Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onun açısından bakmama yardımcı olabilir misiniz?

bdilara

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İkimizde 24 yaşındayız. 3,5 yıl önce ilk görüşte aşık olduk birbirimize.hayatımda tanıdığım en muhteşem erkek o.ben bu siteyle onun sayesinde tanıştım. Onun icin ne yapabilirim diye arastirirken kendimi bu sıcak sitede buldum.
sevgilim 5,5 yıl önce trafik kazası geçirdi ve omirliginde parcali kırık olustu.yaşamaz diye doktorlar bir köşeye bıraktıklarında o hayata tutundu. c4 ve c5 seviyesinde omurilik felci .ellerini ve ayaklarını hissedemiyor. boyundan aşağısı felç ve sinirler tam kesi.
Biz kazadan 2 yıl sonra tanıştık. Ve hemen sevgili olduk .önceleri ne yapacağımı bilmiyorum yanında nasıl davranmaliyim yemeğini ben yedirsem zoruna gider mi daha neler neler... zamanla bunları aştık tabi bütün ihtiyaçlarını karşılaşmasında ben yardım ediyorum sadece tek başıma taşıyamıyorum. Bu süreç içinde çok zor zamanlar atlattık insanlarin sürekli bana garip garip bakması ,bir kez daha düşün diyenler. hayatını göz göre göre mahvediyorsun diyenler .ben ondan hiç vazgeçmedim o da benden tabi. tam bir kahraman gibi koruyor beni herşeyden. ailem de ilk başta çok sıcak bakmadı daha doğrusu annem. Hatta baya zorluk çıkardı annem . hayatta ilaç kullanmam diyen cıvıl cıvıl neşe saçan ben artık antidepresan lar kullanıyordum. Babam her zaman destek oldu diyebilirim mutluysan devam et dedi bana.
anneme hak verdim aslında biraz kız bebek diye yıllarca beklemisler beni ben doğmadan adıma babam işyeri bile açmış. Büyük bir sülalede 20 erkek torun içinde tek kızdım çok simartildim hep çok büyük hayaller kurdular sanırım benim için ve ben bunu karşılayamadim(onlara gore). Ben asla yapmam dedigim seyi yaptim annemi karsima aldim. annem de zamanla kabullendi. hatta suan tam bir anne ogullar diyebilirim .ama ben bir daha annemle eskisi gibi olamadim cunku bana o yasattigi zor gunlrri unutamadim.
en yakın arkadaşlarım bile bizi ayırmak icin o kadar çok oyun yaptılar ki biz artık şaşırmaz olduk .onun annesi ne gelince hep bana ablalık yaptı çok iyi bir insan. arkadaşları zaten benim de liseden arkadaşlarım bize hep destektiler. ilişkimizde de aslında ufak tefek sorunlar oldu ben üniversitede ydim uzaktayım özlemek bazı problemleri beraberinde getirdi tabi. ama şükür bitti ve artık sürekli onun yanındayım.
Artık ailecek görüşüyoruz. Onun ailesini çok seviyorum.kardeşime abilik yapıyor. Hayatıma sihirli bir el dokundu ve beni onunla bu güzel hayata sürükledi. Arada beni üzmelerini saymıyorum tabi :) onunla çok güzel bir gelecek hayal ediyorum sürekli ama bi türlü evlenme teklifi etmiyor. ona bakmayacağımı düşünüyor desem büyük tuvalet, küçük tuvalet, yemek yeme ,duş alma ,taşıma gibi temel şeyleri yapıyorum sürekli. Sadece tek başıma taşıyamıyorum bir kişi daha olması gerekiyor . ve bu yaptıklarımı severek yapıyorum. Ama hala evlenme teklifi almıyorum.
Maddi imkansızlık desem onun ailesinin de benim ailesinde şükür durumu gayet iyi. ikimiz de çalışan insanlarız zaten onun işyeri var ben de çalışıyordum ama ona daha çok vakit ayırmak için işten çıktım. iyileşince belki evlenmek istiyor benimle ama ben ona böyle de çok mutlu olduğumu bunun problem olabilecek kadar beni etkilemedigini söyledim.
Aklıma başka bir sebepten geliyor evlilik teklifi etmemesi için. Evlenmek istediğini de biliyorum ama neden hala adım atmıyor bilmiyorum. Birlikte tatile çıkıyoruz, ailecek yemeğe gelip gitmeler ,hergün birlikteyiz ,annemle ona sevdiği yemekleri yapıyoruz sürekli bu kadar herşey ciddiyete yakınken bana ciddi bir adım atmıyor.
Nedeni ne olabilir ?bana olan sevgisinden evlenmek istediğinden fazlasıyla eminim ama bir adım göremiyorum hala .belki onun bakış açısından bakamadıgim bir durum var belki sizler yardımcı olursunuz diye düşündüm ve yardımlarınızı bekliyorum

sizi ayakta alkışlamak isterdim ama şuanda buradan mümkün olmadığı için sadece size kendi şahsım adına TEŞEKKÜR ediyor ve önünüzde saygıyla eğiliyorum bdilara. Yazdıklarınızı okurken inanın hala sizin gibi insanların var olduğuna şükredesim geldi desem, sanıyorum abartmış olmam. bu yapmış olduğunuz fedakarlıktan, öz veriden dolayı umarım Rabbim de sizin hayatınız boyunca mutlu olmanızı ve göstermiş olduğunuz bu aşkın karşılığını fazlasıyla almanızı sağlar...

Ayrıca başkalarının size nasıl baktığı yada ne düşündüğü konusunda şunu söyleye bilirim ki burası TÜRKİYE ve insanların bu ön yargılı düşüncelerini asla ama asla değiştiremeyeceğiz. Ben kendimden biliyorum çünkü benim de eşim sağlıklı bir bayandı ve her gittiğimiz yerde sizin de bahsetmiş olduğunuz durumları bizde yaşadık sizi gayet iyi anlayabiliyor ve saygı duyuuyorum..

Umarım bunda sonra ki yaşamınız da böyle sevgili, aşk dolu daha güzel zamanlar geçirmeniz dileğiyle...

Ben size teşekkür ederim okuyup yorum attığınız için.duygulandırdıniz beni .düşündüğünüz tüm güzel düşünceler sizi kalbinizin yansıması olduğundan eminim. Umarım, sizde hatta herkes çok çok mutlu olur ve umarım bende sonunda evlenme teklifimi alırım :)

bdilara Evlenmek teklifine gelince de, hep erkekler edecek değil ya. Bu kadar büyük fedakarlıklar yaparken evlenme teklifini de siz yapın ne olur sanki :) hayatta istediğiniz, beklediğiniz ve dilediğiniz tüm güzellikler sizlerinle olsun..

Gerçekten uzun zamandır hayatla ilgili okuduğum, gördüğüm en güzel olay sizin bu büyük AŞKINIZ. İnanın gözlerim dolarak okudum, şuanda iş yerinde olmasaydım sanırım kendimi bu kadar kasmaz muhtemelen ağlıyor olurdum :)

Ne desem bilemedim şimdi :( bence ben teklifi alayım mutluluktan hep birlikte ağlayalım olmaz mı? Başka türlüsü üzer beni . Teklifi ben etmek istemiyorum o etsin istiyorum yüzük falan da istemiyorum sadece böyle ufak bir sürprizle teklif olsa yeter .laf arasında ne zaman evleniyoruz dediği çok oldu ama ciddi birşey istiyorum

Aşk böyle bir şey. Onca berbat aşk filmleri çeken şu insanlar gelip sizin şu yazınızı okusalar keşke. Hayatın yaşamaya değer oluğunu gösteren çok güzel bir yazı . Teşekkürler..

oglan ok yakisikli valla bayildim:)senden daha guzelini aryodur, evlenmek icin:p

Yok ya yapmaz bence öyle birşey :( evet ayrıca çok tatlı ve yakışıklı :eek:

büşra hanım.öncelikle inşallah evlenir mutlu olursunuz,sevgilinizin psikolojik durumu nasıl bence asıl önemli olan konu bu,sonradan engelli olanların bunu kabullenmesi oldukça güçtür.ben sonradan işitme engelli oldum,çok sevdigim ve canımın yarısı dedigim kız arkadaşım vardı,onu öylesine çok seviyordumki anlatamam.sonra ben cihaz kullanmaya başladıgımda hep yanımda oldu,benim üstüme daha çok titremeye başladı,sonuç olarak bende çok hırçınlaştım,benim engelimden dolayı onunla mutlu olamayacagımı ve onun bana gösterdigi sevgiyi acıma duygusu olarak düşünmeye başladım,halbuki o beni öncesindede sonrasındada hep aynı şekilde sevmişti,ve ben ona o kadar eziyet ve sıkıntı yaşattımki size anlatamam,yüzüme baksa kulagıma neden bakıyorsun derdim,zamanla oda artık dayanamadı ve ayrıldık,onu kaybedince bazı şeyleri daha iyi anladım,mesela kulagında cihazla gezmenin çok kötü bişey olmadıgını ögrendim,sonuçta duyuyorsun,telefonla konuşuyorsun,ama insan bunları ancak zamanla aşabiliyor,size tavsiyem sizde biraz zamana bırakın,acele etmeyin,kendine bırakın biraz,zaten sürekli birliktesiniz,emin olun böyle bir teklifi ummmadıgınız bir andada alabilirsiniz,inşallah herşey siz ve sevgiliniz hakkında hayırlısı olur,ve çok mutlu olursunuz inşallahh..

Evlendikten sonra veya nişanlıyken herşeyi yapmışsınız zatrn şimdi onun bir erkek açısından bakınca evlilikte olacak herşeyi şimdiden görmek tabii ki böyle bi şeye yol açar. Tebrik ederim sabrınızı vefanızı

bdilara
çok kötü bir şey yaptın :( sabah sabah gözlerimi yaşarttın..sizi tebrik ediyorum..hala sizin gibi insanların var olduğunu bilmek çok güzel

Gerçekten okurken şaşkınlıkla okudum desem inanır mısınız?,gözlerim doldu resmen o kadar duygulandım ki! anlatamam,sizin gibi insanların nesli tükenmemiş demekki ki! biz göremiyor muşuz..Mutluluk haberlerinizi zaman geçtikçe bizle paylaşır mısınız?.

hayat fani yani sonu olan birsey ve bu dunyada yapilan her turlu iyilik karsiliksiz kalmayacaktir...mutluluklar dilerim.

Evlilik teklifi elbette çok önemli. Bende ayaklarımdan engelliyim 1.5 yıllık bir ilişkim vardı evlilik hayalleri kuruyoduk kızın okulu devam ediyordu o süreçte ekpss den memur olarak atandı ve bunu fırsat bilerek evlenme teklifi yaptım. Evet sözünü aldım. 12 gün sonra ayrıldık. Korkusu Ailesinin istemeyeceğiydi ve onlari karşıma alamam dedi. Halbu ki ailesi daha beni görmemişti :) 1.5 senem evlilik teklifinde 12 gün sonra heba oldu. Diyeceğim o ki. Seviyorsanız aileler biliyorsa herşeyi çocukça beklentileriniz olmasın. Olmayınca olmuyor geride pişmanliklar kalıyor.

Psikolojisi çok İyi diyebilirim. Arkadaşlarımız olsun ben olayım hic yanlış bırakmıyoruz sürekli onu dışarı çıkarıp gezdırıyoruz. Gece bile yanlış kalmasın diye hergün bir arkadaşımız onunla kalıyor. Çok şanslı çünkü arkadaşlarımız muhteşem. Agresif oluyor zaman zaman ama alttan alıyorum geçene kadar. Sizin yaşadığınız süreçler gibi bir dönemden geçiyor olabilir ben en iyisi bekleyim biraz daha. Ayrıca yardımınız için teşekkür ederim hakancan06

Onu mutlu etmek için böyle olması gerektiği için bu kadar yakın bir ilişki yürüttük.evlenmek için haşa çok büyük bir sebebimiz var bebek istiyoruz. Ahmedkilicc
Ben teşekkür ederim hepiniz çok iyi insanlarsınız yardımınızı yorumunuzu benden esirgemediniz bende eğer güzel şeyler yaşarsam sizinle seve seve paylaşırım sgurkan fringe
Ben en iyisi biraz daha bekleyim hayırlısı deyip onuruna bırakayım :( fsmehmet ayrı ayrı hepinize çok teşekkür ederim yanımda olduğunuz için:) Mathmen

kardeşim bu cuma günü senin açtığın konuyu görünce evlenme umudum arttı Allah senin gibi kızlardan razı olsun bence o etmiyorsa sen evlenme teklifi et hayır diyemez nasılsa :)

bdilara

Canım benim böyle duygular kolay kolay yaşanmıyor hele ki yanındayken çok mutlu olduğun kişiyle yaşamak ayrı bir güzellik.Ben yaşadım o duyguyu ama sonu ayrılık oldu ailesi istemedi..sen sen ol gerçekten seviyorsan o yolda devam et sağına soluna bakma nasıl mutluysan onu yaşa ama ileriyide iyi düşün olur mu?..Onu yarı yolda bırakırsın diye korkabilir..Bunu ona iyi bir şekilde göstermen gerekiyor.Benim erkek arkadaşımda böyle çok güzel düşünüyordu ama zaman geçtikçe değişti iş ciddiye binince aile baskısı falan oldu sanırım bilmiyorum her neyse...Yani demem o ki;ona güvenini iyi vermen gerekiyor...

Son düzenleme:
Aşk engel tanımaz hep ümidiniz olsun bence :) Allah sizden de razı olsun mkaya64
Hep diyor anneme birşey olsa sen bana bakarsın ölene kadar biliyorum diyor güven verdim diye düşünüyorum.ayrıca sizin adınıza üzüldüm inşallah aşkı tekrar bulursunuz.. Ailesi mi değiştirdi onu sizce neden böyle birşey oldu ilişkinizde? sgurkan

Tam olarak ne demek istediğinizi anlamasam da sanırım etmez diye düşünüyorsunuz. Ahmedkilicc

bdilara

yok yahu abartmaaa:eek:yuruyemiyosada annem oluse sen bakarsin dicek tip degil yakisikli delikanlimiz:eek:ben bakiyom ben bakiyom diye kusturursan tabi senle evlenmez.
onunda bir onuru oldugunu dusunmeniz lazim. hepimiz sakatligimizin ustunden gelmis insanlariz. kendimize bir sekilde yeteriz. burda yazdiklarin emin ol beni bile yaraladi. hakli yakisikli delikanlimiz bence.

kardeşim sana bişey sorcaktım sevgilinden ilk nasıl etkilendin merak ettim şey için sordumda kızların kalbine giden yolu bizde öğrenelim birinin kalbini çalalım bizde evlenelim

Ya gözleri bakışları herşeyi baştan sona etkiledi beni. Tanıdıkça zekası, kalbi, kokusu daha da etkiledi. Tam şu şekilde oldu diyemiyorum çünkü bende bilmiyorum nasıl oldu :) mkaya64

kardeşim sana bişey sorcaktım sevgilinden ilk nasıl etkilendin merak ettim şey için sordumda kızların kalbine giden yolu bizde öğrenelim birinin kalbini çalalım bizde evlenelim
o duygu anlatılmaz yaşanır :)

Bahsedeceğim konu bir aşk değil sevgi değil. Günlük hayatın rutin örneklerinden bir örnekle, bende oluşan algıyı ifade edeyim.
Ben zorda olsa, yavaşta olsa kendi ihtiyaçlarımı gideriyorum. Şöyle ki perde takmanın dışında ( ki mecbur kalırsam bunu da yapacağımı düşünüyorum ) :) yapamadığım bir şey yok. Amma velakin gerek ailem, gerekse içinde bulunduğum toplum buna rağmen beni hala aynı şekilde görüyor. Örnek: gelinin annesi arıyor. gelin annesine diyor ki 'Zehra ablayı doktora götürdük. Yorulduk.' Muhabbete bakar mısınız? ne yaptılar da yoruldular bilmiyorum. Ama onlar beni doktora götürmedi. ben doktora giderken hadi birlikte gidelim. değişiklik olur dedim. Çok ince bir ayrıntıdan bahsediyorum. Çımbızlıyorum tabiri caiz ise. Ben ne kadar yüküm olmasın diye çabalarsam çabalayım, bu algıyı değiştirme imkanım yok. eee ne yapabilirim o zaman üzülmemek ve bu anlamda yıpranmamak için mesafe koymayı tercih ediyorum. Bu yönde düşünmenizi ve eğer onu bu denli seviyorsanız, sevdiğinizin size olan bağımlılığını, elinizden geldiği kadar kendinin giderebileceği ölçüye getirmeye çalışın. Biri bana sürekli onu yapıyorum bunu yapıyorum derse ister istemez araya mesafe koymak zorunda kalırım. Tamam seviyorsunuz ama ben sizin karşınızda ezildikten sonra, böyle bir şeye nasıl cesaret ederim? diye düşünüyorum.

sağol kardeşim cevap verdiğin için inşallah herkes sevdiğiyle evlenir :)

İnanılmaz guzellikte şarkılar vardır yeryüzünde...
Sararmıs solmuş yapraklarda ben seni herzamankinden daha çok severim sevgilim....

okuduğuma inanmak ne kadar zor geliyor benim eşim benim engelime bir yıl katlanabildi üstelik eşimin ailesi engelli kalmama vesile oldular ve ben işteyken çocugumu alıp babasının evine kaçıp gitti şimdi boşandık ve onu asla affetmiycem giden beş yılamı yanayım oğluma hasret bırakıldım onamı yanayım bilmiyorum sizin bu aşkınıza saygı duymamak hayran olmamak elde değil umarım mutlu olursunuz gerçekten sizin gibi insanlarda varmış bunu bize gösterdiğiniz içinde sonsuz teşekkürler

Yazınızı okurken Acaba Hiç ''AŞIK'' oldum mu? dedim kendi kendime.
Bence bu bamb'AŞK'a bir şey.
Böyle bir yaşanmışlık varsa ve hala evlilik teklifi etmiyorsa, değil onun gözü; hiç kimsenin gözüyle bakıp anlam yükleyemem, düşünemem veya fikrim olamaz :\...

Üst Alt