Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onun açısından bakmama yardımcı olabilir misiniz?

Sizin için çok üzüldüm umarım oğlunuzla mutlu bir hayat yaşarsınız ve aşkı yeniden bulursunuz ozcanerkus
Aşk sa eğer yaşadığım çok güzel birşey inşallah herkese nasip olur inşallah güzel şeyler olur da haber verebilirim sizlere. Herkese çok teşekkür ederim Yusuf islam

Tamam yaptığın şey çok güzel takdir etmek gerekir.Ama yazdıklarından genel olarak şunu anladım.Sizin şanslı olduğunuz nokta aile tarafından maddi durumunuzun iyi olması.Neden evlenmiyora gelince boyundan aşağısı felç dedin cinsellikten utandığı için olabilir.Ben bu şekilde düşündüm.

Dünyada sizin gibi içi dışı sevgi dolu,karşısındakine gözleriyle değil kalbiyle bakan insanları gördükçe insan daha da bir umutlanıyor.
Sizi yürekten kutluyorum.Umarım bir ömür boyu mutlu olursunuz.

Inan ki benim dilim tutulduğu kadar parmaklarimda tutuldu aklimdan geçeni dilim soylemiyo dilimin soyledigi parmaklarim yazamiyo
Önünüzde saygiyla sevgiyle egiliyorum şahsen beni böyle sevecek biri olsaydi her ne pahasina olursa olsun asla birakmazdim
Belki o sevdiginiz kişi siz ona sürekli hizmet etmesini hoşlanmıyor dur
Belki sen o da seni cok seviyodur ama kendi durumundan dolayı size güzel bir hayat sunamayacagi düşünüyor olabilir
çocukluğum da okuduğum masallar aklıma geldi masallar hep mutlu sonla biter
INŞALLAH BİR ÖMÜR BOYU MUTLU OLURSUNUZ ALLAH O MUTLULUGUNUZU BANA GOSTERMESINI NASIP EYLER INŞALLAH
SIZI CANIL GÖNÜLDEN KUTLUYORUM
bdilara sevgiyle saygiyla aniyom sizleri

Ben hiç ask yasamadim iste sizlerden aski taniyom inşallah bir gün gercek beni bulur

hAİRKA BİR roman çıkar hikayenizden bu komnuyu detaylı olarak dinlmeek isterim ben bir yazarım ve bu tarz bi öykü nün muhtemel detayları hakkında bire çok fikir var kafamda aslında şaşırmıyorum sadece biraz küskunum kaderime o yüzden bu tip konulara kaşrı objektif olamıyorum size sadece şunu söyleyebilirm. Evlilik içn acele etmeyin Ömür boyu sürebilecek bir aşkıı bulduğunuzda ona hayatınızı adayabilirsiniz belki ama siz hayatınızın geri kalanı için bir karar verdiğinizde emin olun süreç sizi o noktaya getirecektir..

hay kardeşim iyi insanlar iyi ki varlar ya maşallah maşallah böyle güzel ilişkilere inşallah herkes sahip olabilir .. ALLAH'a şükür ben de sizin gibi iyi niyetli bir sevgiliye sahibim ALLAH ondan da sizden de razı olsun gerçekten insanların iyisi çok iyi oluyor ya ... Evlilik olayına gelince belki sizin tek başınıza yapamayacağınızdan ve taşımayacağınızdan korkuyor olabilir ben de korkardım ama siz ona evde engelliler için olan sistemlerden tek başına hareket etmesini sağlayan sistemlerden falan bahsedin belki bu ona daha fazla güven verir ve isteğini dile getirebilir ... hani eğer bu söylememe durumu devam ederse de konuşun onla deyin ben senle ciddi düşünüyorum senin de ciddi düşündüğünü biliyorum hani artık adım atalım deyin çünkü kimse onun görüşünü tam bilemez bizim ki ancak tahmin yürütme olur ve bu kadar sevdiğiniz yakın olduğunuz kişiye de siz sorun çünkü siz ona bizden çok daha yakınsınız sorunun ne olduğunu ondan öğrenip çözüm bulmanız daha kolay olur ... ALLAH mutluluğunuzu daim etsin bütün hepimizi de ALLAH iyi insanlarla karşılaştırsın ...

bdilara Ben ilk önce sizi tebrik ediyorum ve inşallah beklediğiniz teklifi alırsınız diye umut ediyorum. Aslında cevabını sorduğunuz sorunun içinde var. Seni çok sevdiğinden dolayı, seni senden daha çok düşündüğünden dolayı bu teklifi etmiyor veya edemiyor olabilir. Tabi diğer arkadaşların dediği gibi biz sadece yorum yapabiliyoruz. Ama bazı şeyleri onun açısından düşünmeyi deniyebilirsiniz. Bu sayede bir nevze sorduğunuz soruya cevap bulabilirsiniz belki.

hepsini sonuna kadar okudum tek kelimeyle sizleri takdir ettim :D Allah mutluluğunuzu daim etsin beklediğiniz teklifi tez zamanda almayı nasip etsin :D bana göre siz elinizden geleni yapmışsınız ve yapıyorsunuz onun kendi içinde çözümleyemediği şeyler olabilir diye düşünüyorum ve benimde şu aralar konuştuğum birisi var ve ilişkimiz başlamak üzere ve siz benim için çok iyi bir idol oldunuz sizlere çok teşekkür ederim :D tekrar dediğim gibi mutluluğunuz daim olsun inşAllah :D

Allah mesut etsin.helal olsun gerçek sevgi gerçek aşk bu işte canı gönülden kutluyorum.

Sizde sağolun. İnşallah dualarınız kabul olur. En mutlu günler sizin olsun.

bdilara
Öncelikle karşınızdakine fiziksel değil de insani bir gözle bakabilmeyi başarabildiğiniz için tebrik ediyorum.
Evlilik yönünde adım atmamasının sebebi; kendi durumundan dolayı kendini size yakıştıramıyor, sizi de kendiyle birlikte engelli bir hayata sürüklemek istemiyor olabilir, buna hakkı olmadığını düşünüyor olabilir...
Kendinizden eminseniz ben de teklifi sizin yapmanız taraftarıyım.
Benim işitme kaybım var sonradan oldu, eşim ise tamamen sağlıklı. Tanışmamız, görüşmemiz ve evliliğe adım atmamız sürecinde gerek aileler gerekse çevreden hiç bir olumsuz tepki almadık, 21 yıllık evliyiz ve 2 oğlumuzla huzurlu bir yuvamız var Allah'a şükür.
En kısa sürede müjdeli haberlerinizi bekliyoruz.

bdilara ne demek sizin gibiler bizim için referans ve umut ışığı oluyo tıpkı gökteki kutup yıldızı gibi tekrar Allah mutluluğunuzu daim etsin :D

Ne güzel bir yuvanız var. Böyle güzel şeyler duymak insana iyi geliyor belki bir gün bizde evleniriz çocuklarımız olur. Bu gidişle dayanamayıp ben edilen teklif galiba, Ufukalp

Ya siz nasıl yüreği güzel bi insansınız,cidden engelli insanların ailelerinin veya kendilerinin bile kabullenmediği şeyleri kabullenmişsiniz.Ben aslında sevgilinizin ruh halini çok iyi anlıyorum,maddi anlamda iyi belki ama bu yetmez.Evlilikte sizi her anlamda mutlu edemeyeceğni düşünüyo olabilir(felç dediniz çünkü).Size düşen buraya kadar getirdiğiniz bu güzel ilişkiyi sürdürmek ve o güzel teklifi beklemek bence.Şimdiden mutluluklarr 😊

Sevgilinin yanında surpriz evlenme teklifi fotograflarına bak ona goster cok tatlılar demi diye hergun bu mesele konusulursa niyetini anlar artk .. basının etini ye onun:)

bdilara Hanımm, ALLAH(c.c) Sevdiğiniz Adamla Mutluluğunuzu, Sohbetinizi, Muhabbetinizi, Neşenizi Huzurunuzu ve Sevginizi Daim Etsin İNŞAALLAH.
Sevdiğine "Evimizde Sana Yardımcı Olabilecek Ekipmanları Araştırdım, Hayatımızı Böyle Daha Kolay Hale Getirebiliriz" Diyebilirsin. Bence Sevdiğin Gelecek İle İlgili Kafasında Çeşitli Sorulara Cevap Arıyordur. Ona Aklındaki Soruları Bir Kenara Bırakmasını Söyle, İkimiz Birbirimize Destek Olursak Herşeyin Üstesinden Gelebiliriz Diyebilirsin.
Herşey Gönlünüzce Olsun İNŞAALLAH.

Sabrediyorum ama bir yandan da edemiyorum galiba evlenelim istiyorum :) bugün bana ayağa kalkınca seninle hemen evleneceğim dedi sanırım kendi çekiniyor şuan sağlığına kavuşmayı bekliyor RüzgarGülü55
Eda Fatma sanırım edecek artık ayağa kalkmayı bekliyorum dedi :) uçucam mutluluktan ayrı ayrı teşekkür ederim herkese _MUSTAFA

Merhabalar Dilara öncelikle şunu söylemek isterim ki onun açısından hiç bir zaman bakamazsın bunun için zaman harcama ve kendini yıpratma çünkü yaşadıklarımız çok zor biz engelliler bile bunu yapamıyoruz çünkü hepimizin çektiği sıkıntılar farklı.Sizlerin yaşadığı durumu bende yaşadım benimde kız arkadaşım sağlıklıydı evet ilk zamanlar hayat tost pembe ama iki insanın bir birini sevmesi yetmiyor bazen aile,arkadaşlar,maddi durumlar bunların hepsi olumsuz şekilde bir araya geldiği zaman insan sevdiğine sevileceğine pişman oluyor.Belki sizin ilişkiniz bunların üstesinden gelmiştir o zaman ne mutlu size.NEDEN SANA EVLENME TEKLİFİ ETMİYOR ...... BUNUN SEBEBİ BENCE SENİ KORUYAMAMAKTAN KORKUYOR ONUNLA GECE DIŞARI ÇIK BİLMEDİĞİNİZ YERLERE GİDİN AMA YANINIZDA KİMSE OLMASIN O ONUN YANINDA ÇOK GÜVENDE OLDUĞUNU SÖYLE GÖSTER.(Allah mutlu etsin)

Merhaba,
Çok güzel bir örneksiniz tebrik ederim.
Bahsettiğiniz hastalık ameliyat vs ile düzelecek durumda mı? Yoksa ömür boyu sürecek tedavisi olmayan bir hastalık mı?

Benim de 14 yaşında kaza sonucu başlayan işitme problemim var, 25 yaşına kadar evlenmedim, hiç kız arkadaşım olmadı, ailem süreki birisini bulup evlen evlen diye baskı yapıyordu. Zaten işitme kaybının verdiği ruhsal çöküntü ile iyicene kendimden ümidi kesmiştim ki, Psikolog'la yaptığım 3-5 seans sonrası yeniden doğmuş gibi oldum.
Şuan evliyim, 5 yaşında bir oğlum Allaha şükür mutlu ve huzurluyuz, eşim ve oğlum sağlam birşeyleri yok çok şükür bende işitme kaybı var sadece.

Sonra dan engelli olan insanların psikolojisi, doğuştan engelli olan insanlar ile aynı olmuyor maalesef, kabullenemiyorlar kolay kolay, o yüzden profesyonel destek almanızı öneririm size.

Çağan Irmak'ın Tamam mıyız isimli filmini beraber izleyerek daha çok bağlanabilirsiniz birbirinize.
Ama her şey önce profesyonel destek alarak arkadaşınız kendisine olan güvenini geri kazanması gerekiyor, ilerde evlendiğiniz zaman onu bırakıp gitmenden korkuyordur, bilinç altında böyle konular varsa profesyonel destek ile her şeyin üstesinden gelebilirsiniz.

Ve sizde kendinize sormanız lazım, bu insanla yapabilir miyim, ilerde sorun yaşar mıyım vs diye sizde destek almanız gerekiyor, çünkü siz kendinizden başka engelli bir insanın hayatıylada ilgileneceksiniz, ilerde pes edip gitmeden her şeyi detaylı düşünüp hareket etmeniz gerekiyor.
Sonra dan engelli insanlar çok kırılgan ve alıngan olurlar, o yüzden kalbinizin sesiyle hareket etmeniz gerekiyor, unutmayın evlenirseniz bir ömür boyu beraber olacaksınız..
Evlenirde sorun yaşarsanız eğer, Allah korusun arkadaşınız çok daha zor duruma gelir, yarı yolda bırakılmak onuruna dokunabilir.
(Yanlış anlamayın sadece sonra dan engelli birisi olarak arkadaşınızı en iyi ben anlayabilirim, onun duygularıyla aynı konusuyorum)
Şuan çok iyisiniz maşallah Allah bozmasın.

Ben gerçekten de onun yanında çok güvende ve huzurluyum bir onun yanında birde babamın. Üzüldüğüm de birşeyler olduğun da korktuğumda hep onun yanına giderim güvende hissetmek için. Ve bu çok güzel bir duygu. Ben aşabildik diye düşünüyorum ama işte o ne düşünüyor bilmiyorum :( sadıkykr
Annem bana baskı yaptığı zamanlar sen ona merhamet duyuyorsun sevmiyorsun onunla kesinlikle olmaz dediği zamanlar ben kendimi çok sorguladım hatta kişisel gelişim le çok fazla uğraştım iç sesimi kalbimi dinleyebilmek için. Ben göze alıyorum. Onunla ilgilenmek şuan bana zevkşi geliyor ama ileride aşk biter se diye çok düşündüm sırf çok iyi arkadaş olduğumuz için bile onu bırakmayı düşünmüyorum asadas05

bdilara umarım evlenmişssinizdir tebrik ederim sabrınızı ve azminizi. Gerçekten Allah omur boyu mutlu etsin . Umarım sevdiginiz insanda sağlığına kavuşmustur

Yok daha evlenemedik olsa zaten mutlaka yazarım haber veririm. Sizlerin mutluluğuma ortak olmasını çok isterim kaderortaklari

bdilara hanım.
beklentileriniz çok fazla ve bir engelliye kabus yaşatacak boyutta.
boynundan aşağısı felç olan bir kişiden en son isteyeceğiniz şey ÇOCUKTUR.
nasıl yapmayı düşünüyorsun bu çocuğu ?

sizin sevginizi elbette sorgulayamam
ama engelli arkadaşımın duygularını çok iyi anlayabilirim.
emin olunki ne sizinle nede başka birisiyle evlenmeyecektir.
evlenmeside hata olur zaten.

aslında sizinle evlenemeyeceğini çok nazik şekilde söylemiş ''ayağa kalkınca hemen seninle evleneceğim'' diye.
adam 5 yıl önce kaza yapmış, sen 3.5 yıldan beri berabersin. bu süre içerisinde hiçmi araştırmadın ? bu tür yaralanmalarda iyileşme süreci sadece 2 yıldır. bundan sonrası durumun kötüye gitmemesi için çaba gösterilir.

siz genç insansınız, doğal olarak seks ihtiyaçlarınızda olacaktır.
bunu eşiniz karşılayamaz.
ve bu düşünce arkadaşınızın aklında her zaman olacaktır.
bir süre sonra her sokağa çıkışınızda beynini fareler kemirmeye başlar. hayat senin içinde, onun içinde çekilmez boyutlara ulaşır.
ve hüzün.
işin diğer boyutu.
beyfendinin maddi durumu iyiymiş yazdığınıza göre.
altını değiştirecek, banyo yaptıracak, yemek yedirecek bir yardımcı çalıştırabilir yanında. şu an bile bu işleri yapan birileri vardır diye düşünüyorum.
size tavsiyem.
bu arkadaşı seviyorsanız, bırakın evlilik hayallerini. iyi bir dost, iyi bir arkadaş olun.

:( çok duygulandım :( allah ayırmasın sizi gerçekten bende tam olarak bunu istiyorum ilk görüşte aşk :( sadece bu ilk görüşte aşk inşallah bende senin yaşadığın duyguları yaşarım :(

Sizi canıgönülden tebrik ediyorum sizden bir tane daha varmıdır bilemiyorum rabbim size öyle bir kalp vermiş ki güzelliği kelimelerle ifade edilemez dilerim allahtan en mutsuz günün düğün mutluluğu olsun.....saygı ve sevgilerimi sunuyor mübarek anlınız dan öpüyorum.çok etkilendim.

Üst Alt