona göre ayaga kalkacak adamlar yada oturacak birileri varsa önce kendileri öz güvenlerini yerine getirmeleri gerekir. olumsuz eleştiri olacak ve olması lazım. neyse sistemler günden güne değişiyor. bu da hallolur inş.

efekt;

AMa okumadan yorum yazıyormuşsunuz gibi anlaşılıyor orda öneri koymuşuz hemde sizin bahsettiğiniz konuda mesela alan yine alır peki size soruyorum ankara maliyeden rapor oranı düşürülünce nasıl zorlanıyor millet çünkü bir çoğunun gerçek raporla alakası yok tetkikler eksik ama bir çoğuda cetvelden dolayı mağdur bizde diyoruz ki madem böyle bir cetvel var önce cetvel düzeltilsin ince elenip sık dokunusun mağdur olan arkadaşlarımızın kardeşlerimizin hakları yenmesin bunun yanında yine maliyenin uyguladığı sistem gibi il bazında alınan raporlar ankaraya gönderilsin ve bir kontrol mekanizması olsun ve rapor onansın eğerki kişi hakkının yendiğini idda ediyorsa il sağlık müdürlüğüne itiraz ile tayin edilen hakem hastanelere sevk alsın ve yeniden tetkikleri yapılsın ve sonuçlansın ve bunu bütün herkes için yapsınlar geçmişden bugüne kim engelli kadrosunda çalışıyorsa kim maaş alıyorsa kim engellilerin haklarından faydalanıyorsa hem bu şekilde yapılacak bir durumda hem gerçek engellilerin hakları yenmemiş olacak ayrıca sahtekarlar ayyuka çıkacak ama bunun yapılabilmesi içinde tek ses olmak gerekir öneri sunmanız ve gerekli yerlere bir şekilde mail yoluyla önerileriniz göndermeniz gerekli kızma sebebim bu madem istiyosunuz alan alır demeyinde azcık öneri ile veya mail atarak destek olunuz bugün bu konu sadece bizim sitemizde değil hemen hemen bütün heryerde geçmekte ve üst kademe Aile ve sosyal politikalar bakanlığı sağlık bakanlığı çalışma ve sosyal bakanlığı yaşlı ve özürlüler idaresi başkanlığı bu konuda ayrıca engelli vekillerle hem mail hem telefonla görüşmek kaydı ile gerekli önerilerimizi söyledik ve halada dile getirmeye çalışıyoruz bir haftada 10 küsür olan sınav başvurusu hafta sonu ve uzatılma ile nasıl 60 bin üzerine çıkabildi bu biraz şaşırtıcı ve buna binayen birde başvurularda hastahanelerde yapılan engelli olma yarışı bu yüzden feryadımız biz elinde rapor olup oranı düşürülen arkadaşlarımız kardeşlerimize sahtekar deme gafletinde asla bulunmadık engeli olan yine alır eksiklik giderilse hakkı yenende alır ama diğerlerinin takkesi düşer keli görünür mücadelmiz bunun için iyi susalım haksızlık karşısında hakkı söylemeyen dilsiz şeytandır ve hakkın yenildiğini bildiği halde mücadele etmiyor ise o gaspa ortaktır ben ortak olmak ve şeytan olmak istemiyorum hepsi bu saygılar...

ya hocam sınav öncesi bunlar çıktı ya bunlar 6 yıldır var ben kızıyorum neden hep ısıtıp ısıtıp önümüzde getiriyorlar onu anlamadım ve sadece bu sitede var bu konular hala

Evet istensin nedenine gelince birçok sahtekarlığın önüne geçmek için gerçek engellilerin haklarını gasp eden dalkavuklar için ama nasıl istensin biliyoruzki bir cetvel sözkonusu ve bu cetvelle engelli olan kardeşlerimin rapor oranları düşürüldü engelli iken engelsiz duruma getirdiler raporlarda önce bu cetveldeki dengesizlik ve düzensizlik ince elenip sık dokunmalı ve gerçekten engelli olup hakkı yenen arkadaşların dostların kardeşlerin hakları teslim edilmeli daha sonra bütün herkesten geçmişten bugüne kadar çok radikal kararlarla çıkarılacak yasalarla her ilde engellilere ayrı bir heyet oluşturulmalı ( işin hızlı yürüyüp sonuçlanması açısından) ve heyete gireceklerden bütün rahatsızlıkları ile ilgili eksiksiz tetkikler istenmeli ve sonucunda bulunduğu ildeki heyet rapor oranını belirlemeli daha sonra bu tetkik ve sonucu Ankarada kurulacak bir merkezi heyet ile denetime tabi tutmalı ve rapor onanmalı veya eksiklik var ise eksikliklerin giderilmesi hususunu belirtmeli oanaylanan raporlarda kişi hakkının yendiğini düşünüyorsa bulunduğu ildeki sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi ile Hakem hastane olarak belirlenen hastaneye sevk almalı ve tekrar gerekli işlemlerden geçmeli ve sonuca bağlanmalı eğerki yine hakkının yendiğini düşünüyorsa mahkemeye vermeli ve devamında doğal olarak adli tıp kurumuna mahkeme sevk eder mahkeme gerekli kararı verir.Nihayetinde böylece kendi illerinde emmi dayı veya başhekim doktor tanıdık veya rüşvet yoluyla alınan raporların önüne Ankaradaki denetim mekanizmasını koyarlarsa sahte alınan raporların önüne geçilmiş olur bugüne kadar yapılan alınan yolsuzluklar ortaya çıkar şunuda belirteyim buraya yazdığım şu öneriler bimerden konuyla ilgisi olan bütün bakanlıklara bildirildi ve en son çalışma ve sosyal bakanlığı mail değil çıktısını alarak mektup şeklinde Sağlık yapılanma ve yeniden teşkilatlandırma diye bir yere yollandın orada kayıda alacaklarını söylediler öneri için Teşekkür ettiler bugüne kadar kimse böyle bir öneride bulunmadı dediler. Düşünün adam sahte raporla işe girdi ve vergi indirimine tabi oldu ve vergi indirimi alamadı (cetveldeki oranları düşürülen arkadaşlarımız kardeşlerimiz için söylemiyorum) çünkü adamın rahatsızlığı çok az ancak ilde aldığı rapor oranını tanıdık veya başka bir şekilde alındığı vergi indirimi hakkını alamayınca normal memurn çalışma süresi kadar çalışmak durumunda kalacak ve ona dokunmuyacak kadrosu engelli olacak ama normal statüde çlaışacak zaten bir sağlık engeli yok ama engellinin hakkını gasp etmiş olacak şimdiden şunuda belirteyim yazımı eleştiri değilde farklı yönlere çekeceklere muhatap asla almam ama öneri ile gelen olursa baş tacı otururuz ortak noktada haksızlığa karşı nasıl mücadele ederiz konuşuruz SAYGILAR....

Yukardaki sistem şuan zaten maliyenin uyguladığı bir sistemdir....

tamam istensin ama son 6 yıl içinde eski raporla ne kadar işe yerleşen engelli varsa hepsi görevden alınsın .

[FONT='inherit'][/FONT] [FONT=&quot]evet bende katılıyorum arkadaşım usulsüzler ortaya çıksın ama o kontrol memurların içine engeli kardeşlerimizide koysunlarki kararı onlar versin belki en azından onalrda vicdan vardır yoksa bana kimse artık adamcılık olmaz demesin ben raporumu çıkartmak için [/FONT]5 sene ugraştım ve sonunda vergi indirimini aldım benim sağ gözüm görmüyor sag elimden işsret ve orta parmagım ampute olmuş durumda ona ragmen işgüzar doktorlarımız sayesinde o raporu alamadım ve gitiğim doktor diyorki senin bu parmagına verilen düşük oranı doktor neye göre verdi acaba bunların birbirinden haberi yok sanki doktorların o hangi ruh hali ne göre rapor alıyoruz ve yüzde 40 ın altında kalan okadar arkadaşımız varki ne iş bulabiliyor ne yiyecek ekmek belkide ne engeli ne saglam ortada kalmış durumdalar ben ençok oarkadaşlar üzülüyorum kusura bakmassın kimse adama vermişler yüzde 39 hadi git sen saglamsın olacak işmi bu şimdi özel sektörler yüzüne bakmıyor bu kişlilerin adamı engeli görüyorlar ama raporu yoki özürlü statüsünde çalıştırsınlar devletin yapacagı ne biliyonmu yüzde 40 ın altında kalan kardeşlerimizede sınav yolu açılsın özürlü olarak yda iş bulma konusunda yardımcı olsunlar işkur bunu en iyi örnegini ben yaşadım 2008 de işkur bana yardımcı olmadı raporum yüzde 37 diye gitiğim bütün işyerleri suratıma kapatı kapısına yok efendim sen engelisin rapor al gel seni çalıştıralım diyor ne yapayım kardeşim adam bana yüzde 37 vermiş ben ortadamı kalacam ondan sonra adamcılık rüşvet para lar havada uçuşuyor kardeşim yüzde 3 daha alabiliyimde en azından özürlü sayılıymda devletimiz bana yana işkur belki işbulur diye o yolara sürüklenmiyormu he ALLAH a şükürler olsun ben raporumu bu yolara girmeden aldım ama banada çok teklif edildi parayı ver raporu alalım diye ama ALLAH korkusu olmasa içimde bende başvururudum bu yollara ama başvuranında başka dayanacak gücü kalmamışsa ne yapsın soruyorum size bu sistemin hatasından dolayı o kişi evine yiyecek ekmek götüremesinmi RABBİM kimseyi açlıkla sınav etmesin arkadaşım evde yolunu bekleyen birde çocukların varsa ALLAH yardımcısı olsun bu kardeşlerimizin öncelikle yüzde 40 ın altında kalan kardeşlerimiz için birşey yapalım onlar hepimizden daha magdur arkadaşlar.

SLİMER kardeşim bizmi anlatamıyoruz sizmi anlamıyorsunuz anlamıyorum artık burda bekleyip inşallah eski rapor geçerli olsun yeni rapor alınsın demeyle olmuyor cetvelden hepimiz şikayetciysek bimere email atcaz cetveli düzeltip yeni rapor istenmesine dair sizin fikrinize göre sınav ayına kadar geçici raporu dolmayanlardan da rapor istenmesin ne gerek var adamın raporu var kazanmış raporuna göre girsin...yenide olsa eskide olsa yeni rapor alınmasını istiyoruz çünkü sınav duyulduğundan beri hastaneler ana baba günü oldu başı ağrıyanda şansını denedi dişi ağrıyanda bunların önüne geçmemiz gerek burda eski raporda geçerli olsun yeni alınmış raporda yenilenmesin demek yerine bimere cetvel düzeltilsin diye email at bende yeni aldım 2011 yeniletim yani:) raporu ama hiç kimsenin hakkı yenmeden gerçek özürlüler girsin şu işlere yeniden rapor almak ne zoruma gider ne eziyet gelir...

29 Nisan'da yapılacak olan ÖMSS'yi kazanlardan atama yapılmadan önce yeniden,enbaştan yeni bir rapor istenmeli. Böglelikle sahte alınan raporlar ortaya çıkmış olur, suçlular ve suça iştirak edenler cezalandırılır. Gerçek hakkı olan gerçek raporla sınava giren hak eden arkadaşımız nasılsa ozman yine o raporu rahatlıkla alıp memurluğuna atanır. Böglelikler sahdekarlıgın önüne geçilmiş olur ve bizlerin kafasındakı sahte rapor olayıda çözülmüş olur.

diyorsunuz ama bir ekleme yapayım dedim tekrar rapor istesinler hemde devletin özell ayarladığı doktora muayene edilsin .. çokmu zor h,içde zor değil. bu yorumu okuyan kim varsa bana katılıyorsa başbakanlığa mail atalım. sesimizi duyurmassak hiç bir sorun ortadan kalkmaz..

Daha önceki sınavlarda sanırım istenmedi.Bu seferde istenmez. Yeniden rapor istenmek değilde belli bi tarihten öncekiler yenilenmeli ve yahut heyete girmeden raporlar incelenmeli .
İnceleme sonucu yalan vs hile olduğu belirlenen kişilere sağlam bi ceza gib ibir ibare caydırıcı olur sanıyorum.
.

Bu konu hakkında sıkıntısı olanda var olmayanda var ama demokratik bir ülkede yaşıyoruz itirazı olanlar başlığı kirletmesin destek verenlerden de şu maddelerde eksik yada eklenmesini istediğiniz bir konu var ise lütfen sizde ekleyiniz ve ilgili birimlere yollayalım....

İLGİLİ MAKAMA

Öncelikle umut ediyorum ki bu yazımı dikkate alıp gerekli çalışmaları yaparsınız.
Biliyorsunuz ki 29 Nisan 2012 engelliler açısından çok önemli ve hayata tutunma hayallerinin bayramı olacak bir gün yalnız aldığımız duyumlar ve gördüklerimiz tahminlerimiz hevesimizi kırmakta ve hakkımızın yendiğini düşünmekteyiz. Başvurunun ilk haftasında başvuru sayısı 11 bini bulmamışken 1 hafta uzatmayla her ne hikmetse başvuru sayısı 60 bin üzerine çıkmıştır. İllerdeki sağlık kurullarında tanıdık bulan birçok kişi tetkiksiz rapor alabilmekteler bu durum kontrol mekanizması olmadığından kaynaklanmaktadır. Şuan ki hükümetten önceki alınan raporlarda baştan sağıma ve bolca oran verilerek engelli sayısının çok fazla olması ve gerçekten engeli olanların önüne geçmektedir. Örnek Misal kişi fil tarihinde bir rapor almış gelişen teknoloji ile hafifleyen veya geçen rahatsızlıklarının olmasına rağmen raporunda sürekli ibaresi bulunan birçok kişi raporunda süreklidir ibaresi bulunduğu için her yerde o raporunu kullanabilmekte ayrıca sınava müracaat etmiş bulunmaktadır. Eğer ki kişileri tespit edebilsem sağlık müdürlüğüne şikâyet yolunun açık olduğunu bilmekteyim ancak tespitte zorlanmaktayız. Bu bir iki kişiyi şikâyet etme ile olacak iş de değildir. Bir öneri sunmak istiyorum ;

1) Şuan çıkarılan sakatlık cetvelinin gözden geçirilerek bir gecede engelli olan kardeşlerimizin rapor üzerinde engelsiz duruma getirilmesi mağduriyetlerinin giderilmesi ve cetvelin ince elenip sık dokunarak eksikliklerin düzeltilmesi.

2)Bütün illerde sadece engellilere ait sağlık kurulu heyetleri kurulması

3) Bu heyetler rahatsızlığı ve engeli bulunan kişilerin gerekli poliklinik muayene kontrolleri yapıldıktan sonra tetkik istemi tahlil istemi yapılması

4) Yapılan muayene kontrol ve tetkik sonuçları değerlendirilerek yenilenen cetvele göre rapor oranın verilmesi.

5)Denetim için Merkezi Ankara da 3 Adet sağlık kurulu denetim heyeti kurulması ve illerde yapılan sonuçların tetkikler ve ön raporların merkeze gönderilerek denetime tabi tutulup ve oranların netliğine karar verilmesi.

6) Kişiler buna rağmen rapor oranlarının az olduğunu düşünüyorsa yine Sağlık bakanlığının her il için tayin ettiği hakem hastanelere sevki ve tekrar değerlendirilmesi

7) Bu uygulamaya geçmiş yıllar olmak kaydı ile engelliye tanınan haklardan faydalanmış ve faydalanacak kişilerin hepsi tabi tutulmalıdır. ( özürlü kadrosundan devlet memuru, işçisi olmuş, 2022 maaşı alan, evde bakım aylığı alan gibi...)

8)Bu uygulamayla sahte raporların ayyuka çıkmasıyla tetkiksiz verilen raporların sahte raporların altında imzası bulunan doktorların gerekirse diploma iptaline varacak şekilde radikal yasaların yaptırımların olması cezalandırılmaları

9) Bu sahte alınmış raporlardan fayda sağlayanlar iş de memur, işçi olarak çalıştırılıyorsa işlerine son verilmesi ve cezalandırılmaları maaş alıyorlarsa maaşlarının kesilmesi ve ceza-i müeyyide uygulanmasına karar verilmesi gibi...

Buna benzer sistemle çalışan şuan ki maliyenin sistemine benzer bir taleptir uygulaması kolaydır. Buradaki asıl amaç ilde emmi dayı tanıdık veya rüşvetle alınan sahte raporların önüne geçmek merkezde kurulacak heyetlerde kontrol mekanizmasını sağlayarak haksızlıkları büyük oranda engellemek bu sayede gerçek engellilerin haklarının gasp edilmesini önlemek bu raporlar hem devletten maaş alan yardım alan kişileri bulup devletin yükünü azaltmak ayrıca gerçekten bir engelli veri tabanının oluşumunu sağlamaktır.
Yapılacak en son sınavda ataması yapılacak kişilere en az 1 ay süre tanınması ve yeninden sağlık kurulu raporu istenmesi şart olmalıdır.

Adı Soyadı
imza

Güzel abi emeğine sağlık üstüne madde ekleyebilecek arkadaşlar düşüncelerini maddeler haline getirip yazarlarsa toparlayıp gerekli birimlere mail atılabilir sonucu ne olur bilinmez ancak gerçekten engelli haklarını gasp edenlerinde paçası tutuşur sanırım ilk madde cetvelin iyileştirimesi haklarını kaybeden kardeşlerimizin haklarına kavuşmaları çok güzel olacaktır.

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/mv_e_posta_sd.uye_e_posta bu linkte milletvekillerinin mail adresleri mevcut önce bütün vekillere mail atarak konuyu gündeme taşıyalım telefon görüşmelerini ben yaparım :D

Üst Alt